X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zapytam się, ale nie obiecuje bo nie wiem czy oni nadal kontakt utrzymują :/
    Dam ci zaraz odp.

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc zrobię tak że skontaktuje się z położna i ona może mi coś poradzi w przeciwnym razie znajdę jakiegoś lekarza pierwszego kontaktu.
    Z tymi lekami właśnie jest różnie, przynajmniej z tego co czytałam jedni lekarze przypisują inni nie. Wolała bym się wyleczyć teraz bo lek przechodzi tylko przez jelita i nie powinien zagrażać maluchowi, a później nie wiadomo może być ciężej się wyleczyć i przecież maleństwo można zarazić ;/

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,to jest bałagan?no daj spokój:) fajne białe mebelki i te filary takie,chociaz nie lubię żółtego.
    hehe to bardzo żarówiasty pomarańcz.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w szpitalu powiedział, że max do 8 tyg można wystawić zwolnienie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki śliczne meble i ciekawy pokoik :)

Od wczoraj noszę kupiony stanik do karmienia. Niesamowita wygoda :) A że cyce trochę oklapłe to już insza inszość :D Grunt że się nic nie wpija, nie gryzie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 15 dni do donoszonej ciąży, a jutro 9 miesiąc mi stuknie! :) a do połowy trzęsłam dupą czy mi się uda, czy będzie wszystko okey. :D

MartaKD, OliOla, Gwiazdeczka27, lwuska55592, jonka91, renia83, Wiki81, Ewelina88, zielarka, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki słońce no niestety :( to jej taki kolega, że to tak naprawde kolaga jej męża, który pracował jakiś czas w niemczech i rok temu wrócił do Polski i nie da rady załatwić :/
    Jak chcesz mogę się z tobą podzielić swoimi i połowe przelać do buteleczki i wysłać ale to raczej bez sensu jak i dla mnie tak i dla ciebie .
    A jest tu u nas styczniówka, która mieszka w niemczech chyba Monika?

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIki nie zauwazylam sladow bałaganu:) za to mebelki cudne.

co do czopa to tez czytalam kilka razy czy jej sie snilo czy nie bo ja juz pewnie bylabym w szpitalu:D a Renia luz blues;) zero stresu.

wlasnie mi pan przywiozl zakupy tesco no i dostalam 1,5 kg kurczaka z waznoscia do jutra:/ i bede musiala zwrocic. Mozna produkty "świeze" do 3 dni.
    ehh- mam nauczke zeby sprawdzac przy panu nast razem:/ albo takich produktow nie zamawiac.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Wiki słońce no niestety :( to jej taki kolega, że to tak naprawde kolaga jej męża, który pracował jakiś czas w niemczech i rok temu wrócił do Polski i nie da rady załatwić :/
    Jak chcesz mogę się z tobą podzielić swoimi i połowe przelać do buteleczki i wysłać ale to raczej bez sensu jak i dla mnie tak i dla ciebie .
    A jest tu u nas styczniówka, która mieszka w niemczech chyba Monika?

jest ez wątek na forum CIĄŻA W NIEMCZECH. Udziela się tam tez agatee ( byla kiedys u nas ale juz chyba nie pisze) moze stamtąd ktos wam zamowi?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki.

Dzięki za wsparcie. Faktycznie, w szpitalu ciężko każdej dogodzić.
    Druga koleżanka puszcza mega śmierdzace cichacze, ale poprosiła, żeby w nocy nie uchylac okna , bo marznie. Uuuuuu.... nie dość, że kolryfer to jeszcze bąki. Życie jest piękne ;)

Na ktg był tylko jeden skurcz, mam mieć jeszcze wieczorem i jutro rano. Jak będzie jak teraz wypis do domu. Ufff!

Jutro maja też przyjechać mebelki Szymusia! Hura!

Co do puchnięcia: dwa dni temu ledwo zdjęłam już obrączke i pierścionek. Palce jak serdelki.
    Co do urlopu - na 100% roczny ( płatny 80%). Potem chce wrócić na ok pół etatu. A potem. ... nie planuje, bo ...no wiadomo. Może drugi dzidziuś ♥♥♥♥

Próbuje spać w dzień, ale z marnym skutkiem. Wiem, że w nocy nic ze snu nie będzie tylko wędrówki ludu po korytarzu.

Uściski.

Gwiazdeczka27, marrtka, renia83, lwuska55592, Wiki81, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie gdyby mi nawet kawałek czopu odszedł to ja bym już po nocach nie spała zupełnie. I też od razu do szpitala bym spanikowana pojechała hehe

Wy mówicie też tak na spokojnie "e tam nawet 3 tygodnie można przechodzić" ale jak już odchodzi taki czop to już jakiś sygnał... Nie znasz dnia ani godziny

Boże, faktycznie teraz do mnie to dochodzi, że to już lada moment ! Tak jak listopadówki już powoli rozpakowywały się np. W połowie października a grudniówki listopada, tak i u nas się za chwile zacznie !!!
    Booooje się i jestem taka podekscytowana.. Muszę zjeść kawałek czekolady bo "nie wytrzymie" :D

Kawa, Ag..., isabelle, renia83, Wiki81, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od ściagniecia krazka,czyli od 17.12 bierze Home Office;)
    wczoraj załatwił mi nr do 2 taksowkarzy, ktorzy w razie czego wejdą po walize i zawiozą mnie do szpitala:) zanim on z KRK dojedzie - to na wypadek jakbym do 17 grudnia nie dotrwała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:28

Gwiazdeczka27, renia83, isabelle, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi się kojarzy, to na różnego rodzaju pasożyty układu pokarmowego działa olej z pestek dyni, albo same pestki + olej rycynowy chyba...
    Ja też wybieram się na roczny urlop, nie wykluczając tego, żeby starać się w tym czasie o drugie maleństwo ;)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... dotrwasz, szyjka będzie trzymać na przekór wcześniejszym akcjom ;)

Zdycham... Chyba odrąbię sobie plecy - ani siedzieć, ani leżeć... No chyba że stać będę w domu przez parę godzin...

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pięknie,niektóre się już rozpakują przed 20stym grudnia,a ja będę jeszcze miesiąc czekać!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała drugie dziecko do dwóch lat od urodzenia Małej, ale M stwierdził że nie chce tak szybko kolejnego, tylko jak mała pójdzie do przedszkola.. Chyba nigdy nie wyjdę z pieluch i niańczenia :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 17.12 mogłabym pobyć w 2 paku. A pozniej to niech juz sie dzieje ...:)

Ania a co ci, ze lezec i siedziec nie mozesz?

ja mam w pracy babeczke co od 2009 jest na macierzynskim na zmiane z l4 ciążowym:) ja bym w sumie chciala tez 2 od razu. Zaczac sie starac przed koncem L4 ( zakladajac rok) i moze by sie udalo- alee narazie niech sie jedno urodzi. Pozniej pomyslimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:40

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

Gwiazdeczka27, Fucina lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag przezorny zawsze ubezpieczony :-). Bardzo dobre podejście męża :-)

Selene, ja też bym chciała mieć 36 tydz. Skończony... Już bym mogła rodzić :-) w mojej sytuacji i po przejściach dla mnie ciąża donoszona to 36 tydzień właśnie, wówczas odetchne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:43

Selene, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ