X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zapytam się, ale nie obiecuje bo nie wiem czy oni nadal kontakt utrzymują :/
    Dam ci zaraz odp.

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc zrobię tak że skontaktuje się z położna i ona może mi coś poradzi w przeciwnym razie znajdę jakiegoś lekarza pierwszego kontaktu.
    Z tymi lekami właśnie jest różnie, przynajmniej z tego co czytałam jedni lekarze przypisują inni nie. Wolała bym się wyleczyć teraz bo lek przechodzi tylko przez jelita i nie powinien zagrażać maluchowi, a później nie wiadomo może być ciężej się wyleczyć i przecież maleństwo można zarazić ;/

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Wiki,to jest bałagan?no daj spokój:) fajne białe mebelki i te filary takie,chociaz nie lubię żółtego.
    hehe to bardzo żarówiasty pomarańcz.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w szpitalu powiedział, że max do 8 tyg można wystawić zwolnienie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki śliczne meble i ciekawy pokoik :)

Od wczoraj noszę kupiony stanik do karmienia. Niesamowita wygoda :) A że cyce trochę oklapłe to już insza inszość :D Grunt że się nic nie wpija, nie gryzie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 15 dni do donoszonej ciąży, a jutro 9 miesiąc mi stuknie! :) a do połowy trzęsłam dupą czy mi się uda, czy będzie wszystko okey. :D

MartaKD, OliOla, Gwiazdeczka27, lwuska55592, jonka91, renia83, Wiki81, Ewelina88, zielarka, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki słońce no niestety :( to jej taki kolega, że to tak naprawde kolaga jej męża, który pracował jakiś czas w niemczech i rok temu wrócił do Polski i nie da rady załatwić :/
    Jak chcesz mogę się z tobą podzielić swoimi i połowe przelać do buteleczki i wysłać ale to raczej bez sensu jak i dla mnie tak i dla ciebie .
    A jest tu u nas styczniówka, która mieszka w niemczech chyba Monika?

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIki nie zauwazylam sladow bałaganu:) za to mebelki cudne.

co do czopa to tez czytalam kilka razy czy jej sie snilo czy nie bo ja juz pewnie bylabym w szpitalu:D a Renia luz blues;) zero stresu.

wlasnie mi pan przywiozl zakupy tesco no i dostalam 1,5 kg kurczaka z waznoscia do jutra:/ i bede musiala zwrocic. Mozna produkty "świeze" do 3 dni.
    ehh- mam nauczke zeby sprawdzac przy panu nast razem:/ albo takich produktow nie zamawiac.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Wiki słońce no niestety :( to jej taki kolega, że to tak naprawde kolaga jej męża, który pracował jakiś czas w niemczech i rok temu wrócił do Polski i nie da rady załatwić :/
    Jak chcesz mogę się z tobą podzielić swoimi i połowe przelać do buteleczki i wysłać ale to raczej bez sensu jak i dla mnie tak i dla ciebie .
    A jest tu u nas styczniówka, która mieszka w niemczech chyba Monika?

jest ez wątek na forum CIĄŻA W NIEMCZECH. Udziela się tam tez agatee ( byla kiedys u nas ale juz chyba nie pisze) moze stamtąd ktos wam zamowi?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki.

Dzięki za wsparcie. Faktycznie, w szpitalu ciężko każdej dogodzić.
    Druga koleżanka puszcza mega śmierdzace cichacze, ale poprosiła, żeby w nocy nie uchylac okna , bo marznie. Uuuuuu.... nie dość, że kolryfer to jeszcze bąki. Życie jest piękne ;)

Na ktg był tylko jeden skurcz, mam mieć jeszcze wieczorem i jutro rano. Jak będzie jak teraz wypis do domu. Ufff!

Jutro maja też przyjechać mebelki Szymusia! Hura!

Co do puchnięcia: dwa dni temu ledwo zdjęłam już obrączke i pierścionek. Palce jak serdelki.
    Co do urlopu - na 100% roczny ( płatny 80%). Potem chce wrócić na ok pół etatu. A potem. ... nie planuje, bo ...no wiadomo. Może drugi dzidziuś ♥♥♥♥

Próbuje spać w dzień, ale z marnym skutkiem. Wiem, że w nocy nic ze snu nie będzie tylko wędrówki ludu po korytarzu.

Uściski.

Gwiazdeczka27, marrtka, renia83, lwuska55592, Wiki81, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie gdyby mi nawet kawałek czopu odszedł to ja bym już po nocach nie spała zupełnie. I też od razu do szpitala bym spanikowana pojechała hehe

Wy mówicie też tak na spokojnie "e tam nawet 3 tygodnie można przechodzić" ale jak już odchodzi taki czop to już jakiś sygnał... Nie znasz dnia ani godziny

Boże, faktycznie teraz do mnie to dochodzi, że to już lada moment ! Tak jak listopadówki już powoli rozpakowywały się np. W połowie października a grudniówki listopada, tak i u nas się za chwile zacznie !!!
    Booooje się i jestem taka podekscytowana.. Muszę zjeść kawałek czekolady bo "nie wytrzymie" :D

Kawa, Ag..., isabelle, renia83, Wiki81, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od ściagniecia krazka,czyli od 17.12 bierze Home Office;)
    wczoraj załatwił mi nr do 2 taksowkarzy, ktorzy w razie czego wejdą po walize i zawiozą mnie do szpitala:) zanim on z KRK dojedzie - to na wypadek jakbym do 17 grudnia nie dotrwała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:28

Gwiazdeczka27, renia83, isabelle, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi się kojarzy, to na różnego rodzaju pasożyty układu pokarmowego działa olej z pestek dyni, albo same pestki + olej rycynowy chyba...
    Ja też wybieram się na roczny urlop, nie wykluczając tego, żeby starać się w tym czasie o drugie maleństwo ;)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... dotrwasz, szyjka będzie trzymać na przekór wcześniejszym akcjom ;)

Zdycham... Chyba odrąbię sobie plecy - ani siedzieć, ani leżeć... No chyba że stać będę w domu przez parę godzin...

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pięknie,niektóre się już rozpakują przed 20stym grudnia,a ja będę jeszcze miesiąc czekać!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała drugie dziecko do dwóch lat od urodzenia Małej, ale M stwierdził że nie chce tak szybko kolejnego, tylko jak mała pójdzie do przedszkola.. Chyba nigdy nie wyjdę z pieluch i niańczenia :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 17.12 mogłabym pobyć w 2 paku. A pozniej to niech juz sie dzieje ...:)

Ania a co ci, ze lezec i siedziec nie mozesz?

ja mam w pracy babeczke co od 2009 jest na macierzynskim na zmiane z l4 ciążowym:) ja bym w sumie chciala tez 2 od razu. Zaczac sie starac przed koncem L4 ( zakladajac rok) i moze by sie udalo- alee narazie niech sie jedno urodzi. Pozniej pomyslimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:40

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

Gwiazdeczka27, Fucina lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag przezorny zawsze ubezpieczony :-). Bardzo dobre podejście męża :-)

Selene, ja też bym chciała mieć 36 tydz. Skończony... Już bym mogła rodzić :-) w mojej sytuacji i po przejściach dla mnie ciąża donoszona to 36 tydzień właśnie, wówczas odetchne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:43

Selene, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ