X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka! ja mam już te prezenty kupione:) wszystkie:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kupujemy tylko rodzinie z mojej strony,bo od rodziny meża nic nie dostajemy.Tylko mąż chrześniakowi kupuje.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, no dobry balsam nie jest zły:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja dostalam rok temu balsam do ciala a maz zel pod prysznic- sam, nawet nie w zestawie:)
    Wiesz, jeśli prezenty mają być symboliczne, to taki kosmetyk nie jest zły. Co innego jak prezent podszyty jest złośliwością :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy balsam niż dezodorant:) można by pomyslec,że się śmierdzi:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ag, no dobry balsam nie jest zły:)

haha, noo zgadzam się. chyba ze to najtansza opcja dostepna w kiosku pod blokiem.
    ALe coz, 3x wakacje, nowe auto za gotowke swoje robią.
    Nie jestem materialistką ale są granice wg mnie. ja zawsze staram się zrobic chocby maly upominek z sercem jakos a oni wszystko na odpier*ol- to nawet nie bylo opakowane!
    Prince polo mozna podarowac tak ze sie cieplo na duszy zrobi drugiemu.

Noo i robie tak dalej... wszystkim tylko nie im:) złośnica to moje drugie ulubione oblicze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi tesciowie oboje pracują,nie mają już nikogo na utrzymaniu (chociaż nawet jak mieli to i tak nie dawali rady z niczym),a nadal nie mają na nic kasy,tak przynajmniej twierdzą,nie wiem,moze zjadają pieniądze:)
    a w dupie z teściami,dobrze,że mam fajnych rodziców i rodzeństwo:)

Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Zielarka - ślicznie wyglądasz. :) Sexy mama z Ciebie. :)

Co do opuchlizny to ja już daaawno chodzę bez obrączki. Palce mam jak serdelki, ciężko mi je zgiąć. Stopy też tak napęczniały, że zimowe buty strasznie mnie cisną i poginam w adidasach. :D

Moja Ala uwielbia rozpychać się na boki brzucha. Czasem walnie takiego "poprzeczniaka" że aż podskocze. :P Choć jej najlepszym miejscem na wpychanie nóżki jest mój żołądek. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny czy Waszym zdaniem to bardzo egoistyczne podejście jak w szpitalu nie będę chciała odwiedziń teściów, ale moi rodzice już mi nie będą przeszkadzać ?? Bo to w sumie też wnuczek teściów, ale niestety teściu za bardzo mnie denerwuje i nie chcę go tam zwyczajnie.

Magdalenka to nie będzie absolutnie egoistyczne. To Ty urodzisz to dziecko, to Ty się umęczysz, to Ty będziesz walczyć o laktację, krwawić i walczyć ze spadającą ilością hormonów. To są takie dni, kiedy kobieta ma prawo wszystko zrobić tak jak chce.

Tylko trzeba to przedstawić innym jasno. Ja powiem na swoim przykładzie - jak moja szwagierka rodziła 2 razy to mój mąż za każdym razem ciągnął mnie do szpitala, bo po prostu jest nauczony że trzeba innych odwiedzać w szpitalu, w przeciwnym razie ktoś pomyśli że się go olewa.

I teraz nie był za bardzo przekonany do pomysłu, jak mu powiedziałam że w szpitalu nie chcę nikogo widzieć poza nim i koniec. Nagadałam się o bólu, krwi, zmęczeniu, problemach z piersiami (wiadomo - musiałam to przedstawić dosadnie żeby do niego dotarło :P) i powiedzmy że zrozumiał. A raczej przyjął do wiadomości :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziś w radiu słyszałam piosenkę Wham - Last Christmas. :D Święta coraz bliżej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:57

Ag..., zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Aaaa dziś w radiu pierwszy raz słyszałam piosenkę Wham - Last Christmas. :D
    nienawidze!!!! w ogóle ta piosenka nie jest świateczna, ma w sobie tylko słowa last christmas! bleeeee

ania_29, Fucina, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie wszystkie świateczne piosenki w radiu:D
    ale w swoim czasie- nie w listopadzie.

Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

OliOla wiesz już coś? napisz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:39

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dla siebie kołysankę, której zamierzam się nauczyć :)
    https://www.youtube.com/watch?v=Jv_1gZQuIuQ
    Mam nadzieję że Natalka jeszcze ją zdoła zapamiętać w brzuszku :)

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A i ostatnio miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że nadal mieszczę się w swoją zimową kurtkę :) chociaż jakiś facet śmiał się, kiedy widział, jak zapinam ją na brzucholu i skomentował, że miejsca coraz mniej. Ale zapina się ;)
    Ha, ja też weszłam w mój zimowy kożuszek i jestem z siebie dumna :) Nieważne, ze wyglądam jak pingwinek, ważne że będzie cieplutko!

A.loth lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud też tak myślę, pewnie jesli trzeba będzie zostać w szpitalu dłuzej to ja juz dojdę do siebie choć trochę i wtedy odwiedziny bedą mniej męczące. Poza wydaniem na świat dziecka, to dla kobiety bardzo niekomfortowy czas, bo właśnie dochodzi krwawienie, laktacja itd. Chyba tez muszę to mojemu mężowi obrazowo przedstawić żeby zrozumiał.
    Chociaż wiecie jak ostatnio się zdziwiłam, jak maż opowiadał że jego znajomy z pracy ma adoptowaną córke i to właśnie on był przy porodzie, normalnie na sali porodowej przy rodzącej. Dla mnie każdy obcy facet jest tam niedopuszczalny !

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Styczniówki, ja dopiero wstalam o 13.00 chyba za długo sypiam bo z bólem głowy się obudziłam. ostatnio wstaję tylko na chwilkę zjeść umyć zęby i dalej idę spać.

Paula no widzisz, w cale nie jest źle z twoim dzieckiem, tylko nastraszyli niepotrzebnie. Ja mam ilość wód 9,9 i lekarz mówi , że jest ok

Ania29 zachęcasz do spacerku.. to ja sobie to jak to Ag mówi zwizualizuję :) co do sapania to jak leżę to też i się sapańsko włącza.. ale ja muszę być sexi dla męża ( pewnie jest przerażony)

Maud ja biorę suszarkę i nawet prostownicę... ( ale to dlatego, że mam grzywkę i mam tendencje do "fal" a każda kobieta z grzywką z pewnością mnie zrozumie, że ma się na jej punkcie hopla) ;)

selene może suszarkę od Mikołaja dostaniesz.. o ile byłaś grzeczna ;) 369263wr54ekk991.gif

Reniu każdy dzień w brzuszku się liczy :) ale faktycznie medycyna poszła do przodu, że potrafią zatrzymać akcję porodową, to też działa na psychikę uspokajająco. Mimo wszystko czy posiedzi czy pojawi się już na świecie i tak możesz ze spokojem się cieszyć :)

Dziewczyny, takie pytanko zadam.. wiecie te które nie mogą uprawiać sexu ( nie wnikam być może z mężami radzicie sobie w inny sposób) ale ciekawi mnie to jak jest zupełny zakaz odczuwania cielesnej przyjemności to myślicie, że chłopy sobie sami radzą?? chyba tyle czasu by nie wytrzymali w celibacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:17

renia83, Selene lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny, takie pytanko zadam.. wiecie te które nie mogą uprawiać sexu ( nie wnikam być może z mężami radzicie sobie w inny sposób) ale ciekawi mnie to jak jest zupełny zakaz odczuwania cielesnej przyjemności to myślicie, że chłopy sobie sami radzą?? chyba tyle czasu by nie wytrzymali w celibacie
    gwiazdeczko, a Wy nie rozmawiacie o TYCH sprawach? :D

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest mi niezręcznie pytać się go czy może wyrabiał sobie ostatnio nadgarstek :D

czasami niewiedza to błogosławieństwo..
    a pytam bo miałam dzisiaj taki sen... że obudziłam się w nocy patrzę a mój M stoi nade mną i właśnie wyrabia nadgarstek ( to był na 100% sen) :D i to spowodowało u nie narodzenie się tegoż pytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 14:20

Ag..., Agus89, MonikaDM, szpilka, rastafanka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka my radzimy sobie w inny sposób, chociaż klasyczny sposób też ostatnio był wykorzystany ;p

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ