X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A i ostatnio miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że nadal mieszczę się w swoją zimową kurtkę :) chociaż jakiś facet śmiał się, kiedy widział, jak zapinam ją na brzucholu i skomentował, że miejsca coraz mniej. Ale zapina się ;)

kurcze ja sie nie zapinam:/ a za taki tekst obcy facet dostałby odpowiednią riposte.

Zielarka- super wyglądasz, zadna la foka;)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenko ja też wczoraj kwiczałam. Strasznie mi mała wytarmosiła brzuch z każdej strony

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA jestem bardzo slaba spie po 8 godzin i malo wiec znowu zasnelam na trzy godz. teraz leze i grejfruta wcinam. Jezu ja jutro mam maraton po laboratoriach i por. cukrzycowej jak ja sie doczlapie.

Wczoraj mialam mega dola, poplakalam se......., poszlam do wc i mi przeszlo :-)
    Wiecie brzucha mam wielkiego juz 110 cm ledwo utrzymuje sie w pionie.

Przyszla do mnie wanienka 86 limonkowa transparentna z termometrem przyklejonym w srodku i stojak pod nia z TEGA wzielam stojak z suszarka ale te uchwyty co mialybyc do suszenia to ewidentnie szajs nad szajsami :-) myslalam ze bedzie dwa w jednym. Jednak sam stojak i wanienka sa super zgrabne, napewno bedzie mi wygodniej samej kapac dzidke.

Takie duze te dzidki juz macie moja miala 1700 i nie idzie jej utuczyc przez te chokerne cukry.
    POPralam posciel dla malej teraz chce sie zarabac z tym prasowaniem bo ta bawelne slabo sie prasuje.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Waszym zdaniem to bardzo egoistyczne podejście jak w szpitalu nie będę chciała odwiedziń teściów, ale moi rodzice już mi nie będą przeszkadzać ?? Bo to w sumie też wnuczek teściów, ale niestety teściu za bardzo mnie denerwuje i nie chcę go tam zwyczajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:21

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny czy Waszym zdaniem to bardzo egoristyczne podejście jak w szpitalu nie będę chciała odwiedziń teściów, ale moi rodzice już mi nie będą przeszkadzać ?? Bo to w sumie też wnuczek teściów, ale niestety teściu za bardzo mnie denerwuje i nie chcę go tam zwyczajnie.

Wg mnie nie:) mnie tesciowie na bank nie odwiedzą w szpitalu, nie jestem osobą, ktora lubi odwiedziny wogóle. Chce małza ew moze na chwile wpasc mama lub sis- nikt wiecej.
    Wnuczek bedzie ich tak samo jak juz bede w domu nie potrzebuje tłumów w szpitalu i podnoszenia mi cisnienia przez teksty tesciow.
    Pozatym skoro nie kiwnęli palcem w ciązy zeby pomoc i odciazyc jakos męza to mam ich daleko w poważaniu co sobie pomyslą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:27

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    zielarka wyglądasz super kobieco ! Te kilogramy idą chyba tylko w brzuch bo ani boczków nie widać ani tyłeczka zbytnio !
    :D zalałam sie tłuszczykiem równomiernie na całym ciele przyjmując obły, miękki kształt :D :D :D Od dawna nie widziałam już swoich obojczyków, które zwykle mocno odstają od reszty ciała :D :D :D Tęsknię za nimi....

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Takie duze te dzidki juz macie moja miala 1700 i nie idzie jej utuczyc przez te chokerne cukry.
    .

Czemu przez cholerne cukry? słodyczami się dziecka nie tuczy tylko dietą wysokobiałkową. Nie jesz jaj, indyka, drobiu i innych produktow bogatych w białko?
    przeciez można.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle magdalenko ze uczulenie na tesciow kiedys Ci przejdzie, jestem 9 lat po slubie mialam podobny problem, poprostu teraz mi wszystko zwisa slowo za slowo oto moja bron :-)
    Jestem raczej za rownym traktowaniem rodziny :-) pozniej sa konflikty w malzenstwie tylko bo moi to to a twoi to tamto.
    Chyba ze maz ma podobne podjcie do swoich rodzicow jak Ty do tesciow.

Tez mnie wkurwia ze dzicko bedzie nosic najpier tesciowa a potem ja :-) bo bede po cc
    nawet mialam pomysla by nie zostawiali dziecka na korytarzu moim bliskim :-)
    ale chyba juz mi przeszlo.

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jem Ag. ale ja jestem za Wami ok. 3/4 tyg. i zazdroszcze tych gramow

relgtv734oc66rli.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wg mnie nie:) mnie tesciowie na bank nie odwiedzą w szpitalu, nie jestem osobą, ktora lubi odwiedziny. Chce małza ew moze na chwile wpasc mama lub sis- nikt wiecej.
    Wnuczek bedzie ich tak samo jak juz bede w domu nie potrzebuje tłumów w szpitalu i podnoszenia mi cisnienia
    Właśnie też tak sobie pomyslałam, że to jeden taki dzień - wyjątkowy, kiedy mam prawo byc egoistką i zadecydowac kogo chce widzieć a kogo nie. Nie chciałabym tylko żeby mąż poczuł się dotnięty, bo to ich rodzice, ale na szczęście wie jaki mam stosunek do teścia, nigdy tego nie kryłam i nie kryję. Chociaż teraz mieszkajać razem, niestety muszę się czasem zamknąć albo nie odzywać w ogóle. Ale oczekuję dnia kiedy będę mogła wszystko wygarnąć...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    no jem Ag. ale ja jestem za Wami ok. 3/4 tyg. i zazdroszcze tych gramow

no to znaczy ze wszystko z maluchem w porządku i wazy tyle ile powinien. Za 3/4 tyg bedzie mial tak samo ponad 2. Cierpliwosci kochana:)

polaola, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Właśnie też tak sobie pomyslałam, że to jeden taki dzień - wyjątkowy, kiedy mam prawo byc egoistką i zadecydowac kogo chce widzieć a kogo nie. Nie chciałabym tylko żeby mąż poczuł się dotnięty, bo to ich rodzice, ale na szczęście wie jaki mam stosunek do teścia, nigdy tego nie kryłam i nie kryję. Chociaż teraz mieszkajać razem, niestety muszę się czasem zamknąć albo nie odzywać w ogóle. Ale oczekuję dnia kiedy będę mogła wszystko wygarnąć...

Nawet jakbym byla tydzien w szpitalu to byłoby tak samo, z tym ze ja nie mieszkam z nimi, wiec pewnie kazda sytuacja rodzinna inna.
    ALe masz prawo byc zmeczona i byc egoistką:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka...........ja sobie ten problem rozwiązałam i powiedziałam małżowi, że "nie ma prawa, zadzwonić i powiedzieć, że urodziłam", ma to zrobić dopiero jak już wrócimy do domu...................ja sobie teściów nie życzę ani w szpitalu, ani w czasie połogu, jak już stanę na nogi, to może wtedy pozwolę....
    w d............ mieli NAS przez całą ciążę, więc mi nie będą "grać super dziadków".........
    moja rodzina - moje warunki i tyle :P
    iiiii jeszcze jedno, że mój małż stoi za mną "murem"..........

a tak jak pisze Ag... w tych szczególnych chwilach MASZ PRAWO MYŚLEĆ O SOBIE....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:34

Kawa lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq moj zaproponowal ze moze na swieta kupimy im koszulki " super babcia i super dziadek"
    powiedzialam ze w zyciu takich nie dostaną za ich zachowanie i zainteresowanie. Wzielam tesco online, zestaw swiateczny prezentowy, sortuj od najtanszych i mają prezenty:D

a co do odwiedzin akurat się ze mną tez zgadza wiec nie ma problemu.

ania_29, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palaola ja traktuję teścia jako osobę chorobliwie zazdrosną wszystkim którym sie lepiej powodzi i do tego małomiasteczkową. Wszyscy źle robią, podejmują złe decyzje tylko on dobrze robi. Jeszcze nigdy nic nie pochwalił, albo powiedział że jest ładne, dobre itp. Sam nie potrafi się przyznać do błędu. Nie zapomnę mu nigdy tego, że obrobił mi tyłek w dniu mojego ślubu !! I do tego samych bzdur nagadał. Jak się jakiś czas później o tym dowiedziałam to nie mogłam przestac płakać. Od tamtego momentu wiem, że nie popuszczę i wygarne mu wszystko jak już z mężem będziemy mieszkac u siebie. A jak mnie bardzo wkurzy to po prostu wygonię go z domu. Na męża też źle działa jego obecność dlatego wiem że mam jego poparcie, ale teraz siedząć u teściów w ciąży i tak nie mówię mu o wszystkim czym mnie denerwuje bo musiałabym codziennie zdawac godzinną relację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 13:37

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, Ty jesteś foczka,a nie foka (ahhaha,sorry,ale tak mówią gimnazlaiści na fajne lachony:))
    Polaola,ja dziś też miałam doła, widziałam przyszłośc w dość czarnych kolorach, wszyscy i wszystko mnie denerwowało,ale poszłam z mamą do pasmanterii kupić tasiemkę do firanek, do sklepu za 2,50zł kupić opakowania do prezentów i coś słodkiego dla dzieciaków mojej siostry do buta na Mikołajki i jakoś mi się humor poprawił.Teraz zajadam chrupki kukurydziane serowe:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi teściowie sa tak zainteresowani,że nie wiem czy na chrzciny przyjada,więc nie mam problemu,że ktoś mnie będzie nękał w szpitalu.Na odwiedziny szpitalne na pewno przyjedzie moja mama (bedzie z moim mężem czekała pod salą gdzie bedę miała cc),tata pewnie dojedzie po chwilii,no i siostra tez przyjedzie.Takich odwiedzin w szpitalu chcę i oczekuję:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... dobrze że nie stanęło na zwykłej czekoladzie w świątecznym opakowaniu :D

Nie mam teściów, ale chyba samodzielnie nie podjęłabym decyzji kto może odwiedzić wnuczka w szpitalu a kto nie - to decyzja obydwojga rodziców

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ta opcja sortowania nie jest takim złym pomysłem hehe tym bardziej że zaczęliśmy kredyt spłacać, więc wszyscy powinni zrozumieć.

MartaKD masz juz pomysł na wszystkie prezenty??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam rok temu balsam do ciala a maz zel pod prysznic- sam, nawet nie w zestawie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ