X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dziewczyny a bierzecie suszarkę do szpitala?
    Z jednej strony wiem że nie będę mieć siły (ani czasu ;p) żeby stać i suszyć włosy, ale z drugiej strony tak siedzieć z mokrymi włosami i czekać aż wyschną...?

spakowana- mała turystyczna

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleżę teraz chwilę i idę zamiatać. Potem znów odpoczynek i mycie podłóg :)

Do szpitala biorę 2 pary japonek - innych nie mam.

Mój głupi papug obgryza mi właśnie nową szafę! Idę pogonić dziada! Nie będzie miał wstępu do sypialni.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja w 32plus 4 miałam afi 8 i lekarka nic mi nie mówiła do tego Helena ważyła wtedy ok 2400 i tez była średni wiek ciazowy 2 tyg w przód zobaczymy co dzis mi powie i u mnie tez jest rożnie czasem mała jest mega aktywna a czasem cisza totalna

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie wiem czy syrop Ci pomoże. Ja też tak fatalnie się czułam leżąc w szpitalu. 2 dni po wyjściu do domu - jak ręką odjął

A z liczeniem ruchów - wczoraj zapytałam się swojego ginekologa czy praktykuje coś takiego. Stwierdził że nie - że to tylko ciężarną stresuje. Jak dziecko drastycznie zmieni aktywność to i tak przyszła mama tego nie zlekceważy. U mnie podejście lekarza i położnej różnią się drastycznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 12:17

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie posiadam suszarki w domu i zawsze włosy schną mi naturalnie. A mam długie przez całe swoje życie :) kwestia przyzwyczajenia.

szpilka lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula piłam prenalen na przełomie 5/6tc i teraz niedawno jak byłam podziębiona. Generalnie piłam też mleko z miodem, masłem i czochem i wszystko razem pomogło i w tedy i teraz.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• marrtka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dziewczyny a bierzecie suszarkę do szpitala?
    Z jednej strony wiem że nie będę mieć siły (ani czasu ;p) żeby stać i suszyć włosy, ale z drugiej strony tak siedzieć z mokrymi włosami i czekać aż wyschną...?

O rany racja, jeszcze suszarka turystyczna, trzeba dopisać do listy :) Z drugiej strony rzeczywiście może się okazać, że taka "gimnastyka" nie dla mnie :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Przepraszaj, przepraszaj... Ja tu w kompleksy wpadam z moimi +13....
    No to przepraszam, nie chciałam urazić, ale ciekawe kto ma gorzej... Ja od 10 lat walczę z nadwagą (a w sumie zawsze byłam przy kości) i nie mogłam schudnąć. Ciąża okazała się dla mnie wyjątkowym "lekiem" i to nie tylko na to. Tzn. przed ciążą schudłam 9kg (po dopasowaniu leków na tarczycę i jej wykrycie przede wszystkim, odstawieniu sterydów na astmę oraz hormonów na pcos), ale miałam motywację. Teraz przybrałam 3,5kg, czyli docelowo mam 5,5kg w tył, ale nadal 15kg nadwagi, więc przed mną jeszcze ciężka droga, liczę na motywację po ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 12:23

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi nos wysiadł po 2 godzinach leżenia wczoraj i mam wodę morska do nosa plus na gardło potrzebujesz nawilżacza a ja w pracy często miałam problem z przesuszonym gardłem i zawsze ratowała mnie Isla do ssania lub woda do psikania gardła Glosal jedno i drugie można tonami i hektolitrami w ciąży wg potrzeby

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ja w ogóle nie posiadam suszarki w domu i zawsze włosy schną mi naturalnie. A mam długie przez całe swoje życie :) kwestia przyzwyczajenia.

To zależy kto ma jakie włosy. Ja jakbym suszyła naturalnie bez żadnych specyfików to chodziłabym z szopą na głowie :D Albo muszę wgnieść jakieś mleczko żeby się fale "ustabilizowały" albo suszyć i wtedy wychodzi coś na kształt prostych :)
    Ale chyba się zaopatrzę w taką składaną. Ja mam kombajn - suszarko-prostownicę co waży ze 2 kilo. W Rossmannie widziałam taką za 23 zł, mam nadzieję że da radę :)

marrtka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Za wszystkie szpitalne trzymam mocno kciuki. :-)

U nas przygoda poniedziałkowa. Od 3 w nocy bolał mnie brzuch i odcinek lędźwiowy. Ani nospa ani magnez nie pomogły do 11 więc decyzja o tym, że jedziemy na IP. A tam czekaliśmy od 11 20 do 16. A miałam leżeć :-). Bądź co bądź mała jest duża i nisko dlatego tak boli kręgosłup i zaczęło spojenie łonowe. Masakra. Mała waży 2400 :-) a lekarz powiedział ,że takie duże dziecko jak się urodzi teraz to i tak da sobie radę. Ot taki żarcik-pocieszenie. Na ktg brak skurczy. Szyjka zamknięta i długa na 3.1 cm. Mam wrażenie, że to leżenie jednak pomaga. Byłam tak bardzo nastawiona sceptycznie.

Dzisiaj przyszło łóżeczko i pościel dla małej. Klocki lego dla mojego M. jak wróci z pracy. Jak już złożymy to postaram się wstawić zdjęcie. :-)

Pozdrawiam Was wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 12:48

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dni słabości, że tak to nazwę...głowa co chwilę mi pulsuje, mam wrażenie, ze zaraz zemdleję i ogólnie mi słabo więc nawet się za porządki nie biorę, a byłoby za co:/

Spuchły mi też dłonie, na tyle, że zdjęłam już biżuterię:( Nie wiem czy to normalne...wizyta za tydzień więc muszę wytrzymać. Na niej też będziemy się umawiać na ostatnie USG 3 trymestru ( bo jeszcze nie miałam).

Jakieś mam dziwne przeczucie, ze urodzę wcześniej...ja obstawiam 15 stycznia, a nie 23 jak twierdzi lekarz...zobaczymy.

Trzymam kciuki za szpitalne mamuśki...myśleć pozytywnie to połowa sukcesu :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia trzymam za Was kciuki ! dobrze że jesteś pod kontrolą i masz dobrą opiekę.

oliola za Was również trzymam kciuki, najważniejsze że jesteśmy już w bezpiecznym tygodniu ciąży.

Co do pakowania torby, u mnie wszystko leży gotowe do spakowania, ale jeszcze nie poprałam nawet ubranek dla dziecka i muszę się za to zabrać w tym tygodniu, bo chcę mieć już spokojną głową.
    Do szpitala brakuje mi tylko kapci i pampersów dla Jasia, bo jeszcze nie kupiłam ani jednej paczki.

renia83 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem KOchane moje, ze swoje to co innego i to ktore pilnuje tez nie jest jakies strasznie upierdliwe, ale dzis moja cierpliwosc jest duzo mniejsza niz w pn a ze swoim to niestety ogromne poklady cierpliwosci sa potrzebne caly czas

co do kochanai swojego, to moj kochany synek wlasnie zaczal robic bolesne zamachy na moje zebra

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam swój brzuch w 34t0d
    La Foka :D :D :D a uprzedzam, że będzie gorzej :D :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16889d433f10.jpg

magdalenka, marrtka, szpilka, Ag..., Becia81, ania_29, Maud11, Selene, kasiakra, jonka91, MartaKD, Agus89, Bounia, renia83, Silatan, Marta159753, Ewelina88, Kawa, bluegirl89, MonikaDM, belldandy, rastafanka, nix, Anutka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    co do kochanai swojego, to moj kochany synek wlasnie zaczal robic bolesne zamachy na moje zebra
    Ja wczoraj miałam takie zamachy na boki, że usnać nie mogłam i aż płakac mi się z bólju chciało. Nie wiem czym się tak rozpucha na dwa boki jednocześnie aż brzuch sie kwadratowy robi skoro jest juz odwrócony.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wyglądasz super kobieco ! Te kilogramy idą chyba tylko w brzuch bo ani boczków nie widać ani tyłeczka zbytnio !

zielarka lubi tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    To zależy kto ma jakie włosy.

Racja. Ja mam proste i nie puszące się, więc daję radę. Najczęściej śpię w mokrych związanych.

Ja trochę sprzątać muszę, bo inaczej zginiemy w kurzu (i ptasich kupkach) ;). Ale bez mojej mamy nie dalibyśmy rady. Posprzątała nam cały dom po budowie i poprzednio wynajmowane mieszkanie. Mi by to teraz rok zajęło...

A i ostatnio miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że nadal mieszczę się w swoją zimową kurtkę :) chociaż jakiś facet śmiał się, kiedy widział, jak zapinam ją na brzucholu i skomentował, że miejsca coraz mniej. Ale zapina się ;)

o14815nmahj2bgg1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Przedstawiam swój brzuch w 34t0d
    La Foka :D :D :D a uprzedzam, że będzie gorzej :D :D :D

Nie la Foka tylko la MAMA :) fajna sukienunia i w ogóle mamuśka fiufiu! :D

zielarka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ