*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Isabelle każdy twój wpis czytam z wielką nadzieją ze będzie juz tylko lepiej. Cudownie ze możesz juz ją dotykać. Co do badan nerki to nie mogę uwierzyć, ze nikt tego się nie dopatrzył przy obecnych możliwościach sprzętowych... Trzymam za Was kciuki. Ty tez musisz byc silna.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Wiki81 wrote:Isabelle każdy twój wpis czytam z wielką nadzieją ze będzie juz tylko lepiej. Cudownie ze możesz juz ją dotykać. Co do badan nerki to nie mogę uwierzyć, ze nikt tego się nie dopatrzył przy obecnych możliwościach sprzętowych... Trzymam za Was kciuki. Ty tez musisz byc silna.
Wiki uwierz, choć to w głowie się nie mieści, jak chodziłam na NFZ to na badaniu prenatalnym babka migiem wszystko widziała i mówiła, nos jest, kość nosowa 2,1, ręce są, nogi są, palce są, serce jest, żołądek jest, nerki są... wszystko ok u małego człowieka - badanie trwało z 2-3 minuty, żadnych wydruków, nic, a dwa tygodnie później u nowego lekarza okazało się, że owszem nerki są, ale powiększone ponad normę, jakieś inne markery też nie za bardzo, więc skierowanie na test potrójny.
I tak się zastanawiałam nie raz jak to możliwe. Czy lekarka na nfz tego nie widziała, nie chciało jej się być skrupulatnym, robiła badanie machinalnie, na odczep się, a może sprzęt był kiepski...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 07:49
-
Witajcie
Isabelle tez nie moge z ta nerka uwierzyc, ale z drugiej strony i tak tyle stresow mialas pod koniec ciazy, wiec moze tak mialo byc, zebys sie jeszcze bardziej nie denerwowala, najwazniejsze, ze z kazdym dniem jest lepiej
Reniu trzymam kciuki za Was oboje w ktorakolwiek strone sie akcja nie rozwinie
OLiola daj znac jak bedziesz cos wiedziec, spokojnie wszystko bedzie dobrze
Wszystkim szpitalnym i lezacym troche radosci i spokoju, kazdy kolejny dzien to duzo
MArta hepi bersdej (specjalne nauczycielskie zyczenia od anglistki)
trzymam dzis kciuki za wszystkie wizytujace a z tego co pamietam troche nas mialo byc na dzis i prosze o kciuki za nas wizyta o 17
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Kasiakra z tym się zgodzę. 2-3 min badania, a poprawna diagnoza niestety nie idą w parze. To przykre, bo Ci ludzie składali przysięgę pomagać bez względu na wszystko. A przecież NFZ też im płaci i sami na to się godzili. Masakrakasiakra wrote:Wiki uwierz, choć to w głowie się nie mieści, jak chodziłam na NFZ to na badaniu prenatalnym babka migiem wszystko widziała i mówiła, nos jest, kość nosowa 2,1, ręce są, nogi są, palce są, serce jest, żołądek jest, nerki są... wszystko ok u małego człowieka - badanie trwało z 2-3 minuty, żadnych wydruków, nic, a dwa tygodnie później u nowego lekarza okazało się, że owszem nerki są, ale powiększone ponad normę, jakieś inne markery też nie za bardzo, więc skierowanie na test potrójny.
I tak się zastanawiałam nie raz jak to możliwe. Czy lekarka na nfz tego nie widziała, nie chciało jej się być skrupulatnym, robiła badanie machinalnie, na odczep się, a może sprzęt był kiepski...www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dzień dobry!
Isabelle cudownie że z dnia na dzień jest coraz lepiej
Reniu trzymaj się
Nie wiem czego Ci życzyć. Mój lekarz stwierdził, że na tym etapie nie warto powstrzymywać poród, bo później może być problem w drugą stronę... Masz już dużego maluszka, więc w razie czego świetnie sobie poradzi 
-
Mata w takim razie wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!!!
Isabelle nadal kibicuję! Zdrowia dla Was!
Reniu zaciskam mocno i nie dziwię się, że nie chcesz by wstrzymywali Ci skurcze... Biedactwo, męczysz się pewnie... Ale miejmy nadzieję, że wiedzą co robią, zaciskam!
MartaKD, renia83 lubią tę wiadomość
-
No dokładnie tak, niech on sobie tam spokojnie siedzi jesli chce ale gdyby się zaczęło to nie chce już wstrzymywania żeby nie było z tego więcej szkody niż pożytku a ja sama też psychicznie chialabym odetchnąć, jestem po badaniu rozwarcie narazie stoi w miejscu, więc leżenie magnez luteina i nospa i czekamy, dziś mam hasło przewodnie " oby do jutra"
A i odstawili mi już leki na plucka maluszka mojego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:07
Wiki81, Fucina, Viv78, nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
MartaKD, spełnienia marzeń i radości

Heloł, Styczniówki. Witam się z dobrym humorem
Weszłam na kalendarz Belly, a tam tylko jedna strona i napis "termin porodu", łoj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:04
MartaKD, ania_29, renia83 lubią tę wiadomość
-
Hello!
Martaa!! Dużo słodyczy, samych radosnych dni i spełnienia marzeń! A i oczywiście w 100% wypełnionego planu grudniowego!

A ja dziś wstałam gorzej zmęczona po nocy, niż się wczoraj kładłam.. Same głupoty mi się śniły i tylko przewracałam się jak wielki waleń z boku na bok.. Ehh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 09:08
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Renia- no to niezly mix ci zapodali:)
Isabelle bedzie dobrze z malutką. Z jedną nerka da sie normalnie zyć, btw mój kuzn urodził się z 3 nerkami- tez nie znalezli na USG:/
Wiki- 15 dni:) sliczny, rozowy suwaczek.
Marta- aaa to zmiana kodu:) no to tymbardziej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd26cb6fc6d2.jpg
ja dzis na suwaku 90%. Wieczorem mąż przywozi mi 2 kumpele z pracy z KRK- zostają na noc i rano je odwozi do pracy po drodze do swojej wiec znow serniczek i babskie pogaduchy:) dobrze ze zadna nie ma dzieci to nie beda mi dupy zatruwac metodami porodu i wychowania.
Milego dnia:)
MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Dziewczyny zauważyłam od kilku dni że buzia mi bardzo spuchła. Ręce i stopy raczej nie, uda i pupa przybrały dużo (łącznie 20 kg), ale buzia to taka okrąglutka

Wiki jeszcze tylko 15 dni i potem waga będzie spadać w dół
Wiki81 lubi tę wiadomość