X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wihq5clfmodr_t.jpg

rastafanka, jonka91, Ag..., zielarka, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Ewelina88, ania_29, Agus89, Kawa, Maud11, szpilka, Chanela, kasiakra, polaola, MartaKD, nix, bluegirl89, olka25 lubią tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch rano też jest mniejszy niż wieczorem. I też zauważyłam, że gdy młoda obróciła się brzuch jest jakby większy i ma inny kształt.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.petycje.pl/petycja/10964/narodowy_program_karmienia_naturalnego_.html

Pojawiła się petycja odnośnie KP-tylko czytać ze zrozumieniem(bo dużo osób w komentarzach się oburza a chyba nie przeczytali do końca o co chodzi), nikt nikogo nie zmusza do KP na siłę, deklaracja ma na celu wspieranie mam chcących tak karmić a nie mm, żeby nie wciskali na siłę butli po urodzeniu.

Gwiazdeczka27, Maud11, nix lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemem z kp jest też chyba to, że kobiety nie są uświadamiane na czym dokładnie te karmienie polega..( Niby to takie proste i oczywiste, po prostu dziecko ma w buzi brodawkę i ssie) brak wiedzy oraz faworyzowanie karmienia mm
    Nie ma spotów reklamowych o karmieniu piersią tylko o mm.

Mimo wszystko ZAWSZE ale to ZAWSZE kobieta powinna mieć możliwość wyboru.
    Nikt nie powinien ze znawców , specjalistów, lekarzy czy położnych czy zwolenników danej metody być stronniczy.
    Powinno się przekazywać całkowitą wiedzę i oferować pomoc kobietom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:40

Maud11, Chanela, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- posikałam sie ze smiechu:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f69dfce2f28.jpg

Gwiazdeczka27, Chanela, Tymi, Wiki81, szpilka, jonka91, MartaKD, bluegirl89, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Styczniówki, pracowity dzień w szpitalu za mną. Jak pojechałam rano to w inkubatorze powitała mnie butelka ze smoczkiem - zaczynamy naukę ssania! Szybko więc odciągnęłam mleko i po krótkim instruktażu położnej w południe karmiłam już małą moim mlekiem - wypiła całe 15 ml, zajęło jej to co prawda 40 minut, dwa razy robiła drzemkę, ale udało się :) Potem o 15 znów sonda, bo picie z butelki jest bardzo energochłonne, ale o 18 znów spróbowałyśmy. Tym razem nie było już tak kolorowo, bo Ala łapczywie chwyciła smoczek ale po chwili prawie całe mleko się ulało. No nic, będziemy jutro próbować znów. Cieszę się, bo każdy taki postęp to krok bliżej do domu!

Mogę już coraz więcej robić przy małej, zmieniać pieluszki, dotykać jej, karmić. W końcu czuję się prawdziwą mamą, a czas spędzony w szpitalu strasznie szybko ucieka. Już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła ją przystawić do piersi i kiedy przejdziemy do łóżeczka i będę mogła ją zacząć stroić :)

kasiakra, Gwiazdeczka27, Chanela, Patrycha, zielarka, Fucina, Maud11, kasia86, lwuska55592, Agus89, szpilka, Kawa, ania_29, Malenq, rastafanka, jonka91, nix, bluegirl89, Bounia, marrtka, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w niedziele haha

ja też mam pewien smaczek ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86a1f6bd0895.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 21:59

Ag..., szpilka, jonka91, MartaKD, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiesci isabele :-)

Mnie zas strasznie po kapieli pieka sutki, nie pieka, pala cholernie wczoraj wymyslilam ze samej sobie kupie recznik muslinowy :-) roztarlam masc purlean i pomoglo co mi sie dzieje? wyciekow zadnych nie mam.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Isabelle :D

polaola mnie też pieką po kąpieli, może to wysuszenie skóry...sama nie wiem, mnie pieką, swędzą i szczypią parę razy dziennie nie tylko sutki ale i całe piersi. Fabryka sie szykuje, cóż więcej można dodać...

polaola lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie ze ginekolozks kazała juz spakować torbę do szpitala :p Haha a ja do niej ze stoją juz u mnie od 2 tyg:) najważniejsze to ze moge zacząć normalnie funkcjonować !!!!! Jupiiiii!!!! Ciaza 2 tyg starsza na 37 tyg skończonych , mała ma około 3 kg!!! Jest juz bardzo nisko , w pon mam sie stawić na kontrolne ktg do szpitala ;) isabelle cudowne wieści :dddd takie lubie :) a propo lezenia , pomaga i to bardzo gdybym nie leżała teraz i to z tymi klockami w nogach to juz dawno mała byłaby na świecie :/ a tak zdarze zrobic jeszcze kuuuuupe rzeczy :) pierniki tudzież inne związane ze świętami :d

Chanela, zielarka, Fucina, isabelle, Maud11, Wiki81, kasiakra, polaola, Ewelina88, szpilka, Kawa, ania_29, Malenq, rastafanka, Martaaa, nix, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    isabelle to świetna wiadomość :) patrz jaka różnica - pisałaś że dostaje 2 ml potem 3 ml, a teraz już 15 ml!
    A jak tam z jej antybiotykiem? Ile jeszcze musi być podawany?

Z antybiotykiem to już chyba końcówka, ostatnie CRP było już w normie, ale że infekcja była wrodzona, leczenie musiało potrwać dłużej.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super że z tym też już jesteście na ostatniej prostej. Oby tak dalej! Trzymam kciuki :)

isabelle lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    no to super że z tym też już jesteście na ostatniej prostej. Oby tak dalej! Trzymam kciuki :)

Staram się myśleć pozytywnie, wygląda rewelacyjnie i bardzo ładnie się rozwija, mimo tych zmian w główce, które będą nadal obserwowane pod kątem nieprawidłowości i możliwego wpływu na dalszy rozwój małej, no i mimo braku... jednej nerki. Nie wiem, jak to możliwe - na wszystkich moich badaniach USG robionych na różnym sprzęcie (i u mojego lekarza i w szpitalu) wszystko było ok, a tu na dwóch badaniach USG brzuszka okazuje się, że Ala ma jedną nerkę. Nie jest to powód do zmartwień, ale jakiś kolejny cios. Oby ostatni..

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle usg to tylko usg, wszystkiego nie da się od razu wykryć, trzeba jeszcze podkreślić, że duże znaczenie ma też czynnik ludzki.
    Choć jak już dawno temu tutaj wspominałam, dziewczynie z rodziny męża 4 razy lekarz potwierdzał, że na 100% będzie miała drugiego synka, a na porodówce niespodzianka - córeczka - bidula aż się rozpłakała, bo nie mogła tego pojąć...

Najważniejsze, że widzisz, że Ala się rozwija, rośnie i wygląda rewelacyjne... To pewnie bardzo Cię buduje i motywuje. Trzymam za Was kciuki!!!

relgtgf6uee8xud8.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroplówka przeciwskurczowa "wypita", brzuch od wczoraj wieczora znów boli, po 8 wizyta i badanko z wziernikiem i zobaczymy co lekarz powie jak tam na dole to wygląda, Marcel wg wszystkich usg jest o tydzień starszy i do tego na karcie wczoraj przeczytałam że "przewidywana masa urodzeniowa 3100!" , rozumiem całym swoim rozumkiem że każdy dzień dla małego w brzuchu jest najlepszy ale jednocześnie gdyby zaczęły się takie skurcze jak we wtorek i rozwarcie powiększało by się to nie chcę już być wstrzymywana bo nie wyobrażam sobie kolejne 18 bez mała godzin wić się w skurczach już porodowych jak piskorz i nie móc rodzić nie wspominając o tym jak małego takie akcje muszą męczyć, no wygadalam się, buziole śpiochy :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD STO LAT STO LAT niech żyje żyje nam!!! Wszystkiego NAJ NAJ NAJ kochana :) :) :)

MartaKD lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia co ci za koktajl leci? Magnez czy fenoterol? Czy moze jeszcze coś innego.
    Trzymaj się, niezglego kluseczka ci prognozuja:) będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 06:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenoterol z magnezem Ag :) o 5 się skończyła i zobaczymy co dalej ale brzuch mi się już rozkręca

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia rozumiem Cie ze chcesz byc już po, ale jednak jazdy dzień się liczy. Jesli ma uchronić przed dodatkowymi badaniami po, leczeniem, czy komplikacjami to warto. Żeby tylko nie dopuścili lekarze do zakażenia wód jak juz masz rozwarcie.
    A Marcel faktycznie juz duży. Super

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ