*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_29 wrote:Mnie chyba nic nie zdziwi. Przy ostatnim przyjęciu na oddział patologii ciąży lekarz mnie badający myślał że mam podwójną nerkę. Sprawdził jeszcze raz: "a nie, to śledziona". No kurde

I słowami ani zakończmy ten temat...
Piszecie o cytrusach i promocjach na czekoladę - ani jednego, ani drugiego mi nie wolno. Póki karmię wcześniaka muszę bardzo przestrzegać diety, bo tu w szpitalu nie bedą mogli stwierdzić, czy mała zareagowała negatywnie na kilogram mandarynek czy moze jej stan sie pogarsza.
Ag, ja po poście Jonki zostawiłam w Smyku online kolejne 100 zł. Do koszyka tez wpadł nam śliczny śpiworek z falbankami, czapeczki, rajstopki i komplet pajac i bluzka. W niedziele obkupilam małą w Tesco, bo była promocja -30% na markę f&f. Już nie pamietam kiedy ostatni raz sobie kupiłam jakies ciuchy
Ag... lubi tę wiadomość
-
Wczoraj się dowiedziałam od teściowej że powinniśmy poprzestać na jednym dziecku z mężem bo kredyt spłacamy.
Ag.. jesli chodzi o końcówkę ciąży to mnie też dopadają schizy z tym że dotyczące zdrowia dziecka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:53
-
Jonka, to ja tak samo jak ty startowałam i też teraz 8 z przodu, ale jakoś się nie martwię, będę się martwić później

Magdalenka - no jasne, bo jak by tak ludzie do życia podchodzili, że jak kredyt to jedno dziecko albo wcale, to by było ciekawie
Ależ poglądy ma Twoja teściowa, chyba bym wyśmiała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:58
-
A jeśli chodzi o teściów to ja teściową mam złotą.. za to teściu od ponad tygodnia się do mnie nie odezwał (od czasu jak mam nakaz leżenia), nie powiedział cześć, dzień dobry, ani pocałuj mnie w d..., nie zapytał jak się mam.. Za to wczoraj mąż brał prysznic u nich na dole (my mamy wannę na górze), a teściowi się zachciało do toalety i słyszę, że teściowa mówi idź na górę, a ten, że NIE!!! Nie pójdę tam.. A później on mówi, że musi zamontować kolejną toaletę w kotłowni na dole.. wtf?!? Nie wiem o co mu chodziło.. Przecież ja nie gryzę..? Nic mu nie zrobiłam..
Kolejny kibelek w kotłowni teściowa mu wybiła z głowy, bo tam mamy również pralnię i w sezonie zimowym wieszamy tam pranie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:01
-
magdalenka super, że lekarz tak powiedział, że ciąże uznał za donoszoną, z pewnością to bardzo uspokaja

Ja mam wagę 74! Nigdy bym nie pomyślała, że mogę tyle ważyć.. Ale mam to w du.... Zresztą w ramionach, boczkach też
Najważniejsze, że dzieci zdrowe
dobrze, że waga na stałe nie zostaje tylko można powalczyć by wróciła na swoje miejsce albo i lepiej 
isabelle kurcze nie wiem co powiedzieć, próbujemy jakoś cię wesprzeć ale wiadomo fakt to kolejny cios dla ciebie. Musisz być silna, szukać pozytywów i walczyć z przeciwnościami.
Czy lekarze nie myślą nad zrobieniem Ali badań genetycznych?
Ja tez w szoku jestem, że nagle się okazuje że nereczki nie ma, a co mówili na to, że do tej pory wszystko było super?
Najważniejsze, że jest silna, coraz lepiej sobie radzi na tym świecie, rośnie przybiera na wadzę i na pewno wszystko będzie u was dobrze. Niech rośnie zdrowo !
Powiedz , pewnie wszyscy są w niej zakochani? Do kogo jest podobna do ciebie czy do tatusia?
-
Gwiazdeczka uspokaja bardzo, ale w szoku byłam bo jakoś tak mi jeszcze się wczęsnie wydaje, wkręciłam sobie że donoszona ciąża to 38 tydzień...
isabelle właśnie ! do kogo Ala jest podobna ? opisz ją chociaż, czy ma włoski już, jakie oczka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:08
-
Gwiazdeczka27 wrote:isabelle kurcze nie wiem co powiedzieć, próbujemy jakoś cię wesprzeć ale wiadomo fakt to kolejny cios dla ciebie. Musisz być silna, szukać pozytywów i walczyć z przeciwnościami.
Czy lekarze nie myślą nad zrobieniem Ali badań genetycznych?
Ja tez w szoku jestem, że nagle się okazuje że nereczki nie ma, a co mówili na to, że do tej pory wszystko było super?
Najważniejsze, że jest silna, coraz lepiej sobie radzi na tym świecie, rośnie przybiera na wadzę i na pewno wszystko będzie u was dobrze. Niech rośnie zdrowo !
Powiedz , pewnie wszyscy są w niej zakochani? Do kogo jest podobna do ciebie czy do tatusia?
Nasza pani doktor jest zdania, ze badania w ciazy sa zawsze obarczone większa granica błędu niż badanie wykonywane dziecku po narodzinach. Nie jest dla nich wielką sensacją to, że wyniki z ciazy nie pokazały tego ubytku. Badań genetycznych nie bedzie miała robionych, nic sie nie dzieje takiego, co budziloby wątpliwości na tym polu.
-
Magdalenka nie wkręciłas sobie bo ciąża donoszona to 38 tydzien. Dopiero wtedy dziecko jest urodzone w terminie. Wczesniej to wczeniaczek, niezaleznie od wymiarow i wagi, a tych jak mowisz nie badał.
Szczerze dla mnie troche dziwne takie slowa lekarza ze w razie czego juz nie bedą zatrzymywac akcji porodowej bo jednak ukonczony 34 tydzien to 1 tak w pelni bezpieczny moment z tych wszystkich "stopni" 28, 32 34 a pozniej 37 tydzien.
Ale wiadomo im dłuzej tym lepiej wiec trzymaj bobasa ile się da.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:10
renia83, Ag..., magdalenka, aswariatka, jonka91, lwuska55592, Gwiazdeczka27, szpilka, Ewelina88, Goosiaczek2, zielarka, kasiakra, nix, Agus89, Kawa, Melula, Chanela, MonikaDM, Paula44, szczesliwa89, OliOla, Wiki81, Malenq, waszka88, olka25, marrtka, Viv78, Karolajla, kejti91, Maud11, bluegirl89, polaola, Marta159753, Fucina, MartaKD, rastafanka, Nuskaw, Silatan, kasia86, Patrycha, Gabrysia84, Fedra, Pinia108, Bounia, anka8820, Martaaa, Anutka, agnesik, M4DZI4 lubią tę wiadomość