X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Mnie chyba nic nie zdziwi. Przy ostatnim przyjęciu na oddział patologii ciąży lekarz mnie badający myślał że mam podwójną nerkę. Sprawdził jeszcze raz: "a nie, to śledziona". No kurde :D

I słowami ani zakończmy ten temat...

Piszecie o cytrusach i promocjach na czekoladę - ani jednego, ani drugiego mi nie wolno. Póki karmię wcześniaka muszę bardzo przestrzegać diety, bo tu w szpitalu nie bedą mogli stwierdzić, czy mała zareagowała negatywnie na kilogram mandarynek czy moze jej stan sie pogarsza.

Ag, ja po poście Jonki zostawiłam w Smyku online kolejne 100 zł. Do koszyka tez wpadł nam śliczny śpiworek z falbankami, czapeczki, rajstopki i komplet pajac i bluzka. W niedziele obkupilam małą w Tesco, bo była promocja -30% na markę f&f. Już nie pamietam kiedy ostatni raz sobie kupiłam jakies ciuchy :)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no i dobrze:) dał ci to na piśmie:P ? hehe
    Hehe na pismie nie, ale wizyte ustalul na 29 grudnia i powiedzial ze w sylwestra przetancze cala noc i urodze w terminie albo przenosze, szyjka bez zmian i wysokosci :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się dowiedziałam od teściowej że powinniśmy poprzestać na jednym dziecku z mężem bo kredyt spłacamy.
    Ag.. jesli chodzi o końcówkę ciąży to mnie też dopadają schizy z tym że dotyczące zdrowia dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:53

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie 7 z przodu, a ja ósemkę i mi z tym dobrze :) zwłaszcza, że zaczynałam z wagą 69,5/70 :) teraz mam ok. 12 kg na plusie. Obwód brzuszka przed chwilką mierzony i jest 106 :)

Ag.. krokodyle.. ogórki.. hhaha <parska śmiechem>!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, to ja tak samo jak ty startowałam i też teraz 8 z przodu, ale jakoś się nie martwię, będę się martwić później :D

Magdalenka - no jasne, bo jak by tak ludzie do życia podchodzili, że jak kredyt to jedno dziecko albo wcale, to by było ciekawie :) Ależ poglądy ma Twoja teściowa, chyba bym wyśmiała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:58

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja mam z przodu 5:)
    ale kolega ostatnio stwierdzil czemu przytyłam 8 skoro powinno sie 12.
    Patrze na niego i mowie- no i co? mam sobie wsadzic 4 kilową pilke zeby spelnic twoje standardy?? palant;p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o teściów to ja teściową mam złotą.. za to teściu od ponad tygodnia się do mnie nie odezwał (od czasu jak mam nakaz leżenia), nie powiedział cześć, dzień dobry, ani pocałuj mnie w d..., nie zapytał jak się mam.. Za to wczoraj mąż brał prysznic u nich na dole (my mamy wannę na górze), a teściowi się zachciało do toalety i słyszę, że teściowa mówi idź na górę, a ten, że NIE!!! Nie pójdę tam.. A później on mówi, że musi zamontować kolejną toaletę w kotłowni na dole.. wtf?!? Nie wiem o co mu chodziło.. Przecież ja nie gryzę..? Nic mu nie zrobiłam..
    Kolejny kibelek w kotłowni teściowa mu wybiła z głowy, bo tam mamy również pralnię i w sezonie zimowym wieszamy tam pranie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:01

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka super, że lekarz tak powiedział, że ciąże uznał za donoszoną, z pewnością to bardzo uspokaja :-)

Ja mam wagę 74! Nigdy bym nie pomyślała, że mogę tyle ważyć.. Ale mam to w du.... Zresztą w ramionach, boczkach też :P

Najważniejsze, że dzieci zdrowe :-) dobrze, że waga na stałe nie zostaje tylko można powalczyć by wróciła na swoje miejsce albo i lepiej :D

isabelle kurcze nie wiem co powiedzieć, próbujemy jakoś cię wesprzeć ale wiadomo fakt to kolejny cios dla ciebie. Musisz być silna, szukać pozytywów i walczyć z przeciwnościami.
    Czy lekarze nie myślą nad zrobieniem Ali badań genetycznych?
    Ja tez w szoku jestem, że nagle się okazuje że nereczki nie ma, a co mówili na to, że do tej pory wszystko było super?
    Najważniejsze, że jest silna, coraz lepiej sobie radzi na tym świecie, rośnie przybiera na wadzę i na pewno wszystko będzie u was dobrze. Niech rośnie zdrowo !
    Powiedz , pewnie wszyscy są w niej zakochani? Do kogo jest podobna do ciebie czy do tatusia?:-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO Gwiazdeczka wstala- dzien dobry:)

ania_29, jonka91, renia83, Gwiazdeczka27, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    OOO Gwiazdeczka wstala- dzien dobry:)
    Jeszcze troszkę i można by przywitać słowami: dobry wieczór ;)

Ag..., Gwiazdeczka27, Agus89, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka uspokaja bardzo, ale w szoku byłam bo jakoś tak mi jeszcze się wczęsnie wydaje, wkręciłam sobie że donoszona ciąża to 38 tydzień...

isabelle właśnie ! do kogo Ala jest podobna ? opisz ją chociaż, czy ma włoski już, jakie oczka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 14:08

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nadrabiam posty...

MartaKD. 100 lat! Łatwego porodu najlepiej w terminie i spełnienia wszystkiego o czym skrycie marzysz!!!

2447011y5893lu2rf.gif

MartaKD lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    isabelle kurcze nie wiem co powiedzieć, próbujemy jakoś cię wesprzeć ale wiadomo fakt to kolejny cios dla ciebie. Musisz być silna, szukać pozytywów i walczyć z przeciwnościami.
    Czy lekarze nie myślą nad zrobieniem Ali badań genetycznych?
    Ja tez w szoku jestem, że nagle się okazuje że nereczki nie ma, a co mówili na to, że do tej pory wszystko było super?
    Najważniejsze, że jest silna, coraz lepiej sobie radzi na tym świecie, rośnie przybiera na wadzę i na pewno wszystko będzie u was dobrze. Niech rośnie zdrowo !
    Powiedz , pewnie wszyscy są w niej zakochani? Do kogo jest podobna do ciebie czy do tatusia?:-)

Nasza pani doktor jest zdania, ze badania w ciazy sa zawsze obarczone większa granica błędu niż badanie wykonywane dziecku po narodzinach. Nie jest dla nich wielką sensacją to, że wyniki z ciazy nie pokazały tego ubytku. Badań genetycznych nie bedzie miała robionych, nic sie nie dzieje takiego, co budziloby wątpliwości na tym polu.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie wkręciłas sobie bo ciąża donoszona to 38 tydzien. Dopiero wtedy dziecko jest urodzone w terminie. Wczesniej to wczeniaczek, niezaleznie od wymiarow i wagi, a tych jak mowisz nie badał.
    Szczerze dla mnie troche dziwne takie slowa lekarza ze w razie czego juz nie bedą zatrzymywac akcji porodowej bo jednak ukonczony 34 tydzien to 1 tak w pelni bezpieczny moment z tych wszystkich "stopni" 28, 32 34 a pozniej 37 tydzien.

Ale wiadomo im dłuzej tym lepiej wiec trzymaj bobasa ile się da.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:10

renia83, Ag..., magdalenka, aswariatka, jonka91, lwuska55592, Gwiazdeczka27, szpilka, Ewelina88, Goosiaczek2, zielarka, kasiakra, nix, Agus89, Kawa, Melula, Chanela, MonikaDM, Paula44, szczesliwa89, OliOla, Wiki81, Malenq, waszka88, olka25, marrtka, Viv78, Karolajla, kejti91, Maud11, bluegirl89, polaola, Marta159753, Fucina, MartaKD, rastafanka, Nuskaw, Silatan, kasia86, Patrycha, Gabrysia84, Fedra, Pinia108, Bounia, anka8820, Martaaa, Anutka, agnesik, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle no a juz mialam pisac ze tajemnicza jestes jesli chodzi o Alutke:)
    no cudo:) a jakie włoski sliczne i oczka duze piekne. DO zacałowania:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna :D

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle przepiękna jest Twoja Ala !! śliczna, a jakie oczka duże !!

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak :)

201501145565.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna mała :D widać, że silne dziecię :D

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ