*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia ile dni leżałaś w szpitalu?kasia86 wrote:Cześć dziewczyny czy któraś z was zamawiała przez internet w aptece Dbam o zdrowie jakieś leki czy cokolwiek? Ja wczoraj za pobyt w szpitalu dostałam 250 zł i kartę apteczna z limitem 300 zł na zakupy w wybranych aptekach DOZ.
-
Jeszcze prześpie cały grudzień i obudzę się w dniu terminu porodu

Isabelle to tym bardziej sie cieszyć trzeba, ze lekarze nie widzą w tym wszystkim jakiś poważnych nieprawidłowości. Będzie dobrze zobaczysz musisz tylko przejść przez ten ciężki okres, jak to się mówi "co nas nie zabije to nas wzmocni" teraz już będzie coraz lepiej, sama widzisz jakie kolosalne postępy wasza księżniczka Alicja robi
Ag z tymi ogórkami to mnie załatwiłaś na dobre
niech już bedzie ten styczeń bo z nami coraz gorzej hehe
Ag..., isabelle lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:yyy. wymagajacy moze i bedzie. ale cytrusy to moja domena od początku a dieewczynki sie nie spodziewam---> wniosek: ZABOBON:)
Oczywiście, że zabobon.
Dziś mówię teściowej że mam straszną zgagę. A ona na to: "To znaczy że dziecko bedzie miało włosy"
Powiedziała to z takim wielkim przekonaniem że nie chciało mi się tłumaczyć że to kolejny zabobon.
-
Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu..
Isabelle nasza pierwsza Stycznióweczka śliczna
Ja 7 z przodu mam już dawno dawno
omijam teraz wagę szerokim łukiem i jakoś mnie to nie rusza, później będę się martwić
magdalenka moja teściowa stwierdziła że z 3 lata teraz będę z dzieckiem siedzieć a kto wie może i następne wyskoczy, ale tak fajnie to powiedziała że dobrze to odebrałam
Mam brzuch wysoko i zaczyna mi być niewygodnie w każdej pozycji, czy to leże czy to siedzę, oddycha mi się ciężko, i mały kręci się tak że ******.
Wspaniała jest ta końcówka
-
Pozdrawiam styczniówki
Nosiłam się z tym zamiarem już jakiś czas z racji tego, że sama mogę być styczniówką tak samo dobrze jak grudniówką. Wszystko zależy od tego, kiedy malutka zdecyduje się wyjść 
Isabelle, piękna dzidzia
Ewelina88, lwuska55592, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Agus mi dzisiaj kobieta w poczekalni powiedziała żebym lepiej łańcuszek ściągnęła bo dziecko się pępowiną okręci.
Iwuska czasem da się wyczuć że coś jest powiedziane w formie żartu, a czasem śmiertelnie poważnie. Chociaż żadne układanie życia innym nie jest fajne.
Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Jej dziewczyny nadrobić was to lada wyczyn nie odzywałam się bo albo byłam w szkole albo na praktykach i wyobraźcie sobie jaki mnie koszmar spotkał skończyłam praktyki była 13,00 wsiadam do auta przejechałam 3km do najbliższej stacji a tam pan mi mówi ze mam koło przebite patrze i faktycznie. Kurde myślałam ze się wścieknę! ale uwierzcie mi że ja nic nie czułam. No koniec końców musiałam do męża zadzwonić, zwolnił się z pracy i przyjechał mi to koło wymienić opona do wywalenia bo alus poprzecinał ją. Ale na całe szczęście alusek cały nic się nie skrzywiło uffff bardzo się ucieszyłam bo do tej pory moje autko było jak drugie dziecko ;p
Pisałyście o wadze więc postanowiłam się zważyć i przez 19dni przytyłam 2kg boże ogólnie +15kg załamałam się wchodząc na tą wagę.
I pojawiły mi się obrzęki
-
magdalenka wrote:Agus mi dzisiaj kobieta w poczekalni powiedziała żebym lepiej łańcuszek ściągnęła bo dziecko się pępowiną okręci.
ja to was podziwiam za spokój. Ja bym z marszu odpowiedziala ze moze zajmie się wlasnymi problemami albo ma jakies inne ciekawe rady. Co za popiepszeni ludzie.
Jeszcze niech sobie moja babcia tam gada, ale obca baba w poczekalni?
ehhh ja to mam alergie na cos takiego.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Isabelle śliczna córa
jakie ma bystre oczy 
Mam znajomą która urodziła się bez nerki, wygląda i żyje normalnie, nigdy to nie miało wpływu na cokolwiek, urodziła 3 dzieci, więc myślę, że nie ma czym się martwic
Co do zabobonów
miałam straszną zgagę w pierwszej ciaży, teściowa wciąż o tych włosach gadała, a ja: taaa taaa
no i urodziła córę z gęstym futrem na głowie, które zostało jej do dziś

Wkurzają mnie zabobony negatywne (tj np łańcuszek itp) ale takie pozytywne są po prostu miło śmieszne
isabelle lubi tę wiadomość
-
Ja w zabobony nie wierzę i smieszą mnie one. Jeszcze tak jak pisze zielarka, niektóre są tylko śmieszne inne - te gorsze przewidują tragedię. Kiedyś tłumaczyłam się, że nie wierzę w takie bzdury, a teraz już się tylko uśmiecham pod nosem bo świata nie zmienię. Ważne by tych zabobonów nie "roznosić" dalej. Najdziwniejsze że to była kobieta w moim wieku, zaczęła mi sie zwierzać ze swoich poronień i mówiła że teraz jest w 11 tygodniu i ona pościągała naszyjniki bo trzęsie się nad ciążą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:13
-
jonka91 wrote:Wy macie 7 z przodu, a ja ósemkę i mi z tym dobrze
zwłaszcza, że zaczynałam z wagą 69,5/70
teraz mam ok. 12 kg na plusie. Obwód brzuszka przed chwilką mierzony i jest 106 
Ag.. krokodyle.. ogórki.. hhaha <parska śmiechem>!
Hm to ja się nie odezwę. Mam na wadze 9 z przodu... I co?
Isabella, Ala jest cudowna. Ta czuprynka, wielkie oczęta - mała królewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:19
MonikaDM, zielarka, isabelle lubią tę wiadomość
-
Ja na diecie cukrzycowej jestem i przytyłam.. Co by było bez diety to nawet nie chcę sobie wyobrażać...
Mój mąż jak pytam głupio czy wyglądam na grubą... Taki zmieszany się robi i mówi , że nie , że po prostu wyglądam apetycznie...
Widziałyście? Jejku tyle nas czeka takich wyjątkowych momentów z naszymi dzieciaczkami...
http://m.youtube.com/watch?v=xW_j1FdxrdQ
Ps. Mnie najbardziej rozwalił przesąd mówiący o tym aby
nie zginać rąk ani nóg w ciąży bo dziecko urodzi się kulawe
Dziękuję, nic więcej mnie nie ruszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:26
-
nick nieaktualnyZ ciekawości się zmierzyłam! iii kuźwa jestem zaskoczona- mam już 100cm w obwodzie! O_o kurde kiedy to mi przybyło?? no i 12kg+

a z tych złych rzeczy to pojawił mi się cellulit z przodu na udach
no ale nic dziwnego, wpierdzielam słodycze jak oszalała..
p.s żelki haribo najlepiej smakują jak się wsypie je na raz
-
Melula wrote:Hm to ja się nie odezwę. Mam na wadze 9 z przodu... I co?
I jesteś szczęśliwa, bo masz w sobie mały cud! Waga zejdzie po porodzie, jak nie na samym początku to z czasem jak będziemy już biegały za naszymi Iskierkami
Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość