X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Cześć dziewczyny czy któraś z was zamawiała przez internet w aptece Dbam o zdrowie jakieś leki czy cokolwiek? Ja wczoraj za pobyt w szpitalu dostałam 250 zł i kartę apteczna z limitem 300 zł na zakupy w wybranych aptekach DOZ.
    kasia ile dni leżałaś w szpitalu?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze prześpie cały grudzień i obudzę się w dniu terminu porodu :P

Isabelle to tym bardziej sie cieszyć trzeba, ze lekarze nie widzą w tym wszystkim jakiś poważnych nieprawidłowości. Będzie dobrze zobaczysz musisz tylko przejść przez ten ciężki okres, jak to się mówi "co nas nie zabije to nas wzmocni" teraz już będzie coraz lepiej, sama widzisz jakie kolosalne postępy wasza księżniczka Alicja robi :-)

Ag z tymi ogórkami to mnie załatwiłaś na dobre :D niech już bedzie ten styczeń bo z nami coraz gorzej hehe

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle piękna ta Wasza Królewna! Mam nadzieje, tak jak i reszta Dziewczyn, że teraz już będzie coraz lepiej! Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Twojej Aluni!!

isabelle lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju jaka ona słodka!!! Zakochałam się! No i ile włosków ma i jakie bystre spojrzenie! Silna dziewuszka widać, super !

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczności :) nasza pierwsza mała królewna :))

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    yyy. wymagajacy moze i bedzie. ale cytrusy to moja domena od początku a dieewczynki sie nie spodziewam---> wniosek: ZABOBON:)

Oczywiście, że zabobon.
    Dziś mówię teściowej że mam straszną zgagę. A ona na to: "To znaczy że dziecko bedzie miało włosy" :D Powiedziała to z takim wielkim przekonaniem że nie chciało mi się tłumaczyć że to kolejny zabobon. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie oczka duże! Ile włosów!! Nawet się nie obejrzysz jak będziesz kucyki wiązać. Piękna dziewczynka! Wygląda na naprawdę dużą i silna. :):)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu..
    Isabelle nasza pierwsza Stycznióweczka śliczna ;)
    Ja 7 z przodu mam już dawno dawno :D omijam teraz wagę szerokim łukiem i jakoś mnie to nie rusza, później będę się martwić
    magdalenka moja teściowa stwierdziła że z 3 lata teraz będę z dzieckiem siedzieć a kto wie może i następne wyskoczy, ale tak fajnie to powiedziała że dobrze to odebrałam
    Mam brzuch wysoko i zaczyna mi być niewygodnie w każdej pozycji, czy to leże czy to siedzę, oddycha mi się ciężko, i mały kręci się tak że ******.
    Wspaniała jest ta końcówka ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam styczniówki :) Nosiłam się z tym zamiarem już jakiś czas z racji tego, że sama mogę być styczniówką tak samo dobrze jak grudniówką. Wszystko zależy od tego, kiedy malutka zdecyduje się wyjść :)
    Isabelle, piękna dzidzia :D

Ewelina88, lwuska55592, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mi dzisiaj kobieta w poczekalni powiedziała żebym lepiej łańcuszek ściągnęła bo dziecko się pępowiną okręci.

Iwuska czasem da się wyczuć że coś jest powiedziane w formie żartu, a czasem śmiertelnie poważnie. Chociaż żadne układanie życia innym nie jest fajne.

Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, Alicja wygląda super i jaką ma czuprynkę :-) Śliczności

relgtgf6uee8xud8.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny nadrobić was to lada wyczyn nie odzywałam się bo albo byłam w szkole albo na praktykach i wyobraźcie sobie jaki mnie koszmar spotkał skończyłam praktyki była 13,00 wsiadam do auta przejechałam 3km do najbliższej stacji a tam pan mi mówi ze mam koło przebite patrze i faktycznie. Kurde myślałam ze się wścieknę! ale uwierzcie mi że ja nic nie czułam. No koniec końców musiałam do męża zadzwonić, zwolnił się z pracy i przyjechał mi to koło wymienić opona do wywalenia bo alus poprzecinał ją. Ale na całe szczęście alusek cały nic się nie skrzywiło uffff bardzo się ucieszyłam bo do tej pory moje autko było jak drugie dziecko ;p
    Pisałyście o wadze więc postanowiłam się zważyć i przez 19dni przytyłam 2kg boże ogólnie +15kg załamałam się wchodząc na tą wagę.
    I pojawiły mi się obrzęki :(

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Agus mi dzisiaj kobieta w poczekalni powiedziała żebym lepiej łańcuszek ściągnęła bo dziecko się pępowiną okręci.

ja to was podziwiam za spokój. Ja bym z marszu odpowiedziala ze moze zajmie się wlasnymi problemami albo ma jakies inne ciekawe rady. Co za popiepszeni ludzie.
    Jeszcze niech sobie moja babcia tam gada, ale obca baba w poczekalni?
    ehhh ja to mam alergie na cos takiego.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle śliczna córa :D jakie ma bystre oczy :D
    Mam znajomą która urodziła się bez nerki, wygląda i żyje normalnie, nigdy to nie miało wpływu na cokolwiek, urodziła 3 dzieci, więc myślę, że nie ma czym się martwic ;)
    Co do zabobonów :D miałam straszną zgagę w pierwszej ciaży, teściowa wciąż o tych włosach gadała, a ja: taaa taaa :D no i urodziła córę z gęstym futrem na głowie, które zostało jej do dziś :D :D :D
    Wkurzają mnie zabobony negatywne (tj np łańcuszek itp) ale takie pozytywne są po prostu miło śmieszne :D

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka - polubiłam bo rozśmieszyła mnie głupota ludzi.

Isabelle - śliczna córeczka. :)

Była też mowa o wadze. Ja mam jeszcze 7 z przodu, bo ważę 79,5kg. :D Od dwóch tygodni waga stoi w miejscu.

Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zabobony nie wierzę i smieszą mnie one. Jeszcze tak jak pisze zielarka, niektóre są tylko śmieszne inne - te gorsze przewidują tragedię. Kiedyś tłumaczyłam się, że nie wierzę w takie bzdury, a teraz już się tylko uśmiecham pod nosem bo świata nie zmienię. Ważne by tych zabobonów nie "roznosić" dalej. Najdziwniejsze że to była kobieta w moim wieku, zaczęła mi sie zwierzać ze swoich poronień i mówiła że teraz jest w 11 tygodniu i ona pościągała naszyjniki bo trzęsie się nad ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:13

• Melula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wy macie 7 z przodu, a ja ósemkę i mi z tym dobrze :) zwłaszcza, że zaczynałam z wagą 69,5/70 :) teraz mam ok. 12 kg na plusie. Obwód brzuszka przed chwilką mierzony i jest 106 :)

Ag.. krokodyle.. ogórki.. hhaha <parska śmiechem>!

Hm to ja się nie odezwę. Mam na wadze 9 z przodu... I co?

Isabella, Ala jest cudowna. Ta czuprynka, wielkie oczęta - mała królewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:19

MonikaDM, zielarka, isabelle lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na diecie cukrzycowej jestem i przytyłam.. Co by było bez diety to nawet nie chcę sobie wyobrażać...
    Mój mąż jak pytam głupio czy wyglądam na grubą... Taki zmieszany się robi i mówi , że nie , że po prostu wyglądam apetycznie...

Widziałyście? Jejku tyle nas czeka takich wyjątkowych momentów z naszymi dzieciaczkami... :-)

http://m.youtube.com/watch?v=xW_j1FdxrdQ

Ps. Mnie najbardziej rozwalił przesąd mówiący o tym aby

nie zginać rąk ani nóg w ciąży bo dziecko urodzi się kulawe
    Dziękuję, nic więcej mnie nie ruszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 15:26

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości się zmierzyłam! iii kuźwa jestem zaskoczona- mam już 100cm w obwodzie! O_o kurde kiedy to mi przybyło?? no i 12kg+ :D
    a z tych złych rzeczy to pojawił mi się cellulit z przodu na udach :( no ale nic dziwnego, wpierdzielam słodycze jak oszalała..

p.s żelki haribo najlepiej smakują jak się wsypie je na raz :D

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Hm to ja się nie odezwę. Mam na wadze 9 z przodu... I co?

I jesteś szczęśliwa, bo masz w sobie mały cud! Waga zejdzie po porodzie, jak nie na samym początku to z czasem jak będziemy już biegały za naszymi Iskierkami ;)

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ