X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/body-CID88-ID7lIDt.html
    http://olx.pl/oferta/spioszki-CID88-ID7lHOp.html
    http://olx.pl/oferta/spioszki-CID88-ID7lGmT.html

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana stówa jak nic, no ewentualnie 99 jak wciągnę, tylko nie umiałam chwycić żeby mi nie zjechał metr a żeby było widać :D

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno mam już 120, tym bardziej po dzisiejszym wyskoku. smaruje brzuch masłem shea i modle się by nie wyszły mi wszędzie rozstępy.
    Istnieje bóg rozstępów, prawda?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nadrobiłam...

Isabelle, Alutka jest śliczna i ile ma włosków!

A ja się pochwalę prawie spakowaną torbą do szpitala (dla siebie, bo dla dziecka nie trzeba mieć nic, oczywiście wezmę jakieś pojedyncze rzeczy, ale to zadanie na najbliższe dni :))
    Chciałam się spakować do swojej ulubionej torby, ale raczej się nie zmieści :/

Brakuje: zwykłych pantofli, szczoteczki do zębów, laktatora :)
    Czegoś innego brakuje? (moje kosmetyki są upchane do kosmetyczek).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:23

ania_29, Agus89, Kawa, Fedra lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie :) A ja obecnie śpię w koszuli do karmienia zamiennie z koszulą do porodu, więc na razie nie mam jak się spakować ;)

Zielarko nie wiem, ale ktoś, kto wymyślił rozstępy i cellulit musiał być bardzo złośliwy ;)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Gordon Ramsay mówi, że jest bóg jajek, to musi tez być bóg rozstępów :P

Kawa, szpilka, renia83, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o odwiedziny to ja myślę, że moi rodzice to pewnie i wpadną w pierwszym tygodniu (pewnie w pierwszy weekend, kiedy będziemy już w domu). Do szpitala pewnie ani oni ani teściowie pchać się n ie będą.
    Teściowie to codziennie będą pewnie wędrować na górę i się zachwycać małym. Siostra męża pewnie nawet do szpitala będzie skłonna przyjechać.. Teraz mi to wszystko jedno, a nie wiem jak to będzie po porodzie. Najwyżej powiem, że jest zakaz odwiedzin na oddziale ze względu na wirusy :P
    Reszta rodziny, dziadkowie, moi bracia i rodzeństwo cioteczne męża pewnie w późniejszym czasie.
    Zapewne sama dalszą rodzinę zaproszę w jeden z weekendów(podzielę rodziny męża i moją na mniejsze grupki i myślę, że w max.3 weekendy będzie po odwiedzinach) na herbatkę i poznanie Filipcia, wszystko jest zależne od mojego samopoczucia i od Młodego i jego tolerancji do odwiedzin :)

A ja chyba jutro spakuję torbę do szpitala.. W sumie wszystko mam kupione. Trzeba to tylko wpakować w jedno miejsce :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No pięknie :) A ja obecnie śpię w koszuli do karmienia zamiennie z koszulą do porodu, więc na razie nie mam jak się spakować ;)

Też spałam i się oswajałam ostatni tydzień :) ale po naszych forumowych wieściach, stwierdziłam że najwyższy czas wrócić do "normalnej" pidżamy, a tę wyprać i zorganizować torbę do szpitala...
    A najbardziej to mąż naciskał na torbę bo gdzieś wyczytał że od 30 tyg. trzeba mieć przygotowaną :)

Zresztą ja myślałam że to będzie tak hop-siup z tą torbą, a tu to trzeba wyprać, tamto wyparzyć, coś innego znaleźć...

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewiczy a mi się coś ciężko zdaje że mam skurcze ale nie jestem pewna czy siedzę czy leże czy stoję odczuwam ten sam ból,kłucie, wykręcanie kurcze nie wiem no.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek co ile je czujesz?

Z torbą do szpitala jeszcze ciut poczekam :) Na pewno za tydzień muszą ją zabrać w podróż :)

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słucham świątecznych piosenek i ryczę jak głupia.
    Ach te hormony.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to coś takiego nieregularnego jest raz pojawia się co 15 i trwa ok 30sek potem 9min później znowu 17 nie wiem czy to dokładnie jest to. Wzięłam magnez i nospe i bedę dalej obserwować to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:46

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są typowe skurcze to taki skurcz miesiączkowy silny, tego nie da się przegapić. Może dziecko tak się wierci i dlatego masz takie bóle?
    W razie, gdyby ci to nie przeszło i stawało się silniejsze to lepiej to sprawdzić, teraz to juz nie przelewki.

Ps. Weź może też ciepły prysznic, podobno jak po nim przechodzi to znaczy, że to jeszcze nie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:58

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tyle zrobiłam,że nie mam już siły tego opisać.Na szkole kąpalismy i przebieraliśmy lalkę:) Dziekuję za zyczenia:)
    Izabelle, fajowa dziewucha, jakie wielkie oczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:03

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam uff

co do odwiedzin, to chyba wolalabym, zeby mama i tesciowa wpadly do szpitala, bo tam na pewno nie beda dlugo u mnie siedziec, ale zeby i dali kilka dni sw. spokoju po powrocie
    ja chodziłam na odwiedziny w okolicach 3 tyg w domu, raczej jako ostatni, ale ostatnio szwagierce multum ludzi zwalil w dzien przyjazdu (oni chyba mozgu nie mieli) oczywiscie pozwolilam sobie na glosne komentarze, ze dziadkowie to jeszcze ale kuzyni ciotki i cholera wie kto to chyba lekkie przegiecie, moze dotarlo do niektorych (jeszcze jestem w stanie zrozumiec rodzenstwo nastepnego dnia, ale tam jedni dziadkowie, moja tesciowa (akurat dziadkowie w szpitalu nie byli mozna wybaczyc szybko sie zmyli) rodzenstwo szwagierki, jakies kuzynostwo jej, plus jacys goscie z podhala akurat przyjechali wiec co tam, ze oni wyszli ze szpitala

oj wtedy to mna potrzepało

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogłam chodzić na SR.. Nigdy w życiu nie miałam na rękach noworodka, nigdy też nawet nie miałam z takim maleństwem styczności... Z mężem będziemy pewnie odpalać video poradniki w trakcie np. Przewijania itp. :P

Podobno w szpitalu, w którym chcę rodzić pokazują położne wszystko...PODOBNO :-)

Ps. Kobitki oszczędzajcie się zwłaszcza teraz lekarze często zalecają aby przystopować i nie prowokować swoimi czynnościami macicy np. Sprzątaniami, wysiłkiem fizycznym :-)
    Akurat trafiła nam się końcówka ciąży w okresie świąt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:10

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka jak tam wizyta? byłaś na SR?

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na wizycie mam sie nie martwic chudnieciem bo mlody dobrze rosnie i raczej wiekszy jest niz malutki a wyniki krwi bardzo ładne wrecz
    szyjka skrocila sie tylko o 1 milimetr od ostatniej wizyty( w porownaniu do 8 mm poprzednio to bardzo ładnie) wiec alarm odwołany mam sie oszczedzac, ale moge przestac panikowac, szyjka nie idealnie twarda ale jeszcze dobrze srednia
    młody dość duży bo 2100 i w razie czego sobie swietnie poradzi, przepływy ok, serduszko ładnie miarowo bije, nie mamy juz bana na sex pod warunkiem ze delikatnie i z wyczuciem i nie szalec za bardzo :) moge wrocic na SR, tylko ostroznie z cwiczeniami (ostatnio w ogole odradzal na zasadzie lezec w domu a nie sie szlajac)

a wymiary: ac 292 mm, bpd 85 mm, fl 61mm

lwuska55592, Fedra lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    szpilka jak tam wizyta? byłaś na SR?
    jeszcze nie bo po ostatnim skroceniu szyjki o 8 mm, obawialam sie bardziej, ze po wizycie na patologii wyladuje i nawet w planach nie mialam jechac, ale teraz jak bedzie cos waznego to beddziemy jezdzic a TY byłaś dzis i w pn?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:48

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ