X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja niestety nie mogłam chodzić na SR.. Nigdy w życiu nie miałam na rękach noworodka, nigdy też nawet nie miałam z takim maleństwem styczności... Z mężem będziemy pewnie odpalać video poradniki w trakcie np. Przewijania itp. :P

Podobno w szpitalu, w którym chcę rodzić pokazują położne wszystko...PODOBNO :-)

Ps. Kobitki oszczędzajcie się zwłaszcza teraz lekarze często zalecają aby przystopować i nie prowokować swoimi czynnościami macicy np. Sprzątaniami, wysiłkiem fizycznym :-)
    Akurat trafiła nam się końcówka ciąży w okresie świąt :-)

Gwiazdeczka, nawet jak same z siebie nie pokażą to zawsze możesz poprosić, raczej nie powinny odmówić. U mnie w szpitalu był rooming in i położne przychodziły pytać, czy pomoc przewijać czy cos pokazać. Moja kolezanka korzystała ze wszystkich propozycji i wszystkiego sie nauczyła. Super sprawa. Na neonatologii pod tym względem tez jest fajnie, położne pokazują jak przewijać i karmić, potem samemu juz mozna to robić, dla nich to mniej roboty, bo karmienie mojej śpiącej królewny butelką to co najmniej 45 minut :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle super, dobrze że powiedziałaś.. W takim razie jak by co nie zawaham sie poprosić o pomoc :-)
    Uciekam przytulić się do męża, dobranoc :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam o zdejmowaniu pessara i nie ma reguły. Można zdjąć i poród się rozpocznie tego samego dnia, a można jeszcze przenosić ciążę. Dużo zależy od stanu szyjki i kiedy był zakładany pessar.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho tu jakoś.
    2anvyx.jpg
    :)

kasiakra, isabelle, Anutka, polaola, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje tu.

Nie mogę oddychać. Nos zawalony. Stracile głos. Zapalenie krtani? Od czasu do czasu wypluwam trochę ropy. A oni obserwują. .crp było 7 teraz 4. Biorę tylko ten prenalen syrop i pastylki do ssania i dwa razy dałam na palcu trochę amolu na język. Temp. 36, 4 - 37, 2
    Wbc 12.
    Mocz był czysty wiec nie wiem po co mam rano oddać na posiew. Zdaje sobie sprawę ze czasem bakterie w moczu nie dają nam objawów a są niebezpieczne, ale:chyba w badaniu ogólnym powinnnywwyjść jakieś odchylenia np białko itd. .. z pochwy wyszedł paciorkowiec kałowy. Chyba nic z tym nie zrobia.

Ktg bez skurczy. Mały ma tylko strasznie szybkie tętno.

Pojawiły się takie wodniste uplawy, ale nie takie żebym czuła wilgoć.
    Maja dziś robić usg. Sprawdzić ilość wód plodowych. Proszę - pomodlcie się, żeby było ok i Szymuś był bezpieczny.
    Ma też być konsultacja laryngologa - jak taka jak dziś internisty.... to podziękuję..

Wydaje mi się ze powinnam dostać antybiotyk. Bo to może zjechać na oskrzela, ale oni chcą czekać 5 dni na wynik wymazu z gardła. A ja mam tu leżeć w tej saunie. .. nie ma mowy.

Tu się nie wylecze tylko doprawie.

Modlę się Zenh tylko to usg bylo dobre i ktg. Jeśli będzie ok to wyjdę dziś, nie czekając na te wyniki weekend w szpitalu. Od razu pójdę dziś do mojego laryngologa. A w poniedziałek do gina, bo wraca w sobie z urlopu.

Boże. Koszmar tu istny.

Nie wiem, co zrobię jak się okaże ze tych wód jest mało. Boje się myśleć.
    Nie mam cukrzycy. Nie mam nadciśnienia. Malo nie ma wady układu moczowego - sprawdzane dwa razy. Ostatni 10 listopada. Nie ma raczej wycieku, bo szyjka zamknięta. Zostaje odwodnienie matki. ... Pije dużo. Mam nadzieję, że pomogło.

Boje się tej infekcji. Ze to coś poważnego a nic się z tym nie robi.

Koleżanka obok zaczęła nagle krwawic w 31 tyg. Mocno. Ale oni maja czas. .. czekala ponad pół godziny a nikt w tym czasie nie rodził wiec powodu nie mieli... mam dość tego wszystkiego.
    Jeszcze laska ze swierzbem przyjęta i nieodozolowana. Chce do domu :(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje, ze tez musialo Ci sie tyle zlych rzeczy trafic w tym szpitalu zamiast pojsc polezec 3 dni uspokoic sie, ze z Szymonkiem ok i isc do domu. wspieram

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jestem w stanie sobie wyobrazic, co przezywasz. Będąc 2,5 tyg na patologii miałam strasznie zszarpane nerwy, a ponadto tez od razu sie rozchorowalam. Nie podawali mi żadnych leków ma przeziębienie, a gardło mnie bolało i kasłałam bardzo, na moją prośbę dawali mi tylko paracetamol. Tez miałam wrażenie, ze to ich obserwowanie stanu pacjentek jest strasznie zachowawcze. Ja tez na skurcze dostałam kroplówkę dopiero o godzinie 16, mimo, ze od południa sygnalizowałam, ze cos sie dzieje, położna zrobiła KTG i skwitowała, ze takie skurcze to nie skurcze. Z perspektywy czasu rozumiem, ze wstrzymywanie porodu moglo być niebezpieczne dla Alicji - jeszcze wieksze ryzyko niedotlenienia czy wylewu, ale wtedy leżąc byłam bardzo zła na lekarzy. Nie chcę teraz roztrząsać, czy ich postępowanie było słuszne. Na pewno wiedzieli, co robią... Moze ten fenoterol był tylko po to, by mnie uspokoić, a tak na prawdę to już się grzał inkubator dla Alicji?

U ciebie jak opisujesz, sytuacja jest bardzo ok (mimo trudnych warunków i twojego przeziębienia) a to, ze robią posiewy czy usg na pewno pozwoli upewnić się, czy na pewno wszystko jest ok. U mnie infekcja przebiegała bezobjawowo, tez miałam ładne wyniki moczu, a jednak coś się działo. Będziesz spała spokojnie wiedząc, ze na pewno jest ok. Dobrze, ze sprawdzają Ci poziom wód - trzymam kciuki, żeby był nadal w normie i żeby puścili Cie na weekend do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 07:57

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:51

szpilka, zielarka, Patrycha, Anutka, Ag..., nix, jonka91, bluegirl89, Agus89, Bounia, Fedra lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie witam dwutysiecznym postem wg om w 34 tc (33+0) jade zaraz w odwiedziny do pracy zawiesc im L4, milego dnia Styczniowki

Chanela, Bounia, Fedra lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziś o 5.20 urodziłam mojego maluszka, jest kwalifikowany jako wcześniak więc leży w inkubatorze na obserwacji ale lekarka była u mnie zaraz po porodzie i po wstępnych badaniach jest zdrowy, 2700 waga i 50 cm długi, najgorsze jest dla mnie to ze jeszcze go nie widziałam tyle tylko co mu na główce rękę położyłam zaraz po urodzeniu

anka8820, zielarka, kasiakra, Viv78, Patrycha, Malenq, Ewelina88, Fucina, Anutka, Sarnaa, Martaaa, polaola, Marta159753, Ag..., Karolajla, Maud11, blador, nix, szczesliwa89, Nuskaw, rastafanka, MartaKD, Wiki81, olenka_30, MonikaDM, bluegirl89, OliOla, Silatan, Agus89, Chanela, lwuska55592, marrtka, Gwiazdeczka27, Agula92, isabelle, A.loth, Bounia, Paula44, olka25, Fedra lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczynki dziś o 5.20 urodziłam mojego maluszka, jest kwalifikowany jako wcześniak więc leży w inkubatorze na obserwacji ale lekarka była u mnie zaraz po porodzie i po wstępnych badaniach jest zdrowy, 2700 waga i 50 cm długi, najgorsze jest dla mnie to ze jeszcze go nie widziałam tyle tylko co mu na główce rękę położyłam zaraz po urodzeniu
    gratulacje i trzymajcie sie

renia83 lubi tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia gratuluję :D i duuuuuużo zdrówka dla Was!

FITop1.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle cudowna coreczka,az by sie chcialo wziasc ta kruszynke i przytulic...mam nadzieje,ze juz niedlugo bedziesz tulic mala w domku...z calego serca zycze Wam aby wyrosla na piekna i zdrowa kobietke

isabelle lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniu gratulacje! :)

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Gratuluję!!! Trzymam za Was kciuki, synek pewnie zgodnie z procedurami został umieszczony w inkubatorze, nic się nie martw, za niedługo go pewnie zobaczysz :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia gratulacje, zaraz go wypuszcza do normalnego lozeczka zobaczysz, taki duzy silny dzidzius, teraz Ci ciezko bo nie mozesz go przytulic, ale tylko sprawdza, ze wszystko ok i bedziecie razem, trzymaj sie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu skarbie dużo dużo zdrówka, gratulacje i mam nadzieję, że jak najszybciej będziesz mogła przytulić swojego maluszka:)

Dzień dobry stycznióweczki i miłego dzionka:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia gratuluje!! Nasz drugi maluszek ! Trzymam kciuki za to abyś szybko mogła go przytulić. Jeszcze raz gratuluje. To już duży chłopiec!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia cudowna wiadomość, leży w inkubatorze bo takie procedury! Duży chłopczyk!!! Gratulacje!!!

rar0a9a.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle sliczna ta Twoja cora :-)

Renia gratulujemy :-) :-)

3 majxie sie mamuski i byle do nowego roku :-)

renia83, isabelle lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ