X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia no super wiadomości! Coś czuje że ja niedługo pójdę w Twoje ślady:)
    A tym czasem porcja mandarynek zjedzona, pierwsze siku zaliczone i przy okazji test na mężu czy w razie porodu da się zerwać na równe nogi. Usłyszałam "wiem że mnie sprawdzasz,ale spoko. Możemy jechać". Skończył ledwo mówić i już chrapie. Trzeba trzymać wiadro z woda przy łóżku. :):)

Fedra, Gwiazdeczka27, Ag..., renia83, szpilka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wozy i nie zdjęła dr pessara. Od rana nie czułam ruchów. Takie może mini -3. I ktg wychodziło cały czas jakby bylo w czasie snu. Miałam 3 razy juz dzis robione. Dr podczas usg nie mogla sie przez pól godz tez ruchu dopatrzeć, wiec skierowała mnie w trybie pilnym do szpitala. Leze w bielańskim. Położyli mnie na porodówkę pod ktg na cala nic. , mam na sali spokój, ale obok rodzą.
    Te zaniki ruchów są dla lekarzy ważne.
    Dam znać pewnie jutro.

Renia super ze juz karmisz. Gratuluje.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki daj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć!!! Będę myśleć o was!

Ja dostałam ochrzan od męża że nie śpię tylko gadam do niego więc siedzę w kuchni i jem... Czekoladę ! I zapisuje czego mi brakuje jeszcze.

Wiki81, Kawa, szpilka, Fedra lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dwie kroplówki. Po których dziecko sie ożywiło. Czekałam na to caly dzień. Dosłownie ani jednego ruchu. Miałam godzinny zapis ktg w ciagu dnia. Czuje teraz ruchy. Zwłaszcza przy kroplówce. Taka jestem zła ze tu jestem, ale to dla jej dobra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Dziękuję za pamięć.
    Reniu GRATULUJĘ! Czyli jesteś druga Kto stanie na podium? :)

Wiki -znam ten strach. Pisz co u Was.

Ja dalej w szpitalu. Miałam wyjść wczoraj , ale dr się upał i powiedział że tylko na własne żądanie.

Ten dzień był okropny. Istny horror przeżyłam. Rano źle się bardzo czułam. Nie spałam ani minuty. Obrzęk krtani i duszności. Do tego dochodził strach o usg i ilość wód.

O 5 miałam isc do zabiegowego na badania. Rano sik do słoiczka i idę. Najpierw zjebka ze nie mowie dzień dobry i jestem ofurczana. Mowie - na tyle ile mogę czyli mega cicho ze mówiłam tylko straciłam głos.
    Potem zje.. nr 2 czemu nie mam drugiego pojemnika z moczem ze jedno ogólne drugie posiew. Mowie ze dostałam jeden.
    Już mnie zaczęło trzepać. Pytań co za badania robia z łaska odp ze morfologia crp gazometria z palca. Pobrała z żyły. Dziabla w palec i ciśnie do tej rurki. A ta druga dalej ze jakby każdą była taka marudna jak ja to by oszalały. To jej mowie ze nic sie nie odzywam bo mam obrzek strun glodowych boli mnie glowa i gardlo i jest mi duszno.
    No i nagle - to była sekunda - ta druga rzuca tekst " nie leci mi muszę dziabnac panią drugi raz" i bierze ta igle moja ktora lezy na blacie i trach mnie w palec. Pytam co zrobiła! Czy jest normalna, bo igła to sprzęt jednorazowy i szkoda ze jeszcze z ziemi jej nie podniosła. Rozplakalam się i nie wytrzymalam. A ona ze była zdenerwowana i głupote zrobiła. Powiedziałam ku**** i wybieglam z płaczem. Nie mogłam się uspokoic.
    A ta prsylazi i gada " czemu płaczesz anioleczku" myślałam ze jej przywale w ryj.

Na wizycie nie mogłam dojść do siebie. Bylam jak gejzer. Lekarz powiedział ze pogadamy na osobnosci. Cała ranna sytuacje widziała przełożona pielęgniarek.

Poprosiła mnie do gabinetu. Kazala streścić co się stało. Byla w szoku. Zaraz sciagnela z domu ta babe notatka służbowa i nagana.jakos mi to nie pomogło. Mówi ze blaty sa dezynfekowane... taaa.... ze to palec a nie żyła moja igła ale ze to naganne zachowanie itd. Musiałam wyjść bo bym tam do gardła skoczyła.
    No i po tym nagle szum w szpitalu. Zaczęli skakać koło mnie. Lekarz zbulwersowany sytuacja. Pierwsza pod usg zaraz konsultacja laryngologa bez kolejki zaprowadzona przez pielegniarke. Powiedziałam oficjalnie ze nieźle trzesa dupami bo tak to każdą ciężarna powinni traktować a nie jak cos zawalą.

Na usg poziom wód bez zmian. Dzięki Bogu. Miałam nadzieję że wyjdę do domu. Laryngolog ze obrzęk strun i inf. Wirusowa. Przesuszone śluzówki.
    Ritonoscorbin itp.

Lekarz mówi ze nie ma obecnie zagrożenia Szymusia bo przepływy ok. Ale tych wód mało jednak 9cm. Ważne ze nie ubywa ale trzeba obserwować.

Hmmmmmm.... dzwoniłam do gina i on twierdzi tak samo.
    Ktg wszystkie super. Bez skurczy ruchy małego itd.
    Tętno też ok.

Zostałam z ciężkim sercem bo wiem ze się tu nie wylecze. Noc taka se....
    Nie wiem czy się martwic tymi wodami. Moj lekarz mówi ze mało ale to kurde norma przecież.
    Źle się tu czuje i psychicznie i fizycznie. No ale skoro tak ma być bezpiecznie dla małego. ....

Teraz tylko ktg robią. Usg chyba we wtorek. Nie wiem co zrobią jak wód będzie tyle samo np ( Boże nie mniej). Ale chyba już wtedy się wypisze. Bo to będzie 34 tydzień zaraz i przecież mogę już być pod kontrolą mojego gina. Czuje małego wyraźnie od dwóch dni. Nie lubi czosnku ;)

Wczoraj ta dziewczyna o której wam pisałam urodziła dziecko. 26 tydzień. Ordynator stwierdził ze czekać nie będzie bo wyniki posiewu sa czyste i lepiej ze urodzi bez bakterii niż ma wytrzymać tydzień a coś się przywali i dzidzi dodatkowo zmagać sie będzie z infekcja.
    Urodziła w dwie godziny. Wstała z łóżka sama. Goni po korytarzu ! ! Szok. Mala żyje. Nawet płakała. 900 gr maleństwo.

Dziwny przypadek. 3 dni wcześniej dowiaduje się ze będzie matka i. .. rodzi. Matko Boska!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki- trzymaj sie tam!
    Paula matko jedyna gdzie ty lezysz ze dosw tylu okropienstw w tym szpitalu?! Trzymaj sie!!!

Renia gratuluje mlecznej krainy:)

Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-). Ja na chwilkę, muszę odczekać na pomiar cukru po śniadaniu i dalej idę spać.

Paula bidulo, ale masz nieciekawe przygody w tym szpitalu, masakra . postaraj się nie denerwować bo wszystko maluch odczuwa. Chociaż w takich sytuacjach ciężko.
    Kurcze wystraszyłaś mnie tymi wodami bo u mnie w 32 skonczonym tygodniu wód było 9,9 !
    Ale lekarz mówin, że ilość wód prawidłowa, nie rozumiem. A może to ma związek z wielkością dziecka, np. Że ilość wód jest za mała w stosunku do wielkości dzieciaczka?
    Nie wiem teraz co myśleć... A to było ostatnie moje usg 3 trym...

Wiki najważniejsze, że dziecinka już jest aktywna, trzymaj się !

Cukrzycowe mamuśki, czy ze względu na cukrzyce będziecie miały jeszcze jakieś usg? Czytałam, że cukrzycowe mamy częściej mają monitorowaną ciąże ale nie wiem czy chodzi o te z insulina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:47

Wiki81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki:)

Wszystkiego naj naj naj naj naj i mam nadzieję, że Mikołaj się postarał:)

Paula OMG O_o ja to nawet nie wiem co powiedzieć, "ziapka" mi opada w dół, jak czytam Twoje opowieści szpitalne...3majcie się tam dzielnie:)

Miłego dzionka:)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera teraz będę się zamartwiała tymi wodami no... :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale jaja u Ciebie! A na własne życzenie to sie nigdy nie wypisuj.
    Ja jestem głodna. Czekam na pyszne szpitalne śniadanie. Mam znowu ktg i dzisiaj juz ok 130-140 tętno i czuje czasem ruch. Wczoraj miałam 110-120 i tętno wyglądało jak linia prosta. 3 razy miałam robione i bylo takie samo na różnych sprzętach. Dziwne to bylo.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja miałam ostatnio usg 26.11, nast mam 17.12. Nie ze względu na cukrzycę ale poprostu. Idź pociumkac czekoladę a się nie martw. Jak
    Lekarz nic nie mowil.o wodach znaczy ze jest ok. Oni to chyba mierzą w stosunku do wielkości dziecka, ale pewna nie jestem. Ja niw wiem jakie mam afi. Mówi tylko il wód prawidlowa.

Nie przypisuj sobie wszystkich objawów innych mamusiek bo oszalejesz do porodu!

Wiki oby juz było wszystko OK, i te ostatnie 2 tyg przeleciały szybko i bezstresowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:07

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu to super, że młody tak pięknie współpracuje z mamusią i piersiami! Tak więc mój Filipek wita Twojego Filipcia na świecie!! :) A on chyba specjalnie chciał wyjść wcześniej, właśnie na mikołajki, żeby Wam zrobić prezent, a przy okazji coś dla siebie zgarnąć :D

Wiki dużo spokoju Tobie życzę! Z jednej strony dobrze, że jesteś w szpitalu, niech malutką obserwują. Szkoda, że kolejny weekend poza domem..

Paula przeraziła mnie Twoja historia... Najpierw kurna się musi coś stać, żeby w końcu zaczęli człowieka dostrzegać i po ludzku traktować.. Mam wielką nadzieję, że wszystkie wyniki badań będą idealne i jak najszybciej wyjdziesz do domku! Bo to nie zwykły szpital tylko jakieś wariatkowo...

A i wszystkim życzę dostania fajnych prezentów! Nawet jakby to miał być drobiazg typu skarpetki, czy czekolada! :)

I tak na dobry początek dnia :)
    uektocg2wyuq_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:58

Ag..., renia83, Kawa, szpilka, Maud11, Agus89, Fedra lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka- czekolada to w obecnym stanie najlepszy prezent jaki mogłabym dostac:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Ciebie gorzka i dla wszystkich słodziutkich mam też :D

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:16

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola a jak mala? Przybiera?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    dla Ciebie gorzka i dla wszystkich słodziutkich mam też :D
    ale to nie było ironiczne:) to naprawdę najlepszy prezent, nie ma wówczas wyrzutów zeby zjesc:D

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pod poduszka nie znalazłam. Buuu... Na pocieszenie mam naleśniki. :)

Wiki dobrze że Hania już więcej się rusza. Martwilam się w nocy.
    Oliola ile maleńka waży?
    Paula bidulko gdzie taki szpital

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:17

l22nzbmh1lqdktpj.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bidulo, współczuję tego co tam przechodzisz...
    Wiki całe szczęście że już wszystko ok
    Reniu gratuluję! To musi być niesamowite jak taki mały dzióbek uwiesi się cyca :)
    gwiazdeczko czekoladkę zjedz jak Ag... radzi :D Nawet nie wiem ile jest u mnie wód, ale gdyby było za mało, to bym o tym została poinformowana. Tak więc nie świruj kobieto ;) Niewiedza bywa zbawienna w pewnych przypadkach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:55

201501145565.png
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ