X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zjadlam schaboszczaka z czerwoną kapustą i zupe jarzynową i czuje sie jakbym miala 100 kilo:)
    ide pospacerowac po domu w ramach aktywnosci zalecanej po glownym posilki

Ag nie kuś losu! Hahaha ;)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie ta kłotnia była oczyszczająca, chyba nie powiesz że źle się poczułaś przez to :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe masz rację albo u Alutki czop całą ciążę albo u mnie to fałszywy alarm hehe :)

Jutro skoczę do gin po receptę to ją zapytam, może zerknie w podwozie co tam się dzieje :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś w nocy nie spałam bo miałam chyba skurcze, bolało mnie i cała się pociłam, połknęłam magnez i przeszło... Ale powiem Wam szczerze że odliczam godziny do czwartkowej wizyty... Strasznie jestem ciekawa co mi powie i ile młody waży...

rar0a9a.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Martaaaa ja od paru dni zauważam takie małe glutki od czasu do czasu. Czy taki czop może odchodzić długo, stopniowo?? Dobrze że mam wszystko przygotowane.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tak kazdy wynik odbieram w dniu wizyty u gina, jakby zaczelo sie przed wizyta to wysylam meza do przychodni i loteria czy wynik mu wydadza, swoich wynikow krwi czy moczu nie widze, polozna wyciaga i wklada w karte ciazy i zonosi osobiscie do lekarza, ja nie mam karty w reku. Podobno tak jest, bo dziewczyny wyniki odbieraly a na wizyte ich nie przynosily...

Wystarczy w czasie badania powiedzieć że się prosi o dodatkową kopie dla siebie, nawet jeśli wyniki wysyłają bezpośrednio do lekarza powinnaś wtedy dostać kopię. Przynajmniej u mnie nie było z tym problemu jak pierwsze badania robiłam na NFZ i zapytałam czy w razie W mogłabym dostać- Pani stwierdziła że to żaden problem.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym czopem to już słyszałam od kilku kobiet i położna potwierdziła, że to taka galareta, często zabarwiona na brązowo lub z pasmami krwi, ale może zacząć odchodzić wcześniej i być przezroczysta, a dopiero przed samym porodem mogą pojawić się pasma krwi.
    Zobaczymy w praktyce, albo i nie zobaczymy, bo można to pominąć :-P

relg8iikn5mn7s8i.png

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jeden z objawów zbliżającego porodu uważa się odejście czopa śluzowego. I choć u wielu przyszłych mam rzeczywiście jest to sygnał nadchodzącego wielkimi krokami rozwiązania, to u niektórych wypadnięcie czopa w ciąży jest albo niezauważalne, albo dochodzi do niego na kilka tygodni przed przyjściem na świat dziecka. W każdej sytuacji – nie ma powodu do niepokoju! Przeciwnie samo odejście czopa śluzowego tak naprawdę nie wyjaśnia, kiedy urodzi się dziecko. I dlatego nie ma sensu przywiązywać do tego faktu większego znaczenia.Jak wygląda czop śluzowy?

Czop śluzowy, gdy odpada, wygląda jak gęsta wydzielina z pochwy – znacznie gęściejsza niż zwykle, ma postać „galaretowatą”. Jeśli poród jest bardzo blisko, czop śluzowy może być podbarwiony na czerwono lub brązowo.

Martaaa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to może odchodzić 2-3 tygodnie wcześniej i stopniowo. I też pisali że dopiero jak będzie lekko brązowa albo z nitkami krwi to zwiastuje szybszy poród. Ale to wieści z internetu.

Jak jutro od gin się coś dowiem to dam znać - obiecuję.

Ja to zauważyłam bo u mnie do tej pory czegoś takiego nie było. Wydzielina była ale nie galaretowata. I ponoć właśnie odchodzi rano i wieczorem.

Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi połozna mówiła,że czop może odejśc nawet 3 tygodnie przed porodem.
    Ag,to miałaś ucztę, uważaj na tym spacerze:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko - co my byśmy bez Ciebie zrobiły! :)
    Wszystko wyjaśnione.

relgh371rphwpz6l.png
  • Fucina Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja w pierwszej ciąży żadnego czopu nie zauważyłam... ;-)

zielarka lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:52

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wystarczy w czasie badania powiedzieć że się prosi o dodatkową kopie dla siebie, nawet jeśli wyniki wysyłają bezpośrednio do lekarza powinnaś wtedy dostać kopię. Przynajmniej u mnie nie było z tym problemu jak pierwsze badania robiłam na NFZ i zapytałam czy w razie W mogłabym dostać- Pani stwierdziła że to żaden problem.

Dokładnie to samo kiedyś Anutce pisałam,bo przecież nie wiadomo kiedy kobieta rodzić zacznie a w szpitalu do którego jedzie się rodzić wymagane są badania...

Kurde teraz przy podcieraniu będę sprawdzała, czy galarety nie ma :-)

Kawa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela kłótnia taaak, bardzo. Toksyczne byly dla mnie te rozmowy, to mialam na mysli.
    poczułam się super.
    nosz ale jak zaczela w pewnym momencie pisac tylko po to zeby mnie wkur*ić, nawet nie nawiazywala rozmowy, np: zjadlam lody z bita smietana- i koniec wiadomosci.
    wlasnie bylam zrobic rzesy, bylam zrobic paznokcie, bylam na ciastkach i takie z dupy wiadomosci. Jak juz zapytala mnie o farbowanie wlosow ( co do ktorego byla pewna ze szkodzi i wmawiala mi ze zle ze farbuje) to jej mowie chcesz - farbuj, na to ale to szkodliwe, no to ja nie farbuj. ona ale mam odrost, ja to farbuj i taki ku*wa ping pong z debilem. farbuj nie farbuj. w koncu jej wygarnelam ze mam w dupie jej farbowanie, lody spacery i wszystkie inne zlote rady i niech sie zajmie swoją ciąża bo ja sie zajmuje swoją i to mi wystarcza:)

Gwiazdeczka co nie kuś- toż to obiad normalny:) pora zjesc:)

Kawa, ania_29, Fedra, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie my mądre jesteśmy :-P a założę się, że każda która zobaczy jakieś zmiany w śluzie będzie to od razu zwiastować na forum, hehe ale w końcu do tego ma służyć ;-)

Gwiazdeczka27, Martaaa lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chodzenie po obiadowe ;)

Martaaa to zdawaj nam relacje co się dzieje u Ciebie kochanieńka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 14:26

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina ja już 3 noce wstecz tak mam, masakra nie moge spać Mg i no spe biore czasem pomaga.. Ale dziś miałam dobrą noc- taki przerywnik od skurczy..

• marrtka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema mamuśki, przeczytałam Was i teraz mam stresa wyprawkowego :D Koniec opieprzania się, nie mam jeszcze łóżeczka, materaca, przewijaka, wózka, fotelika itd... nawet pieluch (tetrowe mam) :D aaaa! no i jeszcze zepsuta pralka, dziś przyjdzie jakiś fachmen zajrzeć jej w bęben.
    Wieczorem spotkanie z polożną, idę sama, bo ostatnio małż ziewał. Myślałam, że go uduszę :D
    Trzymajta się i czopy też!

Martaaa lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dokładnie to samo kiedyś Anutce pisałam,bo przecież nie wiadomo kiedy kobieta rodzić zacznie a w szpitalu do którego jedzie się rodzić wymagane są badania...

Kurde teraz przy podcieraniu będę sprawdzała, czy galarety nie ma :-)

Ty uwazaj z tym sprawdzaniem- bo z twoim osttanim panikowaniem to zaraz sie go dopatrzysz. Spokojnie przyjdzie pora na kazdą. A czop jak wpadnie do toalety i przegapisz to i tak nic sie nie stanie...a i nie wiem czy nie lepiej tak.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ