X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dokladnie...

OK- ja nie komentuje co mysle.
    Powiem więc -acha.

Kawa, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa idziesz po brązowy medal:) ???

Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    OK- ja nie komentuje co mysle.
    Powiem więc -acha.
    Ja mysle to samo, no ake co mam zrobic, tak jest od lat...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene hehe nigdy nic nie wiadomo :)

Ja się czuję dziwnie. Że jednak coś się zaczyna dziać. Ale wierzę, że Kacper jeszcze w brzuszku chociaż parę dni zostanie.

Kurde medal no cóż... któraś musi być następna hehe :)
    a w sumie u mnie już praktycznie donoszony no jeszcze aby dziś i jutro poczekał... od środy ma zielone światło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:59

renia83 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z takim suwaczkiem to niech on sobie robi co chce:) ale oczywiscie zyczymy Ci zeby posiedzial jeszcze pare dni. Powiedz mu ze szaro i brzydko za oknem

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mój M to chyba jeszcze chory nie byl jak się znamy ( ponad 10 lat) no oprocz jakis tam smarkań i kichań:/

ale dzis ma wizyte u ortopedy, robil osttanio rentgen bo cos go kolano boli...
    boje sie, ze wroci i powie ze musi lezec:) i zalegniemy oboje...

Mój ostatnio się skarży, że kostka go boli :-)

Martaaa no bez jaj... U nas wszystko widzę lawinowo się odbywa :-)
    Jak jedna ma problemy z szyjką, to potem kolejne jedna po drugiej, jak jakaś w szpitalu wyląduje to potem trzy następne, jak coś z wodami to bach i kolejna do "kolekcji"
    Jak isabelle nam urodziła księżniczke Alicje to w ślady jej poszła Renia a teraz ty Martaaa :-)
    No ale już końcowka ciąży trudno się dziwić :-)
    A jak ten czop wygląda? Bolał cie brzuch czy tak nagle?
    Będzie dobrze, Martaaa zresztą wiesz o tym doskonale

Rany
    Julek
    To już się zaczyna dziać... Nie wierze, no nie wierze :D

renia83 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion:) Rodzice mają na imię Aleksander i Basia, kolezanka ma na imię Aleksandra, jej siostra Basia:) Basi córka też ma na imię Basia:) Moja kolezanka jeszcze nie ma dzieci,ale będzie Aleksander,Aleksandra lub Basia. I jeszcze ani ona,ani jej siostra nie zmieniły przy slubie nazwisk. Dla mnie to już podchodzi pod dziwactwo:)
    Polecam Cif z wybielaczem do czysczzenia różnych powierzchni,ja wyczyściłam właśnie 2 pary białych drzwi-rewelacja.A niedługo jade do swojej szkoły językowej,zobaczyc jak tam stoi wszystko po tygodniu mojej nieobecności:) I wejśc do jednej lektorki na zajęcia,bo pierwszy raz dziś prowadzi z dziecmi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te małe cwaniaki chcą prezenty pod choinke juz dostac:p w koncu styczen to jedna wigilia w plecy:P

magdalenka, Gwiazdeczka27, Kawa, jonka91, Agus89, MonikaDM, rastafanka, isabelle, Fedra, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie poczuaś ten czop ? Bo ja się boję że przy okazji siusiu on sobie poleci i nawet go nie zauważę...

• Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag tłumaczę tłumaczę. :) Że jeszcze śniegu nie ma :) może się pospieszył bo ubrałam choinkę w sobotę a wiedział że Jego termin w święta :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Mój ostatnio się skarży, że kostka go boli :-)

Boli mnie kostka to moje haslo u tesciowej co znaczy tyle " jak nie wyjde za 5 min to urodze"

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie,jak ten czop wygląda?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic nie czuję ani nie czułam. Po prostu wieczorem zrobiłam siku i na papierze był taki mały przezroczysty glutek (jak przy katarze albo białko kurze). Dzisiaj rano tak samo. A po za tym nic się nie dzieje.

Zadzwoniłam rano do gin że mi chyba czop odchodzi to zaczęła się śmiać że to normalne i czy są skurcze - mówię że nie, a ona na to że w takim razie olać sprawę. :P

Anutka, kamilaaa_88, Selene, jonka91, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Co do imion:) Rodzice mają na imię Aleksander i Basia, kolezanka ma na imię Aleksandra, jej siostra Basia:) Basi córka też ma na imię Basia:) Moja kolezanka jeszcze nie ma dzieci,ale będzie Aleksander,Aleksandra lub Basia. I jeszcze ani ona,ani jej siostra nie zmieniły przy slubie nazwisk. Dla mnie to już podchodzi pod dziwactwo:)
    Polecam Cif z wybielaczem do czysczzenia różnych powierzchni,ja wyczyściłam właśnie 2 pary białych drzwi-rewelacja.A niedługo jade do swojej szkoły językowej,zobaczyc jak tam stoi wszystko po tygodniu mojej nieobecności:) I wejśc do jednej lektorki na zajęcia,bo pierwszy raz dziś prowadzi z dziecmi.
    Chociaż podoba mi się moje imię i mojej mamy to nie dałabym tak na imię dziecku. Nie za bradzo podoba mi się też jak syn ma imię po ojcu i wtedy jest junior...jest tyle ładnych imion, jest w czym wybierać to po co później komplikacje typu: Nie ta Basia, tamta od jej siostry...dziwię się, że ich mężowie nie mają nic przeciwko.

MartaKD lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:18

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode usg jupi jupi jejjj :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam schaboszczaka z czerwoną kapustą i zupe jarzynową i czuje sie jakbym miala 100 kilo:)
    ide pospacerowac po domu w ramach aktywnosci zalecanej po glownym posilki

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że często jak jest podbarwiony krwią taki gluciak to że szyjka się skraca i rozwiera , że poród tuż tuż :-)

No! Babeczki, przyznać się która ma "pełne porty" i czuje, że będzie następna ???

:P :P :P

Bounia, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej takie mądre zlewać, mam jedna taką co urodziła 1 dziecko, ale wypowiada się jak chodząca encyklopedia. Powiedziałam jej wprost, że każda ciąża jest inna, a jej "doświadczenia" nic dla mnie nie znaczą, to nawet się nie obraziła tylko jak grochem o ścianę, ona dalej swoje.
    Ale Ag twojej znajomej to chyba nikt nie pobije :P
    Martaaa zatem trzymamy kciuki, oby wszystko było po twojej myśli!
    Moja położna mówiła, że odejście czopu jest średnim wyznacznikiem porodu, bo może odejść nawet 2-3 tygodnie wcześniej, co nie zmienia faktu że już zaczyna się dziać i napewno jesteś bliżej niż dalej ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka,może Ci czop odchodzi całą ciąze?:) a może to nie czop u Marty?

Anutka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ