X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dokladnie...

OK- ja nie komentuje co mysle.
    Powiem więc -acha.

Kawa, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa idziesz po brązowy medal:) ???

Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    OK- ja nie komentuje co mysle.
    Powiem więc -acha.
    Ja mysle to samo, no ake co mam zrobic, tak jest od lat...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene hehe nigdy nic nie wiadomo :)

Ja się czuję dziwnie. Że jednak coś się zaczyna dziać. Ale wierzę, że Kacper jeszcze w brzuszku chociaż parę dni zostanie.

Kurde medal no cóż... któraś musi być następna hehe :)
    a w sumie u mnie już praktycznie donoszony no jeszcze aby dziś i jutro poczekał... od środy ma zielone światło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:59

renia83 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z takim suwaczkiem to niech on sobie robi co chce:) ale oczywiscie zyczymy Ci zeby posiedzial jeszcze pare dni. Powiedz mu ze szaro i brzydko za oknem

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mój M to chyba jeszcze chory nie byl jak się znamy ( ponad 10 lat) no oprocz jakis tam smarkań i kichań:/

ale dzis ma wizyte u ortopedy, robil osttanio rentgen bo cos go kolano boli...
    boje sie, ze wroci i powie ze musi lezec:) i zalegniemy oboje...

Mój ostatnio się skarży, że kostka go boli :-)

Martaaa no bez jaj... U nas wszystko widzę lawinowo się odbywa :-)
    Jak jedna ma problemy z szyjką, to potem kolejne jedna po drugiej, jak jakaś w szpitalu wyląduje to potem trzy następne, jak coś z wodami to bach i kolejna do "kolekcji"
    Jak isabelle nam urodziła księżniczke Alicje to w ślady jej poszła Renia a teraz ty Martaaa :-)
    No ale już końcowka ciąży trudno się dziwić :-)
    A jak ten czop wygląda? Bolał cie brzuch czy tak nagle?
    Będzie dobrze, Martaaa zresztą wiesz o tym doskonale

Rany
    Julek
    To już się zaczyna dziać... Nie wierze, no nie wierze :D

renia83 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion:) Rodzice mają na imię Aleksander i Basia, kolezanka ma na imię Aleksandra, jej siostra Basia:) Basi córka też ma na imię Basia:) Moja kolezanka jeszcze nie ma dzieci,ale będzie Aleksander,Aleksandra lub Basia. I jeszcze ani ona,ani jej siostra nie zmieniły przy slubie nazwisk. Dla mnie to już podchodzi pod dziwactwo:)
    Polecam Cif z wybielaczem do czysczzenia różnych powierzchni,ja wyczyściłam właśnie 2 pary białych drzwi-rewelacja.A niedługo jade do swojej szkoły językowej,zobaczyc jak tam stoi wszystko po tygodniu mojej nieobecności:) I wejśc do jednej lektorki na zajęcia,bo pierwszy raz dziś prowadzi z dziecmi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te małe cwaniaki chcą prezenty pod choinke juz dostac:p w koncu styczen to jedna wigilia w plecy:P

magdalenka, Gwiazdeczka27, Kawa, jonka91, Agus89, MonikaDM, rastafanka, isabelle, Fedra, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie poczuaś ten czop ? Bo ja się boję że przy okazji siusiu on sobie poleci i nawet go nie zauważę...

• Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag tłumaczę tłumaczę. :) Że jeszcze śniegu nie ma :) może się pospieszył bo ubrałam choinkę w sobotę a wiedział że Jego termin w święta :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Mój ostatnio się skarży, że kostka go boli :-)

Boli mnie kostka to moje haslo u tesciowej co znaczy tyle " jak nie wyjde za 5 min to urodze"

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie,jak ten czop wygląda?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Martaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic nie czuję ani nie czułam. Po prostu wieczorem zrobiłam siku i na papierze był taki mały przezroczysty glutek (jak przy katarze albo białko kurze). Dzisiaj rano tak samo. A po za tym nic się nie dzieje.

Zadzwoniłam rano do gin że mi chyba czop odchodzi to zaczęła się śmiać że to normalne i czy są skurcze - mówię że nie, a ona na to że w takim razie olać sprawę. :P

Anutka, kamilaaa_88, Selene, jonka91, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Co do imion:) Rodzice mają na imię Aleksander i Basia, kolezanka ma na imię Aleksandra, jej siostra Basia:) Basi córka też ma na imię Basia:) Moja kolezanka jeszcze nie ma dzieci,ale będzie Aleksander,Aleksandra lub Basia. I jeszcze ani ona,ani jej siostra nie zmieniły przy slubie nazwisk. Dla mnie to już podchodzi pod dziwactwo:)
    Polecam Cif z wybielaczem do czysczzenia różnych powierzchni,ja wyczyściłam właśnie 2 pary białych drzwi-rewelacja.A niedługo jade do swojej szkoły językowej,zobaczyc jak tam stoi wszystko po tygodniu mojej nieobecności:) I wejśc do jednej lektorki na zajęcia,bo pierwszy raz dziś prowadzi z dziecmi.
    Chociaż podoba mi się moje imię i mojej mamy to nie dałabym tak na imię dziecku. Nie za bradzo podoba mi się też jak syn ma imię po ojcu i wtedy jest junior...jest tyle ładnych imion, jest w czym wybierać to po co później komplikacje typu: Nie ta Basia, tamta od jej siostry...dziwię się, że ich mężowie nie mają nic przeciwko.

MartaKD lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:18

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode usg jupi jupi jejjj :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam schaboszczaka z czerwoną kapustą i zupe jarzynową i czuje sie jakbym miala 100 kilo:)
    ide pospacerowac po domu w ramach aktywnosci zalecanej po glownym posilki

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że często jak jest podbarwiony krwią taki gluciak to że szyjka się skraca i rozwiera , że poród tuż tuż :-)

No! Babeczki, przyznać się która ma "pełne porty" i czuje, że będzie następna ???

:P :P :P

Bounia, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej takie mądre zlewać, mam jedna taką co urodziła 1 dziecko, ale wypowiada się jak chodząca encyklopedia. Powiedziałam jej wprost, że każda ciąża jest inna, a jej "doświadczenia" nic dla mnie nie znaczą, to nawet się nie obraziła tylko jak grochem o ścianę, ona dalej swoje.
    Ale Ag twojej znajomej to chyba nikt nie pobije :P
    Martaaa zatem trzymamy kciuki, oby wszystko było po twojej myśli!
    Moja położna mówiła, że odejście czopu jest średnim wyznacznikiem porodu, bo może odejść nawet 2-3 tygodnie wcześniej, co nie zmienia faktu że już zaczyna się dziać i napewno jesteś bliżej niż dalej ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka,może Ci czop odchodzi całą ciąze?:) a może to nie czop u Marty?

Anutka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ