X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Mój mały miał taką samą wagę w 32 tyg. :)

Anutka ja też wlazłam na Twój wykres malucha, uważam, że dość podobny do mojego - u mnie mały miał jakby chwilowy zastój w 29tyg. a po 2,5 tyg. wystrzelił do góry. Poza tym, wszytskiego nie da się zmierzyć co do mm, a w przypadku naszych maluchów te mm "robią" póxniej wagę a my się stresujemy.
    To byli ostatnie planowe usg, kolejne na porodowce, teraz czekamy na ktg, nie bylo jeszcze :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Heh, ale my też nie jesteśmy lepsze. Jak kogoś nie ma na forum jakiś czas to też mamy podobne myśli: albo urodziła, albo coś się stało, bo nic nie pisała, że jej nie będzie... Nie???

Co racja to racja.. ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    hehe czy tylko ja jeszcze nie miałam ani razu robione KTG? czuję się gorsza... ;P
    Ja też nie miałam. Tylko na wizycie u gina przykładali takie maleńkie ustrojstwo, ale na nim było słychać bicie serca, ale nic więcej, coś jak elektroniczny stetoskop :)
    Nie jesteś gorsza...

Selene lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    hehe czy tylko ja jeszcze nie miałam ani razu robione KTG? czuję się gorsza... ;P
    ja też jeszcze nie miałam :-/

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam do tej pory KTG, co wizyty tylko położna sprawdza tętno młodego detektorem..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja tez nie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:55

nix lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie mnie! Ale się objadłam i mam wyrzuty sumienia, ale moja łapczywość jest zgubna. Zjadłam bułkę z jajkiem, a potem na dokładkę palucha serowego... Przegięcie, zaraz pęknę! Drugie śniadanie przełożone na 13, albo na 14 co najmniej... he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam problem po wczorajszej wizycie.

Ze mną i z dzieckiem wszystko ok, ale chodzi o poród.
    Przez moje wieloletnie problemy przed ciążą lekarze są zdania że prawdopodobnie lepiej byłoby rodzić przez cc. Ja już sama nie wiem - chciałabym być kobietą która da radę urodzić sn, poczuć jak to jest, tylko u mnie to loteria - albo będzie ok albo będzie nie ok. Więc już nastawiłam się na cc chociaż mnie to męczy.

I wczoraj mój lekarz wziął się za ustalenie terminu. I dał mi wybór, a wolałabym chyba żeby z góry jakimś zarzucił, bo od wczoraj mam doła przez to i nie wiem jak to ogarnąć :/ :/
    On chce rozwiązywać ciążę 1 tydzień przed terminem. Bliżej tp nie, bo mogę nie donosić... Termin mam na 7.01 (z om). Więc jest to 31.12... I nawet lekarz ma wtedy dyżur i mówi że jak chce to zrobi wtedy cc, ale że wie że to szczególny dzień, to dał mi wybór: 30.12, 31.12, 02.01 :/

No i bądź tu mądry :/

31.12 odpada.

Jeżeli grudzień - mój lekarz będzie na dyżurze kolejne dni, więc w razie w będzie dostępny. Jest to niby środek tygodnia (chociaż wypada Sylwester i Nowy Rok) więc większa szansa na porady laktacyjne. Jeżeli będzie ok - wyjdę przez weekendem.

Jeżeli styczeń - mojego lekarza nie będzie (może 1 dzień po). To jest przed weekendem. Ale Sylwester za to w domku z mężem. Ale ponieważ jestem panikarą, 3 dni więcej stresu i nie spania po nocach :/

No i wiadomo - najważniejsza kwestia - dziecko grudniowe lub styczniowe.

Czuję się jakbym miała decydować o jego losach na skalę światową :/

http://i272.photobucket.com/albums/jj184/befje/smileys/bf-help.gif

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula witaj w klubie obzartuchow ;-P ja od 9 zjadlam juz 2 kanapki, 2 jablka, jogurt, 3 kulki rafaello i pol batona marcepanowego z nugatem a teraz popijam to sokiem marchwiowym, az mnie mdli ...

Bounia lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinając paluch serowy wiedziałam, że przeginam, ale zjadłam cały... Obżarstwo wzięło górę...

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj maud ciezko ci doradzac w tej kwestii. Osobiscie wybralabym styczen zeby sylwestra spokojnie w domu spedzic, ale to ja. Musisz zdecydowac czy zalezy ci na obecnosci lekarza prowadzacego przez czas twojego pobytu w szpitalu, jesli tak to wybierz 30 zeby Sylwestra juz spokojnie z dzidziusiem spedzic ;) ale wybor nalezy do ciebie, my mozemy jedynie gdybac

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:03

Ewelina88, nix, kejti91, Fedra lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja też nie miałam jeszcze:) będe miała może za tydzień przed wizyta u gina:) ale już 2 razy miałam badane detektorem tętna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,nie miejcie wyrzutów sumienia z powodu jedzenia na litość Boską:)przecież jesteśmy w ciazy:)

kejti91 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to nie wyrzuty sumienia to mdlosci i bol brzucha z przejedzenia :-P ja tam jem to na co mam ochote i sie waga nie przejmuje

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam odcinki Porodów,których nie widziałam i czasami kobiety tak fajnie rodzą, szczegolnie juz takie niemłódki,że tak powiem,ale te dzisiaj to tak stękają i marudzą i krzycza,że na ich miejscu w życiu bym nie chciała tego oglądać na kablówce później:)i najczęściej chcą zzo, szczeście,ze mają:)
    no jedna nawet na cc krzyczy. Kurcze, ja naprawdę wiem,ze to boli i w ogóle,ale dla mnie to taki mistyczny moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:43

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Marta to nie wyrzuty sumienia to mdlosci i bol brzucha z przejedzenia :-P ja tam jem to na co mam ochote i sie waga nie przejmuje
    ja też nie,a gałązką nie jestem:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ktg w szpitalu jak leżałam a tak to gin mnie nigdy niw kierował.
    Marta moja kosmetyczka do mnie wczoraj dzwoniła, ma 4,5 miesięczna corke- ciążę miała taka jak ty:) mówiła ze mogła biegać, skakać do samego końca. Wulkan energii:) nic tylko pozazdrościć.
    Z reszta jak pisze madra encyklopiedia w oczekiwaniu na dziecko...jak masz rozwarcie kilka cm i skurcze to zrezygnuj juz z pracy, pojedz do domu,ugotuj obiad w domu a jak się nasila jedz na pogotowie...dla mnie to science fiction.
    wiec twoja ciąża jest ksiazkowa wrecz:D

A ja miałam godzinna kime po atrakcjach z wczoraj i zaraz chyba dalej się walne do wyra:/

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ