Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Mój mały miał taką samą wagę w 32 tyg. :)

Anutka ja też wlazłam na Twój wykres malucha, uważam, że dość podobny do mojego - u mnie mały miał jakby chwilowy zastój w 29tyg. a po 2,5 tyg. wystrzelił do góry. Poza tym, wszytskiego nie da się zmierzyć co do mm, a w przypadku naszych maluchów te mm "robią" póxniej wagę a my się stresujemy.
    To byli ostatnie planowe usg, kolejne na porodowce, teraz czekamy na ktg, nie bylo jeszcze :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Heh, ale my też nie jesteśmy lepsze. Jak kogoś nie ma na forum jakiś czas to też mamy podobne myśli: albo urodziła, albo coś się stało, bo nic nie pisała, że jej nie będzie... Nie???

Co racja to racja.. ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:55

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    hehe czy tylko ja jeszcze nie miałam ani razu robione KTG? czuję się gorsza... ;P
    Ja też nie miałam. Tylko na wizycie u gina przykładali takie maleńkie ustrojstwo, ale na nim było słychać bicie serca, ale nic więcej, coś jak elektroniczny stetoskop :)
    Nie jesteś gorsza...

Selene lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    hehe czy tylko ja jeszcze nie miałam ani razu robione KTG? czuję się gorsza... ;P
    ja też jeszcze nie miałam :-/

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam do tej pory KTG, co wizyty tylko położna sprawdza tętno młodego detektorem..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja tez nie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:55

nix lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie mnie! Ale się objadłam i mam wyrzuty sumienia, ale moja łapczywość jest zgubna. Zjadłam bułkę z jajkiem, a potem na dokładkę palucha serowego... Przegięcie, zaraz pęknę! Drugie śniadanie przełożone na 13, albo na 14 co najmniej... he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam problem po wczorajszej wizycie.

Ze mną i z dzieckiem wszystko ok, ale chodzi o poród.
    Przez moje wieloletnie problemy przed ciążą lekarze są zdania że prawdopodobnie lepiej byłoby rodzić przez cc. Ja już sama nie wiem - chciałabym być kobietą która da radę urodzić sn, poczuć jak to jest, tylko u mnie to loteria - albo będzie ok albo będzie nie ok. Więc już nastawiłam się na cc chociaż mnie to męczy.

I wczoraj mój lekarz wziął się za ustalenie terminu. I dał mi wybór, a wolałabym chyba żeby z góry jakimś zarzucił, bo od wczoraj mam doła przez to i nie wiem jak to ogarnąć :/ :/
    On chce rozwiązywać ciążę 1 tydzień przed terminem. Bliżej tp nie, bo mogę nie donosić... Termin mam na 7.01 (z om). Więc jest to 31.12... I nawet lekarz ma wtedy dyżur i mówi że jak chce to zrobi wtedy cc, ale że wie że to szczególny dzień, to dał mi wybór: 30.12, 31.12, 02.01 :/

No i bądź tu mądry :/

31.12 odpada.

Jeżeli grudzień - mój lekarz będzie na dyżurze kolejne dni, więc w razie w będzie dostępny. Jest to niby środek tygodnia (chociaż wypada Sylwester i Nowy Rok) więc większa szansa na porady laktacyjne. Jeżeli będzie ok - wyjdę przez weekendem.

Jeżeli styczeń - mojego lekarza nie będzie (może 1 dzień po). To jest przed weekendem. Ale Sylwester za to w domku z mężem. Ale ponieważ jestem panikarą, 3 dni więcej stresu i nie spania po nocach :/

No i wiadomo - najważniejsza kwestia - dziecko grudniowe lub styczniowe.

Czuję się jakbym miała decydować o jego losach na skalę światową :/

http://i272.photobucket.com/albums/jj184/befje/smileys/bf-help.gif

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula witaj w klubie obzartuchow ;-P ja od 9 zjadlam juz 2 kanapki, 2 jablka, jogurt, 3 kulki rafaello i pol batona marcepanowego z nugatem a teraz popijam to sokiem marchwiowym, az mnie mdli ...

Bounia lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinając paluch serowy wiedziałam, że przeginam, ale zjadłam cały... Obżarstwo wzięło górę...

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj maud ciezko ci doradzac w tej kwestii. Osobiscie wybralabym styczen zeby sylwestra spokojnie w domu spedzic, ale to ja. Musisz zdecydowac czy zalezy ci na obecnosci lekarza prowadzacego przez czas twojego pobytu w szpitalu, jesli tak to wybierz 30 zeby Sylwestra juz spokojnie z dzidziusiem spedzic ;) ale wybor nalezy do ciebie, my mozemy jedynie gdybac

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:03

Ewelina88, nix, kejti91, Fedra lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja też nie miałam jeszcze:) będe miała może za tydzień przed wizyta u gina:) ale już 2 razy miałam badane detektorem tętna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,nie miejcie wyrzutów sumienia z powodu jedzenia na litość Boską:)przecież jesteśmy w ciazy:)

kejti91 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to nie wyrzuty sumienia to mdlosci i bol brzucha z przejedzenia :-P ja tam jem to na co mam ochote i sie waga nie przejmuje

relg8iikn5mn7s8i.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam odcinki Porodów,których nie widziałam i czasami kobiety tak fajnie rodzą, szczegolnie juz takie niemłódki,że tak powiem,ale te dzisiaj to tak stękają i marudzą i krzycza,że na ich miejscu w życiu bym nie chciała tego oglądać na kablówce później:)i najczęściej chcą zzo, szczeście,ze mają:)
    no jedna nawet na cc krzyczy. Kurcze, ja naprawdę wiem,ze to boli i w ogóle,ale dla mnie to taki mistyczny moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:43

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Marta to nie wyrzuty sumienia to mdlosci i bol brzucha z przejedzenia :-P ja tam jem to na co mam ochote i sie waga nie przejmuje
    ja też nie,a gałązką nie jestem:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ktg w szpitalu jak leżałam a tak to gin mnie nigdy niw kierował.
    Marta moja kosmetyczka do mnie wczoraj dzwoniła, ma 4,5 miesięczna corke- ciążę miała taka jak ty:) mówiła ze mogła biegać, skakać do samego końca. Wulkan energii:) nic tylko pozazdrościć.
    Z reszta jak pisze madra encyklopiedia w oczekiwaniu na dziecko...jak masz rozwarcie kilka cm i skurcze to zrezygnuj juz z pracy, pojedz do domu,ugotuj obiad w domu a jak się nasila jedz na pogotowie...dla mnie to science fiction.
    wiec twoja ciąża jest ksiazkowa wrecz:D

A ja miałam godzinna kime po atrakcjach z wczoraj i zaraz chyba dalej się walne do wyra:/

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ