X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:02

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak slodko sie śpi na swoim łóżku i przytula synka całą noc!!!

Dojechalam o 1 ale warto bylo. Teraz mąż w pracy, synek w szkole a idę leżeć w wannie.
    Ag, Kawa, Tymi.. Nie strasznie skurczami. Ja na szczęście nic nie czuje jeszcze. A wiecie ze 22.12 zaczyna się znak Koziorożca ? Ja na to chciałabym poczekać.
    Monika kasa w paczce to zdecydowanie zły pomyśl!! Dobrze ze Ty jeszcze myślisz rozsądnie.

Ag..., nix, Ewelina88, Tymi, MonikaDM, rastafanka, ania_29, Fedra lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi a miałaś tak w pierwszej ciąży? Może to znak?

Tymi lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mial w 32+5 2100 a to bylo troche zawyzone, w 32+4 mial 1630 na USG 3 trym. kazdy pomiar to plus minus 10%.
    nie ma co sie schizowac. pozatym wczoraj laska mi mowila ze na USG jej wyszlo w dniu porodu 3100 a urodzila 3400:)

Monika nie wysylaj kasy w paczce- moj malz walczyl z urzedem celnym jak wysylał pol domu ze szwajcarii do PL ( chcieli clo od jego pryw rzeczy kupionych w PL debile) wiem ze szwajcaria nie w UE, ale tez ci moga na ganicy zatrzymac.
    a nie mozesz np western union skoro konto nie wchodzi w gre??

Wiki...oj nie ma to jak wlasne lozko i wanna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:54

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika chwilowe mylenie slow, problemy z koncentracja czy dretwienia sa normalne w ciazy a przy duzym zmeczeniu nawet bez ciazy a u Gwiazdeczki byly juz typowe zaburzenia niedotlenienia mozgu, ale teraz wszystkie bedziemy na to bardziej zwracac uwage i bedziemy wiedzialy co robic
    A zdrowy rozsadek i IQ masz w porzadku skoro ciazowe roztargnienie nie przewazylo i automatycznie nie wykonalas pomyslow rodzicow tylko rozsadnie im wyperswadowalas

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz myślę kto się dawno nie udzielał i trochę jest tych dziewczyn np Silatan, Cookie. ciekawe co tam u nich.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix licz skurcze, weź no spe i ciepły prysznic jak nie przejdzie to ponoć poród :)

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi, wyspałam się, tadam :) Witam się więc z lepszym humorem. Położyłam się o 23, wstałam na siku o 5.30, a potem o 8.15. Musiałam się szybko zebrać do labka. Pani próbowała mi humor popsuć. Jaka zakręcona. Stwierdziła, że mam słabe żyły (ciekawe, na jakiej podstawie). Wzięła zwykłą strzykawkę, bo stwierdziła, że ciśnieniową nie da rady (??????) Nabrała strzykawkę stękając przy tym. Napełniła dwie probówki, po czym siadła do biurka, obejrzała skierowania, a tam co?????? "Ojej, na drugiej stronie jeszcze są badania, a ja wzięłam za mało próbek. Muszę jeszcze raz Panią ukłuć, ale się zestresowałam" (ona??????????). "Ooooo, badania na WR i HIV, muszę spisać Pani dane. Imiona rodziców i dokładny adres"
    Jak miałam za pierwszym razem robione (bo to już drugie skierowanie na te badania - nowy lekarz, nowe wyniki) nikt się o to nie pytał, no ale cóż... Mam więc pokłute obie ręce, będę siniaki, bo Pani nie była delikatna...
    Ale na pocieszenie kupiłam sobie kawałek ciasta marchewkowego na II śniadanie do mleczka, a teraz szamię śniadanko: bułeczkę z jajem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:55

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix ja bym zadzwoniła do położnej powiedziałabym jej wszystko, tak jak teraz nam to napisałaś, ona na pewno Ci powie co i jak!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D mnie też boli krocze i spojenie łonowe jakby ktos mnie tam kopnął :/

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Nix ja bym zadzwoniła do położnej powiedziałabym jej wszystko, tak jak teraz nam to napisałaś, ona na pewno Ci powie co i jak!
    dokładnie- najlepiej jej przeczytaj posta:) wszystko fajnie opisalas. I daj znac.
    Wyglada podobnie jak moj wieczor wczorajszy:)

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tymi a miałaś tak w pierwszej ciąży? Może to znak?
    Kawa w pierwszej ciazy było tak ze po stosunku odszedł mi czop w całości a po 5 dniach doszło do zakażenia i akcja poszła , zaczęło sie od niewinnego bólu w krzyżu jak na miesiaczke , te nasze bole to wydaje mi sie ze zapowiadają co nie co ale nie ze szybko cos sie wydarzy zobaczymy, a tak wogole sory ze sie zapytam ale czy Wy w tak wysokiej ciazy kochacie sie jeszcze ?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie "bana" na seks.. ale tak sobie myślę, że w Święta albo tuż po sobie pochasamy z mężem. Zapytam na wizycie u gin 23.12, jak da zielone światło to fajnie :)

Tymi lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Kawa w pierwszej ciazy było tak ze po stosunku odszedł mi czop w całości a po 5 dniach doszło do zakażenia i akcja poszła , zaczęło sie od niewinnego bólu w krzyżu jak na miesiaczke , te nasze bole to wydaje mi sie ze zapowiadają co nie co ale nie ze szybko cos sie wydarzy zobaczymy, a tak wogole sory ze sie zapytam ale czy Wy w tak wysokiej ciazy kochacie sie jeszcze ?

ja mam celibat od pozytywnego testu ciążowego:/
    ale w sumie jakos nie mam ochoty, mąz tez. nie umiem tego sobie wyobrazic i skupic sie na przyjemnosci jak czuje kopniaki jednoczesnie. Oboje sie zgadzamy w tej kwestii na szczescie. wlasciwie to nawet malz mial wieksze opory niz ja na poczatku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:04

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie baraszkujemy od x czasu (nie mamy zakazu), bo mój małż ma obawy, krępuje się, boi - tłumaczenia nie pomogły. Tak ma i już! Powiedział, że mu to nie przeszkadza i odbije sobie później, he he he Bidna ja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:05

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi od 7 miesiąca już nie, mój nawet nie chce "bo nie będzie dugał jej po głowie" haha :) ale powiedział że przed samym porodem chciałby spróbować raz. Teraz dmucham i chucham bo chciałabym dotrwać do stycznia, a to co mi wczoraj powiedziała gin że urodzę za 2-3tyg nie napawa mnie optymizmem..

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix poczekaj godzine zobacz czy skurcze zrobia sie regularne, wez kapiel lub prysznic 20-30 min jak ustana to tylko straszak jak dalej regularne dzwon do poloznej i sie szykuj, ale skoro na razie slabsze to moze jeszcze nie to

jesli bardzo sie martwisz dzwon od razu lub jedz na ip

nix lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ostatnio nie ma ochoty. Chyba przez to że ja nawet jak głową ruszam to jęcze, stekam itp. Ale już mu zapowiedziałam że jak po świętach się nic nie wydarzy to ma nabrać ochotę bo nawet moja ginekolog mówiła że to poród może przyśpieszyć.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi mielismy ban przez ospe od 9 listopada, w czwartek na wizycie lekarz powiedzial ze mozna byle delikatnie, jakos na razie nie moge sie zdecydowac bo ciagle cos, ale jak trafimy na kilka dobrych dni, ze nic nie bedzie mnie bolec to pewnie sprobujemy, za to po 11 stycznia to mamy wrecz zamiar :)

Tymi lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh z tym waleniem po głowie to nie moge , trzeba odpowiedzieć na to ze No za krótkiego maja zeby tam sięgnąć aż tak pod głowę , a tak na serio ja tez mam od 9 tyg zakaz , powiem szczerze ze w 2 trymestrze było cieżko wytrzymać bez, ja temperamentna jestem bardziej niż małż , teraz mniej mam ochotę , zreszta wyobrażacie sobie seks z takim bólem podwozia jak ja butów ubrać nie moge a co dopiero wywijac w łóżku i sapać do tego jak lokomotywa ! No niby sa dogodne pozycje ,ale jak sobiecpomysle o 6 tyg potem pologu .... Biedny ten moj maz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:11

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ