X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Dziewczyny jestesmy po usg u naszej pani doktor i jestem zaniepokojona, mala wazy 2100 (w 5 tyg przybrala tylko 700 gram) i wg usg to 33 + 0, jest mniejsza o tydzien niz powinna, ulozenie glowkowe i wszystkie wymiary na dolnej granicy, maluszek sie szykuje. Termin wg dzisiejszego usg to 28.01 wg om 22.01 wg belly 20.01
    Anutka nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze, musi być! Nie wiem czy to Cię choć trochę uspokoi ale mój Staś ma teraz dokładnie 2363g a . Na usg wychodzi ze tez jest o tydzień młodszy,. Warto pamiętać że nie należy się sugerować data porodu wyznaczona w ostatnich miesiącach ciąży.
    Nie denerwuj się głową do góry. Jedz dużo bananów min. 3 dziennie najlepiej zaraz po przebudzeniu na czczo i zaraz przed snem. Położne mi tak w szpitalu radziły, a lekarz potwierdził, że to działa. I herbatkę z miodem tez pij ;)

Anutka lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja pierdziele! Mam nadzieje ze wszystko szybko wróci do Normy! Tule Mocno!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ag zasnęła i zostawila nas bez wiadomości. Ja dalej wracam...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Ag nieladnie, mam nadzieje, ze to dlatego, ze zasnelas a nie ze cos sie jednak dzieje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:02

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, mi położne na wczesniakach mówią, ze moje dziecko jest nocnym markiem i pytają, czy wiem co to oznacza :D No, domyślam się ;)

Chanela lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Chanela, mi położne na wczesniakach mówią, ze moje dziecko jest nocnym markiem i pytają, czy wiem co to oznacza :D No, domyślam się ;)
    Mów, że to wszystko przez warunki szpitalne i to, że Cię nie ma w nocy, utwierdzaj się w tym, wizualizuj jak AG, że w domu, niczym oazie Twoje dziecko będzie spokojne, szczęśliwe i prześpi całą noc, bo będzie mieć rodziców obok siebie calutki czas.

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.......
    od 4tej nie śpię, moje dziecko urządziło mi "schiza" nie ruszając się od wczoraj wieczora, niedawno potraktowałam "je" prysznicem i się księżniczka obudziła...

AG... od 4tej też zerkam czy nie ma wiadomości od Ciebie, skarbie wczoraj pisałyśmy o tym, że nieładnie tak znikać bez słowa.............

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój, na na na na, nic się nie dzieje na na na na...

AG odezwij się!!!

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przepraszam, naprawde nie mialam jak. A tak myslalam wlasnie ze narobie rabanu jak nie napisze.
    Otóż wizyte mialam faktycznie planowo ok 21 ale mialam wejsc jako ostatnia pacjentka wiec weszlam po 22! i w domu bylam po 23 dopiero z rozladowanym tel:/ nie moglam juz wlaczyc kompa. Wiecie, jakbym wylądowala w szpitalu to bym dala znac a tak musztra w domu ze spac:P
    O dziwo za wizyte nie placilam nic;) kochany lekarz.
    Z Kostkiem OK, przeplywy wszystko dobre, wod wg mojego lekarza mam sporo ( AFI 8,6) wiec widzicie jak co lekarz to opinia. Malego nie mierzyl, to za tydzien.
    Szyjka ma rozwarcie na 1cm i wszystko trzyma pessar, wiec moj zart na fotelu ze za tydzien na sciagniecie krazka przyjade z walizka do szpitala wcale nie spotkala sie ze smiechem ale z tekstem " nie glupi pomysl"
    Generalnie prawdziwe jaja zaczely sie w poczekalni wczoraj- dostalam takich bolesnych skurczy ze myslalam ze rodze:/ ale byly 3 albo 4 i spokoj. Powiedzialam lekarzowi no to mowi ze moze byc ze cos sie zaczyna ale ciezko stwierdzic ( u mnie zaczelo sie we wrzesniu, hehe) mowil ze takie bolesne jak na okres moga juz sie poawiac w zwiazku z obnizaniem macicy. No ok przeszlo... az do momentu powrotu do domu.

Znowu, co 20 minut taka seria 5 skurczy ze myslalam ze zjem buta zeby cos zagryzc miedzy zebami, bol w podbrzuszu, w krzyzu, nawet siku nie moglam bo nie umialam usiąść. POmagalo chodzenie i masaz krzyza ( a smialam sie ztych spacerujących po porodowkach co chodza jak pingwiny i masuja plecy) haha mialam tak samo.
    Ale pozniej minęło. zasnelam i obudzilam sie ciagle w pakiecie:)
    Mąż wykorzystal sytuacje i zostal w domu wiec po sniadanku siedzimy sobie na przeciw siebie, on cos klupie w klawiature i pracuje, ja tez;)

aaa noo i najlepsza hist z poczekalni- mąż sie smial ze slyszal o wscibskich babach ale nie wiedzial ze tak jest naprawde.
    Byla babeczka z corką, corka weszła a ona do mnie" odloz telefon, ja czytalam pare lat temu art ze szkodza maluszkowi" ja zdebialam i mowie jej ze jakbym chciala uniknac wszystkiego co szkodzi to bym sie musiala i izolatce zamknac. Ona uparcie swoje, no i smieje sie ze do meza " kochanie jak zaczne rodzic wysle ci golebia"
    pozniej zaczela gadac ze ona walczy z wladzami miasta i sieci kom bo jej corka ma antene na dachu bloku i ona jej prognozuje raka mozgu.
    Zaczelam opowiadac mezowi jaki mialam cukier- ona na to wtraca swoje ze ona czytala ze to strasznie szkodliwe dla maluszka cukrzyca i co moze mu byc. powiedzialam jej- wie pani, ja troche wiem o tej cukrzycy i prosze mi nie mowic co moze byc a co nie bo ja doskonale wiec jakie sa konswekwencje.. noo i tak sie wpier*alala do wszystkiego, zaczela opowiadac o swoich ciazach, ze lezała 8 mcy i zlalam ja juz pozniej. Zaczelam gadac z taka laską ktora urodzila 3 mce temu ( a szprycha taka jak pokazu Victorias Secret) malz niestety popadl w dyskusje o telefonii komorkowej z przeuroczą panią:D

ide sie ogarnąć i zaraz was nadrabiam- buziaki i milego dnia:)

WIki- co do kosztow leczenia- fakt, spore. Podobnie jak atosiban, ktory mi usilnie wypominali na kazdej wizycie ze drogi lek... no co poradzic, nie nasz wybor ze trzeba to brac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:47

kasiakra, Kawa, jonka91, Malenq, szpilka, Gwiazdeczka27, Wiki81, MonikaDM, rastafanka, Bounia lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Anutka nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze, musi być! Nie wiem czy to Cię choć trochę uspokoi ale mój Staś ma teraz dokładnie 2363g a . Na usg wychodzi ze tez jest o tydzień młodszy,. Warto pamiętać że nie należy się sugerować data porodu wyznaczona w ostatnich miesiącach ciąży.
    Nie denerwuj się głową do góry. Jedz dużo bananów min. 3 dziennie najlepiej zaraz po przebudzeniu na czczo i zaraz przed snem. Położne mi tak w szpitalu radziły, a lekarz potwierdził, że to działa. I herbatkę z miodem tez pij ;)
    Chcialabym zeby muala 3 kg a powinna przybrac jeszcze 1 wiec bedzie ok :-)

Bounia lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ciesze się, że wszystko dobrze... oczywiście mam nadzieję, że te akcje skurczowe to tylko skurcze przepowiadającę, że spokojnie dotrzymasz przynajmniej do terminu ściągnięcia krążka :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Gwiazdeczko ależ nam strachu napędziłaś.. Dobrze, że to minęło. Uważaj na siebie!!!

Ag dobrze, że po wizycie ok! To co szykujesz się na zaszczytne 4 miejsce z Kostkiem? ;)

Ja dziś w końcu spałam normalnie do 8:15, a nie do 4 czy 5 :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do fryzjera, odezwe sie po :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z kawą w ręku :) Byłam już oddać wymaz na Gbsa, zahaczyłam o zakupy i kupiłam ledową lampkę bałwanka w Biedronce 7 czy 8zł ale świeci przecudnie aż poczułam święta! :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, hehe czemu nie, tulilabym sobie Kostolinka w rytm swiatecznych kolęd...ale byłoby cudownie- dobra wdrazam wizualizacje;P
    Poczekam jednakze jeszce do srody- tak mysle bynajmniej:P

Maud- pytalam lekarza o badania dziecka po porodzie. Mowil, ze tak, ze dziecko ma dodatkowe w zwiazku z cukrzyca, ale dokladnie pogadamy za tydzien, bo tak jak mowie mialam nieplanowana wizyte i bylo mega pozno i zapytalam w trakcie USG a on mi ze musi sie skupic sie na dziecku teraz:)

Zobaczcie jaki fajny art na ONET, o czworaczkach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:54

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :)
    Ja się szykuję na ostatnią ciążową wizytę. :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Grunt to pozytywne nastawienie. :D

Trzymajcie kciuki. :)

Ag..., jonka91, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, nix, Wiki81, zielarka, rastafanka, Bounia lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha- kalendarz belly na dzis " spakuj torbe do szpitala"
    naprawdę, juz pora????

Malenq, Anutka, Fucina lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie za wczesnie..? No wiesz, żeby nie kusić losu :P

A artykuł super.. Wesoło będą mieć w domu, jak zaczną te maluchy biegać.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:01

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kawa narobiłas mi smaka na kawę :) tylko moglabys sie teleportowac i mi ja zrobic :d heheh

Ag nie strasz ludzi , sama w nocy Sprawdzalam czy cos skrobnelas :)

Pobilam dzis ilośc wstawania na siku w nocy - 7 razy !!! Co godzinę ! A klnełam przy tym jak nie wiem :p
    Tak mi dobrze w wyrku ze nie mam ochoty wyciągać nosa spod kołdry ;)

Ag..., Anutka, Kawa lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ