X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie sie, jak pojade na porodowke dam znac:P

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:55

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomnualo mi sie, fin mowilq, ze mam lozysko na tylnej scianie, co to znaczy ??? Nie zapytalam sierotkam:-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... nu nu nu!!!!!!! więcej proszę tak nie robić :P

a ja nie wiem ile moja waży teraz, w 33tyg. ważyła 2300gr.....i chyba za dużo nie przybrała...
    moja sis urodziła się z wagą 2400gr, a ja 2800gr.......

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:23

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ag dobrze że w końcu napisałas.
    Oliola jak tam u Was? Jak się czujecie?
    Ja znowu miałam parę skurczy w nocy ale czytam wszędzie że to już normalne. Teraz ok ale tak mnie nogi bolą że ledwo o łazienki wstaje. Też mam kawę zrobioną i kanapki z nutelki nie ruszam się z łóżka.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez skurcze w nocy spać nie mogę.. Mam je od 3-4dni.. Na dodatek tak mnie boli podwozie jakbym spadła z roweru na rurkę (nie wiem jak to inaczej określić) Ah i przypomniało mi się gina wczoraj mówiła że mam dojrzewające łożysko ale jaki stopień tego już nie.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z takich ciekawostek nt. wagi urodzeniowej u dzieci, to moja mama całą naszą trójkę urodziła z wagą 3200g, chłopaków w okolicach 39tc, a mnie w skończonym 42 (z tego co moja mamm mówiła to też dlatego taki tydzień, bo miała owulację dopiero w 28dc).. podobno już całą siną i z zielonymi wodami. Ale zdrowa jestem i to najważniejsze! ;)
    Miałam wyskoczyć na Trzech Króli, a pojawiłam się na świecie 27 stycznia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:29

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczcie ddtvn kurde No niestety nie każdy moze fikac w ciazy, wqrwia mnie tekst pt " ciaza to nie choroba" dla niektórych niestety nie jest to miłe powiedzenie brrrrr

Ewelina88, Gwiazdeczka27, Fucina lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mnie rownież tak nawala podwozie nie mówiąc o wiezadlach nogi nie moge podnieść zeby buty ubrać nie obejdzie sie bez bólu , nie mówiąc o przerzuceniu sie z boku na bok, boli mnie zwłaszcza lewa strona ale tam mała leży wiec bardziej obciążona , a jakie masz te skurcze ? Bo ja słuchajcie twardnienia nie mam tylko silny bol jak na miesiaczke

l22nhdge0qqepa6e.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi był już ten temat, czy będzie po reklamach?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl już.

zplX18SyZp.gif
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutko u mnie Kacper miał być drobniutki wg USG w 33 tygodniu a w tym ostatnim miesiącu tak nadgonił że teraz ma 3370! Więc się nic nie martw, dzieci teraz rosną na prawdę różnie.

Anutka, moruskowa lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja mam raz z lekkim twardnieniem brzucha i bólem okresowym a raz sam ból okresowy i wtedy są mocniejsze. Od paru dni mam.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Witam się i kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty!!! Wy też za mnie trzymajcie kciuki,idę do gina na 12stą :)
    Miłego dnia !

Ewelina88, jonka91, Kawa, Wiki81, MonikaDM, rastafanka, Agus89, Bounia lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:02

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka juz było :/ o tym ze trzeba ćwiczyć w ciazy :) i ze ciaza to nie choroba juz widzę jak czesc z nas ćwiczy, Ehe porodów przedeczesnych byłoby a bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:35

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Kawa mnie rownież tak nawala podwozie nie mówiąc o wiezadlach nogi nie moge podnieść zeby buty ubrać nie obejdzie sie bez bólu , nie mówiąc o przerzuceniu sie z boku na bok, boli mnie zwłaszcza lewa strona ale tam mała leży wiec bardziej obciążona , a jakie masz te skurcze ? Bo ja słuchajcie twardnienia nie mam tylko silny bol jak na miesiaczke

W nocy ból mi promieniuje od krzyża(jak zawsze kiedy miałam okres), żeby podnieść prawą nogę na kanapę muszę sobie pomagać ręką bo nie jestem jej sama dźwignąć (jakie było zdziwienie wczoraj na wizycie jak zobaczyła że siedając na fotel a później do usg dźwigam rękami nogę!) mam twardnienia brzucha. O biegunce nie wspomnę..

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie porannie po ciezkim wieczorze

wczoraj po dentyscie mialam mnostwo energii, pojechalam na herbate do mamy na 1,5 h potem sie do kuzynki wdrapalam po schodach po ciuszki i zobacyzc swojego chrzesniaka i pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy nie zasapalam sie idac po schodach do niej, szybka herbatka zakupy w biedrze, czesciowo przy wylaczonym swietle (halny wial i przez chwile pradu nie bylo)

tu uwaga uwaga lokowanie produktu

w biedrze byl 4pak chusteczek dada z pudelkiem plastikowym za 18 zl (cena identyczna jak kupujac chusteczki pojedynczo, ale pudelko gratis)

no a wieczorem jak wujek przyjechal robic podklad pod kafle to bole w podwoziu pewnie znow maly glowa po kosciach spojenia walil i tak sie tylkiem i nogami o brzuch zapieral, ze momentami myslalam ze to skurcze

no ale nie rodzimy przed 11 stycznia a absolutnie nie rodzimy przed 4 tym i tej wersji bede sie trzymac :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    W nocy ból mi promieniuje od krzyża(jak zawsze kiedy miałam okres), żeby podnieść prawą nogę na kanapę muszę sobie pomagać ręką bo nie jestem jej sama dźwignąć (jakie było zdziwienie wczoraj na wizycie jak zobaczyła że siedając na fotel a później do usg dźwigam rękami nogę!) mam twardnienia brzucha. O biegunce nie wspomnę..
    Kawa mam identycznie , co dzien moj organizm bardzo sie czyści a i nogi tez rękoma podnosze, buty i skarpetki zakłada mi moje kochane dziecko :)

Kawa lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ