X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówią, że nie wyglądam i nie chodzę jak na 9-miesięczną ciężarówkę, że niby są jakieś wytyczne?? Kurde znów się nie łapię w normach.
    Najfajniej mi się czyta poradniki, typu tydzień 35, do tego momentu powinnaś przytyć od x do y kg", a jak nie to co, nie jestem w tym 35 tygodniu?

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    7c5385e0ed641a1dmed.jpg
    ps. nie zwracac uwagi na prawie pękające szwy z boku w golfie ;p
    Mam taki sam uklad pokoju :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi OMG.........szok ..jeszcze nie spotkałam się z takimi chamskimi tekstami...
    ja tak jak magdalena przywaliłabym chyba :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhahah CWANIACZEK z mojego męża! Tyle mi czekolad nakupił i jeszcze się obawiał że będę mieć mało i sobie schował za kaszą w szafce!!! :D

magdalenka, Malenq, agnesik, Fedra lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Mam taki sam uklad pokoju :-)
    To długi, wąski pokój i generalnie mieszkanie teściów, a ta kanapa po lewej to jest przeze mnie już tak wysiedziana że aż trzeszczeć zaczęła hihi, ale całe szczeście jeszcze tylko miesiąc mieszkania tutaj mi został ;p

jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka ciekawe.. od siedzenia tak?? :P

mam dziś głupkowaty humor :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no to nam się ułożyły odwrotnie:) ehh jaka to slodka parka by była z kosi i kostka:P
    heheheehehe rozrabiaki małe ;P

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas nocka spokojnie, choć obudziłam się o 4 na pół godziny i nie mogłam zasnąć, nie wiem czemu, bo nic mi nie było.
    Co do ruchów, to ja do poniedziałku czułam małą zawsze po lewej stronie, a od wczoraj wyraźne ruchy po prawej stronie. Na poprzedniej wizycie (31 tc) była już odwrócona główką w dół. Więc się dziwię, że jeszcze zmienia pozycje :)

Co do terminu, to ja bym wybrała styczeń jednak, nie wiem czemu, tak jakoś po prostu :)

Też mam ostatnio większe zachcianki na czekoladę, ale mleczną, mąż się ze mnie śmieje, że lubi jak jestem taka zachciankowa :) :D

Od wczoraj boli mnie brzuch tak jak na okres, nie chcę nic brać, bo jest znośny, więc po co, ale powiedzcie, że to normalne, nie?

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz bardziej normalne, jeśli utrzymuje się krótko...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa tak od siedzenia i pisania na forum ;p mamy tu tylko ten pokój a do siedzenia tylko tą kanapę więc siłą rzeczy zaczęła trzeszczeć.

aswariatka tak chyba normalne, też to miałam i przeszło. Dziewczyny piszą, że organizm się przygotowuje i to normalne objawy.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem całymi dniami zmęczona... śpię całą noc i 2 2godzinne drzemki w dzień. Masakra.

Pytałyście co u Silatan - wszystko ok. Czuje się dobrze i Nikola i Jej Mama w dwupaku.

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi mi w sklepie pani sprzedawczyni mówi "o grubas jeszcze chodzi" ale ona zawsze to tak pozytywnie mówi, duzi żartuje itp. Taki typ człowieka więc się nie zloszcze. Natomiast wkurza mnie teściowa bo ja spokojnie podchodzę do porodu a ta ciągle mi mówi "nie chce cię straszyć aldona tam wcale kolorowo nie jest"" i tak ciągle jak ją widzę. Tak mnie już to wkurza że nie będę chyba tam jeździć.

Selene to uczucie jak dotkniesz stopki lub rączki cudowne! Mąż tylko krzyczy na mnie żeby nie dotykała bo coś jej zrobię. :)

Magdalenka też dziś mam sweterek w paski. W ciąży wyjątkowo dobrze wyglądają.

Tymi, Selene lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to Ty masz na imię Aldona??

też zauważyłam że paski się dobrze prezentuja w ciaży :)

Chanela lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ewelina to Ty masz na imię Aldona??

też zauważyłam że paski się dobrze prezentuja w ciaży :)

Ha ha.... Nie tylko na telefonie pisze i czasem przez słownik takie mi rzeczy wychodzą. :):)

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Maud ciężka sprawa z tym wyborem daty cc.. Sama się zaczęłam zastanawiać ze swojego punktu widzenie i każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy..
    Tak jak dziewczyny pisały nasze dzieci już od samego urodzenia będą porównywane do innych, czy to na badaniach, w przedszkolu, na placu zabaw, u rodziny czy w szkole.. Nie unikniemy tego..
    Moje dziecko jeszcze się nie urodziło a teściowa mi już walnęła tekstem, niby na żarty (w ciąży to odczytałam jako przymus, a nie żart), że Filip MUSI się urodzić z wagą ponad 4kg, żeby nie być GORSZYM od jej pierwszej wnuczki.. No coś mnie strzeliło w tamtym momencie i prawie nie wybuchłam, coś tam jej odpowiedziałam i się ulotniłam, żeby zadymy nie było.. :P

Jonka wiem co czujesz, tzn. tego wku**a nie, bo nikt mi tak nie powiedział, ale moja szwagierka właśnie urodziła 2 takie klocuszki, i teraz będzie 3 miesiąc po mnie i zawsze były zachwyty jakie dorodne, jakie dobrze odżywione i w ogóle. Ale kurde jej jest kawałek i jej męża też więc może dlatego.
    Mój się zapowiada średni (36+0 -> 2660 g) i ciekawe co powiedzą. Że go zagłodziłam w ciąży? Jak się martwiłam dietą cukrzycową to lekarz powiedział, że dzieci wyciągają z nas wszystko co najlepsze a ich rozmiar to jest indywidualna sprawa. I nie można dziecka zagłodzić (nie mówię tu o jakichś patologiach). No ale ludzie wiedzą swoje. Tak jak moja teściowa: "nic się nie stanie jak raz czy dwa cukier będziesz mieć wyższy..."... Ważne żeby upaść dziecko :/
    Ehhh....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No ale ludzie wiedzą swoje. Tak jak moja teściowa: "nic się nie stanie jak raz czy dwa cukier będziesz mieć wyższy..."... Ważne żeby upaść dziecko :/
    Ehhh....
    mamy tą samą tesciową???

Maud11, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Jonka wiem co czujesz, tzn. tego wku**a nie, bo nikt mi tak nie powiedział, ale moja szwagierka właśnie urodziła 2 takie klocuszki, i teraz będzie 3 miesiąc po mnie i zawsze były zachwyty jakie dorodne, jakie dobrze odżywione i w ogóle. Ale kurde jej jest kawałek i jej męża też więc może dlatego.
    Mój się zapowiada średni (36+0 -> 2660 g) i ciekawe co powiedzą. Że go zagłodziłam w ciąży? Jak się martwiłam dietą cukrzycową to lekarz powiedział, że dzieci wyciągają z nas wszystko co najlepsze a ich rozmiar to jest indywidualna sprawa. I nie można dziecka zagłodzić (nie mówię tu o jakichś patologiach). No ale ludzie wiedzą swoje. Tak jak moja teściowa: "nic się nie stanie jak raz czy dwa cukier będziesz mieć wyższy..."... Ważne żeby upaść dziecko :/
    Ehhh....
    Niestety myslenia starszych ludzi nie zmienisz. W ciąży z cukrem to trochę jak z alkoholem nigdy nie wiadomo który kieliszek zaszkodzi, można pić 9 miesięcy a można jeden łyk wina i dziecko rodzi się z FAS. Jeśli chodzi o wagę, to dzisiaj wiadomo że to kwestia indywidualna dziecka, ale kiedyś było inne myślenie, że trzeba jeść za dwóch i takie przekonanie niestety pokutuje do dzisiaj u starszych ludzi.
    Jak jeszcze raz Cie wkurzą tekstem z wagą dziecka, to odpowiedz że wolisz urodzić maluszka i dłużej nosić na rękach niż klocka i być zmęczonym noszeniem po 5 minutach, a i z karmieniem gorzej bo duże dziecko dużo potrzebuje i mama może nie mieć siły tyle karmić i trzeba sztucznym dokarmiać.

To tylko odpowiedź w razie wkurzenia, ja uważam że każda waga jest dobra jeśli jest bezpieczna dla dziecka i karmienie nie ma nic do rzeczy ani noszenie na rękach, to ma być jedynie w razie odwetu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:49

Maud11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mamy tą samą tesciową???

Kurcze, jakby to była ta sama to nawet lepiej, bo o jedną mniej :P
    Ale chyba 2 różne...

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:56

Fedra lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene na co idziecie?

‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ