*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was moje Drogie po wizycie!
Przepraszam, ze nie odniosę się do Waszych postów, ale muszę je nadrobić.
U mnie tak... Młody waży 2600 i ponoć jest o tydzień do przodu, a ja KOCHAM mojego gina. generalnie powiedział mi, że wszystko pozamykane, szyjka ok, ale mam się oszczędzać bo okres przedświąteczny ponoć sprzyja porodom...
Zapytał mnie czy mam życzenie kiedy chcę urodzić, ja mu na to że najbardziej chciałabym 5 stycznia, a on w takim razie Pani odpoczywa i zaciska nogi byśmy nie mieli świąt i sylwestra w szpitalu, i widzimy się 5 stycznia w szpitalu. Powiedział, że 5 rodzimy! Proszę o zmianę terminu porodu na liście na 5 stycznia.
MartaKD, zielarka, Agus89, Wiki81, jonka91, Paula44, MonikaDM, M4DZI4, rastafanka, Fedra, Bounia lubią tę wiadomość
-
Byliśmy na szkole rodzenia,jeszcze dwa spotkania:) dziś bylo o laktacji, sporo wiadomości,ale do ogarnięcia.
a to jeszcze fotki z sesji. nastepna po porodzie jakos z miesiąc w pokoiku Małej i przy kominku.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72eb928dc03b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/229064c946ae.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97f725fa77c1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24dede37d935.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/892651f8c203.jpg
Fucina, bluegirl89, zielarka, Ewelina88, Agus89, Wiki81, jonka91, M4DZI4, rastafanka, agnesik, Fedra, renia83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale zaszalałam. Małż wrócił z pracy o 18 i od razu kazał schodzić do auta, bo mieliśmy jechać po stojak do wanienki i pieluszki tetrowe, bo te, co wcześniej kupiłam nadają się po praniu do d...y, czyli tam gdzie być powinny.
Weszliśmy do mini hurtowni, a tam akurat Pan wykładał świeżutki towar. Oczywiście wpadłam w zakupowy szał, bo wszystko takie urocze i piękne
Nie mogłam wzrokiem wszystkiego ogarnąć, tyle kolorów, ach... Małż kazał brać, co mi się podoba, póki ma dobry humor
Wydaliśmy ponad 400zł. Szok! A potem pojechaliśmy kupić renifera na taras, choć zapierał się, że nie kupi, bo po co. A na koniec pojechaliśmy do RTV obejrzeć pralki, bo nasza, choć nowa (2,5 roku ma) to jest mała (5kg ładowności, wąska - kupowana przed zakupem mieszkania do wynajętej kawalerki, więc im mniejsza tym lepsza miała być), a teraz koca nawet nie wsadzę, więc lipa. Muszę prosić innych, aby mi wyprali co większe rzeczy.
A ponieważ mojej mamie zepsuła się dziś pralka (a miała wąską też), więc się dogadaliśmy, że dadzą połowę kasy, a my kupimy sobie dużą. W sobotę jedziemy więc obejrzeć tę, którą upatrzyliśmy. Rozważamy tylko, czy kupić pralkę czy pralko-suszarkę...
Jutro wrzucę Alutkowe zakupowe fotki
Fucina, marrtka, bluegirl89, Chanela, Agus89, jonka91, renia83, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mel, jestem w podobnej sytuacji
też mamy małą, wąską pralkę, 3-letnią, działa, ale silnik uszkodzony. Też zastanawialiśmy się nad pralko-suszarką, ale jednak sporo ubrań nie nadaje się do suszenia w taki sposób. Chyba zostaniemy przy pralce, tylko nie wiem czy na 6 czy 7 kg. Dobrze odwirowane pranie wyschnie szybciochem
-
u nas pralka sprawna, mało używana, bo ja piorę zwykle 1-2 razy w tygodniu. Ostatnio tylko częściej, bo Alutkowe ubranka prane były. Moja mama ma 12 letnią pralkę, wąską i dziś jej padła. Nabierała wodę, a nie spuszczała, co w konsekwencji zalało łazienkę i silnik - przelała się i dopiero jak ją kopnęła to łaskawie zaczęła spuszczać wodę. My planowaliśmy kupić nową pralkę po nowym roku, ale w sumie co to za różnica. Kasy akurat starczy do końca miesiąca, a ja jeszcze powinnam dostać chorobowe w grudniu za listopad...
Muszę poczytać o tej pralko-suszarce, czy można używać tylko jako pralki... nie ma na to ciśnienia, ale rozważamy.
Samą pralkę też mamy upatrzoną: Whirlpoola AWIC8142BD a w przyszłości suszarkę do tego albo Indesit pralka lub pralko-suszarka (teraz mamy Indesita i jestem zadowolona)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:52
-
My, na stancji nie mieliśmy choinki, tylko małe ozdoby - bombkę na stojaku i jakiegoś Mikołaja. W naszym mieszkaniu to drugie święta, więc w zeszłym roku kupiliśmy choinkę 150cm, choć święta spędzaliśmy na Mazurach. Była bo była, ale w tym roku będzie ona miała zupełnie inny wymiar. Pierwsze święta w naszym MChanela wrote:Melula no to zaszalałaś
a ja muszę urabiać męża żeby mi kupił normalną choinkę. Bo wcześniej mieszkaliśmy w niecałych 40 metrach i mamy taką na stolik bo tam nie było gdzie postawić. Ona ma może z 40 cm.
Normalnie nie kupiłabym tego renifera, ale chciałam, że było inaczej w te święta. Nawet na osiedlu kupiliśmy choinkę i ubierałam ją w sobotę w lampki.
Z uwagi na to, że mamy balkon i taras, to jest co przybierać. Więc w tym roku na tarasie będzie reniferek, a na balkonie lampki - sople. Zwykle rachunki za prąd nie przekraczają u nas 50-60zł, więc na święta można minimalnie zaszaleć (choć zainwestowaliśmy w LEDy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:55
Fedra lubi tę wiadomość
-
Dziś jakis dziwny dzień jest, prądu nie było, a ja czuję się jakby ktos mi spuścił powietrze, sprowadziłam córkę do domu z przedszkola, zjadłam obiad i padłam, słyszałam tylko jak córcia rozpitala dom, ale tylko przewróciłam się na drugi bok...
Krocze boli strasznie, spojenie ciągnie tak, że ledwo wstaję z fotela...
Fajne za to jest to, że maleńka wierci się słodko
jeździ piętami po moich żebrach i naprawdę to lubię 
I jeszcze jeden sukces
dziś kupiłam w moim ciuchlandzie śliczny biały swetereczek wyszywany w kwiatki, body w myszki ale normalnie cudo!!! i dla mnie sukienkę Top shop z cieniutkiej wełny
wszystko razem za 3 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:02
Selene, marrtka, Agus89, jonka91, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelula wrote:Samą pralkę też mamy upatrzoną: Whirlpoola AWIC8142BD a w przyszłości suszarkę do tego albo Indesit pralka lub pralko-suszarka (teraz mamy Indesita i jestem zadowolona)
Melula my ok. 3 tygodnie temu kupiliśmy pralko-suszarkę Indesita
I Wszystkie dziecięce pranka już w niej poszły
Nie dużo suszyłam, w większości po prostu samo pranie (bo mąż kręci nosem - dobre suszenie to ok. 2 godzin wirowania), ale daje radę. Nie wiem co będzie przy dłuższym użytkowaniu ale na razie ją uwielbiam
-
nick nieaktualnyTak, z pomarańczowym, o ten: http://www.oleole.pl/pralko-suszarki/indesit-xwde-861480x-wsss-eu.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAiAnqWkBRCGm5uyu5r13jsSJACBZ4Wyjz9-uWAAfiUg5VD6GxbvySPCQARU3BTj-cxG3eRVLhoC0rTw_wcB
A jeżeli chodzi o głośność, to dla nas jest bardzo cicha - mąż przy pierwszym praniu i suszeniu przy niej stał i zaglądał do bębna bo myślał że nie pierze
Mieliśmy wcześniej wąskiego Whirlpoola - ta to była dopiero głośna
Jedyne co trzeba ogarnąć to programy - nie są tak oczywiste jak w mojej starej :p -
Fajnie, ze miałyście dzisiaj wenę do pisania. W dzień nawet nie otworzyłam komputera, a teraz mogę to w bezsenną noc nadrabiać.
Renia cudowny Synek. Śliczny!
OliOla trzymam kciuki za Was. Wiedziałaś ze bylo prawdopodobieństwo zapalenia płuc, ale antybiotyk szybko zadziała. Wszystko będzie dobrze. Wylecz piersi i zobaczysz ze Twoje mleczko zdziała cuda.
Pisaliście o wadze swojej i przyroście. Ja dalej jej bardzo dużo, nawet dwa obiady- a dzis obiad robiłam dwudaniowy i sernik z brzoskwiniami piekłam i wszystkiego zjadłam przynajmniej dwie porcje i wagowo nie tyje od 2 tygodni. Nawet mi waga spadla. A na częstych usg widzę ze dzidziuś przybiera. Takze to mu jest u mnie wyznacznikiem w III trymestrze.
Uuu bateria mi pada. Może jeszcze zasne...
renia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Heej!
U mnie mężu pół godziny temu opuścił chałupkę.. A ja leżę i wcinam śledzika na raz..
Mel ja jak byłam (zapewne w tym samym miejscu - tej hurtowni) to też zaszalałam.. Ach chyba to miejsce tak działa..
A wczoraj dokupiłam resztę prezentów (oby tylko w ciągu tyg. przyjechały wszystkie..) i literki z neju.. Matko jak dobrze, że mężu nie zna hasła do mojego konta bankomatowego.. 
Miłego dzionka!
AAaaAa i rozpoczynającym 37, a właściwie 38 tydzień gratuluję ciąży donoszonej!!!! Dziewczyny udało się Wam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 06:33
Paula44, zielarka, szpilka, Selene, M4DZI4, Fedra lubią tę wiadomość
-
Paula44, MonikaDM, lwuska55592, Agus89, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Mąż pojechał na badania - polecam ten pakiet diagnostyki ( dbam o swojego partnera- badania wartości 200 zł za 60 zł) . Następna akcja dbam o swoich rodziców.
Na 8:30 jedziemy do poradni gin-poł sprawdzić AFI.
Prosimy o duchowe wsparcie.
jonka91, Malenq, Melula, Ewelina88, szpilka, Kawa, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny