Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje Drogie po wizycie!
    Przepraszam, ze nie odniosę się do Waszych postów, ale muszę je nadrobić.

U mnie tak... Młody waży 2600 i ponoć jest o tydzień do przodu, a ja KOCHAM mojego gina. generalnie powiedział mi, że wszystko pozamykane, szyjka ok, ale mam się oszczędzać bo okres przedświąteczny ponoć sprzyja porodom... :-)
    Zapytał mnie czy mam życzenie kiedy chcę urodzić, ja mu na to że najbardziej chciałabym 5 stycznia, a on w takim razie Pani odpoczywa i zaciska nogi byśmy nie mieli świąt i sylwestra w szpitalu, i widzimy się 5 stycznia w szpitalu. Powiedział, że 5 rodzimy! Proszę o zmianę terminu porodu na liście na 5 stycznia. :-)

MartaKD, zielarka, Agus89, Wiki81, jonka91, nick nieaktualny, nick nieaktualny, M4DZI4, rastafanka, Fedra, Bounia lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na szkole rodzenia,jeszcze dwa spotkania:) dziś bylo o laktacji, sporo wiadomości,ale do ogarnięcia.
    a to jeszcze fotki z sesji. nastepna po porodzie jakos z miesiąc w pokoiku Małej i przy kominku.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72eb928dc03b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/229064c946ae.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97f725fa77c1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24dede37d935.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/892651f8c203.jpg

Fucina, bluegirl89, zielarka, Ewelina88, Agus89, Wiki81, jonka91, M4DZI4, rastafanka, agnesik, Fedra, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zaszalałam. Małż wrócił z pracy o 18 i od razu kazał schodzić do auta, bo mieliśmy jechać po stojak do wanienki i pieluszki tetrowe, bo te, co wcześniej kupiłam nadają się po praniu do d...y, czyli tam gdzie być powinny.
    Weszliśmy do mini hurtowni, a tam akurat Pan wykładał świeżutki towar. Oczywiście wpadłam w zakupowy szał, bo wszystko takie urocze i piękne :) Nie mogłam wzrokiem wszystkiego ogarnąć, tyle kolorów, ach... Małż kazał brać, co mi się podoba, póki ma dobry humor :) Wydaliśmy ponad 400zł. Szok! A potem pojechaliśmy kupić renifera na taras, choć zapierał się, że nie kupi, bo po co. A na koniec pojechaliśmy do RTV obejrzeć pralki, bo nasza, choć nowa (2,5 roku ma) to jest mała (5kg ładowności, wąska - kupowana przed zakupem mieszkania do wynajętej kawalerki, więc im mniejsza tym lepsza miała być), a teraz koca nawet nie wsadzę, więc lipa. Muszę prosić innych, aby mi wyprali co większe rzeczy.
    A ponieważ mojej mamie zepsuła się dziś pralka (a miała wąską też), więc się dogadaliśmy, że dadzą połowę kasy, a my kupimy sobie dużą. W sobotę jedziemy więc obejrzeć tę, którą upatrzyliśmy. Rozważamy tylko, czy kupić pralkę czy pralko-suszarkę...
    Jutro wrzucę Alutkowe zakupowe fotki :)

Fucina, marrtka, bluegirl89, Chanela, Agus89, jonka91, renia83, Fedra lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel, jestem w podobnej sytuacji ;) też mamy małą, wąską pralkę, 3-letnią, działa, ale silnik uszkodzony. Też zastanawialiśmy się nad pralko-suszarką, ale jednak sporo ubrań nie nadaje się do suszenia w taki sposób. Chyba zostaniemy przy pralce, tylko nie wiem czy na 6 czy 7 kg. Dobrze odwirowane pranie wyschnie szybciochem :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś napisać w sprawie suszarki, to posiadam i bardzo sobie chwale!
    Wszystkie ubrania susze w suszarce...
    Nie wyobrażam sobie życia bez Niej... ;-)

rar0a9a.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:03

Melula lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pralka sprawna, mało używana, bo ja piorę zwykle 1-2 razy w tygodniu. Ostatnio tylko częściej, bo Alutkowe ubranka prane były. Moja mama ma 12 letnią pralkę, wąską i dziś jej padła. Nabierała wodę, a nie spuszczała, co w konsekwencji zalało łazienkę i silnik - przelała się i dopiero jak ją kopnęła to łaskawie zaczęła spuszczać wodę. My planowaliśmy kupić nową pralkę po nowym roku, ale w sumie co to za różnica. Kasy akurat starczy do końca miesiąca, a ja jeszcze powinnam dostać chorobowe w grudniu za listopad...
    Muszę poczytać o tej pralko-suszarce, czy można używać tylko jako pralki... nie ma na to ciśnienia, ale rozważamy.
    Samą pralkę też mamy upatrzoną: Whirlpoola AWIC8142BD a w przyszłości suszarkę do tego albo Indesit pralka lub pralko-suszarka (teraz mamy Indesita i jestem zadowolona)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:52

• Melula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Melula no to zaszalałaś :) a ja muszę urabiać męża żeby mi kupił normalną choinkę. Bo wcześniej mieszkaliśmy w niecałych 40 metrach i mamy taką na stolik bo tam nie było gdzie postawić. Ona ma może z 40 cm.
    My, na stancji nie mieliśmy choinki, tylko małe ozdoby - bombkę na stojaku i jakiegoś Mikołaja. W naszym mieszkaniu to drugie święta, więc w zeszłym roku kupiliśmy choinkę 150cm, choć święta spędzaliśmy na Mazurach. Była bo była, ale w tym roku będzie ona miała zupełnie inny wymiar. Pierwsze święta w naszym M :) Normalnie nie kupiłabym tego renifera, ale chciałam, że było inaczej w te święta. Nawet na osiedlu kupiliśmy choinkę i ubierałam ją w sobotę w lampki.
    Z uwagi na to, że mamy balkon i taras, to jest co przybierać. Więc w tym roku na tarasie będzie reniferek, a na balkonie lampki - sople. Zwykle rachunki za prąd nie przekraczają u nas 50-60zł, więc na święta można minimalnie zaszaleć (choć zainwestowaliśmy w LEDy) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:55

Fedra lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakis dziwny dzień jest, prądu nie było, a ja czuję się jakby ktos mi spuścił powietrze, sprowadziłam córkę do domu z przedszkola, zjadłam obiad i padłam, słyszałam tylko jak córcia rozpitala dom, ale tylko przewróciłam się na drugi bok...
    Krocze boli strasznie, spojenie ciągnie tak, że ledwo wstaję z fotela...
    Fajne za to jest to, że maleńka wierci się słodko :) jeździ piętami po moich żebrach i naprawdę to lubię :D
    I jeszcze jeden sukces :D dziś kupiłam w moim ciuchlandzie śliczny biały swetereczek wyszywany w kwiatki, body w myszki ale normalnie cudo!!! i dla mnie sukienkę Top shop z cieniutkiej wełny :D wszystko razem za 3 zł :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:02

Selene, marrtka, Agus89, jonka91, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Samą pralkę też mamy upatrzoną: Whirlpoola AWIC8142BD a w przyszłości suszarkę do tego albo Indesit pralka lub pralko-suszarka (teraz mamy Indesita i jestem zadowolona)

Melula my ok. 3 tygodnie temu kupiliśmy pralko-suszarkę Indesita :) I Wszystkie dziecięce pranka już w niej poszły :) Nie dużo suszyłam, w większości po prostu samo pranie (bo mąż kręci nosem - dobre suszenie to ok. 2 godzin wirowania), ale daje radę. Nie wiem co będzie przy dłuższym użytkowaniu ale na razie ją uwielbiam :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nowy model macie, z pomarańczowym włącznikiem? A jak u niej z głośnością?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z pomarańczowym, o ten: http://www.oleole.pl/pralko-suszarki/indesit-xwde-861480x-wsss-eu.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAiAnqWkBRCGm5uyu5r13jsSJACBZ4Wyjz9-uWAAfiUg5VD6GxbvySPCQARU3BTj-cxG3eRVLhoC0rTw_wcB

A jeżeli chodzi o głośność, to dla nas jest bardzo cicha - mąż przy pierwszym praniu i suszeniu przy niej stał i zaglądał do bębna bo myślał że nie pierze :)
    Mieliśmy wcześniej wąskiego Whirlpoola - ta to była dopiero głośna :)

Jedyne co trzeba ogarnąć to programy - nie są tak oczywiste jak w mojej starej :p

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze miałyście dzisiaj wenę do pisania. W dzień nawet nie otworzyłam komputera, a teraz mogę to w bezsenną noc nadrabiać.
    Renia cudowny Synek. Śliczny!
    OliOla trzymam kciuki za Was. Wiedziałaś ze bylo prawdopodobieństwo zapalenia płuc, ale antybiotyk szybko zadziała. Wszystko będzie dobrze. Wylecz piersi i zobaczysz ze Twoje mleczko zdziała cuda.
    Pisaliście o wadze swojej i przyroście. Ja dalej jej bardzo dużo, nawet dwa obiady- a dzis obiad robiłam dwudaniowy i sernik z brzoskwiniami piekłam i wszystkiego zjadłam przynajmniej dwie porcje i wagowo nie tyje od 2 tygodni. Nawet mi waga spadla. A na częstych usg widzę ze dzidziuś przybiera. Takze to mu jest u mnie wyznacznikiem w III trymestrze.

Uuu bateria mi pada. Może jeszcze zasne...

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy! :)
    Pora wstać i zrobić mężowi śniadanie :) Dobrego dnia Wam życzę! :)

Fedra lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej!
    U mnie mężu pół godziny temu opuścił chałupkę.. A ja leżę i wcinam śledzika na raz.. :)

Mel ja jak byłam (zapewne w tym samym miejscu - tej hurtowni) to też zaszalałam.. Ach chyba to miejsce tak działa.. ;) A wczoraj dokupiłam resztę prezentów (oby tylko w ciągu tyg. przyjechały wszystkie..) i literki z neju.. Matko jak dobrze, że mężu nie zna hasła do mojego konta bankomatowego.. :P

Miłego dzionka!

AAaaAa i rozpoczynającym 37, a właściwie 38 tydzień gratuluję ciąży donoszonej!!!! Dziewczyny udało się Wam! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 06:33

nick nieaktualny, zielarka, szpilka, Selene, M4DZI4, Fedra lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już za jakiś czas:
    https://www.facebook.com/video.php?v=444151029075961

oglądajcie z głosem :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, lwuska55592, Agus89, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mąż pojechał na badania - polecam ten pakiet diagnostyki ( dbam o swojego partnera- badania wartości 200 zł za 60 zł) . Następna akcja dbam o swoich rodziców.

Na 8:30 jedziemy do poradni gin-poł sprawdzić AFI.
    Prosimy o duchowe wsparcie.

jonka91, nick nieaktualny, Melula, Ewelina88, szpilka, nick nieaktualny, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Paula 3mam kciuki:) będzie dobrze zobaczysz....
    u mnie noc nieprzespana - znowu..............chyba muszę się do tego przyzwyczaić...

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie dobrze :)

Co myślicie o takiej bransoletce dla 9-latki na urodziny? :)
    http://allegro.pl/sliczna-bransoletka-dla-dzieci-charms-srebro-new-i4847171728.html

201501145565.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ