X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja się czuję rewelacyjnie, karmię małego więc brzuch znika ekspresowo, jedynie jak kaszlnę lub kichnę to czuję w podbrzuszu że tydzień temu rodziłam :) ale tak jak pisałam wam wcześniej uniknęłam nacięcia krocza jakimś cudem i stąd te profity :)
    mój poród był bardzo szybki i bardzo gwałtowny zapewne przez akcję wstrzymywania skurczy ale jak patrzę na mojego skarbusia to szczerze mówiąc już prawie nie pamiętam i nie chcę pamiętać :)
    pytała któraś z was wcześniej czy nie brakuje mi brzucha :) otóż nie :) nie brakuje mi bo ostatnie 3 tygodnie od momentu obniżenia się brzucha były dla mnie bardzo ciężkie, z każdym dniem czułam zbliżający się poród coraz bardziej i naprawdę nie chciałabym do tego okresu wracać :)
    jeśli chodzi o ten nieszczęsny czop śluzowy to kochane moje przy 1 ciąży miałam glutka bezbarwnego i chodziłam z brzuchem jeszcze 3 tyg a teraz był brunatno krwisty i niecałą dobę później zaczęła się akcja porodowa :)
    a i któraś z was pisała że czuje po sobie że godzina "0" się zbliża - mogę powiedzieć - zaufaj sobie i swojej intuicji bo organizm prawdę mówi :)
    WOW alem się rozpisała :) nadrabiam was i jestem już! na wczorajszym popołudniu ;D

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Pepco na spacerze:) fajne ubranka, niedrogie ale zdecydowanie w tych najmniejszych rozmiarach faworyzują dziewczynki. Nie bylo zadnych " męskich" polspiochow:/ ale kupilam sobie podgumowane skarpetki i czapeczke;)
    nawet fajny sklep- pewnie nie raz tam wpadne.

Renia i Oliola trzymajcie się i wasze dzidzie tez:*

a Renia ps tez mam lumie- łącze się w bólu:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:30

renia83, nick nieaktualny, OliOla lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! zmieniłam już na publiczny i można oglądać :)

Chanela, kasiakra, Ag..., Anutka lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    kochane wrzucam fotkę od męża z fejsa bo ode mnie z tel nie da rady

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=752649931482485&set=a.752186068195538.1073741826.100002124563450&type=1&theater
    Cudo malutkie :)

OliOla trzymam kciuki za rychłe wyjście z problemu laktacyjnego :) Dla malutkiej dużo zdrówka, niech rośnie w siłę :)

OliOla lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli dobrze, że się odezwałaś! Czekałyśmy z niecierpliwością na Twoją wiadomość!! Oby Oliwcia szybciutko wyzdrowiała, będziemy mocno jej kibicować!! I oby Twoje problemy z laktacją szybko się skończyły!!

Reniu... ależ on cudny! Rozpływam się!!

OliOla, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Ha! zmieniłam już na publiczny i można oglądać :)

Cudny jest :)

renia83 lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia prześliczna kruszynka :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja byłam dziś w szpitalu na kontroli poziomu wód płodowych, AFI od zeszłego tygodnia nie zmieniło się i nadal wynosi 23, wielowodziew prawdopodobnie pochodzenia nieznanego. Kubuś waży +/-2931g, położenie główkowe.
    Miałam też pierwsze KTG. Lekarz jak je zobaczył to zapytał o to jak rodziny, ja na to a jak lepiej, uśmiechnął się i mówi wiadomo, że naturalnie lepiej :-) i temat zmieniliśmy na temat wód płodowych, a że było zamieszanie to zapomniałam się dopytać co miał na myśli, co prawda będziemy widzieć się na prywatnej wizycie za tydzień w sobotę, ale do tego czasu pewnie będę się głowić.
    Stąd też pytanie do Was doświadczonych :-) dolny wykres wskazuje skurcze, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:45

Fedra lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu jaki on słodki!! Schrupac można!!

Oliola dobrze że się odezwałas bo się już martwilam. Trzymam mocno kciuki za mała księżniczkę i Ciebie.

Isabelle a jak Alicja? Ładnie przybiera na wadze??

OliOla, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Reniu pojawia się komunikat że zawartość chwilowo nie dostępna

A to tak o :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0b7f0de765f.jpg
    buhahhaha... Stwórca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:47

relgtgf6uee8xud8.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dolny wykres to skurcze, przynajmniej jak patrzę na swoje KTG to tak mi się wydaje.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - dolny to skurcze

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak jest cały w łamanej dół-góra-dół... to są skurcze?

2wr3jfk.jpg
    w9xoqw.jpg
    358xqvq.jpg
    343olxv.jpg
    przynajmniej już wiem jak wrzucacie zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:08

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu no to nasze laski styczniowe Ala i Oliwcia bedą mialy na kim oko zawiesic:)
    cudowny, do schrupania.

Sluchajcie kupilam wkladki higieniczne libresse i mają rozowe kwiatki- nosz kur*a co sciągam majtki w kiblu to widze ze cos rozowego a wiadomo co przychodzi na mysl od razu. Nie wiem kto je "projektował"

renia83, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sluchajcie kupilam wkladki higieniczne libresse i mają rozowe kwiatki- nosz kur*a co sciągam majtki w kiblu to widze ze cos rozowego a wiadomo co przychodzi na mysl od razu. Nie wiem kto je "projektował"
    Powinno na nich pisać - używanie przez ciężarne grozi zawałem serca :-D

Ag..., Ewelina88, Fucina, zielarka, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Byłam w Pepco na spacerze:) fajne ubranka, niedrogie ale zdecydowanie w tych najmniejszych rozmiarach faworyzują dziewczynki. Nie bylo zadnych " męskich" polspiochow:/ ale kupilam sobie podgumowane skarpetki i czapeczke;)

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jest podzielone na dział dziewczęcy i chłopięcy w dwóch odległych częściach sklepu. I też się zastanawiałam czemu nie ma dla chłopczyków i później pani mnie oświeciła :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie pomieszanie z poplątaniem:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! U nas bardzo dobrze,
    Oli, moja Alicja też urodziła sie z zapaleniem płuc, udało się pokonać chorobę antybiotykami i w tym momencie nie dostaje juz żadnych leków. Odciągacz mleko? Możesz przynosić małej do szpitala mleko z domu? Napisz, jak to wszystko jest u Ciebie zorganizowane. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej doszła do siebie i mała jak najkrócej była w szpotalu. Leży w inkubatorze czy w łóżeczku?

Renia, Filip to prawdziwy przystojniak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:15

Chanela, lwuska55592, M4DZI4, Viv78, renia83, agnesik, Fedra, Bounia lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli was krocze?? czuję się jak inwalida, ledwo przekładam nogami. Przy wstawaniu przydałby się podnośnik jakiś.

Reniu ale słodziaka masz :) <3

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny.marrtka u mnie najgorzej jest w nocy zanim wstane to muszę chwile powiedzieć a później IDE trzymając się ściany bo bez trzymanki to bym się wypierd.....olila najbardziej odejmuje mi lewa nogę. W dzień jest w miarę ok

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ