X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja dzisiaj ryczałam 2 razy. Mąż twierdzi, że to przez sterydy, ale po prostu mnie zdenerwował.

Zauważyłam że dalej puchnie mi buzia, martwi mnie to w połączeniu z tymi wynikami toxo i cytomegalii ale już muszę poczekać do poniedziałku, bobęde u mojej dr, a najpewniej do cc 22.12. Specjalnie dzisiaj dużo prasowałam i łąziłam, ale nic się nie dzieje, jakby jakaś akcja poszła to byłoby szybciej. Chyba podświadomie zazdroszczę że można się już na tym etapie rozpakowywać.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla a gdzie kupujesz te buteleczki do przechowywania mleka? One sa wielorazowego użytku?

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:58

Wiki81 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szpilka mi kiedyś wędrowała pralka po łazience i wystarczyła wymiana amortyzatorów a to koszt około 30zł...może to się zepsuło?
    Nic sie nie zepsuło tylko bedziemy kłaść kafle i pralka była przesunieta w inne miejsce "na chwilę" bez poziomowania nóżek, jak skończą sie remonty i znów stanie na swoim miejscu to nie przewiduję dalszych atrakcji :)no i przed następnym pranie zaprosze do łazienki męża z poziomicą

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie może czy do podgrzewacza z canpola wchodzą butelki TT??

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mam to samo.. Chcę już mieć poród za sobą.. ale obiecałam lekarzowi, że nie będę nic kombinować ani przyśpieszać do 22 grudnia..
    Ja ma właśnie 22 grudnia cc, ale dzisiaj kombinowałam i nic. Czuję się wyśmienicie. Najbardziej nie lubię leżeć cały dzień, bo wszystko mnie boli. A w poniedziałek najbliższy zdejmuje pessar. Może wtedy przestanę być cały dzień na stojąco. A wiecie,że wczoraj skręciłam kostkę, źle stanęłam i mam opuchniętą i boli (kiedyś biegałam i teraz lekkie przekrzywienie i mi leci) potknęłam się i upadłam, ale na łóżko lekko. Tyle, że Hania miała lekki wstrząs w środku.

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki napisz proszę gdzie kupiłaś przewijak.

• OliOla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:20

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie wiecie może czy do podgrzewacza z canpola wchodzą butelki TT??

Zdaje mi się, że on jest uniwersalny i wchodzą do niego wszystkie butle. Ale nie dam sobie ręki odciąć ;) Przynajmniej na stronie producentka tak jest napisane, jeżeli o ten Ci chodzi..

http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/385

Dodatkowo mam katalog z produktami z Canpola (zakosiłam z pracy ;) ) i tu wyraźnie jest napisane "uniwersalny - pasuje do wszystkich rodzajów butelek i słoiczków"
    Natomiast w katalogu z Lovi przy podgrzewaczu jest info "pasuje do większości typów butelek oraz słoiczków z gotową żywnością" - a te dwie firmy to spółka, więc jakbym miała już zakupione butelki TT to bym wybrała podgrzewacz Canpola. Sama mam Avent i dlatego wybrałam butle z Aventu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 20:31

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Pan, który mi robił szafkę zrobił przewijak i kołyskę (stolarz). Łóżeczko mam stare po synku tylko przemalowane.

Malenq lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:58

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    https://babynet.pl/bellamy-good-night-przewijak-na-komode-ivory-bellamy-by-anna-mucha-p-6826.html

tu jest coś takiego zobacz, może Cie zainteresuje, tylko cena ...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Isabelle a jak tam nasza księżniczka rośnie??? Jak Ty się czujesz??

U nas dobrze, Alicja ma już 1510g i rośnie w oczach,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:16

Ewelina88, Becia81, jonka91, szpilka, rastafanka, Kawa, Malenq, Wiki81, Silatan, bluegirl89, magdalenka, OliOla, Maud11, Chanela, MartaKD, M4DZI4 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JonkaKochana ja chciałabym zakupić ten http://allegro.pl/canpol-podgrzewacz-do-butelek-lovi-avent-nuk-i4878666447.html a widzę że one się rożnią nieco, bo zamawiałam już od tego gościa i bym wzięła znowu więcej rzeczy za jednym zamachem.. ale już w linku pisze avent, nuk, lovi.. i nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora takie przewijaki są w Ikea, ale nie wiem po ile..

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Isabelle tak odciagam mleko, jednorazowo udaje mi się 70 ml :). Dziewczyny jak cos polecam tylko i wyłącznie lakatator elektryczny!. U nas jest tak. Mleko można przywieść o każdej porze dnia i nocy. Mam oznaczać na buteleczkach datę i godz odciągnięcia mleczka.

Oj, zazdroszczę! U nas można nakarmić dziecko jedynie mlekiem odciągniętym w szpitalu (w pokoju laktacyjnym) do specjalnych sterylnych buteleczek. To, co ściągnę w domu mrożę na później, ale strasznie żałuję, że w nocy mała karmiona jest sztucznym mlekiem. Moje dostaje tylko o 12, 15, 18 i 21.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    JonkaKochana ja chciałabym zakupić ten http://allegro.pl/canpol-podgrzewacz-do-butelek-lovi-avent-nuk-i4878666447.html a widzę że one się rożnią nieco, bo zamawiałam już od tego gościa i bym wzięła znowu więcej rzeczy za jednym zamachem.. ale już w linku pisze avent, nuk, lovi.. i nie wiem

Hm.. Ten jest bardziej podobny do tego z Avent..
    Ja bym napisała wiadomość do sprzedawcy z pytaniem jaką ma szerokość wewnątrz podgrzewacz, możliwie o jak największej średnicy butelka się zmieści. Zmierzysz butlę TT i będziesz miała jasność. ;)

http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/824-podgrzewacz-elektryczny/group:2/category:11/subcategory:13/page:1
    - tutaj też producent umieścił inf., że do większości...

Ew. tu jest z BabyOno http://allegro.pl/podgrzewacz-babyono-pasuje-do-avent-tommee-tippee-i4885733505.html trochę droższy ale inf jest, ze wchodzą butle TT.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 20:58

Kawa lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Monika tez czekam na ten piekny moment, gdy znów będę zasypiać na brzuchu, no ale cóż wytrzymam, jeszcze tylko 6 tygodni do terminu :)

kochana, potem też na brzuchu się nie da, bo cycki bolą ;)

renia83 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    kochana, potem też na brzuchu się nie da, bo cycki bolą ;)
    nie to chcialam przeczytać :)

isabelle, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zreszta w ramach wizualizacji innych takich: moje cycki nie będą boleć :)
    a na wzmiankę o cyckach znów jakies konczyny wypychają mi brzuch

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ