*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej.
No Tymi wygląda to jak zapowiedź...hmmm...szczególnie ta biegunka.
Selene - z opisu wyniku posiewu wnioski dwa:
- nie masz GBS (czyli nie wyhodowano paciorkowca / wiadomość b. dobra)
- laboratorium musi być ok/ rzadkość - bo wyhodowano gronkowca, do tego wzrost bardzo obfity, bo 3 to już naprawdę sporo. To chyba jest ten skórny, no i nie powinien tam być w takiej ilości szczególnie, dlatego laborantki napisały tę informację. Tak myślę.
"Nie wywołuje infekcji u ludzi zdrowych, jednak dla osób z ciałem obcym może być bardzo niebezpieczny"
Pogadaj z ginem, pewnie dostaniesz leczenie. Chyba...a masz antybiogram jakiś?
A masz jakieś upławy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 08:12
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry po weekendzie
i milego dnia!
Ja od piatku mam bol miesiaczkowy i nieregularne skurcze, mam nadzieje ze to tylko organizm POWOLI! sie szykuje, bo jeszcze troche czasu mam. Maz pojechal w trase a ja biore sie dzis za pranie ubranek malej bo juz czas -
Selene spróbuj sposobu na ból gardła, który podał mi gin. Zawsze płukałam gardło solą, ale to średnio pomagało, gin polecił 0,5 łyżeczki wody utlenionej na pół szklanki ciepłej wody i tym płukać, naprawdę pomaga i nie podrażnia gardła. nigdy już nie będę płukała gardła solą.
U mnie noc spokojna, skurczów brakza to sny o dentyście na stanowisku
martwię się o zęby, stąd pewnie te koszmary...
Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aswariatka wrote:Wiem co czujesz, ostatnio też tu pisałam, że moja mama zachowuje się podobnie i ochrzaniła mnie że JUŻ kupiliśmy łóżeczko! Nie trzeba się tym przejmować, a tym bardziej się bać! Teraz już nasze dzieciątka są bezpieczne, to nie jest pierwszy trymestr, a trzeci, gdzie mamy już kilka "bezpiecznych granic" za sobą więc nie ma się czego bać. A takie gadanie trzeba puścić mimo uszu! :*
aswariatka lubi tę wiadomość
-
Fucina chyba juz czas!!
Co do szczepień to ja będę szczepiła.
Jestem w szpitalu i czekam na kroplówki, ale... Zapomnieli zamowic!!! Ehh i znowu caly dzień, a opiekę nad dzieckiem nam tylko do 12!! Musi moja siostra coś kombinować, bo idzie do pracy.
Na ktg znowu dziwne. Tętno płaskie caly czas takie samo i znowu położna mówi ze pewnie dziecko śpi. Tak na każdym ktg śpi po pól godz. Ja naprawde mam obawy ale każdy jakos to lekceważy. No i skurcze nam regularne ba ktg tyle ze nie bardzo bolesne.
Zastanawiam się czy krążek cos blokuje, Ag Tobie wypadł, czy wyjęli? Zapomniałam już.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Hej
3 meliski zadzialaly wiec spalam idealnie nie jest, bo jak chodze to ma jakies klucia podobne do kolki po bieganiu na wf, ale ogolnie czuje sie lepiej, wiec dzis raczej dzien leniuszka, czyli zdecydowana wiekszosc na lezaco, njawazniejsze, ze schizy w glowie mniejsze
Fucina skoro przez cala noc sie nie nasililo to moze poczekaj jeszcze troche na lezaco, moze uda Ci sie jeszcze jakims cudem zasnac i zebrac sily, zakladam, ze maz i torba w pelnej gototwosci, jezeli masz blisko do szpitala to poczekaj az skurcze sie nasila lub zrobia czestsze, ale nie czekaj za dlugo, bo drugie dziecko potrafi sie spieszyc, trzymam kciuki -
zielarka wrote:Tez szczepiłam standardowo, nawet więcej, wypięłam się na wszelakie szczepionki skojarzone, szczepiłam tymi na NFZ, wszystko było i jest ok.
Jedno mnie zastanawia, szczepionki z NFZ są stosowane z powodzeniem od lat, w krótkim czasie rozwinęła się platforma szczepionek skojarzonych i nurtu nieszczepienia. Zastanawia mnie co/kto za tym stoi, bo jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...Gwiazdeczka27, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ale jestem nie wyspana. Bałam się zasnąc, mąż ciśnienie ma ok ale nie chce iść do lekarza a zamiast tego poszedł do pracy. Nie mam sił do niego.
Fucina ja w nocy mam często skurcze od paru dni. W dzień mija. Tak jak Selene pisze - weź prysznic, położ się i jak masz taka możliwość zadzwoń do swojego ginekologa. A lo konsultacji z lekarzem zadecydujesz co dalej. Przynajmniej ja tak zrobilabym.
-
Witam się i ja gratuluje rozpakowanym mamusiom (ale zazdroszczę już nie mogę się doczekać
Nie mam czasu ani weny pisać bo wynajęliśmy mieszkanko (w końcu;)) powoli się urządzamy, dziś idę sprzątać z teściową i teściem. Złoci ludzie teraz mogę spokojnie ich doceniać ;p Coraz częściej boli mnie spojenie masakra
Fucina,Tymi trzymam kciuki w razie gdyby coś się rozkręciło!
Co do szczepionek nie ma sensu się negować ale wymienianie poglądów jest ok zawsze można czegoś ciekawego się dowiedzieć. Ja będę szczepiła, argumentów za jest wiele i nie sadze żebym miała tyle chęci i zaparcia do walki z systemem. Jedno jest pewne niech wszystkie decyzje które podejmiemy będą dobre dla naszych maluchów.
Ewelina88 jak tam mąż? edit już wyczytałam..ah Ci faceci..
Na pewno o czymś zapomniałam ale nie istotnemiłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 09:18
Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:A że popłacze 6 razy czy tam 5,a nie raz,to już problem mój i moich domowników:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 09:23
MartaKD lubi tę wiadomość