*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuskaw wrote:Ja też zainteresowana jestem materiałami
Wyśle jutro bo teraz siedzę na telefonie.
Myślę że żadnych kłótni nie będzie. Każdy zrobi jak uważa i na pewno nie należy się przekonywać do swoich racji. Ale warto.poznać zdanie innych osób bo faktycznie dużo się ostatnio o tym słyszy
Fucina, Chanela, Nuskaw, jonka91 lubią tę wiadomość
-
dokładnie, nie wydaje mi się by można było to tak łatwo przewidzieć. Uwazam, ze każdy powinien zrobić jak uważa. Ja osobiście nie znam się na szczepieniach w ogóle, mimo tego że przeczytałam dużo artykułow dotyczących złego wpływu szczepien i powikłań z nimi związanych dalej uważam że nic nie wiem w temacie, bo nie jestem lekarzem...
dlatego zdaje się na swojego zaufanego pediatrę.Chanela lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Wyśle jutro bo teraz siedzę na telefonie.
Myślę że żadnych kłótni nie będzie. Każdy zrobi jak uważa i na pewno nie należy się przekonywać do swoich racji. Ale warto.poznać zdanie innych osób bo faktycznie dużo się ostatnio o tym słyszy
Zgadzam się w 100 %
-
Czytałam dużo na ten temat, oglądałam wyklady prof. Majewskiej. Czytałam prace licencjacka na temat szczepień.. jeśli masz coś podeślij, chętnie przeczytam.
Starałam się o dziecko ponad dwa lata. Nie chce małej krzywdy zrobic dlatego mam taki mętlik w głowie, bo nie mam w 100 % pewności która decyzja będzie dobra.
A co do skali Apgar to nikt nie wie co zmieni się za dwie godziny po porodzie albo dwa dni. Dziś może być dobrze ale jutro.. no kurcze nie wiem -
Moja koleżanka która miała termin na luty właśnie urodziła zdrową corcie. A jeszcze parę dni temu chwaliła się brzuchem! Dziewczyny boję się jak cholera porodu!! Aaaaaa.....!! To już tak blisko.
Fucina, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Patrycha wrote:Czytałam dużo na ten temat, oglądałam wyklady prof. Majewskiej. Czytałam prace licencjacka na temat szczepień.. jeśli masz coś podeślij, chętnie przeczytam.
Starałam się o dziecko ponad dwa lata. Nie chce małej krzywdy zrobic dlatego mam taki mętlik w głowie, bo nie mam w 100 % pewności która decyzja będzie dobra.
A co do skali Apgar to nikt nie wie co zmieni się za dwie godziny po porodzie albo dwa dni. Dziś może być dobrze ale jutro.. no kurcze nie wiem -
Chanela wrote:tylko jeszcze jest jedna rzecz, nospa zmniejsza bóle miesiączkowe, ale nie porodowe. Nie orientuję się jak to jest ze scopolanem, niby też działa na mięśnie gładkie (czyli tak jak nospa)-rozluźnia je, ale ma podobne działanie do atropiny, więc nie wiem czy tutaj nie będzie współdziałać z porodem? Musisz zapytać lekarza we wtorek czy to nie będzie wpływać na akcję porodową w razie czego, no i czy teraz w samej końcówce możesz stosować bo ogólnie nie jest zalecana (przepraszam nie pamiętam bo może już Twój lekarz wypowiedział się na ten temat i możesz spokojnie stosować).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:52
-
Patrycha wrote:
A co do skali Apgar to nikt nie wie co zmieni się za dwie godziny po porodzie albo dwa dni. Dziś może być dobrze ale jutro.. no kurcze nie wiem
Patrycha a moze by tak trochę optymizmu?? Nikt nie wie co będzie jutro, ale trzeba myśleć ze wszystko będzie zawsze dobrze.
Ja się wahalam, zastanawiałam ale zaszczepilam skoro tak w PL się standardowo robi. Nie zaluje decyzji ale kazdy ma prawo do własnej. Kolejny raz podejmuje się tu ten temat, i nic dobrego nie wyniknie z tego. -
Tez szczepiłam standardowo, nawet więcej, wypięłam się na wszelakie szczepionki skojarzone, szczepiłam tymi na NFZ, wszystko było i jest ok.
Jedno mnie zastanawia, szczepionki z NFZ są stosowane z powodzeniem od lat, w krótkim czasie rozwinęła się platforma szczepionek skojarzonych i nurtu nieszczepienia. Zastanawia mnie co/kto za tym stoi, bo jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 23:04
Ewelina88, renia83, MartaKD, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTemat szczepien wywołuje tak skrajne emocje ( widzę, to po członkach mojej rodziny), że poruszanie go na forum jest niczym rozmowa o polityce
Nie ma sensu przekonywać kogoś i zachęcać do swoich racji, bo to bardo indywidualna sprawa. Ewelinko zatym jak będziesz miała chwile wrzuć te materiały, dziękuję
Ewelina88, Patrycha, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Tymi ja też nie śpię. Mąż mnie obudził bo źle się poczuł. Mierze mu ciśnienie a ty 164na106 i on nie chce wezwać karetki. Zrobiłam mu herbatę i zaraz znowu mu zmierze. Jak nie przejdzie to nie słucham go tylko dzwonię.
-
To u mnie podobnie
krocze, głowa i czyści mnie
ja chce zasnąć a normalnie na prawdę jak naćpana jestem , w sensie taka żywa , co ta ciaza zęba robi to szok
Pamiętaj ze jak mu sie powtórzy lepiej wezwać pogotowie (jak sie bedzie utrzymywać) u chłopów nie ma żartów z ciśnieniem -
Cześć kobietki!
Nie było mnie na forum od piątku, a tu takie newsy!
Nadrabiam Was od 5 tej rano, forum styczniówek bezcenne na bezsenność i nie tylko
Ag serdeczne gratulacje!!! Kostek pewnie jest cudowny! Już nie mogę doczekać się zdjęcia małego
Jonka pytałaś o luteinę - mi w pon gin powiedział, że nie muszę jej aplikować, ale jeśli mam się lepiej i bezpieczniej czuć, to nie zaszkodzi.
Miałam tyle roboty przez weekend Kupiliśmy wózek - bardzo mi się podoba :)Piekłam ciasteczka z teściową, bo w tym roku wigilia u niej i wypada coś zrobić, a że czuję się dobrze, to mogę robić
A no i byłam u kosmetyczki i fryzjera! Zdecydowanie polecam na poprawę humoru!
Ewelinko, Tymi trzymajcie się jeszcze w dwupaku. Ewelinko mam nadzieję, że mężowi ciśnienie spadło.
Tymi coś mi się jednak zdaje, że będziesz następna!
Pozdrowienia dla wszystkich mamusiekEwelina88 lubi tę wiadomość