X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania snilo mi się tak w srode:) tak tylko pisze:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnie mnie to podbrzusze, ból jak na @ promieniujący do krzyża. To mogą być przepowiadające? Nigdy takich nie miałam...

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomaga ci.chodzenie i masowanie krzyża? U mnie tak bolało i jak masowalam plecy było dobrze. Ale bolało od krzyza do podbrzusza czyli odwrotnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzenie nie pomaga, masaż też, ale te skurcze teraz nie są regularne, choć w nocy powtarzały się

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się snilo z niedzieli na poniedziałek przed porodem że urodziłam ;)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Ag mezu chcial Cie pewnie rozbawic, bo raczej watpie, zeby tak na powaznie chcial :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka mialam cos podobnego w środę po wizycie U gina, kilka skurczy właśnie takich od krzyza w podbrzusze, ale jak masowalam bylo lepiej tzn lagodniej dla mnie. 5 czy 6 ich było zaledwie...
    Jezu aż boje się pisać bo pomyslicie ze wy nast... Spokojnie:) jeszcze czasu trochę jest.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka no wiem, ale się popłakałam...hormony:/
    Cały czas mi mówi ze mnie kocha, ze będzie ok ze przestanie bolec a ja poprostu się trzeslam na nogach z braku sił i ten tekst mnie dobil:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:08

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:02

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ag... Jak już będziesz jutro w domku, odpoczniesz, nabierzesz sił, to napisz szczegółowa relacje o tym co siedziało krok po kroku od momentu skurczy aż po wiadomość do nas, ze Kostek jest na świecie :) no i oczywiście pokaz go nam :D
    tak jest:)

Selene, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś wkurza mój tata! Cokolwiek nie kupiliśmy dla Małej,to mówił:"już kupujesz"?, dziś mąż rozłożył kołyskę, poszedł się pochwalić,a ojciec: "już rozłozyliście"? Ja nie wiem co on, nie jest przesądny, wręcz bardzo wierzacy,a takie dyrdymały pieprzy! A ja szczerze powiem faktycznie zaczynam się bac:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, przytulam mocno, powtarzaj sobie, że to stan przejściowy, przestanie boleć i będzie ok :) Podobno kobieta po porodzie powinna zjeść dobry, domowy rosół :) Stawia na nogi.

Nawet nie mówcie mi o snach, bo parę dni temu śniło mi się, że urodziłam i wszystkim opowiadałam jak to było ekspresowo. Jestem w dwupaku, więc to chyba musiała być Ag, a nie ja w tym śnie ;)

jonka pytałaś chyba o luteinę (jeśli nie Ty to przepraszam). Ja właśnie dostałam od gina, mam dwa opakowania. To chyba w związku z moimi skurczami :/

jonka91 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!
    A ja dziś fatalnie się czuję, najpierw chciało mi się wymiotować, a teraz chyba mam skurcze...
    boli mnie jak na miesiączkę i kręgosłup.... Siedzę i czekam co będzie dalej...

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 29 piękne fotki!
    Ag, ale fajnie że już do domku się wybieracie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 21:21

rar0a9a.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A mnie dziś wkurza mój tata! Cokolwiek nie kupiliśmy dla Małej,to mówił:"już kupujesz"?, dziś mąż rozłożył kołyskę, poszedł się pochwalić,a ojciec: "już rozłozyliście"? Ja nie wiem co on, nie jest przesądny, wręcz bardzo wierzacy,a takie dyrdymały pieprzy! A ja szczerze powiem faktycznie zaczynam się bac:(

Wiem co czujesz, ostatnio też tu pisałam, że moja mama zachowuje się podobnie i ochrzaniła mnie że JUŻ kupiliśmy łóżeczko! Nie trzeba się tym przejmować, a tym bardziej się bać! Teraz już nasze dzieciątka są bezpieczne, to nie jest pierwszy trymestr, a trzeci, gdzie mamy już kilka "bezpiecznych granic" za sobą więc nie ma się czego bać. A takie gadanie trzeba puścić mimo uszu! :*

MartaKD lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ktoras z was pytała o poduszki. Niestety nie mogę za bardzo się wypowiedzieć bo w pracy miałam kilka wzorów ale typowo zdrowotnych, profiliwanych.
    Okropny miałam weekend bo mąż kończyl malowanie sypialni razem z bratem, a jego tzn brata męża dziewczyna trochę mi posprzatala więc musiałam przez dwa dni robić kolację, obiad itp dla 4 os. Co chwilę też coś musiałam podać, przynieść. Padam na twarz.

Renia ile przed porodem obniżył Ci się brzuch? Bo mi od wczoraj bardzo opadł.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was już tyle czasu! DObrze ze mogę zajrzeć co jakiś czas z fona! :)

Ja dziś czekałam na księdza miał iść po kolendzie i nie przyszedł dziad! Więc skoro już długo nigdzie nie wychodziłam pojechaliśmy do Pizza HUT na obiad :) Trafiliśmy na jarmark świąteczny i zakupiliśmy cukierki laski na choinkę. W ogóle pierwszy raz widzę jak wszystko wszędzie już ozdobione i muzyka świąteczna leci! :D Cudnie! :)

aaa zakupiłam też 5cio pak body z Disneya z Myszką Miki i butki w różowo-szarą panterkę dla małej :D jutro wrzucę foto jak nie zapomnę :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Agus słodkie brzuchy macie.
    Ag.. mam nadzieję że jutro już będziecie w domu i szybko dojdziesz do siebie. Bo w domu w końcu najlepiej.
    Wiki i Zielarko proszę informować jak sytuacja się rozwija. Może to tylko skurcze przepowiadajace. Sama ostatnio mam je coraz częściej.
    Co do płaczu, zmiennego nastroju itp to też mnie to dopadło.i już sama że sobą nie mogę wytrzymać. Chyba już do wszystkiego się odniosłam. Jeżeli nie to przepraszam ale nie da się wszystkiego zapamiętać. :)

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie już był poruszany ten temat, ale niestety nie wiem co na ten temat myślicie a ja mam niezły mętlik w głowie.

Czy zamierzacie szczepić swoje dzieci ?
    Mam w rodzinie dziewczynę która interesuje się tym tematem i radzi żeby odwlekac każde szczepienie jak najdłużej.
    Szczepionkę która podaje się w pierwszej dobie żeby podac około 3 miesiąca.

Jakie Wy macie zdanie na ten temat?

A do tego podeslala mi artykuł.

http://m.se.pl/wydarzenia/kraj/4-miesieczna-zuzia-zmarla-na-ciezka-chorobe-serca-zabila-ja-szczepionka_487110.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:09

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ