X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    I poluję na ciastka korzenne z lidla a nigdzie nie ma :(

Marrtka ja kupiłam takie z biedronki (normalnie ich nie ma, są tylko w ramach świąt), właśnie korzenne i są pyszne, jedne z jabłkami i cynamonem i wpierdzieliłam przez 2 dni całą paczkę... Nie mogłam się oderwać...
    (wiem że mam cukrzycę ale to po podaniu insuliny wtedy kiedy ma najmocniejsze działanie... tantrumsmiley.gif)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:30

marrtka lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciociunia się nadziergała
    DSC0273jp_whqeexw.jpg :D

szpilka, jonka91, Melula, Becia81, Kawa, Agus89, MonikaDM, rastafanka, MartaKD, kasiakra, Wiki81, Ewelina88, A.loth, Paula44, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    A newborn są w promocji? Tych nie mam do szpitala i poluję.
    Mam na razie dadę mini 156szt z tej megapaki za 49zl.
    Byłam dziś w Auchan. Tam były Newborny z NewBaby Pampers po 19,99 za 43 sztuki (0,46 za sztukę)
    Silatan wrote:
    W ogóle to dzisiaj zrobiłam już dwa prania. Wykończyłam pokój naszej małej Nikoli. Pozostało mi tylko zalaminować sowy na ścianę i ready steady go! :-) Jak już sowy zawisną to się pochwalę. Mam lekkiego fisia na punkcie sów. Wszystkie dodatki to sowy. Pościel w sowy, przewijak w sowy, wszędzie sowy. :-) Jeszcze wypatrzyłam dywan dziecięcy w Sowy, ale u nas w pokoju małej puzzle piankowe, to już nie szalałam.
    Ja kupiłam kocyk, taki miękki i cieplutki. Po rozpakowaniu okazało się, że ma ukrytą sowę... :)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jak wizyta?
    skoro byłaś na zakupach to pewnie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:11

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka właśnie nie ma tych newborn w promocji...ale Melula pisze że są w Auchan.

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tymii :)) już mi przeszło na dziś mam tylko monte, toffiffe i budyń :P
    a lizaki z choinki dalej patrzą na mnie.. :D ha
    Kawa to Ty patrzysz na nie :-p

Kawa lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie.
    GBS ujemny
    HBS nieobecne
    Morfologia jak zwykle ok
    Różyczka przebyta dawno temu
    HCV nieobecne
    Badanie ogólne moczu ok
    Osad moczu: nabłonki, leukocyty, bakterie - liczne :(
    Posiew moczu - bakteriuria ujemna
    HIV ujemny
    WR ujemny

Dostałam skierowanie na KTG po 1 stycznia 2015r i skierowanie do szpitala do porodu :) oraz ostatnie skierowanie na mocz i morfologię

Szyjka ok. 3,5cm; Mała położona wysoko :) Pan doktorek stwierdził, że nie widzi powodów (póki co) do wcześniejszego porodu i jeśli nic się nie zdarzy niespodziewanego to raczej doczekamy 40 tygodnia.

Moje ciśnienie 112/65/100 a Ali tętno 140ud/min
    Śluz gęsty, białawy - prawidłowy
    Ruchy dziecka liczne w ciągu doby
    Waga matki - +4,5kg
    Waga dziecka szacowana 3600-3700g (na dzień porodu)
    Kolejna wizyta 8.01.2015 ( o ile nie urodzę)

Byłam też w szpitalu (przy przychodni do której chodzę do gina).
    I Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (Szpital Kobiety i Noworodka Pl. Starynkiewicza w Warszawie):
    Oddział Położniczy jest oddziałem klinicznym o najwyższym, trzecim stopniu referencyjności. Klinika prowadzi opiekę zarówno nad pacjentkami w ciąży fizjologicznej, jak również powikłanej (cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby układu krążenia, konflikt serologiczny, ciąża u pacjentek po przeszczepieniach narządów, inne powikłania ciąży wymagające specjalistycznej diagnostyki i postępowania). Dysponujemy kadrą i sprzętem do realizacji tych zadań.
    Podczas porodu możliwe jest zastosowanie znieczulenia zewnątrzoponowego porodu na życzenie pacjentki rodzącej. Znieczulenie takie jest bezpłatne.
    Standardowa sala poporodowa jest dwuosobową salą wyposażoną w łóżko i szafeczkę dla każdej pacjentki, stolik do pielęgnacji noworodka, umywalkę i telefon. Istnieją również sale o podwyższonym standardzie, jedno- i dwuosobowe, z własną łazienką, wyposażone dodatkowo w telewizor (bezpłatne, decyduje kolejność przyjęć).

Poszłam dziś z marszu, bo Pan dr powiedział, że żadna pani nie rodzi (bynajmniej tyle mu wiadomo), więc mogę obejrzeć, muszę tylko zapytać położną. Myślałam, że muszę się umówić na termin, ale panie w dyżurce położnych były tak miłe, że od razu mnie oprowadziły po salach (trakcie porodowym, wszystko potłumaczyły, pokazały kącik noworodka). Niestety sale z łazienkami były zajęte, więc widziałam tylko ta zwykłą, ale jest ok. W pierwszej kolejności kładą Panie do sal z łazienkami, a dopiero potem do zwykłych. Porody rodzinne są bezpłatne. Sale porodowe oddzielne, oddzielone całą ścianą i drzwiami. Sporo miejsca w każdej z nich. W tej samej sali jest kącik noworodka.
    Panie życzyły mi spokojnych świąt i do zobaczenia w odpowiednim czasie :)

jonka91, ania_29, szpilka, Becia81, Agus89, kamilaaa_88, rastafanka, bluegirl89, Wiki81, M4DZI4, kasiakra, Paula44, Paula44, renia83, Fedra lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata taaaaa... tata taaaa.... 2gwizd.gif
    https://www.youtube.com/watch?v=rcXWDDYFFS0
    Włączyłam to mojemu, bo się biedak męczy z nowym frontem szafki. Okleina nie do zdarcia :D Najpierw w ruch poszła suszarka, potem opalarka, następnie papier ścierny, teraz nożyk :D A ja oglądam całe widowisko z kanapy 0laughing.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:16

jonka91, Agus89, Maud11, MonikaDM, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Melula jak wizyta?
    skoro byłaś na zakupach to pewnie dobrze :)
    Byłam na zakupach przy okazji, czekając na autobus do Ząbek... Kupiłam tylko słodycze na święta :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazłam czas by nadrobić forumowe zaległości. :)
    Odebrałam dzisiaj wynik GBS - ujemny. :)
    Śliczne pokoiki macie. :)
    Ja mojemu mężowi kupiłam nowego smartfona. :)

Ależ mam dzisiaj ochotę na jabłka. :D
    Kupiłam 3 kg i mam nadzieję że mi wystarczy do jutra. :P

Fedra lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Przełamałam się iiii jest różowy kocyk :D smoczki wybrał mąż :D
    2n1ste.jpg
    Mozna wiedzieć gdzie kupilas kocyk? :) swietny jest!

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie robimy sobie w tym roku jakichś specjalnych prezentów. Zainwestowaliśmy w sprzęty: nową pralkę (poprzednia miała tylko 3 lata, ale zmieniliśmy na większą), deskę do prasowania :) mi małż kupił szczotkę elektryczną, a ja czekam na latarkę dla niego, ale każdy wie co dostanie. Kupiłam tylko marcepana 0,5kg dla każdego z nas (mam nadzieję, że zdążę zjeść przed porodem)...

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! A nawet dobry wieczór!!!
    Ledwo Was nadrobiłam.

AG gratuluję, że już dziś wychodzisz z dzidziusiem do domu!!!

Bell Trzymaj się tam w tym szpitalu, dopominaj się o konsultacje z lekarzem, przecież też jesteś w potrzebie, a dodatkowe stresy pewnie Ci nie pomagają.

Odnosząc się do tematu ciśnienia, to ja mam nakaz mierzenia go codziennie. od 16 tc będąc u lekarza zawsze mam ok 140 na 85/90. Ale to chyba jest syndrom tzw. białego fartucha, bo jak mierzę w domu to zawsze wychodzi koło 120/80, bywa 115/80 a czasem 128/85. Puls mam za to bardzo wysoki zawsze między 105 a 120.

Dziewczyny piękne pokoiki i kąciki dla maluszków :-)

Ja dziś byłam na, mam nadzieję ostatnich już, zakupach dla naszego synka, również urządzamy mu kącik naszym pokoju. I znów lekką ręką 300zł... a mówią, że dziecko nie generuje wysokich nakładów finansowych, i niby państwo wspiera prokreacje, tylko, że tym którym należy się becikowe, pewnie ledwo starcza od pierwszego do pierwszego. Porobiłam też zapasy chemii, środków higienicznych, spożywczych i zakupy na święta.
    No i byłam u fryzjera, zrobić sobie odrosty. Czuję się o niebo lepiej. Energia mnie rozpiera. Potem ugotowałam obiad dla 6 osób na dwa dni :-) Dziś rozpiera mnie energia, po ty,m jak wczoraj cały dzień leżałam i "zdychałam"

bluegirl89, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zabieram się za ogarnięcie łazienki, pojutrze kuchni. Resztę pomoże mi w weekend małż. Jutro też planuję powiesić lampki na balustradzie na balkonie i postawić reniferka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:55

• marrtka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Mozna wiedzieć gdzie kupilas kocyk? :) swietny jest!

allegro :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=35767732

kejti91 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ania - ten komplecik jes super :)
    fajowe:) ja czekam na czapeczke, szaliczek i kocyk od mojej siostry,robi na szydelku.

ania_29 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dnia na dzień widzę coraz lepiej w lusterku, jak poniżej pępka robią mi się jakieś pręgi... rozstępy.... ja nie chce.... buuu... załamka... :-(

relgtgf6uee8xud8.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik superśny...ekstra to drzewo z sową...

My będziemy mieli 3 sowy plus kocyk z sowami :D

Dziś dotarł do nas materacyk więc i udało się do ładu poskładać łóżeczko :D
    Fotkę wrzucę jak już nakleimy na ściany i wszystko poustawiamy tak jak ma być :D

Zrobiłam też ostatnie zakupy dla małej, jeśli chodzi o ciuszki. Na razie jej starczy, a i dziadkowie pewnie coś dokupią i będzie za dużo :p

Co do prezentu dla męża...też miałam z tym problem, w końcu zdecydowałam się na praktyczny i kupiłam mu porządną poduszkę z wellpura :D Bo na obecną strasznie narzeka... Jemu i tak jest ciężko dogodzić bo jak się zapytałam co chce to mnie poinformował, że szkoda kasy:/ Ale się uparłam, ze chcę mu coś kupić i koniec :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze link do artykułu na temat karmienia piersią:

http://www.gdzierodzic.info/artykul/79

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ