Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    I poluję na ciastka korzenne z lidla a nigdzie nie ma :(

Marrtka ja kupiłam takie z biedronki (normalnie ich nie ma, są tylko w ramach świąt), właśnie korzenne i są pyszne, jedne z jabłkami i cynamonem i wpierdzieliłam przez 2 dni całą paczkę... Nie mogłam się oderwać...
    (wiem że mam cukrzycę ale to po podaniu insuliny wtedy kiedy ma najmocniejsze działanie... tantrumsmiley.gif)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:30

marrtka lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciociunia się nadziergała
    DSC0273jp_whqeexw.jpg :D

szpilka, jonka91, Melula, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Agus89, nick nieaktualny, rastafanka, MartaKD, kasiakra, Wiki81, Ewelina88, A.loth, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    A newborn są w promocji? Tych nie mam do szpitala i poluję.
    Mam na razie dadę mini 156szt z tej megapaki za 49zl.
    Byłam dziś w Auchan. Tam były Newborny z NewBaby Pampers po 19,99 za 43 sztuki (0,46 za sztukę)
    Silatan wrote:
    W ogóle to dzisiaj zrobiłam już dwa prania. Wykończyłam pokój naszej małej Nikoli. Pozostało mi tylko zalaminować sowy na ścianę i ready steady go! :-) Jak już sowy zawisną to się pochwalę. Mam lekkiego fisia na punkcie sów. Wszystkie dodatki to sowy. Pościel w sowy, przewijak w sowy, wszędzie sowy. :-) Jeszcze wypatrzyłam dywan dziecięcy w Sowy, ale u nas w pokoju małej puzzle piankowe, to już nie szalałam.
    Ja kupiłam kocyk, taki miękki i cieplutki. Po rozpakowaniu okazało się, że ma ukrytą sowę... :)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jak wizyta?
    skoro byłaś na zakupach to pewnie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:11

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka właśnie nie ma tych newborn w promocji...ale Melula pisze że są w Auchan.

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tymii :)) już mi przeszło na dziś mam tylko monte, toffiffe i budyń :P
    a lizaki z choinki dalej patrzą na mnie.. :D ha
    Kawa to Ty patrzysz na nie :-p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie.
    GBS ujemny
    HBS nieobecne
    Morfologia jak zwykle ok
    Różyczka przebyta dawno temu
    HCV nieobecne
    Badanie ogólne moczu ok
    Osad moczu: nabłonki, leukocyty, bakterie - liczne :(
    Posiew moczu - bakteriuria ujemna
    HIV ujemny
    WR ujemny

Dostałam skierowanie na KTG po 1 stycznia 2015r i skierowanie do szpitala do porodu :) oraz ostatnie skierowanie na mocz i morfologię

Szyjka ok. 3,5cm; Mała położona wysoko :) Pan doktorek stwierdził, że nie widzi powodów (póki co) do wcześniejszego porodu i jeśli nic się nie zdarzy niespodziewanego to raczej doczekamy 40 tygodnia.

Moje ciśnienie 112/65/100 a Ali tętno 140ud/min
    Śluz gęsty, białawy - prawidłowy
    Ruchy dziecka liczne w ciągu doby
    Waga matki - +4,5kg
    Waga dziecka szacowana 3600-3700g (na dzień porodu)
    Kolejna wizyta 8.01.2015 ( o ile nie urodzę)

Byłam też w szpitalu (przy przychodni do której chodzę do gina).
    I Katedra i Klinika Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (Szpital Kobiety i Noworodka Pl. Starynkiewicza w Warszawie):
    Oddział Położniczy jest oddziałem klinicznym o najwyższym, trzecim stopniu referencyjności. Klinika prowadzi opiekę zarówno nad pacjentkami w ciąży fizjologicznej, jak również powikłanej (cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby układu krążenia, konflikt serologiczny, ciąża u pacjentek po przeszczepieniach narządów, inne powikłania ciąży wymagające specjalistycznej diagnostyki i postępowania). Dysponujemy kadrą i sprzętem do realizacji tych zadań.
    Podczas porodu możliwe jest zastosowanie znieczulenia zewnątrzoponowego porodu na życzenie pacjentki rodzącej. Znieczulenie takie jest bezpłatne.
    Standardowa sala poporodowa jest dwuosobową salą wyposażoną w łóżko i szafeczkę dla każdej pacjentki, stolik do pielęgnacji noworodka, umywalkę i telefon. Istnieją również sale o podwyższonym standardzie, jedno- i dwuosobowe, z własną łazienką, wyposażone dodatkowo w telewizor (bezpłatne, decyduje kolejność przyjęć).

Poszłam dziś z marszu, bo Pan dr powiedział, że żadna pani nie rodzi (bynajmniej tyle mu wiadomo), więc mogę obejrzeć, muszę tylko zapytać położną. Myślałam, że muszę się umówić na termin, ale panie w dyżurce położnych były tak miłe, że od razu mnie oprowadziły po salach (trakcie porodowym, wszystko potłumaczyły, pokazały kącik noworodka). Niestety sale z łazienkami były zajęte, więc widziałam tylko ta zwykłą, ale jest ok. W pierwszej kolejności kładą Panie do sal z łazienkami, a dopiero potem do zwykłych. Porody rodzinne są bezpłatne. Sale porodowe oddzielne, oddzielone całą ścianą i drzwiami. Sporo miejsca w każdej z nich. W tej samej sali jest kącik noworodka.
    Panie życzyły mi spokojnych świąt i do zobaczenia w odpowiednim czasie :)

jonka91, ania_29, szpilka, nick nieaktualny, Agus89, kamilaaa_88, rastafanka, bluegirl89, Wiki81, M4DZI4, kasiakra, nick nieaktualny, nick nieaktualny, renia83, Fedra lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata taaaaa... tata taaaa.... 2gwizd.gif
    https://www.youtube.com/watch?v=rcXWDDYFFS0
    Włączyłam to mojemu, bo się biedak męczy z nowym frontem szafki. Okleina nie do zdarcia :D Najpierw w ruch poszła suszarka, potem opalarka, następnie papier ścierny, teraz nożyk :D A ja oglądam całe widowisko z kanapy 0laughing.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:16

jonka91, Agus89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Melula jak wizyta?
    skoro byłaś na zakupach to pewnie dobrze :)
    Byłam na zakupach przy okazji, czekając na autobus do Ząbek... Kupiłam tylko słodycze na święta :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazłam czas by nadrobić forumowe zaległości. :)
    Odebrałam dzisiaj wynik GBS - ujemny. :)
    Śliczne pokoiki macie. :)
    Ja mojemu mężowi kupiłam nowego smartfona. :)

Ależ mam dzisiaj ochotę na jabłka. :D
    Kupiłam 3 kg i mam nadzieję że mi wystarczy do jutra. :P

Fedra lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Przełamałam się iiii jest różowy kocyk :D smoczki wybrał mąż :D
    2n1ste.jpg
    Mozna wiedzieć gdzie kupilas kocyk? :) swietny jest!

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie robimy sobie w tym roku jakichś specjalnych prezentów. Zainwestowaliśmy w sprzęty: nową pralkę (poprzednia miała tylko 3 lata, ale zmieniliśmy na większą), deskę do prasowania :) mi małż kupił szczotkę elektryczną, a ja czekam na latarkę dla niego, ale każdy wie co dostanie. Kupiłam tylko marcepana 0,5kg dla każdego z nas (mam nadzieję, że zdążę zjeść przed porodem)...

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! A nawet dobry wieczór!!!
    Ledwo Was nadrobiłam.

AG gratuluję, że już dziś wychodzisz z dzidziusiem do domu!!!

Bell Trzymaj się tam w tym szpitalu, dopominaj się o konsultacje z lekarzem, przecież też jesteś w potrzebie, a dodatkowe stresy pewnie Ci nie pomagają.

Odnosząc się do tematu ciśnienia, to ja mam nakaz mierzenia go codziennie. od 16 tc będąc u lekarza zawsze mam ok 140 na 85/90. Ale to chyba jest syndrom tzw. białego fartucha, bo jak mierzę w domu to zawsze wychodzi koło 120/80, bywa 115/80 a czasem 128/85. Puls mam za to bardzo wysoki zawsze między 105 a 120.

Dziewczyny piękne pokoiki i kąciki dla maluszków :-)

Ja dziś byłam na, mam nadzieję ostatnich już, zakupach dla naszego synka, również urządzamy mu kącik naszym pokoju. I znów lekką ręką 300zł... a mówią, że dziecko nie generuje wysokich nakładów finansowych, i niby państwo wspiera prokreacje, tylko, że tym którym należy się becikowe, pewnie ledwo starcza od pierwszego do pierwszego. Porobiłam też zapasy chemii, środków higienicznych, spożywczych i zakupy na święta.
    No i byłam u fryzjera, zrobić sobie odrosty. Czuję się o niebo lepiej. Energia mnie rozpiera. Potem ugotowałam obiad dla 6 osób na dwa dni :-) Dziś rozpiera mnie energia, po ty,m jak wczoraj cały dzień leżałam i "zdychałam"

bluegirl89, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zabieram się za ogarnięcie łazienki, pojutrze kuchni. Resztę pomoże mi w weekend małż. Jutro też planuję powiesić lampki na balustradzie na balkonie i postawić reniferka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:55

• marrtka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Mozna wiedzieć gdzie kupilas kocyk? :) swietny jest!

allegro :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=35767732

kejti91 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ania - ten komplecik jes super :)
    fajowe:) ja czekam na czapeczke, szaliczek i kocyk od mojej siostry,robi na szydelku.

ania_29 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dnia na dzień widzę coraz lepiej w lusterku, jak poniżej pępka robią mi się jakieś pręgi... rozstępy.... ja nie chce.... buuu... załamka... :-(

relgtgf6uee8xud8.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik superśny...ekstra to drzewo z sową...

My będziemy mieli 3 sowy plus kocyk z sowami :D

Dziś dotarł do nas materacyk więc i udało się do ładu poskładać łóżeczko :D
    Fotkę wrzucę jak już nakleimy na ściany i wszystko poustawiamy tak jak ma być :D

Zrobiłam też ostatnie zakupy dla małej, jeśli chodzi o ciuszki. Na razie jej starczy, a i dziadkowie pewnie coś dokupią i będzie za dużo :p

Co do prezentu dla męża...też miałam z tym problem, w końcu zdecydowałam się na praktyczny i kupiłam mu porządną poduszkę z wellpura :D Bo na obecną strasznie narzeka... Jemu i tak jest ciężko dogodzić bo jak się zapytałam co chce to mnie poinformował, że szkoda kasy:/ Ale się uparłam, ze chcę mu coś kupić i koniec :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze link do artykułu na temat karmienia piersią:

http://www.gdzierodzic.info/artykul/79

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ