X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag! Ale słodziak!

• marrtka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jaki on kochanyyyyy <3

Goosiaczek śliczne to zdjęcie, poka jeszcze poka :D

Bell a jak szyjka? skrócona? Nie bój się, wytrzymasz jeszcze. Ja też mam zamiar, chociaż skurcze u mnie częste :/

Wczoraj zamówiliśmy pralkę, dzisiaj wózek z fotelikiem.

Paula hop hop, jak wyniki badań? odezwij się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:09

dxomkrhms4puy6o2.png
  • rastafanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, super! Śliczności małe :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell Kostek wg ich obliczen jest jako wczesniak ( 36+5) nie wiem jak im to wyszlo bo bylo 37+0. nie byl w inkubatorze.
    A plusem są gratisowe szczepienie na pneumokoki.

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostusiu jesteś cudowny !!!! Dużo zdrowka dla Ciebie i mamusi :) daj jej czasem pospać i bądź grzeczniutki !!!

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... śliczniutki Kostuś :)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka wstydzę się...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:26

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ag jaki on kochanyyyyy <3

Goosiaczek śliczne to zdjęcie, poka jeszcze poka :D

Bell a jak szyjka? skrócona? Nie bój się, wytrzymasz jeszcze. Ja też mam zamiar, chociaż skurcze u mnie częste :/

Wczoraj zamówiliśmy pralkę, dzisiaj wózek z fotelikiem.

Paula hop hop, jak wyniki badań? odezwij się.

Wczoraj była miękka, 3,6 mm i wewnętrzne rozwarcie na 0,5cm. 3 tygodnie temu długa bo 42mm , twarda i zamknieta

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell 3,6 to szyja zyrafa na tym etapie:)

Tymi, Delia, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kostek, przystojniak z Ciebie :-) posluchaj forumowych ciotek i badz grzecznym spioszkiem zeby rodzice mieli troszke czasu dla siebie ;-)

Bell Ag ma racje taka szyjka to mega dluga, pisalas ze skurczy tez nie masz, wiec po czym lekarz wnioskuje ze urodzisz wczesniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:38

relg8iikn5mn7s8i.png
  • blador Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko my pod względem globulek i zakładania pessara mamy podobnie więc tym razem Cię uspokoję bo zdejmowanie po całym tygodniu od założenia nie bolało bardziej niż zwykłe badanie i trwało chwilkę

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jakie cudo :)

Bell spokojnie kazdy dzien do przodu to duzo, moze jak u Renii wloza go na chwile na obserwacje i zaraz dadza do lozeczka, moze dzien lub dwa polezy, a moze w ogole, taka decyzje podejma jak juz bedzie po tej stronie brzucha na podstawie tych wszystkich rzeczy, ktore sprawdzaja zaraz po porodzie, pamietaj, ze inkubator to nie wrog choc nie ma sie dzidzi od razu przy sobie, a jak nie bedzie koniecznosci to urodzisz 3-4 dni razem w szpitalu i do domku. wszystko bedzie dobrze, innej opcji nie ma

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi ciśnienie podniósł brat cioteczny mojego męża.. Wraz z żoną mają 2 córeczki, jedna ma 4 lata, a druga w sobotę obchodziła pierwsze urodziny. Zaprosili do siebie na imprezkę parę osób z rodziny w tym moją szwagierkę z córka (7 lat), dziadków, prababcię (babcię mojego P), siostrę z jej 3 miesięcznym synkiem. Skoro to pierwsze urodziny to goście licznie przybyli.. Co się okazało po.. Dziewczynki tydzień przed imprezą przechodziły zakażenie rotawirusami (one nie były na nic szczepione! nie odnoszę się w żaden sposób kwestii szczepień, to sprawa rodziców!!! to podkreślam!), już zresztą nie pierwszy raz chorowały... Brat z żoną również mięli wymioty i biegunkę.. I zamiast przesunąć całą tą imprezę w czasie to jednak postanowili zorganizować te urodziny..
    No i co? Mojego Pawełka babcia (86 lat) już 2 dzień zmaga się z biegunką i wymiotuje... Dobrze, że chociaż ten 3-mies. maluch się uchował, a przynajmniej o jego zachorowaniu nie wiemy..
    Tak się wkurzyłam na ich nieodpowiedzialne zachowanie, że jak będziemy organizowali spotkanie zapoznawcze z Filipem dla rodziny to ich chyba nie zaprosimy, bo nie wiadomo z czym tym razem przyjdą...
    Tu podkreślam nie chodzi o szczepienie czy nie! Chodzi o brak odpowiedzialności niby dorosłych osób!!
    Wdech.. wydech.. echh

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę spać... ehh moje ciśnienie jest chyba na granicy..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka no nie moge, wrrr

Mezu moj mial te pieprzona ospe, siedzial w domu a ja razem z nim, tzn na zakupy ktos musial chodzic czyli ja, ale nie chodzilam nigdzie gdzie sa dzieci na wypadek jakbym jednak dostala polpasca, zadzwonilam do dentystki czy przesuwamy wizyte czy nie, na szkole rodzenia, zeby delikatnie zwrocila paniom uwage (przy okazji sie okazalo, ze panuje epidemia wsrod dzieci), a wszelkie kolezanki jak mialam poumawiane spotkania informowalam i kazalam sie zastanowic czy sa pewne ze nie sa w ciazy zanim sie zobaczymy i okazalo sie ze to wszystko bylo na wyrost, ale jakbym zachorowala jednak to przynajmniej z czystym sumieniem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    o Boże....ile tych stron

Nadrobiłam.
    Ledwo!

Dzieje się u nas na forum...oj dzieje. przybywa maluszków

Kostunio - cudeńko !

Ja prezenty zamawiałam przez Internet.
    Dla męża, mamy i taty. No i dla chrześników x 3 i jednej chrześnicy - wysłałam im pocztą.

Zrezygnowaliśmy z pobrania komórek macierzystych.
    Zasięgnęłam języka.... Rozmawiałam z 4 osobami - medykami i laborantami. Z pediatrami z Niemiec. No i na str samego banku komórek macierzystych jest info, że one nie nadają się dla dziecka, od którego są pobrane!

Transplantacja krwi pępowinowej autologicznej - własnej
    https://www.pbkm.pl/komorki-macierzyste-w-terapii-schorzen
    Tam wszędzie niemal jest - nie , nie nadaje się. Lub ewentualnie zależy od zaawansowania choroby.
    Dużo jest dla rodzeństwa - ale zgodność tylko w 25 % przypadków.
    Przechowywanie -tj jego sposób - w Polsce budzi wątpliwości. Podobno w ciekłym azocie w tej temp. są wartościowe 8 lat zaledwie.
    Poza tym w Polsce nie ma możliwości ich namnożenia, no i długo jeszcze nie będzie. Więc nawet jak jest zgodność z rodzeństwem albo innym członkiem rodziny, to terapia nie zostanie podjęta...bo nie ma do tego możliwości. Ilość jest za mała.
    Straszne to..., bo oni mega działają na emocje rodzica "bezcenny dar dla Twego dziecka". no który rodzic nie ulegnie...jeśli go ewentualnie stać na taki wydatek...to tę umowę podpisze. eh....okropność.

Wyniki męża ok. Wizyta ok. Wątroba się regeneruje, nie ma uszkodzenia.

Jutro jedziemy do gina. Na 16:50. Przyznam, że bardzo się denerwuje. Mam nadzieję, że mały ma się dobrze, że przepływy ok, no i ilość tych wód dobra!Ciekawe jak szyjka... oby zamknięta. Chociaż dość mocno mnie tam boli dzisiaj... No i może dowiemy się, co z cc?

Śpiąca jestem....dziś w nocy 6 razy wstawałam - rekord!

Ciekawe jak będzie dziś.
    Jutro do Rodziców. Mężuś w czwartek wraca do domu. Maluje i zamyka swoje sprawy firmowe.

Proszę o trzymanie kciuków!

Niech nam wszystkim szczęście sprzyja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:06

Chanela, Wiki81, szpilka, jonka91 lubią tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bedziemy trzymac kciuki i napewno jest ok! :-)

Dobranoc wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:01

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:18

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff nadrobilam ale nie pamiętam co miałam napisać :/ aaaaa Ag Kostuś słodziutki do schrupania :) :) :)
    Bell mój się urodził 35+5 ważył 2700 i dali go do inkubatora na kilka godzin na obserwację
    A i są 3 darmowe szczepionki dla wcześniaków warte ok 1000zl - pneumokoki, rotawirusy i jeszcze jedna ale nie pamiętam

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    no jeżeli chodzi o prezenty to ja w tym roku zrobiłam a raczej zakupiłam je w ekspresowym tempie :)) mężowi zakupiłam maszynkę do strzyżenia bo stara już trochę nawalała ;)
    a to my http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0ce95ed9fc2.jpg
    Ale masz piekny brzuszek taka kuleczke :-)

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ