*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz stwierdził to po szyjce i zapisie KTG, gdzie wysżly jakieś skurcze.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyCzy którąś z was ma problem z hemoroidami bo chyba mnie dopadly. Dziś wyczulam guzki przy odbycie i chyba przez nie caly czas czuje parcie na odbyt tzn od wczoraj.przed wczoraj mialam mega zaparcia i trochę wysilku bylo a po tym prawie od razu biegunka z takim czymś się nie spotkalam .dziś tez mnie troszkę pogonilo nie wiem co się dzieje może to przez mandarynki bo ostatnio trochę ich zjadlam.
Zazdroszcze mamciom które juz mogą tulic swoje skarby. -
Po porodzie myślałam ze mam 2 w brzuchu, przez 2 dni jelita wracają na swoje miejsce chyba i macica się kurczy i czuć tak samo...okropne porownanie:)
Ale jak na fotelu wklesl mi się brzuch to była chwila zadumy i nostalgii:)
Brzuszki są faaajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:34
Paula44 lubi tę wiadomość
-
OliOla wrote:Isabelle mam pytanie powiedzieli Ci kiedy wyjmą Alicję z inkubatora? Musi osiągnąć jakąś konkretną wagę? Później do łóżeczka ją będą dawać? Coś więcej wiesz?
OliOla, u mnie w klinice zasada jest taka, że jak dziecka stan jest bardzo dobry i osiągnie wagę 1700 g jest wyjmowane z inkubatora do łóżeczka, wtedy przywozi się już swoje ubranka, rożek i kocyk, no i ma się dużo lepszy dostęp do dziecka, można je sobie podnosić, przebierać, robić ćwiczenia zlecone przez rehabilitantkę, brać na kolana do karmienia itd.
U nas wyniki badań bardzo dobre, czekamy więc na magiczne 1700 g i pewnie wyjdziemy z tego pudła (dzisiejszy wynik to 1580 g). Nie mogę się doczekać, chociaż ja i tak na sporo sobie pozwalam jak mała leży w inkubatorze. Mam taki codzienny rytuał, że o 12 karmię ją w inkubatorze, ale ok. 14 ściągam mleko na kolejne karmienie, proszę położną o wyjęcie Alicji z inkubatora do kangurowania (tego nie wolno samemu), kangurujemy się trochę, potem próby przystawiania do piersi, a o 15 owijam dziecię w kocyk i karmię butelką, potem znów przekładam sobie na piersi i tak w pozycji kangura trawimy mleczko do co najmniej 17-stej
Oli, napisz co u Was? Jak sobie radzisz? Jak mała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:49
Paula44, Chanela, nix lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj w nocy brzuch mi opadł bardzo nisko. Kopniak z boku to wychodzi nie na żebrach, a na wysokości pępka i ta górka z pupy Hani jest przy pępku. Miałam twardnienie brzuszka ale niebolesne i tak co 10-15-20-5 min. Poszłam spać o 0. Siusialam 3 razy od tego czasu, i teraz obudził mnie silny ból pleców ze skurczem. Później drugi, ale bez kolejnego do tej pory. Juz 30 min. Teraz mam tylko twardnienie brzucha, bez bólu pleców. Obudziłam męża bo jest daleko i za 2,5 h będzie po mnie. Chce żeby mnie zawiózł do Warszawy. Nawet jak to nie jutro to liczę ze mnie przyjmą do szpitala. Ale te bole krzyża to są takie znaczące, a nie mogę pozwolić na poród sn. Do Warszawy będę stąd jechała 3h. Będę tam ok 9 dopiero. Jak droga będzie sprzyjajaca, bo nie wiem jak korki.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
czesc dziewczyny,
czy któraś z Was miała/ ma skroconą szynkę macicy jak ja do 1,4cm? jestem w 34 tyg. a to za wczesnie na porod ;(
tu gdzie mieszkam nie zaklada sie zadnej klamry tylko daja progesteron dopochwowo na noc 2 kapsulki...i tyle...mam lezec...eh...
Wiki81 pisz jak sytuacja? co powiedzieli w Wwie w szpitalu?
pozdrawiam Was wszystkie!!
Wiki81, szpilka lubią tę wiadomość
-
ps. Jonka91 zobaczylam u Ciebie naszą liste Styczniówek i pozwolilam sobie na uzupelnienie swoich danych na niej.
kiedyś na poczatku sporo udzielalam sie na forum...ale z roznica czasu 7h do Polski i moja 3-letnia corka...nie moglam za Wami nadązyc
)
ale fajnie jest wrocic...
teraz kiedy musze lezec do konca...mam wiecej czasu no i wymowek na siedzenie przed kompem
calusyjonka91, MartaKD, Ewelina88, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Nie moge spać od 4
Wiki kochana jedz i sie nawet nie zastanawiaj
Mi tak brzuch juz od tyg jest ze kopniaki czuje na wysokości pępka , młoda jest juz bardzo nisko , wczoraj miałam to samo co Ty czekam do wizyty na 14 bo boje sie ze jednak będę miała rozwiazanie przez CC , od tygodnia nie potrafiłam określić bólu jaki towarzyszy mi juz od 2 tyg w podbrzuszu, okazuje sie ze to blizna i zrosty po cesarce tak ciągną , boje sie ze mi to sory za wyrażenie pizgnie podczas SNdzis będę gadać z doktorka o ostatecznej decyzji co do rozwiązania mojej ciazy , tak jakbyśmy na początku za SN tak po prostu boje sie o mnie i o mała , ja chce zeby moja lekarka była przy mnie bo tylko jej ufam w tym szpitalu a z SN nie ma takiej opcji chyba ze uda mi sie wstrzelić na jej dyżur co graniczy z cudem , mam zbyt traumatyczne przeżycia z 1 ciazy zeby zrobic na zasadzie uda sie czy sie nie uda , konowalow u nas nie brak ! Ostatnio jak byłam na prywatnej wizycie dzwonili po nią ze szpitala bo uwaga "mamy rozległe szycie " No kurwa jak oni do takich rzeczy wzywają to sory przy moim 50/50 ze moge rodzic SN to zejdę na zawał , taki poród trzeba mocno monitorować a juz nie chce myślec co bedzie jesli dojdzie do komplikacji ..... Oczywiście nie musi ale moja psycha jest juz zryta i za słaba na tak silny stres i obawy , ok po CC moge dojść dłużej do siebie fizycznie ale psychicznie nie mam byc zamiaru kolejne 2 lata na psychotropach bo mnie depresja dopadnie znowu
nie będę zgrywac bohaterki ktora pragnie udowodnić cos sobie ze da radę jak inne matki , za bardzo boje sie o siebie i mała :- / ja zbyt dużo rzeczy wiem o wielu rzeczach jestem zbyt świadoma chodzi mi o medyczne Sprawy , gdybym była pierwiastka to inaczej idziesz i oddajesz sie w ręce lekarzy , mi to zaufanie spieprzono bardzo stad taki moj uraz
Idę zrobic kakao
Delia witaj z powrotem :dWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 05:22
Wiki81, Delia lubią tę wiadomość
-
Delia moja szyjka miała 1,8 w Twoim tygodniu i tez lezalam
Bo była dojrzała i miękka , kit z długością chodzi głownie o jej stan w dotyku miękkości fakt długość moze skrócić sie z dnia na dzien ale musisz sie teraz mega oszczędzać chociaż do końca 36 tygodnia
Bedzie dobrzeDelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAG... Jejkuuuuuuu Kostek cudny:-) dużo dużo zdrówka mamusi i synkowi
Wiki 3maj się dzielnie i daj znać... Mieszkamy w podobnej odległości od Wawy, dobrze że pogoda sprzyja, że nie ma śniegu itp.
Moja mała nie śpi od godziny i mamie tez nie da hehehe
Miłego dnia
Paula kciuki zaciśnięte..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 06:31
Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny