X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiłam 1 maja. :D
    10 maja braliśmy ślub. :P

Taki prezent ślubny sobie sprawiliśmy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:34

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co jest zbiorowa chcica ? Na seks ?:pppppp

My zmajstrowalismy Helenę w pon 14 :d początek wielkiego tygodnia :)
    Wstalam wtedy rano (a propo chcicy ) miałam bardzo ochotę na seks ale w głowie miałam mysl" dzis dni płodne nie moge" po czym przyszła kolejna " ale kto od razu w dni płodne zachodzi OD RAZU w ciaze" No i jak widac jaka stara taka głupia / ciesze sie ze los zdecydował za mnie :)

Uciekam szykować sie do wizyty :) buziaki

jonka91, Maud11, Agus89, Paula44, szpilka, Martaaa lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud generalnie uczucie porodu jest nie do opisania, tak samo jak to jak ci go dają od razu na brzuch...ja ryczalam jak bobr, ze szczęścia, z ulgi że juz, że maly płacze. Maz też płakał generalnie rycze nawet jak to pisze.
    Patrzysz na ta kruszyne i poprostu jesteś szczesliwa:)

Zobaczycie same...nie będę spojlerowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:36

Maud11, Agus89, Malenq, jonka91, Nuskaw, Paula44, Ewelina88, kamilaaa_88, szpilka, Selene, rastafanka, lwuska55592, Viv78, Sarnaa, bluegirl89, Bounia lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tu pewną zależność.

1-2 dni temu na forum dominowała zazdrość - oczywiście w pozytywnym znaczeniu, że nasze 4 Styczniówki mają już dzieciaczki ze sobą :)

Teraz pojawia się "chcica" - czyli podświadomość mówi: dorwij męża a może Twoje spotkanie z maleństwem też się przyspieszy :D

Agus89, Malenq, jonka91, Ewelina88, Martaaa lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi - mamy chcicę na swoich mężów. :D

Tymi lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja 10 maja testowałam, 18dpo:) jejku jak ten czas zleciał.....
    a święta to między wyjazdem mojej rodzinki a przyjazdem rodzinki mojego A. więc było szybko i z myślą : "gin i tak twierdzi, że z tego cyklu nici, więc co tam płodne...."

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Test zrobiłam 1 maja. :D
    10 maja braliśmy ślub. :P

Taki prezent ślubny sobie sprawiliśmy. :)

Ja test zrobiłam 2 maja (ok 10dpo) i już bladzioch był :)
    Termin porodu mam na 13.01, a 09.02 mamy naszą 2 rocznicę ślubu, więc jakby nie patrzeć to taki MALUTKI prezent dla nas. Dodatkowo w przyszłym roku i moim rodzicom i teściom stuknie po 25 lat pożycia małżeńskiego, więc wnusio to taki prezent od nas dla nich :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:39

Delia, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy 3 cykl z monitoringiem, więc dokładnie wiem, kiedy doszliśmy do celu naszych starań - 10.04 :) Pierwszy test zrobiłam 24.04, a małżowi powiedziałam w sobotę 26.04 , tuż przed wyjazdem na wesele do jego kuzynki :) 13 maja miałam 31 urodziny, więc miałam prezent, a Ala ma urodzić się blisko urodzin mojego małża (35-tych) i mamy :) tata w lutym kończy 65 lat i przechodzi na emeryturę. Pamiętam, jak dziś, ja mój tata jakieś 7 lat temu mówił, że jak urodzi mu się wnusia - wnuczek (ode mnie) to pewnie będzie na emeryturze opiekował się, ale dzieli nas 250km, więc mało realne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:44

jonka91, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja test zrobiłam 2 maja i już bladzioch był :)
    Termin porodu mam na 13.01, a 09.02 mamy naszą 2 rocznicę ślubu, więc jakby nie patrzeć to taki MALUTKI prezent dla nas. Dodatkowo w przyszłym roku i moim rodzicom i teściom stuknie po 25 lat pożycia małżeńskiego, więc wnusio to taki prezent od nas dla nich :D

Moi rodzice mają w styczniu 30 rocznicę ślubu i cały czas powtarzają że lepszego prezentu niż nasza Ala nie mogli się spodziewać. :) Po raz pierwszy zostaną dziadkami. :)

jonka91, Malenq, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaDM ja kupiłam mojemu M w Ikea- ROLLEKA poduszkę bardzo wygodana, dopasowuje się i M nie wstaje już "połamany".
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50269835/?query=RÖLLEKA :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na brzuchu w ogóle się nie powinno spać bo to nie zdrowe!!! Ale sama spalam i dawalam radę na termo
    Jeżeli chodzi o kołdry to szczerze nie mam pojęcia. Wydaje mi się że mogą być pikowane pianka bo są takie pokrowce ale naprawdę w tym temacie to zielona jestem.
    A wysokość jest właśnie uzależniona od wysokości barku. Przeważnie jest to ok 14cm ale najlepiej byłoby się położyć

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz Tymek to owoc weekendu majowego i tego, że akurat nie mieliśmy gdzie mieszkać, bo byliśmy w trakcie przeprowadzki z wynajmowanego mieszkania na własne, które nie było jeszcze wykończone. I to chyba ten wolny czas, urlop, wieczory przy winie na świeżym powietrzu zadziałały cuda. ;-) Powiem Wam coś lepszego. Ja od ponad pół roku nie miałam wtedy owulacji (PCOS) i byłam na lekach, w połowie kwietnia na usg (mam zdjecie) widać pęcherzyk, który urósł i lekarka mówiła żeby testować juz, natychmiast! A on przetrwał jeszcze dwa tygodnie, wiec ciąża była dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem po zrobieniu kilku nie ważnych testów (o wiele za wczesnie). I powiem wam ze sobie na pamiątkę to usg z tym pęcherzykiem zachowam. Normalnie jak o tym myślę to mam ochotę je w ramkę oprawić.

jonka91, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o sexie a ja nad ranem takie sny miałam że aż wstawać się nie chciało. Też chciałam wczoraj męża namówić ale ciągle powtarza że zmęczony. W końcu się poplakalam i przyznał się że się boi że urodze przez to i może w sylwestra się zgodzi lub dopiero w lutym. No Kurde!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o tym jeszcze nie rozmawialysmy :-) My staralismy sie z mezem rok, a pol roku z moim leczeniem i monitoringiem u lekarza. Pamietam jak dzis ze zrezygnowani postanowiulismy wyjechac ze znajomymi na weekend majowy, ale przed wyjazdem 28 poszlam na mnitoring do gina i okazalo sie ze jest pecherzyk 20 mm i trzeba dzialac. Wrocilam do domu i dzialalismy ale juz na luzie, co ma byc to bedzie. Na wyjezdzie troche odetchnelismy a po kilku dniach po powrocie przypomnialo mi sie ze mam 1 test, wiec zrobilam i pokazal 2 kreseczki :-)

Nuskaw lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i idę dzis do ciecia. Mam lekkie rozwarcie. Za 3 h powinno byc po.

Goosiaczek2, kasiakra, rastafanka, Ewelina88, ania_29, M4DZI4, lwuska55592, Ag..., Nuskaw, Malenq, Delia, Tymi, belldandy, Martaaa, Agus89, Viv78, Sarnaa, Fucina, Paula44, Chanela, bluegirl89, nix, renia83, A.loth, Bounia lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cykl ze stymulacja i monitoringiem, owoc weekendu majowego, potwierdzenie owulacji dzien przed 36 urodzinami mezusia a pozytywny test tuz przed moimi 28 :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to dobrze, ze nie czekaja i Cie nie odeslali :)

Bell co u Ciebie?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:05

szpilka, Nuskaw, Martaaa lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No i idę dzis do ciecia. Mam lekkie rozwarcie. Za 3 h powinno byc po.

Ojej!!!! Kolejna styczniówka zaraz będzie rozpakowana!! :D

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ