X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No i idę dzis do ciecia. Mam lekkie rozwarcie. Za 3 h powinno byc po.

Wiki! To dziś po raz drugi zostaniesz mamą!! Trzymamy kciuki za pomyślne cc!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki powodzenia!
    Nic się nie stresuj, Twoja dziecinka już donoszona!
    Na święta będziecie już razem we czwórkę!

I czekamy na informację po cięciu, jak będziesz mieć oczywiście siły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:17

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki powodzenia i czekamy na informacje o twojej Hani :-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam siły teraz Was nadrobić bo siedzę ni ryczę !!!
    Właśnie wróciłam od lekarza i Jasiu waży tylko 2600 czyli poniżej normy. Dwa razy sprawdzał pomiary główki brzuszka i rączki. Powiedział że jeszcze nadrobi ale jest poniżej normy. Poza tym przepływy i łożysko ok. Tylko nie rośnie co ja intuicujnie od ostatniej wizyty czułam. Głowa mi już pęka od płaczu bo się boję, że coś jest nie tak.
    Poza tym nawet nie zbadał mnie, bo powiedział że na tym etapie ciąży nie sprawdza się już szyjki i nawet jak jest rozwarcie to normalne. Ok, tylko ja chciałabbym o tym ewentualnym rozwarciu wiedzieć !!!!
    KTG w normie, brak skurczy, serduszko ładnie bije całe szczeście bo miałabym dodatkowe zmarwienie.

Prosze pocieszcie mnie, że Jasiek nadrobi wagowo !! bo już nie mogę z nerwów, kolejna wizyta 30.12 ale u innego lekarza bo mój ma wolne.
    Mąż mówi że możemy iśc prywatnie na USG nawet dzisiaj bo może to błąd pomiarów, ale ja wątpie, bo sprzęt miał dobrej jakości, nawet 3D mi zrobił, ale małly niestety zasłaniał się rączkami więc nic nie zobaczyłam. I przez to mam dodatkowe schizy, jak kiedyś bodajże Gwiazdeczka, że mu rąćzki do główki przyrosły bo zawsze ma je na buzi, nigdy inaczej nie ułoży. To nienormalne, ale nie moge przestać o tym myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:21

0lgam lubi tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    No i idę dzis do ciecia. Mam lekkie rozwarcie. Za 3 h powinno byc po.
    Trzymam kciuki Wiki :-)
    Jednak na styczniówkach przekładanka raz dziewczynka, raz chłopaczek

relgtgf6uee8xud8.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale twoj Jasiu wcale nie jest ponizej normy! Jest ponizej sredniej ale w normie! Moze nie do konca zrozumialas lekarza. Pozatym do porodu spokojnie przekroczy 3 kg i bedzie normalnym dzidziolkiem. Najwazniejsze ze wszystko z nim ok.
    Nie zamartwiaj sie bo napewno wszystko bedzie ok i pamietaj ze lekarz nie wazy twojego Jasia tylko podaje przyblizona wage, ktora moze odbiegac ze wagi faktycznej!
    Glowa do gory <3

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko ale Twój Jasiek mieści się w siatce centylowej!!
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    po prostu jest drobniejszy od innych dzieci na tym etapie ciąży! Do porodu zostało jeszcze troszkę czasu, a Twój Jasiek może mieć teraz duży skok wagowy!
    Niczym się nie przejmuj, bo to się odbija na dziecku! Jeżeli ma to Cię uspokoić to wybierz się do innego lekarza, chociaż uważam to za zbyteczne!

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my o ciąży dowiedzieliśmy się 7maja ( ok 19dpo) a 11mam urodziny wiec prezent niezły sobie sprawiłam ;) za to termin na 11.07 a my 7.01 mamy 8 rocznice jak jesteśmy razem wiec wszystko ładnie się ułożyło :)
    Pamiętam wtedy jak powiedziałam do męża że już mam dosyć starań i to jest ostatni raz bo muszę odpocząć psychicznie ;)

Wiki powodzenia

Nuskaw lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki powodzenia kochana !!

Magdalenko! Mamy takie same suwaczki i moja Milcia 2,5 tyg miała wagę 2100. Rośnie ok 150 gram tygodniowo więc teraz ma jakieś 2,5 kg i ja się tym nie martwię bo moja ginekolog mówi że będzie drobna i w szpitalu w 30tygodniu też tak mi mówili. Raczek może nie ma na buzi ale za to zawsze nóżki na szyi i w życiu nie przyszłoby mi di głowy że jej przrosly. Spokojnie!! Na pewno wszystko jedtbw ok ale dla świętego spokoju zrob tak jak mąż radzi.

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, trzymam mocno kciuki! :)
    Magdalenka, nie stresuj się. Jasiu ma jeszcze czas żeby urosnąć. A poza tym może to faktycznie tylko błąd pomiaru :*
    My też zmajstrowaliśmy córcię w weekend majowy :) 16 maja mieliśmy rocznicę ślubu i urodziny męża, a 18 maja zobaczyłam 2 wyraźne kreseczki na teście :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:05

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka NOŁ STRESS moja Mała na tym samym etapie miała 2400g!!! i babka powiedziała tylko że będzie mała i TYLE. Mieści się na siatce, nie rozumiem czemu Cie tak zestresowali :/

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka po porodzie dziecko o niskiej maasie urodzeniowej ma jesli dobrze pamietam mniej niz 2500 a TWoj synek juz ma wiecej a jeszcze nie rodzisz, spokojnie jeszcze troche przytyje a jak Ci to troche pomoze psychicznie to jedz produkty bogate w bialko, zeby GO podtuczyc :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu ciocia Ania na Ciebie czeka :D Powodzenia Wiki! :)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem widzę, że mieście się w siatce, ale po prostu lekarz powiedział że mało przybiera. Oczywiście nie powiedział że to powód do niepokoju, teraz jak czytam wymiary Waszych dzieci to widzę że mój Jasiu faktycznie tak mało nie waży ale przestraszyłam się okropnie, z resztą samo to jak dwa razy pomiary sprawdzał.Jak za dwa tygodnie będe miała wizyte u tego zastępczego gina to poprosze o wymiary dokładne.
    Ze stresu nawet nie zapytałam kiedy i czy w ogóle pobierze wymaz do badania GBS...ale skoro juz mnie nawet nie bada to może nie ma zamiaru ? Mam o to prosić czy to jest obowiązkowe??

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBs to obowiązkowe badanie wykonywane przed porodem, ale jeżeli nie będziesz miała wyniku przy porodzie to i tak awaryjnie dostaniesz antybiotyk.
    Także spokojnie i bez nerwów!! ;) Bo Cię Jasiek za karę skopie!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:44

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ale mnie rozczuliłaś :* :* :* Kochana, nic się nie martw! Wszystko jest dobrze, nie płacz kochana tylko się stresujesz i maleństwo też się stresuje!

Tak jak piszą wyżej dziewczyny, to tylko sprzęt i umowne pomiary, a druga sprawa, że każde nasze kochane dzieciątko jest INNE i inaczej się rozwija. Nie można każdego bobasa wpisywać w tabelki z pomiarami. Na pewno Jaś jest super zdrowym chłopakiem :* Twój lekarz ma doświadczenie, robi to na co dzień i gdyby było coś nie tak, to by Ci o tym powiedział. Mały po prostu będzie mały. Masz kochanego męża ( mój też by tak zareagował), możesz się wybrać po inną opinię lekarza, ale to też może Cię jeszcze bardziej zestresować i co? pójdziesz do trzeciego? Sama pisałaś, że wszystko inne jest Ok, serduszko, przepływy, łożysko... Naprawdę nie ma co się tak stresować kochana :* <przytul>

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do rączek, to mój lekarz sam powiedział, że dzieci bardzo często zasłaniają się rączkami i JEST TO ZUPEŁNIE NORMALNE :D Także moja Hania też się zasłaniała, a to małe prawdopodobieństwo, żeby moje, Twoje i Gwiazdeczki dzieci miały przyrośnięte rączki do buzi, prawda??? :D :D :D

Płaczesz jeszcze? <głaszcze>

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kochana daj znać! Trzymaj się.

U mnie właśnie była przecudowna kobieta położna srodowiskowa.
    Zobaczyła krocze i mam obrzęk. Maja koło mnie skakać a ja mam leżeć z okladami. W PTK skontroluje ponownie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:05

Delia lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ