X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem, ze Wy już w większości macie ten temat załatwiony, ja dopiero zaczynam, bo mój M w końcu się zainteresował wózkiem i kazał mi się do jutra zdecydować, a ja sama nie wiem co bym chciała. Zastanawiam się nad baby design lupo lub camarelo sevilla. A Wy jakie wózki macie?
    Nie chcę kupować drogiego, bo po roku jak już zacznie chodzić to chcę zainwestować w typową lekką parasolkę

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:20

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w piątek na wizytę.ogoliłam się dziś,coraz sprawniej i ładniej mi to idzie w lusterku:)Nogi też ogarnęłam, łącznie ze stopami:) Hahaha, stroję się dla gina:) Mam dla niego i dla położnych w recepcji czekoladowe aniołki i bałwanki:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta u mnie jest ten plus że po wyjęciu, wycierają dają na buziaka, zabierają do pokoju za szybką gdzie siedzi mąż i tam ubierają, mierzą, ważą i zostawiają już tacie, tata jedzie na salę z malutką i razem czekają na mame :) więc może ją wycałować i wyprzytulać przedemną- już jestem ZAZDROSNA. :P

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene miło że o mnie myślisz, obiecuję nie zostawię Was bez newsów. Jestem z Silatan w kontakcie telefoniczno-smsowym więc to Ona będzie przekazywać ode mnie informacje, a ja pewnie od Niej :)

Mój M się śmieje, że jak już do tej pory nie urodziłam to zabronił Małemu wychodzić przed 1 stycznia hehe :) Więc czekam cierpliwie. Ogólnie pomimo tych moich objawów nic się więcej nie dzieje a ja czuję że jeszcze poczekam. Jakoś takie mam wewnętrzne przekonanie. Chociaż jestem bardzo aktywna pracuję w firmie sprzątam gotuje no i od wczoraj jeszcze łapię M :)

Selene lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • kasiakra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja idę w piątek na wizytę.ogoliłam się dziś,coraz sprawniej i ładniej mi to idzie w lusterku:)Nogi też ogarnęłam, łącznie ze stopami:) Hahaha, stroję się dla gina:) Mam dla niego i dla położnych w recepcji czekoladowe aniołki i bałwanki:)
    Gdybym ja dziś się stroiła na piątek, to w piątek nie byłoby niestety różnicy....

szpilka lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny ja wiem, ze Wy już w większości macie ten temat załatwiony, ja dopiero zaczynam, bo mój M w końcu się zainteresował wózkiem i kazał mi się do jutra zdecydować, a ja sama nie wiem co bym chciała. Zastanawiam się nad baby design lupo lub camarelo sevilla. A Wy jakie wózki macie?
    Nie chcę kupować drogiego, bo po roku jak już zacznie chodzić to chcę zainwestować w typową lekką parasolkę
    ja mam camarelo carera:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Gdybym ja dziś się stroiła na piątek, to w piątek nie byłoby niestety różnicy....
    ja zawsze 2 dni przed, żebym nie była zaczerwieniona,hahaha:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja mam Tako Baby Heaven Exclusive, ale seville są wg mnie rewelacyjne, lepsze niż baby design :)

• belldandy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bell zamiast cytować polubiłam.
    popros o isoptin. To się dostaje do fenoterolu zawsze!!! Łagodzi właśnie te skutki uboczne. Leżałam pod fenoterolen tydzień, wiem o czym mówisz.

Dostaje co cztery godziny jakas malutka różowo buraczkową tabletkę. Moze to jest to hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:26

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra ja mam x-lander xa, ale kupiliśmy używany. Jesteśmy zadowloeni, póki co bo jeszcze nie sprawdziliśmy go w terenie :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:

Ja też się wahałam pomiędzy tymi dwoma. :) Wybór padł na Sevillę se-26 podajże. :) Camarelo ma swój urok. :) Ale jest bardziej masywny niż Lupo.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Marta u mnie jest ten plus że po wyjęciu, wycierają dają na buziaka, zabierają do pokoju za szybką gdzie siedzi mąż i tam ubierają, mierzą, ważą i zostawiają już tacie, tata jedzie na salę z malutką i razem czekają na mame :) więc może ją wycałować i wyprzytulać przedemną- już jestem ZAZDROSNA. :P
    no takie uroki cc:( ale przed nami całe zycie z dzieckiem, jeszcze pewnie nie raz oddamy je pod opiekę tacie tylko:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:05

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja bylam "napalona" na baby design jednak w porownaniu z camarelo czy bebetto duzo stracil w moich oczach i my ostatecznie zdecydowalismy sie na bebetto holland wersja 2014/2015 i odbieram go w sobote, miesiac czekam i juz nie moge wytrzymac ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja wybrałam Pajero Alu Len firmy Adamex, zdjęcia masz u mnie w pamiętniku i jestem bardzo zadowolona. koszt za 2w1 1250 zł, czyli podbnie jak Camarelo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:41

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell tak, to isoptin.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:

Marta w pierwszym rzucie oka przeczytałam: wygolilam bałwanki... Haha :-) Idą święta! :-)

• Selene Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:05

kamilaaa_88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Prosze pocieszcie mnie, że Jasiek nadrobi wagowo !! bo już nie mogę z nerwów, kolejna wizyta 30.12 ale u innego lekarza bo mój ma wolne.
    Mąż mówi że możemy iśc prywatnie na USG nawet dzisiaj bo może to błąd pomiarów, ale ja wątpie, bo sprzęt miał dobrej jakości, nawet 3D mi zrobił, ale małly niestety zasłaniał się rączkami więc nic nie zobaczyłam.

Magdalenka, mój miał na wizycie w 36+0 2660 g.
    Czyli zobacz że różnica niewielka!

Lekarz mówi że jest ani duży ani bardzo mały! W sam raz. Rzeczywiście jest poniżej 50 centyla czyli średniej na ten okres, ale we wszystkich normach się mieści! :)

magdalenka, Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ