X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek super fotki :)podgladałam z telefonu a widze ze juz usunełas

Wiki mam pytanko do Ciebie czy u Ciebie płytki krwi były w normie?czy ma znaczenie ilosc płytek u ciezarnej z konfliktem? pytam z ciekawosci samej bo mam kumpele która w ciazy ma małopłytkowosc ale watpie zeby to miało jakikolwiek zwiazek z konfliktem?

Dziewczynki dziekuje Wam wszystkim raz jeszcze za ciepłe słowa:)
    przesyłam moc uscisków:)

I nie moge napatrzec sie na te małe cudenka które sa juz po tej stronie brzuszka
    przyznam ze zzera mnie zazdrosc troche ale taka pozytywna jak patrze na te kluski i ze mozecie juz je przytulac i całowac i wogóle w zdrugiej strony wierzyc mi sie nie chce ze taką samą kluseczke mam juz w brzuszku i gdzie ona tam siedzi??nie do wiary to wszystko jest,zycie jest cudem~!!!

Paula44, bluegirl89, Kawa, Chanela, Ewelina88, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi......po 6latach oczekiwania, a teraz jak mi mała przewraca się w brzuszku, jak wystawia stópkę to ech...............mokre oczy i CUD tylko tak o niej myślę:)
    i również doczekać się nie mogę:)

Tymi, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam strasznego wku.. ehh mąż wrócił z pracy strasznie zdenerwowany.. niedawno pisałam, że dostał awans na stanowisko kierownicze... i co miało się to wiązać z podwyżką..? a jest 60 zł brutto.. no śmiech na sali.. ludzie, którzy mają niższe stanowiska, bez wykształcenia wyższego i siedzą tylko przy xero zarabiają od niego więcej, niż on który ma koordynować ich pracą.. i po co mu były studia, ja się pytam? Głupia kadrowa powiedziała, że ma za krótki staż pracy na więcej... no kurnaa... tyle, że później nie będzie jak dostać więcej $.. Mam jedynie nadzieję, że po jutrzejszej rozmowie z szefem coś więcej ugada, bo jeżeli nie to ja kicham na taki awans.. bo zyska dodatkowo koordynowanie pracą ok.20 osób, poza wykonywanymi dotychczas obowiązkami, których ma mnóstwo..
    Wracał z pracy prawie 2h.. jak zawsze jedzie 45-50 minut, a ja już prawie nie osiwiałam ze stresu.. Wolałam nie dzwonić, bo nie lubię jak rozmawia przez tel jadąc, a nie ma zestawu głośnomówiącego.. A później wparował jak tornado do domu...
    dodatkowo matka mojej chrześnicy miała wypadek.. potrąciła łosia, samochód skasowany, ona na szczęście jakoś się wykaraskała alee... mogło być różnie.. tydzień wcześniej takim samym zderzeniu, prawie w tym samym miejscu, zginął kierowca auta...
    Jutro z rana idę oddać krew i mocz na badania i głupia stresuję się, że nikt mnie nie przepuści.. A ja czy stoję, czy siedzę czuję się jakby młody się pchał na świat, potworne kłucie i ból pęcherza/szyjki.. Jak się wkurzę to wparuję bez kolejki i bez słowa.. taka będę...
    No i ryczę generalnie.. głupia ja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:42

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, uspokój się...
    Wdech - wydech - wdech - wydech...
    Ammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... Ammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... Zennnnnnnnnnn...

jonka91, zielarka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nowe schody za jakis czas dojda jeszcze porecze a zdj z tel, wiec jakosc standardowo powala

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f68ae3fe89.jpg

moze w przyszłym tyg uda mi robic lepsze zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:51

Maud11, Chanela, jonka91, kamilaaa_88, ania_29, Goosiaczek2, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JONKA wszystko sie ulozy nie denerwuj sie tylko, choc nie dziwie sie ze jeastescie wkureni z mezem

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq juz niedługo,jeszcze troszke i bedziemy nasze cuda tulic w ramionach:)

człowiek zapomina jak wielkim darem dla kazdego jest zycie,jak wielkim darem dla kazdej pary jest dziecko,ilu ludzi ich nie moze miec i jak wiele by oddało...

ostatnio na DDTVN był reportaz o dzieciach takich własnie malenkich które są zostawiane w szpitalach bo np na cos choruja i rodzice uciekają,zostawiajac je ,ryczałam jak bóbr serce pekało mi na pół,nie bede oceniac tych ludzi,nie mnie to dane jest.Niesamoity był profesor ordynator oddziału który zadnego dziecka nie wypuszcza dopóki nie ma uregulowanej prawnej pozycji,te dzieci lezały w tych łózeczkach po 6-10 mc :/ bez najwiekszego lekarstwa na ziemi które nA PEWNO pomogłoby im wrócic do zdrowia=MIŁOSCI
    wiecie jak to było po tych dzieciach widac....jak takie zgaszone gwiazdki..wtulone w te pieluszki bezbronne i nic nie winne tego ze urodziły sie chore...
    gdy Tymi lezał na oddziale było mnóstwo takich pozostawionych na pastwe losu i jedyną czułosc która otrzymywały była czułosc pielegniarek tych które były ludzkie,ja nie mogłam na to patrzec...

Wqrza mnie w naszym absurdalnym polskim prawie to ze nie odbiera sie takim rodzicom praw rodzicielskich od razu,tyle młodych małzenstw czeka na dzieci,nawet te które choruja ...
    ahh jakos mi sie tak przypomniało i naszło by poruszyc ten problem,temat rzeke na który my zwykli ludzie nie mamy tak na prawde zadnego wpływu

Malenq lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka relax! Wdech i wydech, a nerwy w konserwy ;-) nie denerwuj siebie i Filipka, bo bedziecie mieli kiepska noc. Uśmiechnij się :-)

jonka91 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ot taka kumulacja... tylko szkoda, że nie w totka..
    strasznie to wszystko jest wkurzające i niesprawiedliwe...
    wiem kasa nie jest najważniejsza ale za rok mąż będzie jedynym żywicielem rodziny.. i to mnie jedynie wkurza..

musiałam się chyba wygadać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 20:58

• Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka nie dziwie sie niestety kierownicy zarabiaja czesto tyle ile reszta,wiem cos o tym :/ 60 złotych brutto? przepraszam to co on ma Wam za to kupic?

A Ty sie nie denerwuj a jak jutro bedzie duzo ludzi w poczekalni to wal w drzwi i wchodz bez kolejki i sie nie przejmuj a Paniom w labolatorium powiedz ze ledwo stoisz na nogach a zreszta po co sie tłumaczyc,jestes w zaawansowanej ciazy-masz do tego pełne prawo

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy pamiętacie, kiedyś w mediach była sprawa takiego małego chłopczyka - nazywali go Paluszek :) Moi rodzice nie mogli patrzeć na to cierpienie w jego oczach. Nawet przez myśl im przeszła adopcja, ale byli już za starzy na tak chorowite dziecko. Niestety, po jakimś czasie mały zmarł. Moja mama płakała chyba dwa dni, tak jej było szkoda tego dzieciaczka.
    Jak rozmawiałam z mamą moją, kiedy były badania 12tc, gdy robią te prenatalne badania, czy robić te dodatkowe, a mama moja wtedy mówiła: "A jak dzieciątko będzie chore to co, zostawisz, porzucisz, usuniesz? Nie, wychowasz bo to twoja krew, twoje dziecko..." To prawda, mój małż był tego samego zdania.
    Jak moja bratowa była w 3 ciąży (jedną poroniła) i lekarz jej w 6 miesiącu powiedział, że Michaś będzie chory to przez głowę jej przeszła taka myśl, ale moja mama sprowadziła ją na ziemię, kazała się ogarnąć, i jeśli zdecyduje się oddać dziecko, to moi rodzice je wezmą. Kazała jej iść do innego lekarza, na konsultację - okazało się, że Michaś jest zdrowy jak rydz i tak jest do dziś!

Tymi, Chanela lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Jonka nie dziwie sie niestety kierownicy zarabiaja czesto tyle ile reszta,wiem cos o tym :/ 60 złotych brutto? przepraszam to co on ma Wam za to kupic?

A Ty sie nie denerwuj a jak jutro bedzie duzo ludzi w poczekalni to wal w drzwi i wchodz bez kolejki i sie nie przejmuj a Paniom w labolatorium powiedz ze ledwo stoisz na nogach a zreszta po co sie tłumaczyc,jestes w zaawansowanej ciazy-masz do tego pełne prawo

Tymi paczkę papmpersów i 2 paczki chusteczek mokrych.. i to w promo.. no podwyżka jak się patrzy!

No i wparuje tam.. nic mnie to nie obchodzi, a jak ktoś się będzie pruł to zapytam, czy chce odbierać za chwilę mój poród i już..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:01

Tymi, Paula44 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Tymi paczkę papmpersów i 2 paczki chusteczek mokrych.. i to w promo.. no podwyżka jak się patrzy!

No i wparuje tam.. nic mnie to nie obchodzi, a jak ktoś się będzie pruł to zapytam, czy chce odbierać mój poród i już..
    NO!!!! i tak ma byc Jonka

jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, Jonka. Walcz o swoje! "Ciężarówki-styczniówki" na barykady...

Ewelina88, jonka91, Tymi, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:23

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż jest kierownikiem na budowie i zarabia mniej niż niektórzy pracownicy - jego podwładni. Tak bywa :(

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    W tym kraju trzeba mieć twarde pośladki.
    co racja to racja..
    no tak nikt nie obiecywał, że będzie łatwo, prosto i przyjemnie

ehh.. już mi trochę lepiej, jak się wyżaliłam... dzięki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:27

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba sie wygadac i wyrzucic to z siebie ;-)
    A co badan to wchodz i nie pytaj, ja juz nie mam skrupulow i uwazam ze w ciazy mamy pierwszeństwo i koniec! Walczmy o swoje.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś przyznałam mężowi rację co do świąt.. Nie ruszam się nigdzie.. ew. tylko na chwilkę na kolację do szwagierki (mieszka z nią i jej rodziną 91 letni dziadek, na pewno będzie szczęśliwy i wzruszony jak przyjdziemy, bo różnie może być..tfu tfu!! a oni mieszkają 2 ulice dalej, więc spoko), a później zamierzam leżeć i trawić! Jak ktoś będzie miał ochotę podzielić się z nami opłatkiem to wiedzą gdzie mieszkamy. Dziś to wszystkim oznajmiłam i wszyscy powiedzieli, że to dobra decyzja! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 21:25

Chanela lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:23

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ