X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Monia ja miałam taki pas poporodowy tzn co w tym stylu ,niestety osoba potrzebna do załozenia zeby dobrze scisnac:D

http://baby-shower.pl/konkurs-wygraj-pas-poporodowy-organic-carriwell

Anka Twój sopel lodu mnie rozwalił,czyzby wczoraj była zima u Ciebie?bo u mnie wiosna na zewnatrz ale sopel lodu sie tez pojawił:D

KAWA przeraza mnie Twó suwak!!! z jednej strony chce sie juz a z drugiej sram po gaciach za przeproszeniem:P
    to nie to samo co "do porodu zostało 120 dni"

Tymi no wiesz co!!!! :D jak dobrze liczę to i u Ciebie za 16 dni też rozwiązanie :P

Kawa no mam nadzieje , że nadal zostaniemy w tej drugiej grupie gdzie rozkręca się to powoli :)

ja dziewczyny staram się o tym nie myśleć, jak nachodzą mnie jakieś myśli czy wyobrażenia to aż przykurczam palce u stóp i powtarzam sobie " nie nie będę o tym rozkminiać, nie będę o tym wszystkim myśleć, nie nie nie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 10:45

Kawa, Tymi lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana po względnie przespanej nocy, aczkolwiek przez puchnięcie dłoni, strasznie ręce mi w nocy drętwieją :/ Masakra jakaś...

Wczoraj udało się ubrać już choinkę więc się chwalę :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d40a13493846.jpg

Chyba jeszcze dokupię jakieś łańcuchy, albo anielskie włosię, zeby ją troszkę wypełnić :p

Agus89, Tymi, Gwiazdeczka27, aswariatka, Becia81, Kawa, jonka91, Martaaa, szpilka, Ewelina88, lwuska55592, ania_29, agnesik lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - ślicz choinka, widzę, że już nawet prezenty leżą :D

Dziewczyny, ten czas tak niesamowicie szybko leci... w środę jest wigilia, tydzień po wigilii sylwester, a potem to już się zacznie...
    Ja należę raczej do tych dziewczyn, które chyba będą dłużej czekać (TP 24.01) więc się cieszę, że się naczytam relacji - niesamowicie pomagają się przygotować :D

bluegirl89 lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawus do plota i z powrotem uśmiałam sie :d
    Gwiazdeczko dobrze liczysz :ddd
    Blue piękna choinka ! A moje dłonie w nocy to dzis tak napuchly ze zgiąć nie mogłam zwłaszcza prawa ręka , boli to nawet , mysle ze gdzies jest jakis ucisk na żyłę bo mnie to przeraża ze moze byc jeszcze gorzej , to stopy mi tak nie puchną !!!

Kawa, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak te które jeszcze nie mają 37tc RELAX no stress,

a ja sobie potykam jak bomba :D bo we wtorek zaczynam 39tydzień..

Tymi, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluegirl - śliczna choinka. :) Ja w zeszłym roku "wypełniłan choinkę takim tiulem na rolce i świetnie to wyglądało. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Bluegirl - śliczna choinka. :) Ja w zeszłym roku "wypełniłan choinkę takim tiulem na rolce i świetnie to wyglądało. :)

A może i to jest pomysł...ale to w pon albo wt podjadę z rana do galerii, żeby mniej ludzi było bo przerażają mnie te tłumy w sklepach... Zobaczymy co tam wynajdę ciekawego :D

Agus89 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Blue piękna choinka ! A moje dłonie w nocy to dzis tak napuchly ze zgiąć nie mogłam zwłaszcza prawa ręka , boli to nawet , mysle ze gdzies jest jakis ucisk na żyłę bo mnie to przeraża ze moze byc jeszcze gorzej , to stopy mi tak nie puchną !!!

Jak pytałam lekarza o te drętwienia i puchnięcie to powiedział, ze to związane z zespołem cieśni nadgarstka, ze coś tam uciska, ale mam się nie przejmować...ponoć po porodzie schodzi jak ręką odjął...na to liczę :D

Tymi lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na badaniu przez ordynatora oddziału położniczego w Bielsku usłyszałam, ze szyjka miękka, zamknięta, ale ... główkę da się wyczuć. Parsknęłam śmiechem, no bo Szymi leży posladkowo.
    Boże. Co to za lekarz, który po ponad 25 latach pracy głowy od dupy nie odróżnia! :-D

aswariatka, bluegirl89, Gwiazdeczka27, Agus89, lwuska55592, Bounia, renia83, agnesik lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue cos w tym jest bo mnie bardzo nadgarstek u tej ręki boli :/

Kawa ja tez we wtorek :d wiec nie dość ze wyglądam jak bomba i czuje jak bomba to tykam i tykam aż wybuchne :d ciekawe tylko kiedy hehe

Paula tym razem Oplułam telefon hehe w sumie dupa i głowa w miarę okrągłe ;p chciałabym widzieć twoja minę wtedy :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:17

bluegirl89, Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!

Mi nogi puchną SSTRASZNIEEE!!!

I też trochę tykająca bomba jestem, chociaż wierzę że syn przeczeka już w brzuchu chociaż święta :) Ale dzisiaj mnie jakoś śluzem zalewa i kłuje w szyjce mocno...

Cóż :) będzie co będzie. A ja dziś szaleję z porządkami, a co w końcu Święta tuż tuż

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry- przekazuje paleczke na teleexpress ktorejkolwiek z Was:) zeby nie bylo pozniej ze cos wykrakalam.
    My wlasnie czekamy na wujcia:) przyjaciela męża- poprosimy go od razu o bycie chrzestnym.
    Kurcze za oknem wiosna, sloneczko i wiatrzysko, a tu mąż chodzi po domu i spiewa Celinke Dion so this is christmas:p

A ja dodam ze ciagle jestem przerazona obslugą malego, boje sie go przekladac, manewrowac tą głowka i wogole. dobrze, ze mąż jest troche bardziej ogarniety.

choinke ubieramy popołudniu:)

A wogole moje szczescie lezy w łozeczku, ciaza to byla od wrzesnia droga przez mękę, po porodzie ciagle nie moge siedziecc- kosci mnie bolą a na głównej stronie Belly pusto, nie ma kalendarza. Myslimy o drugim:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:23

aswariatka, bluegirl89, Maud11, szpilka, Ewelina88, Viv78, Paula44, jonka91, Agus89, rastafanka, kasiakra, kamilaaa_88, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a jak nocka? co ile pobudka na mleczko?
    I w ogole jak z wysypianiem? bo mnie wszyscy strasza ze w pierwszych miesiacach to sie chodzi jak zombie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:27

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ag a jak nocka? co ile pobudka na mleczko?

Oj dzis cos grymasil od 6 rano do 8 prawie. Budzimy go co 2,5h na karmienie z jedna dluzsza 3h przerwą w nocy ( w sensie maz go budzi 10 min wczesniej, przewija i daje mi do cyca) Tak nam doradzila polozna.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    u mnie belly pokazuje że zostało 12 dni do terminu :-)
    dziś kluje mnie coś na dole i uczucie jak na miesiączkę. Ostatnio też skurcze przepowiadajace nie dają o sobie zapomnieć, ale nie są bardzo bolesne.
    Dziś chyba zaczął mi też czop odchodzić :-) no nic, czekamy i mamy nadzieję święta spędzić w domu, chociaż gdzieś w głowie ciągle siedzi myśl że spieszę ja na porodowce.

Ja się biorę dalej za sprzątanie :-)
    Miłego dnia :-)

bluegirl89, Gwiazdeczka27, Martaaa, jonka91, Agus89, kasiakra lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Oj dzis cos grymasil od 6 rano do 8 prawie. Budzimy go co 2,5h na karmienie z jedna dluzsza 3h przerwą w nocy ( w sensie maz go budzi 10 min wczesniej, przewija i daje mi do cyca) Tak nam doradzila polozna.

Fajna opcja, z tym, że sprawdza się chyba tylko wtedy jak mąż ma urlop...my planujemy, aby przez pierwsze dwa tygodnie mąż siedział z nami w domu, a potem już chyba się ogarnę i poradzę bez niego, bo w końcu ktoś pracować musi...a nie pójdzie do roboty jak zombie ;p Wszystko wyjdzie "w praniu" :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Tymi ja będę rodzić w Pleszewie miałam jechać do Poznania na Polną do mojej Pani doktor lecz ona powiedziała, że jest to zbyt ryzykowne i mam już nie kombinować :) Ja mam o tyle dobrze, że lekarz z PPL i właśnie ona są w kontakcie jeśli chodziło o jakieś sprawy sprzeczne. Wstyd się przyznać ale mam większe zaufanie do niej chociaż wiem że on też jest dobry. Ale tak jak napisałam ufam jej i wiem że nie da mi krzywdy zrobić.

Ja pochodzę z Pleszewa i właśnie się zastanawiam czy jak co roku jechać do mamy na Wigilię, bo boję się że tam urodze. Chociaż wiem, że nasza porodowka cieszy się dobrą sława. Niby zjeżdżają się tam babki z Kalisza, Ostrowa i Jarocina. No ale tak jak Ty wolałabym rodzić tam gdzie jest mój lekarz.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Tak, chodzę na Kopernika do tej Katedry Chorób Metabolicznych. Ostatnio jakieś zmiany tam były i nowi lekarze przyjmują ja byłam u dr Iwony Soleckiej, ona przyjmuje tam na Kopernika w piątki między 14-18. Chyba 20 minut z nią rozmawiałam, bo ona tez jest endokrynologiem i była tak uprzejma, że zaglądnela w moje wyniki. Ja do kolacji biorę 6 j. ona zaleciła wziąć 8 j. zaraz przed wigilia, zmierzyć cukier po godzinie od posilku i jak będzie powyżej 140 to dać sobie jeszcze ze 2 j. :-) A już myślałam, że w wigilię będę tylko o kapuście i rybie bez panierki :-P

Dzięki Nuskaw za informację :)
    Pozwolisz więc że podepnę się pod radę diabetologa z Twojej wizyty :-P
    Ja też chodzę na Kopernika, trafiłam tam już na 3 różnych lekarzy, więc duże prawdopodobieństwo że mogłabym jeszcze trafić na tego który by też tak powiedział odnośnie Wigilii :)
    Ja mam 5 j. do kolacji to se wezmę w środę 7 :-P

Nuskaw lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie on pierwszy i nie ostatni co glowke z dupa pomylil :) a ja mam spiaczce, co chwile zasypiam, wujka do kafelek jeszcze nie ma, mezu pojechal polowac na karpie, w domu syf, choinki brak poki co a w brzuchu to chyba wczorajsza pizza robi mi rewolucje, zaraz musze sie troche ogarnac, zeby zetrzec stol i blaty w kuchni, zeby mieli przy czym usiasc i sie napic herbaty :) choojowa pani domu jak nic

a jak zombie to juz sie czuje od jakiegos czasu

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też już od 5 tygodni czuje główkę przy badaniu, a u mnie pozamykane wszystko na 4 spusty :)

Wczoraj jednym cięgiem weszłam na 5 piętro bo była awaria windy i nic...
    nawet mi brzuch nie stwardniał.

W nocy owszem, czuje kręgosłup, więzadła, a od kilku nocy przy przewracaniu strzelają mi tam w dole kości. Normalnie takie "łup" jakby się coś przestawiało w okolicach spojenia łonowego... Doczłapać się wtedy do łazienki to maskara. Ale jak w dzień wszystko rozchodzę to jest ok :)

Strzelają też Wam tak kości tam na dole?

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ