*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:I jeszcze pisalyscie o skurczach, dziś na ktg wychodziły mi 90-120 ale przez prawie 20 min non stop. Rozumiem, że to nie skurcze tylko macica twarda przez cały czas?. Kurczę tu w weekend same pielęgniarki, lekarz dyżurny gdzieś się zaszyl, nie ma kogo podpytac.
-
belldandy wrote:Wiki jak tam? Dochodzisz do siebie? Ból znosny? Jakieś rady po cc?
ania_29, Chanela, bluegirl89, zielarka lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
W pon (jeśli uda mi się wyjść) to przy wypisie postaram się o wszystko wypytac. Pewnie i tak zadzwonię do mojego gina, żeby dał mi następne skierowanie do szpitala, tym razem na cc, więc niech mi wszystko wytłumaczy łopatologicznie. Za coś im się płaci przecież.
-
Kawa.. wiem, że nie ma co zazdrościć, bo przecież w tym roku żadna z nas się już nigdzie nie wybiera (chyba, że do szpitala
) alee taka lampeczka mi się w głowie zapaliła i zamarzyły mi się wakacje zagraniczne..
Jak sobie jeszcze przypomnę jak to fajnie jest popływać w ciepłym morzu, powygrzewać dupcię w słońcu to tak tęskno mi za tym błogim lenistwem
Zwłaszcza, że dawno nie byliśmy nigdzie (ostatni raz w maju tuż po ślubie). W tym roku nasze wakacje to 2 dni weekendu na wsi na działce, gdzie nie ma łazienki, jest tylko wychodek i możliwość podgrzania wody ze studni do kąpieli, więc nie ma mowy o warunkach all inclusive
ale też jest fajnie
A tu najwcześniej pewnie będziemy mogli sobie na jakieś wystrzałowe wakacje pozwolić za kilka lat, jak Bąbel podrośnieNo nic pozostają wakacje nad polskim morzem, za to dla dziecka zdrowiej, bo jodu się przynajmniej nawdycha..
Paula44, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Jak zgłosiłam się do szpitala ze skurczami to zanim przygotowali się do cc (decyzja o godz. 10:30) to pobrali mi krew ok 7 fiolek i podali kroplówki nawadniającą i zapobiegawczo antybiotyk do welfronu. Wyniki wszystkiego łącznie z grupą były po godzinie bo po 12 zabrali mnie na operacje. A jeszcze na izbie pobrali mi przy badaniu próbkę na paciorkowca. Takze jak cos to sobie sami wszystko organizują.
A dodam ze miałam wszystkie badania w dokumentach.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Jonka a my mamy zamiar jeszcze wyjechać może nawet po feriach z malutką. Mam jeszcze syna, wiec nie chciałaby jego ograniczać z wyjazdami. Jak on byl maly (3 miesiące) tez z nim wyjeżdżaliśmy. Jak taki maluch dobrze znosi podróż to jest bezproblemowy. Gorzej taki roczniak jak jęczy w foteliku ze mu gorąco, niewygodnie, chce poraczkować.... A jak maluch jest nakarmiony, przebrany i śpi to bajka...
MonikaDM, isabelle, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
p)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:08
MonikaDM, Wiki81, Ewelina88, Nuskaw, isabelle, Agus89, Viv78, jonka91, Chanela, Gwiazdeczka27, bluegirl89, rastafanka, zielarka, lwuska55592, Bounia, Bounia, Martaaa, szpilka, M4DZI4, Becia81, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięń dobry mamuśki
czuje sie błogo pierwszy raz przespałam nocke bez większych dolegliwości no cudo. Z rana taka informacja mnie przywitała
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 35 tydzień
Data porodu:
11 stycznia 2015
(pozostało 21 dni)
Więc teraz już nie ma żartów.
A z takich mniej przyjemnych informacji to dzisiaj mają mnie nawiedzić koleżanki, kurcze nie mam juz ochoty na takie spotkania, Bo prawie cały dzień w łóżku leże a tu bedę musiała siedzieć i udawać, że wszystko okWiki81, Agus89, Paula44, jonka91, Gwiazdeczka27, bluegirl89, zielarka, Bounia, agnesik lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Mistrzyni najrozsądniej bedzie podpytać lekarza albo położną. Ja też mam cc i u mnie badanie na paciorkowca jest nie potrzebne. Chyba, ze zrobią mi przed samym cc, bo mam się zgosić dzień wcześniej.
Ja lubię święta ale tegoroczne miały byc w Tajlandii - no ale na tym etapie ciąży w życiu bym się nie odważyła. W przyszłym roku planujemy świeta w Omanie albo Dubaiu jako krótki urlop razem z moimi rodzicami i swagierką, a wakacje gdzieś bliżej ale jeszcze nie wiemy gdzie, może Grecja?
Kawa moi rodzice byli w Tabie - właśnie mówili ze tam nie ma zaczepiania jak np. w Hurgadzie. Taba podobno malutka jest, ale m się podobałoZawsze do Egiptu/do Taby na święta jeździcie, czy różnie?
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
U nas kolejna niedziel w szpitalu, ale chociaż niedzielny obiad jest lepszy niż w ciągu tygodnia.
Dziewczynki wypoczywajcie, a Ty Aniu masz śliczną kuchnię, ale dzis tez odpocznij, chociaż juz pewnie w niej siedzisz i myślisz co tu upiec dzisiaj a co jutro...
A brzuch dalej nie spadł. Czekam na piątą dobę. Wcześnie była informacja ze w 5 najbardziej spada.www.styczniowki2015.phorum.pl