*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki z tym dokarmianiem jakos dacie rade, zaraz bedziesz miala tyle pokarmu, ze Hania przybierac nie nadazy i szybko zapomni, ze jakiekolwiek sztuczne miala w ustach
na przyszle ciaze pamietajcie remonty w lazience w koncowce 8 miesiaca sa zle, jak ciagle chce sie siku, bo mala glowka i male raczki wala po pecherzuania_29, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Natala nadrabia teraz cały dzień. Wybujało ją od rana do wieczora, w końcu siedzę na tyłku więc i ona się aktywna zrobiła
A kuchnia prezentuje się tak
Jeszcze musimy pomyśleć jak podświetlić cegłę na całej długości a pod okapem kiedyś zamontować szybę, ale to już sprawy na "potem"rastafanka, kasiakra, jonka91, Agus89, zielarka, Fucina, Kawa, Goosiaczek2, Wiki81, szpilka, isabelle, Bounia, Chanela, MonikaDM, MartaKD, bluegirl89, lwuska55592, Martaaa, Becia81, agnesik lubią tę wiadomość
-
BARDZO ŁADNA KUCHNIA!!! PIEKNA
-
Wiki81 wrote:Zielarka a nie roześmiałaś sie jej prosto w twarz. Musimy Cie podkształcić z mocniejszych odpowiedzi!!!
a ona wali z zamkniętymi oczami, już było tak nie raz...mąż mówi, że słoma jej z butów wychodzi i że co ja si dziwię, jeszcze pokolenie wstecz u nich na podwórku świnie biegały...
Sorry za takie dosłowności ale bardzo mnie to rozśmieszyło i pomogło...zaznaczam, że lubię świnie i tych, którzy je mająWiki81 lubi tę wiadomość
-
no i byłam na ktg i co? wyszły skurcze (ALE) uznano je za przepowiadające - tak jak bell pisałaś
dostałam zastrzyk w dupala taki rozkurczowy.
powiedziano mi, że gdyby to były typowo porodowe skurcze nie miała bym siły iść na zakupy. Pod ktg siedziałam ok 2 h!!!! aż cała prawie zostałam zmumifikowana przez zapis tyle poszło tego papieru..
Jak przyszedł lekarz to sobie pomyślałam " no nieee znowu szpital? nie wierze" ale na szczęście na zastrzyku się skończyło i jestem w domu
Powinnam dociągnąć do końca grudnia , szyjka zamknięta pessar ładnie ją trzyma
Teraz przynajmniej już wiem co to te skurcze B.Hale lekarz powiedział, że bardzo mądrze postąpiłam, że przyszłam to sprawdzić
jestem padnięta, dobranoc styczniówki i proszę zaciskać nóżki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:33
zielarka, jonka91, Agus89, Kawa, Chanela, Paula44, MonikaDM, bluegirl89, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie ma co zazdrościć! Przecież w tym roku siedzę w domu.. ja nie lubię tego "klimatu" bo u mnie w domu zawsze musiałam zasuwać i sama wszystko robić z mamą (tyle nerwów przy tym było:/), a siostra siedziała na dupie bo ma atopowe zapalenie skóry i na wszytsko uczulona nawet na mycie garów i musiałam robić za dwoje
A w Egipcie święta super, wszytsko na gotowo, śpiewanie kolęd i przede wszystkim ciepło
Pozatym Wy pewnie na wczasy jezdzicie w w sezonie czerwiec-sierpień, a my wybieram okres grudnia
Chanela w Tabie nie zaczepiają
Agus89, Goosiaczek2, jonka91, lwuska55592, rastafanka, agnesik lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady ale jakoś dałam radę wszystko ogarnąć ale oczywiście musiałam się trochę zemścić i wszystkie jego rzeczy typu jego gry na przedpokoju wylądowały . Potem przyjechał jego brat składać lozeczko i wymienić gniazdka i to on się wstydził a nie ja .
Gosiaczku dziękuje za komplement. Niestety bez makijażu wyglądam jeszcze młodziej i kiedyś sztucznych ogni nie chcieli mi bez dowódu sprzedać. -
Dzięki dziewczyny za rady ale jakoś dałam radę wszystko ogarnąć ale oczywiście musiałam się trochę zemścić i wszystkie jego rzeczy typu jego gry na przedpokoju wylądowały . Potem przyjechał jego brat składać lozeczko i wymienić gniazdka i to on się wstydził a nie ja .
Gosiaczku dziękuje za komplement. Niestety bez makijażu wyglądam jeszcze młodziej i kiedyś sztucznych ogni nie chcieli mi bez dowódu sprzedać. -
Czesc dziewczyny
wpadłam się poradzić. Leżę obecnie w szpitalu ale nie ma mojego gina. Jakie badania trzeba zrobić/powtórzyć przed porodem (oprócz tego paciorkowca). Pewnie wyjdę ze szpitala w pon jak wyniki będą dobre, mój gin przyjmuje w środy, ale teraz wypada wigilia i Sylwester więc przyjmować nie będzie, a ok 5.01 mam cc, więc czas nagli. A tu jeszcze dużo wolnego po drodze. Jak mnie przetrzymaja do porodu to wszystko porobia, ale jeśli nie, to na własną rękę muszę to załatwić zaraz po wyjściu ze szpitala. Szczególnie ze na tego paciorkowca czeka się 5 dni, prawda?
-
nick nieaktualnyMistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Szczególnie ze na tego paciorkowca czeka się 5 dni, prawda?
Nawet 7dni się czeka na gbs jeśli robisz w diagnostyce(ale mają różne metody i niektóre dziewczyny wynik miały nawet po 15min od pobrania jakimś testem).
Do porodu Potrzebny jest GBs, Hbs, wynik gr krwi oryginał, mocz, morfologia, hiv-badania z ostatnich 3tyg przynajmniej u mnie w klinice tak wymagają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:49
-
I jeszcze pisalyscie o skurczach, dziś na ktg wychodziły mi 90-120 ale przez prawie 20 min non stop. Rozumiem, że to nie skurcze tylko macica twarda przez cały czas?. Kurczę tu w weekend same pielęgniarki, lekarz dyżurny gdzieś się zaszyl, nie ma kogo podpytac.
-
Mistrzyni na wyniki wymazu na paciorkowca czeka się ok. 3 dni, tyle czasu trwa wyhodowanie go w laboratorium.
Do porodu trzeba mieć dodatkowo wyniki
- HBS, GBS, HIV, WR, grupa krwi
- USG zrobione w I, II, III trymestrze
- ostatnia morfologia i badanie moczu
- przy ujemnym Rh (-) u matki - określony poziom przeciwciał (przynajmniej u mnie w szpitalu takich wymagają).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:54
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość