*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a takie pytanie mam czy któraś z was posiada laktator elektryczny Sisybaby? widzę, że dość tanio stoją i zastanawiam się nad jego zakupem.
Edit:
spoko poczytałam opinie w necie i już kupiłam medelaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 09:28
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/14bb9779690f.jpg
W Wiśle śnieg!
Jupi!
Ale mi wali! Rano jak zobaczyłam biało za oknem, to się "zerwałam' - patrz skulałam - z łóżka i krzycze jak małe dziecko " Mamo Tato! Pada śnieg! "
O Jezu. . . Odbija mi!?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 09:18
Goosiaczek2, jonka91, Agus89, isabelle, Gwiazdeczka27, bluegirl89, MonikaDM, MartaKD, Martaaa, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Isabelle - aż wstyd się przyznać ale też często mówię "jo".No ale mieszkam kawałek od Trójmiasta, więc jestem Kaszubką hehe.
Paula - zazdroszczę śniegu.U nas nad morzem ani śladu zimy. Ale ostatnio jak lekko popruszyło to BIEGŁAM trzymając brzuch (nie wiem czemu mam taki odruch trzymania brzucha jakbym chciała zaobiec wypadnięciu dziecka
) żeby Mężowi powiedzieć.
Kasiakra - u mnie z ruchami różnie. Raz w nocy budzi mnie przeciąganie w brzuchu Małej, a raz nic nie czuję. Rano mnie zazwyczaj Ala budzi czkawką.isabelle, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:Dzięń dobry mamuśki
czuje sie błogo pierwszy raz przespałam nocke bez większych dolegliwości no cudo. Z rana taka informacja mnie przywitała
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 35 tydzień
Data porodu:
11 stycznia 2015
(pozostało 21 dni)
Więc teraz już nie ma żartów.
A z takich mniej przyjemnych informacji to dzisiaj mają mnie nawiedzić koleżanki, kurcze nie mam juz ochoty na takie spotkania, Bo prawie cały dzień w łóżku leże a tu bedę musiała siedzieć i udawać, że wszystko ok
Paula u mnie deszcz pada ale rano odrobina śniegu była na parapecie i też krzyczałam. Kurde strasznie lubie śnieg w święta a tu dupa.Malenq, Bounia lubią tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:spoko poczytałam opinie w necie i już kupiłam medela
Medela jest super, "jadę" na nim już ponad miesiąc i się sprawdza, tyle, że dźwięk silniczka nieco irytujący, zwłaszcza w nocy albo nad ranem. Super jest to, że np. u mnie w szpitalu cały sprzęt laktacyjny jest medeli i można się swoim laktatorem za pomocą drenu podpiąć do maszyny, która świetnie ciągnie, buteleczki jałowe mają ten sam gwint co medela, smoczki pasują do butelek medeli itp. To duże ułatwienie.
Chanela, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co dziś jest - 21 grudnia... zazwyczaj kolo 20-23 każdego miesiąca pojawia się kolejny miesiąc na naszym forum, być może dziś pojawią się wrześniówki 2015... Jak ten czas szybko zleciał...
Ja co prawda o ciąży dowiedziałam się dopiero 2 czerwca, ale i tak nie sądziłam, że to tak szybko minie... wydawało mi się, że to strasznie dużo czasu. -
Agus89 wrote:A tak w sumie to mam pytanie.
W poniedziałek o wtorek mam wyjazdy. Jeden ok 100km, a drugi 50km od domu.
Czy tak na wszelki wypadek mam wziąć do samochodu swoją torbę szpitalną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:00
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry niedzielnie
Selene super, że powolutku rozkręcacie laktację. Trzymam kciuki za dalsze sukcesy!
Jeśli chodzi o ruchy w nocy to mój młody zrobił się w nocy leniwy.. Wcześniej jak wstawałam na siusiu (zazwyczaj to było w bardzo podobnych godzinach, nawet czasami co do minuty) to budził się razem ze mną i szalał z 10-15 minut, po tym jak się już położyłam z powrotem, a teraz (już od jakiegoś tygodnia?) czasami tylko pogilga mnie sekundkę łapkami albo da jednego kopniaczka nóżka i śpi dalej, a czasami jest zero reakcji nawet na moje zaczepki i picie wody. Najważniejsze, że po śniadaniu szaleje w najlepsze
Paula ale u Ciebie naśniegałou nas deszcz i wiatrzysko, tak jak wczoraj..
A co do wakacji jeszcze, to jak byliśmy w podróży poślubnej, poznaliśmy parę, która jeździła ze swoim synkiem (Kostkiem) od właśnie 3msc życia na wycieczki zagraniczne i to dość często, bo 3-4 razy do roku i nigdy nie mięli większych przygód zdrowotnych, raz miał tylko jakiś katarek. Ich synuś bardzo dobrze znosił lot i szybko klimatyzował się w nowych warunkach.
Na początku pomyślałam, że to trochę nieodpowiedzialne z ich strony zabierać tak malutkie dziecko tak daleko od domu, że ja bym się nie odważyła.. alee przecież to ich dziecko i oni w danym momencie wiedza co jest najlepsze dla niego, później przestałam ich oceniać tylko z zaciekawieniem wsłuchiwałam się w opowieściwięc zobaczymy jak to wszystko wyjdzie u nas.. może jeszcze nie w przyszłym ale w następnym roku coś pokombinujemy? (chyba, że po drodze będzie jeszcze kolejna ciąża..
) Choć na razie raczej trzymam się wersji, że za kilka lat wyjedziemy, może po drodze uda nam się uzbierać na własne M..
Spokojnej niedzieli Dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:18
Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:A tak w sumie to mam pytanie.
W poniedziałek o wtorek mam wyjazdy. Jeden ok 100km, a drugi 50km od domu.
Czy tak na wszelki wypadek mam wziąć do samochodu swoją torbę szpitalną?
Dzień dobry styczniówki:)
po wczorajszym badaniu echa - bradyarytmia nadal potwierdzona, ale odwołany "alarm" rodzenia w Wawie, dostałam zielone światło na poród u siebie w mieście...
mała nadal ma kilka dni do tyłu - jakieś 3-5dni..... a tak ładnie do początku grudnia rosła - była 7dni do przodu - gin twierdził, że będzie większa...a teraz ma ledwo 2900gr....zobaczymy, jutro wizyta u mojego gina, mam nadzieję, że teraz dowiem się "na czym stoję".....
buziaki i miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:16
-
Witam:)) noc super, wreszcie sie wyspalam:)
Myśle, ze juz czas kupić karmnik, zdecydowałam sie na ten http://tablet.hm.com/pl/product/12507?article=12507-C
Tylko zastanawiam sie czy w Krakowie jest dział HM mama?
Jak to w ogóle wyglada z doborem rozmiaru? Przymierzyć swój obecny i kupić po prostu miseczkę większa?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
ania_29 wrote:W galerii krakowskiej na pewno był dział ciążowyAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016