X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach ten kubełek :)

Teraz mi sie frytki z Maca zamarzyły

ps w Karkonoszach w miejscowościach podgórskich pada śnieg

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafa koralowa, nurkowanie... mmm rozmarzyłam się. :)
    Wracając do rzeczywistości.
    Czy można w ostatnich tygodniach ciąży iść na basen? :D

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Teraz mi sie frytki z Maca zamarzyły

Frytki z maca to moja największa ciążowa zachcianka. :D

szpilka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. na str. babyonline.pl wyczytałam:
    "Odejście czopa śluzowego bardzo często jest pierwszym objawem porodu. Samo odejście czopa śluzowego nie jest jeszcze wskazaniem do natychmiastowego jechania do szpitala, za to warto od tego dnia zaprzestać kąpieli w wannie i chodzenia na basen (jeżeli w ogóle masz jeszcze siłę na pływanie)."

hmm.. tak więc jeżeli masz jeszcze siłę to miłego nurkowania na basenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 19:36

Agus89 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:25

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie, podczytuję Was przez tel :) nie mam na nic siły dzisiejszy dzień to jakaś masakra...śpię i leżę i jestem słaba jak jakaś inwalidka, do tego wciąż szumi mi w uszach.
    Mąż jest dziś moim bohaterem, zrobił dzień tatusiowy i przejął właściwie córkę na siebie, ja tylko posiłki serwuję.
    Brzuch mi się obniżył teraz już zauważalnie i odczuwalnie.
    Do złego samopoczucia dodała sie jeszcze sąsiadka, młodsza ode mnie i zdeklarowana przeciwniczka dzieci i ciąży itp, nie widziałyśmy się dość długo jak mnie zobaczyła to zawołała: Ale jesteś ogromna! Potem jeszcze raz: "Ale naprawdę jesteś ogromna" próbując mnie przekonać o mojej ogromności gdy zaczęłam sie tłumaczyć że to juz końcówka. Potem jeszcze raz powiedziała: "Ale jesteś wielka!" dodając do tego odpowiedni gest...
    dobiło mnie to na dziś...
    Mała tez się słabo dziś rusza, raz na godzinę trochę się poprzeciąga i tyle.
    Jutro mąz sprzedał córkę do dziadków to może coś porobię np uszka.
    U nas pada i wieje bardzo, może stąd to molowe samopoczucie....

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czemu ale wiecznie jest głodna i zjadłabym dosłownie wszystko. :D
    Zjadłam właśnie budyń z sokiem malinowym, Blador pisała o pizzy, Kawa o kubełku, Szpilka o frytkach, Chanela o nalesnikach i ja mam na to wszystko ochotę. :D Idzie chyba zima, bo zaczynam chomikować. :P

Jonka - chińskie jadłam wczoraj, więc tą zachciankę mam z głowy. :P I dziękuję za odpowiedź w sprawie basenu. :) Mam ochotę popływać. :) Skoki do wody sobie odpuszczę oczywiście. :P

Chanela, jonka91, Martaaa, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:25

Agus89 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - pasztetu obżarłam się parę dni temu. :D Wciągam wszystko co się nadaje do jedzenia. Muszę się jutro zważyć. :P

Zielarka - co za wredne babsko! Piznęła bym takiej w łeb to może by zastanowiła się następnym razem jakie głupoty gada. Chanela ma rację nie słuchaj jej. Wyglądasz rewelacyjnie. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, córcia bardzo się cieszy z tego, że będzie starszą siostrą. Nieraz juz mi mówiła, że inne dzieci w przedszkolu maja rodzeństwo tylko ona jeszcze nie i że zawsze będzie jedynaczką.
    Raz poroniłam,a teraz też mówiła, że boi się, że mała sie nie urodzi jak tamto dzieciątko i że ona już zawsze będzie jedynaczką.
    Bardzo wszystko przeżywa, mówi do brzuszka, całuje go i szykuje się na całkowitego przejęcia pielęgnacji małej po porodzie :D :D :D

jonka91, Martaaa, Chanela, ania_29, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Byliśmy też oglądać wózki, zmieniliśmy nasz typ i stąd pytanie czy któraś z Was ma Bebetto Silva?
    My kupiliśmy Silvię w tym tygodniu.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bebetto luca,silva też mi się podobała:)
    Kurcze nie wiem, czy wczoraj czop odszedł, bo na wkładce miałam taką gal;eretkę:(zastatawiam się bo w sumie od kilku dni mam więcej sluzu....we wtorek idę na ktg i usg, zobaczymy ile synek waży.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko super, ze starsza tak sie cieszy i chce pomagac

a ja jeszcze kolacji nie zjadlam a zgaga juz majaczy za zakretem :)
    no i wujek przyjechal o 20 zaczeli te nieszczesne plytki klasc w lazience

a ja sie przenioslam na naroznik, zeby byc w zasiegu glosu, bo chwile pochodzilam i mnie dol brzucha rozbolal

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!

Gratulacje serdeczne dla kolejnych Styczniówek rozpakowanych Wiki i Selene :)
    Muszę przyznać, że dzieciaczki są tak śliczne - nic tylko je schrupać :)

Nadrobić Was bardzo ciężko, ale się staram :)

Ag Kostek jest przekochany! Ag zastanawiam się nad kupnem tantum rosa, powiedz proszę czy Ci to pomaga na obolałe krocze? Warto? Co do wlewek, to używałam ich przez pewien czas na zaparcia w ciąży, ale jednak wolę czopki - tylko ciekawe jak czopki się sprawdzą po porodzie...

Bell fajnie, że jesteś już w domku :) Spakuj torbę na pewno będziesz spokojniejsza. Lepiej być przygotowaną. Gdy leżałam w szpitalu skurcze dochodziły mi do 120-130 i trwały po 30-40 sec. 50 tacho bardzo często mi pokazywało, ale to utrzymywało się dłuższy czas podczas ktg np. 10-15 min. Położne mówiły wtedy, że macica jest ciągle napięta, ale nie były to skurcze.
    Sarnaa wrote:
    Dziewczyny, bardzo glupue pytanie z serii ciazowych oglupiaczy.. :D czy mozna regulowac brwi woskiem u kosmetyczki??
    Ja reguluję przez całą ciążę tylko woskiem.

Oooo i widzę, że się nam jedna Styczniówka obraziła. Ach te hormony ;/

Wiki81 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na sr polozna polecala polewac sobie krocze rozpuszczonym tantum rosa z butelki po wodzie mineralnej z dziubkiem

Bounia lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    na sr polozna polecala polewac sobie krocze rozpuszczonym tantum rosa z butelki po wodzie mineralnej z dziubkiem

Ja tak robiłam, ale nie wiem czy raczej nie działało na moją podświadomość, równie dobrze działał na mnie zwykły ciepły prysznic skierowany na krocze;) Na ranę oczywiście Octenisept. Koleżanka polecała też Białego Jelenia, ale ja nie używałam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieply prysznic i bialego jelenia z kora debu tez polecala, przy czym tantum rosa w butelce z dziubkiem mozna wziac do toalety bez prysznica

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś nowiny? Ktoś urodził? :D
    Skończyliśmy kuchnię... Dzisiejsze sprzątanie dało nam w kość... Teraz bardzo zasłużony relaks :)

Goosiaczek2, jonka91, szpilka, Kawa, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Jakieś nowiny? Ktoś urodził? :D
    Skończyliśmy kuchnię... Dzisiejsze sprzątanie dało nam w kość... Teraz bardzo zasłużony relaks :)

Poka efekt!

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ale podsumowałaś jedzonko. Wszystko bym teraz zjadła a sie teraz nie da. Tylko kefiry, herbatniki ze smakołyków w szpitalu.
    Zielarka a nie roześmiałaś sie jej prosto w twarz. Musimy Cie podkształcić z mocniejszych odpowiedzi!!!
    Bell pewnie ze spakuj torbe.
    W szpitalu przy toalecie wieczornej ( jednak nie kąpią, tylko ocierają wacikami z linomagiem) mówiły położne ze tylko alantal na początek albo linomag. Bephanten nie ma alantoliny. Jakos tak.
    Hani waga spadla niestety juz ponad 10% przez co musze chodzić na dokarmianie co mi sie nie podoba

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ