X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki Kochane :)

Melduje sie nadal w dwupaku choc brzuch i krzyż mi dzis baaaaardzo dają o sobie znać :(
    PrzeprSszam ale nie czytałam Was jeszcze , miałam rodzicow na obiadku wiec posiedzialam troszkę w kuchni potem kościół ( piękna ewangelia dzis aż sie wzruszyłam ) No i tak zleciało a teraz ide w kime bo ciężka noc miałam :/

Miłego popołudnia Kochane :€

l22nhdge0qqepa6e.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A.loth - nie urodziłam :P nie rodzę :) nie zapowiada się hehe

He, he, u mnie też nic a nic :)
    Widać szwy skuteczne aż za bardzo ;)

Martaaa lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiramy sie w ten niesanowicie leniwy dzien... dopieroz lozka wstalismy i zaraz dostane mojego czekoladowego shake'a z Maca!!!! :D jutro musze jeszcze skoczyc po prezent (torbe dla mohego J.) A pojutrze z tesciowa zaczynamy przygotowania do wigilii i swiat :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    He, he, u mnie też nic a nic :)
    Widać szwy skuteczne aż za bardzo ;)

Czekamy po Świętach co? :)

Współczuję tylko przejść ze zdjęciem szwu, u mnie było praktycznie bezboleśnie (samo badanie było średnie). No i ja uciekłam od razu do domu hehe :)

relgh371rphwpz6l.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, po świętach my :)

Ja to już chyba trochę rozumiem odczucia przy masażu szyjki, a to trwa zdecydowanie dłużej niż przecięcie nici. U mnie już totalnie wszystko jest tam strasznie wrażliwe i każde badanie mnie boli. Do tego pojawiły się żylaki, które też mnie ciągną. Ech... ale wszystko ma zniknąć po porodzie.

o14815nmahj2bgg1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły i tych które składały wnioski o zasiłek macierzyński, jakie dokumenty trzeba dostarczyć do ZUSu i pracodawcy jeśli chce się rozpocząć urlop macierzyńskki przed porodem??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kostus dostal od babci ( tesciowej) pajacyk misiowy- cudny, ale rozowy:/ no i za maly.
    rozmiar 50. Mam taki sam z samochodzikiem ale na Kostolina juz za maly.
    Chetnie odsprzedam bo są cudne i malusie, maja metke jeszcze.
    Isabelle i OliOla myslalam o was bo wasze dziewczyny pewnie w to wejdą.

Za dyszke + koszt wysylki.

Jakbyscie byly zainteresowane dajcie znac:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfad5ce173c5.jpg

Goosiaczek2, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu89 cudna choinka! Miałam nadzieję że też dzisiaj kupimy, ale w casto same jodły i to bez specjalnego wyboru :(

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - My dobrze trafiliśmy z kupnem choinki, bo akurat nowa partia przyjechała. :D Biegałam z brzuchem nie mogąc się doczekać kiedy rozładują ciężarówkę. Najchętniej sama bym na nią wlazła, ale mąż mnie za rękę trzymał. :P

Orientuje się któraś z Was czy w h&m są jakieś przeceny? :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus sa:) wszędzie w sumie juz są.

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dziękuję za odpowiedź. :)
    U mnie w mieście nie ma takich sieciówek tylko same chińskie markety. :D
    W takim razie jutro albo pojutrze napadnę jakąś porzadną galerię handlową :P
    O ile wystarczy mi sił. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam.... Nagotowalam bigosu jak dla wojska. Ale zamroze i mąż będzie miał na parę obiadów jak mała się urodzi. Dostałam od niego ekspres do kawy. Wczoraj nie dalo się z nim wytrzymać a dziś do rany przyłoż. Chyba jemu bardziej hormony skaczą.

Chanela, Nuskaw, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do snów, to mnie się w nocy śniła Ania29 i jej poród heheheh

ania_29 lubi tę wiadomość

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

My dziś byliśmy na szkole rodzenia, jak zawsze było bardzo interesująco.
    Najpierw ćwiczenia rozciągające, które trochę sobie odpuściłam, bo przeszkadzał mi brzuch, a potem dużo teorii. Dużo było o fazach porodu. Szczerze to aż się w tym pogubiłam, bo zawsze myślałam, że jest pierwsza faza, druga i ewentualnie trzecia (urodzenie łożyska) a tutaj położna miała tak to książkowo wszystko opisane, bardzo szczegółowo, że ta pierwsza jeszcze się dzieli na trzy inne itd. Szczerze nie próbowałam tego zapamiętać, ale mężu to ogarnął i UWAGA po szkole rodzenia mówił, że tak tego słuchał i może jednak będzie ze mną do końca :) A ja TAKIE OCZY, bo wcześniej tego słuchać nie chciał. Ale i tak do końca zostawiam tą decyzję jemu. Dla mnie jest tylko ważne, aby był na początku. Było też dużo o hormonach (oxytocyna - hormon miłości, dzięki któremu to wszystko możemy znosić, adrenalina - dzięki której często klniemy na wszystkich i na wszystko przy porodzie i endorfiny bardzo ważne dla naszego dziecka, dla którego jest to największy stres i wysiłek). Było też o emocjach i pozycjach do porodu. Podobno są kobietki, które przychodzą na salę porodową i już wiedzą w jakiej pozycji chcą rodzić. Ja nie mam pojęcia, więc zostawiam to na bieżąco, po za tym liczę na wsparcie położnych. Dużo było o tym, że najgorsza to pozycja w której się leży, bo wtedy i dziecko i kobieta ma najtrudniej...
    To tak tyle z tego co pamiętam, jak mi się coś istotnego przypomni to napiszę :)

Teraz odpoczywam i podziwiam naszą piękną choinkę i czekam na męża, którego wysłałam po dużą porcję frytek do maca, a to przez Was, bo wczoraj tu pisałyście o jakiś kubełkach i innych żarełkach :D

lwuska55592, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ag dziękuję za odpowiedź. :)
    U mnie w mieście nie ma takich sieciówek tylko same chińskie markety. :D
    W takim razie jutro albo pojutrze napadnę jakąś porzadną galerię handlową :P
    O ile wystarczy mi sił. :)

Ojej to podziwiam... Ja już nie mam zamiaru się z domu ruszać... Zakupy mam porobione, a po takie pojedyncze, brakujące rzeczy wyślę męża. U nas w galerii i wszelkich sklepach ludków jak mrówków... Przerażają mnie te tłumy, korki i szał zakupów bleee....

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śnił mój poród dzisiaj. Był tak szybki że mąż nie zdążył z pracy wrócić. Jak przyjechał do nas do szpitala to już było po wszystkim i lezałyśmy z Alutką w łóżku.

Aswariatka - Ja jutro zjem frytki z maca! :D A co do biegania po galerii to mam nadzieję że będę miała siły na zakupy. :D W razie czego mąż skołuje jakiś wózek. :D

Dzisiaj Ala wyjątkowo boleśnie mnie kopie. Przeciąga się tak że mam wrażenie że zaraz mi skóra pęknie. Te skurcze Braxtona-Hicksa też są już coraz bardziej bolesne. Jeszcze tylko dwa tygodnie. :)

Mój Mąż widząc, że się męczę dzisiaj strasznie przyszykował mi kąpiel. Pomógł mi się umyć i nawet peeling zrobił. :D Achh.. pachnę orzechami brazylijskimi. :D Teraz czekam aż mnie natrze balsamem. :P

magdalenka, Malenq, Martaaa, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ojej to podziwiam... Ja już nie mam zamiaru się z domu ruszać... Zakupy mam porobione, a po takie pojedyncze, brakujące rzeczy wyślę męża. U nas w galerii i wszelkich sklepach ludków jak mrówków... Przerażają mnie te tłumy, korki i szał zakupów bleee....
    Ja dzisiaj jak weszłam do galerii tak po pół godzinie wyszła. Całe szczęście że zaparkowalismy zaraz przy drzwiach bo było miejsce dla ciężarnych.
    A dzisiaj rano to już myslałam że rodzę, twardnienia brzucha co jakieś 15 minut, tylko nie wiedzialam czy to twardnienia czy skurcze. Do tego doszedł ból w okolicy krzyżowej. Na jutro mam już przygotowaną nospę bo w sumie całą ciąże znosiłam te bóle i twardnienia bez tabletki, ale jak się powtórzy to co dzisiaj z rana to już nie dam rady.

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, mój mąż tez się ostatnio śmiał, że musiałabym mieć jakiś wózek, to przynajmniej byłabym bardziej mobilna, bo tak to chodzę jak pik - pok :D
    Ale Twój widzę jeszcze z kąpielą zaszalał... Zazdroszczę :D my mamy prysznic, i bardzo brakuje mi leżenia w wannie... :(

A jak macie te twardnienia brzucha to oddychacie wtedy przeponą jak na skurczu??? Bo dzisiaj na tej szkole rodzenia położne mówiły, że jak brzuch twardnieje to można sobie ćwiczyć oddychanie i wtedy to jest tak jak na skurczu. Nas uczyli tak: przeponą, najpierw powoli, potem szybko, potem znowu powoli, potem dwa głębokie wdechy płucami i potem wstrzymać powietrze i liczyć od 21 do 42.

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:26

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a nam ksiadz dzis numer odstawil, zawsze jak byla na wiosce spowiedz to tylko komunie rozdawal i nie bylo mszy a dzis dopiero po pol godziny spowiedzi msze normalna zrobil a syn moj niegrzeczny akurat w boksowanie pecherza sie bawil, myslalam, ze padne, ale dotrwalam z ledwoscia do konca do komuni i wychodzac z kosciola szlam jak gejsza :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ