X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damy rade, jestesmy twarde

Malenq, Martaaa lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja na mięsopatrzeć nie mogę, więc ratuje się nabiałem..
    generalnie jestem miesożerna, ale tak mniej wiecej od 8 tc do 5 miesiaca nie mogłam nawet patrzec na noge od kurczaka z rosołu, musiala stac na najwyzszej polce w lodowce, gdzie moj wzrok nie siega, ratowala mnie szynka (nie kazda) i robione przez meza schabowe lub piersi kurze, ale tylko w ciagu pół godziny od zrobienia, bo potem byly juz mega ble, no i ser zółty (kij z tym że tłusty)bo zawiera duzo bialka i wapn i po nim mam naajmniejsze sensacje z ktegorii nabiał

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, z dnia na dzień jest mi coraz ciężej. Nie wiem, czy to przez świąteczne jedzenie czy przez zaawansowanie ciąży, ale wieczorami bardzo bardzo ciągnie mnie brzuch, na dole. Ciężko wstawać, przewracac sie z boku na bok. Wieczorami to Mała tak napiera w dół, że mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie. Teraz mam 38 tydzień i 2 dzień, termin na 16 stycznia.

U ciebie 38 t 2 d to jakim cudem u mnie 36 tydz 1 dzien skoro ja mam termin tylko tydzień po tobie 23 styczeń?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, z dnia na dzień jest mi coraz ciężej. Nie wiem, czy to przez świąteczne jedzenie czy przez zaawansowanie ciąży, ale wieczorami bardzo bardzo ciągnie mnie brzuch, na dole. Ciężko wstawać, przewracac sie z boku na bok. Wieczorami to Mała tak napiera w dół, że mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie. Teraz mam 38 tydzień i 2 dzień, termin na 16 stycznia.

U ciebie 38 t 2 d to jakim cudem u mnie 36 tydz 1 dzien skoro ja mam termin tylko tydzień po tobie 23 styczeń?

Też się zastanawiałam bo ja mam obecnie 38+4 i termin na 6tego :P

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to przeczytałam to sama się przez chwilę zastanowiłam że u mnie jest 37+6 i termin mam o 5 dni wcześniej ale pomyślałam że po prostu Izabelka się pomyliła.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skonczony 36 tydzien i 6 dzien a termin mam wg. OM na 18 stycznia :-) na pewno koleżanka sie pomyliła :-)
    I tak jest bardzo mała szansa, że urodzimy w terminie, dzieci przychodzą na świat 2 tyg przed lub 2 tyg. Po terminie orientacyjnym wg. OM :-)
    Ale kurcze tak dziwnie sie czuje, ponieważ wiadomo że dzieci nam się urodzą ale nie znamy dnia ani godziny i tak jak przy staraniu sie o dziecko doszukiwałyśmy się objawów ciążowych tak teraz szukamy tych porodowych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 16:09

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a co masz za firme?co sprzedajesz?
    Sprzedawałam duperele do domu - pojemniki ceramiczne, metalowe do kuchni, ramki, zegary, poduszki... i przerabiałam meble :)

Brzuch mnie boli, przez nerwy. Mój mąż od paru dni ma sieczkę zamiast mózgu.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg OM 11.01, potem z różnych USG 15, 8, 13 stycznia...

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas niezmiennie po każdym USG według pomiarów termin wychodzi na 14 stycznia... Konsultacje z anestezjologiem do cc mam 13 stycznia :-) pewnie każda z nas zostanie i tak zaskoczona wyborem tego dnia narodzin naszych pociech :P

A... Zastanawiam się też jak mój mąż zareaguje i jak będzie się zachowywał kiedy to wszystko sie zacznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 16:19

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja swojemu caly czas mowilam ze ma byc opanowany i myslec trzeźwo. i był:)
    spokojny, nie panikowal ale spisal sie na medal.

A ostatnio rozmawialam z nim i mowie- wiesz co ciesze się, ze chociaz nie przeklinałam na porodowce:) a on na to: taa...wcale, ale spoko jak na partych krzyknelas o ku*wa to wszyscy sie ucieszyli, ze dobrze idzie:D

Gwiazdeczka27, renia83, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre :D. No ale jak u ciebie się zaczeło już w domu to nie miał wystraszonej miny? Coś wspominał jak sie czuł w trakcie tego wszystkiego?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechal rano do pracy bo mial ważną prezentacje, dzwonil co chwile i czekal na wiadomosc ode mnie bo bylam pewna ze to falszywy alarm. Jak juz zadzwonilam i powiedzialam wracaj( milion razy powtarzajac jedz spokojnie) to przyjechal, o dziwo spokojny i pojechalismy na IP.on na pelnym luzie, liczyl skurcze na telefonie i wspieral mnie na kazdym kroku. Mam 16 stron korespondencji z przyjaciolmi z Whats app wydrukowanej na pamiatke z porodowki i pisal tam ze jest dziwnie spokojny ale ze drepta z poddenerwowania:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:34

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze te terminy roznia sie z dlugosci waszych cykli przy obliczeniach tez to lekarz bierze pod uwage.

Moj jak mu powiedzialam przed swietami ze b. Zle sie czuje i ze jak tak dalej bedzie to ma mnie zawiezc do szpitala to codziennie sie pyta czy dzis urodze :-) a ja mu dumnue odpowiADAM ze dzis jeszcze nie :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w aptece można dostac olejek np. Eukaliptusowy do robienia inhalacji ? Najpierw chciałam was zapytać zamiast w ciemno wysyłać męża.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:34

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacja z sody oczyszczonej lub majeranku też bardzo fajnie działają.

Dziewczyny takie pytanie z innej beczki polecicie jakąś fajną grę przygodową na xboxa 360 na dzoja? kurcze tak mi się nudzi, że jakoś muszę ten czas zabić by wytrzymać do stycznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 18:23

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie możliwe, że męża nie będzie przy porodzie. Choć bardzo by chciał. No ale cóż zrobić. Staram się z tym pogodzić.

Goosiaczek2 - z przygodowek to nie wiem, gram tylko w wyścigi albo strzelanki. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goosiaczek my gramy w gry lego: Indiana Jones, Batman i Piraci z Karaibów :) Można grać w pojedynkę jak i we dwójkę :)

Goosiaczek2, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o Waszych dolegliwościach i są naprawdę normalne. I i II dziecko urodziłam w 38 tygodniu więc do 40 nie dotrwałam, nie wiem jak byłoby w tym ostatnim tygodniu, ale wszystkie objawy są normalne. Łącznie z jedzeniem przy stole. No i faktycznie trzeba pilnować teraz ruchów. Raz na jakiś czas trzeba potraktować malucha szklanką wody jak już nic nie pomaga.
    To co mogę Wam napisać do porównania to są porody, I rodziłam naturalnie II CC z przymusu. Przy SN Jest naturalna akcja skurczowa macicy i wychodząc ze szpitala miałam już płaski brzuch, bo macica się obkurczyła. Przy CC dalej wyglądam jak w 6 m-cu ciąży a to już ponad tydzień od porodu. Czytałam że ciężko wrócić do płaskiego brzucha bo do końca sama macica się nie obkurczy. Wygląda to jak balon w brzuchu. Samo dojście do siebie i tu i tu było ok. Na drugi dzień funkcjonuje się już normalnie. Trochę cięzko mi teraz z blizną, bo jeszcze ciągnie i muszę uważać przy kucaniu, wstawaniu, podnoszeniu ( a można tylko do 3 kg). Ale poza tym nie mam żadnych uwag, zastrzezeń do CC. Laktację miałam i tu i tu. W trzecim dniu miałam kryzys, ale walczyłam, przystawiałam do pustych piersi zanim dokarmiłam. Pogryzła mi trochę brodawki, ale bepanthen pomógł. I nie trzeba go zmywać przed karmieniem.

Moja Księżniczka jest wyjątkowo spokojnym dzieckiem (na razie - nie zapeszam). W nocy śpię. Tylko wstaję na karmienie do 3h, ale po zmianie pieluszki, przystawiam ją do piersi (zwykle na leżąco) i zasypiamy już razem. Jak się przebudzę to ją odkładam do kołyski,a le uwielbiam ją tak przytulać. W dzień tak samo śpi 3h, przewijanie, karmienie, spi 3h. Czasami jak nie uśnie przy karmieniu, bp np zrobi kupkę i ją ponownie przewijam to dokarmie, odkładam do łóżeczka i sama zasypia. Jest słodka. Niedługo zacznie sie interesować światem i będzie bardziej ciekawska to opracuje nowy system. Ale na chwilę obecną to mam czas na różne rzeczy w domu, abo jak zaśnie to spokojnie robię w domu większość rzeczy. Pomocy ze strony mamy i teściowej nie potrzebuję. Mąż dużo rzeczy robi w domu. To takie podsumowanie kilku dni.

Malenq, Ag..., Viv78, jonka91, szpilka, Goosiaczek2, Gwiazdeczka27, MonikaDM, bluegirl89, Maud11, rastafanka, Kawa, Martaaa, renia83, M4DZI4, Chanela, isabelle, MartaKD lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ