X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Chyba zetrę kurze i posprzątam podłogi - w końcu sobotę mamy ;)

O ja też chcę! :P Zazdroszczę :D
    Nic nierobienie od rana mnie wykańcza. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...ja dziś po koncercie od 5 do 7 rano:/ nie wiem co mu było, ale jak tylko go odkladalam to plakał, no i tak trzymalam na rękach drania maleg 2h:)
    po karmieniu zastosowalam otulaczek- do tej pory mąż twierdzil ze to pzerazające, ale uspokoil sie i spi slodko...za 15 min budze na karmienie.
    wykąpalam się, poalowałam, ubrałam moją cuudowną koszule i popierdzielam o domu bez majtek, tzw cd wietrzenia:)
    jestem w polowie antybiotyku i widze mega poprawe ale skoncze go brac bo jeszcze cos ta m ciągnie w dole.

Męża dzis wysylam na kawalerski- niech idzie się chłop rozerwać, ja mam dyzur w asyscie mamy:)

a tymczasem dziewczyny spijcie ile wlezie...bo juz niebawem:P

renia83, Malenq, Nuskaw, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    tak jakby ktoś smyrał żyletką ??? i po dłuższym siedzeniu jak wstajesz ??

No takie kłucie. Jak długo siedzę to ból straszny. We wtorek robię badanie moczu i mam wizytę u ginekologa.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a u ciebie jak z tymi skurczami? Tez daj znac

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapalenie pęcherza u mnie zawsze objawiało się pieczeniem przy sikaniu i ciągłym parciem na pęcherz, a kłucie szczególnie po dłuższym leżeniu czy siedzeniu to chyba spojenie

Gabikor strasznie mi przykro, modlę się za Was i Waszego aniołka

relgh3718o9n8rtv.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnutkaJa tak mam ale wszystko ok po prostu taki mój urok :)
    To i ja ubiorę łóżeczko dzisiaj a co tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 12:15

nix lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Anutka na wszelki wypadek zrob w pn badanie moczu, u mnie tez sa takie klucia i nic nie wyszlo, ale lepiej sprawdzic
    w pn mam wizyte u gina, powiem mu o tym

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja( a wlasciwie mąż) ubralam lozeczko jak sie maly urodzil. zajelo mu to 5 min a sie nie kurzylo bynajmniej. wczesiej tylko materacyk w nim lezal z poprzecinaną folią, zeby się wietrzyl. Uwazam, ze nie ma co za wczesnie- po co ma sie posciel czy inne elementy kurzyc.
    Lozeczko mialam zlozone wczesniej- przed powrotem ze spzitala i tak trzeba bylo odswiezyc.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też materac leży z poprzecinaną folią, a mąż ubierze jak będziemy wracać ze szpitala, chociaż kusi, ale po co ma się kurzyć

kurcze mam dylemat bo bardzo nie chciałam emolientów dla Małego, ale w miejscowości gdzie będę rodzić jest fatalna woda, leżałam tam 1,5 tyg. i już prawie 2 tygodnie walczę z wysuszoną skórą, na szyi zrobiła mi się nawet taka dziwna czerwona i wygląda jakby miała pękać... boję się jak na tak mocno chlorowaną wodę zareaguje skóra noworodka, bo ja smaruję się oliwką, olejkiem z rossmana i kilka razy dziennie balsamem i poprawa znikoma, a nigdy nie miałam takich problemów

relgh3718o9n8rtv.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wyrodna potraktowałam małą szklanką lodowatej wody miałam taką w aucie i się rusza :) No kamień spadł mi z serca.

nix lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z dnia na dzień jest mi coraz ciężej. Nie wiem, czy to przez świąteczne jedzenie czy przez zaawansowanie ciąży, ale wieczorami bardzo bardzo ciągnie mnie brzuch, na dole. Ciężko wstawać, przewracac sie z boku na bok. Wieczorami to Mała tak napiera w dół, że mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie. Teraz mam 38 tydzień i 2 dzień, termin na 16 stycznia.

Łóżeczko jescze nie gotowe, co więcej, jeszcze go nie ma! Będziemy jakos dzisiaj zamawiac. Mam za to 2 komplety pościeli. Ubranka wyprane, poprasowane, posegregowane rozmiarami, czekają w komodzie. Czekam na kuriera z ostatnimi rzeczami wyprawki szpitalnej, więc Malutka musi jeszcze poczekać.

Po świętach czuje sie 2 razy większa... a w dodatku mam większa ochotę na jedzenie niż przed:/ nieodbrze! trzeba to przerwać.

Marzy mi się spacer w tym 10 stopniowym mrozie, czekam na męża aż przyjedzie i mnie wyprowadzi na dwór, bo sama boje się, ze jeszcze gdzieś się przewrócę.

Wiązadła ciągną strasznie...

Koleżanka miała termin na 14 stycznia, a urodziła w pierwszy dzień świąt. Odeszły jej wody po pasterce, skurcze i przed południem w pierwszy dzień świąt pojawiła sie jej córeczka. więc... wszystko może się zdarzyć.
    :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Malenq a u ciebie jak z tymi skurczami? Tez daj znac
    Byłam na IP, ktg w porządku, tylko 2 małe skurcze, ale te się nie liczą - w opinii położnej...
    USG małej tez ok, przepływy ok, serduszko jak na tą wadę nadal niemiarowe bicie ma, waży ok. 3500gr, wody zmniejszona ilość 7-8, ale bez paniki, na ten tydzień ciąży.... Jutro mam się stawić na ponowne ktg, bo mała w połowie zasnęła.... A cała poprzednią dobę szalała mi w brzuchu....
    Przepowiadające skurcze są nadal....
    Szkoda, że mi szyjki nie zbadano...
    Ale i tak jestem spokojniejsza, że z Kośką wszystko ok:-)

nix, Gwiazdeczka27, szpilka, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Tymi akurat sprawy dzieciowe to najmniejszy problem :D Gorzej z moją firmą. Mam remanent do zrobienia i w tym celu muszę wyleźć na strych, wypakować wszystko z pudeł i przeliczyć a później powprowadzać braki księgowe... We wtorek mam zamiar w końcu to zrobić :) Nie wynika to z luzu tylko z niechciejstwa ;) Na samą myśl mnie odpycha...

Coś mnie dzisiaj muli...
    a co masz za firme?co sprzedajesz?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

poza tym MArtaKD snilo mi sie ze urodzilas i to jakos tak sugestywnie, ze choc mialam problemy ze snem, to co zasypialam to temat wracal i pierwsze co jak oczy rano otworzylam to musialam na forum zajrzec
    no kiedys tam urodze, więc sen mozna uznać za proroczy:) ale nie w tym roku:)

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

a tymczasem dziewczyny spijcie ile wlezie...bo juz niebawem:P
    gdyby tak dało sie wyspać na zapas... to jak z sikaniem na zapas:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Widzę że rozmawiacie o ubieraniu łóżeczek, moje ubrane od miesiąca i przykryte kocykiem... lubie na nie patrzeć... wczoraj wieczorem odeszła mi druga część czopu... taka galaretka podbarwiona na czerwono.... mimo tego, że odpadł cisza w eterze, nic sìę nie dzieje...

Goosiaczek2, Kawa, Gwiazdeczka27, Martaaa, MonikaDM, nix lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:33

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    gdyby tak dało sie wyspać na zapas... to jak z sikaniem na zapas:)

to glownym zaleceniem w ciązy bylaby głęboka hibernacja... nigdy w zyciu tyle nie nie spałam:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja miałam identycznie !! w nocy tak się mały rozpychał że nie mogłam na żadnym boku leżeć, bo jakby się odpychał nóżkami. I pierwszy raz zobaczyłam dwie stopy jednocześnie na brzuchu odciśnięte, zawsze była jedna lub złączone, a wczoraj nie dość że tymi stopami to jeszcze po przekątnej rączkami.

MartaKD ja też mam schizy że jak się schylam zakładać buty to gniotę dziecko !

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!!!
    Dołączam do grona wszystkich gorzej czujących się po świętach, były to dla mnie bardzo intensywne 3 dni. Nawet nie miałam czasu wejść na forum złożyć Wam życzenia, ale cały czas o Was myślałam :-)
    W wigilie sprzatanie i gotowanie, wieczorem 3 wigilie, u teściów, u rodziców i u chrzestnej męża taka rodzinna na 30 osób. Pierwszy dzień Świąt obiad u rodziców i wizyta u babci, w drugi dzień teściowa zamówiła mszę za moje rozwiazanie i obiad była u niej, byli też rodzice, wieczorem wyskoczyliśmy jeszcze do znajomych.
    Moje Nogi od środy wyglądają jak baniaki, ręce też są spuchnięte, bolą i cierpną. jak poszłam spać po 23 to dopiero teraz wstałam.

Nie odniosę się do wszystkich postów, ale trzymam kciuki za szpitalne mamusie, wszystkim innym życzę jak najlepszego samopoczucia :-)
    Gabikor - po przeczytaniu smutnej informacji od Ciebie zmarłam, myślałam nawet co bym mogła Ci napisać, ale nie znajduję odpowiednich słów. Modlę się za Was...

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ