X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny czy Wam tez zaczynają się pojawiać problemy z zasypianiem? Ja dodatkowo jestem przeziębiona, mam katar, kaszel i ból gardła.

Nie zazdroszczę przeziębienia.
    Oj ja już dawno się nie wyspałam. :)
    Mam problemy z zaśnięciem, a jak już mi się uda to chce mi się siku. Wtedy z trudem i jękiem wstaję z łóżka. :D Potem znowu nie mogę zasnąć, bo mnie coś boli i tak w kółko do rana. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:49

Maud11 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram.
    Ale będąc sama w zabiegowym i widząc te maszyny wyjace j świecące na czerwono itd. Zero personelu.... gwałtowne szarpanie brzucha... to nie wiem czy ktokolwiek byłby Gwiazdeczko spokojny.

Prawda, że dziecko bawi się pepowinowa. U mnie problem w tym, że Szymon nie ma miejsca i jak z przypadku lub specjalnie dla zabawy przydusi ja to jest spory problem, bo np pepowinowa jest tuż jakby pod moim mostkiem, a on zaraz obok ma dłoń. No i nawet jak chwyci i czuje ze cos jest nie tak to może nie mieć miejsca i możliwości zeby ja puścić. Ktg mam raz. Teraz poprosiłam o kolejne bo czułam ze te ruchy sa inne niż zwykle. Intuicja mnie nie zmyliła.

Mam nadzieję, że już będzie grzeczny .

• Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko dziekuje za troskę :* moje ciśnienie skacze maleje, rośnie i tak w kółko na szczęście jutro wizyta i ktg zobaczymy co i jak wyjdzie ;)

Anka nic tylko do tego klimatu jeszcze sex dołożyć i bajka ;) dobrej nocy:)

Paula wdech i wydech wdech i wydech - sytuacja jest pod kontrola to najważniejsze !

Co do cycków i karmienia była u mnie kuzynka z 3 mc dzieckiem rozmiar biustu małe B a pokarmu jak u dojnej krowy to tak a propo kiedyś pytania ktorejsv z was o wielkość biustu a ilośc pokarmu ;)

Idę spać :) ale co to za spanie / co półtorej godz na sikacza/ dobra przeżyje jakoś te ostatnie dni w dwupaku :)

Dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy a glizdeczki w .....

szpilka, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyszedł do pracy, a ja jak zwykle nie mogę zasnąć.. i tak sobie leżymy z Alutką rozkoszując się naszymi ostatnimi dniami w dwupaku. :) Jakoś mi już tęskno za tą ciążą. :D To był/jest niezwykły czas. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (choć jeszcze ciemno) :)
    Nie śpię od godziny, niedobrze mi... Mąż też wyjątkowo już nie śpi. Pewnie zaraz usiądziemy do śniadania :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dopisuje sie do styczniowek,mimo,ze nie udzielałam sie na forum codziennie tu zaglądam i kibicuje:-)

Ewelina88, Malenq, Martaaa, MartaKD, rastafanka, Agus89, Maud11, Chanela, Pinia108, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problem ze spaniem...wreszcie zgaga minęła ale prz tej koncowce to faktycznie cięzko ,oj ciężko:-)ledwo sie czlowik uśpi to juz na siku wstaje :-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jula. Jak się czujesz? Ciążę miałaś spokojną? Kogo tam nosisz?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu...
    Paula jak tam?
    Tymi co z ciśnieniem?
    Jak się czujecie brzuchatki?
    U mnie noc minęła spokojnie, tylko po kilku dniach mega aktywności mała dzisiaj nad wymiar spokojna...
    Kiedyś pisałyście o jakiś wkładkach co pH wód wykrywają, można je dostać w aptece?? Znacie może nazwę..
    Bo jakoś mokro mi się pd wczoraj zrobiło, i nie jest to śluz gęsty, mleczny jak dawniej, a raczej wodnista konsystencja....uhmmm

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie dostaniesz tych pasków w aptece. Są na zamówienie

http://medicline.pl/paski-ph-do-badania-ph-pochwy-ph-40-70-100-szt-merck-p-1915.html

coś takiego 80 zł

Malenq lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! zieeeew..
    Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
    Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaa :) został tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze :P A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia :P
    Cudna noc :) zaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!

Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykuje ;) buziaki!
    Agus89 wrote:
    Kurcze, jak po nowym roku się posypią porody to Jonka z listą nie nadąży. :P

A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła? :) w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn! :P
    Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy) :)
    już widzę las rąk! :D

Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie :), póki jestem w miarę dostępna!! :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie małe sukcesy, dalej karmie małą butelką z moim mlekiem, ale rano o 6 i wieczorem po kąpieli mała robi sie aktywna i karmimy sie piersią :) liczę ze jeszcze jakiś czas i pomału coraz wiecej piersi bedzie, a mniej butelki, choć nie powiem, ze w nocy z butelki mała je dużo i daje nam pospać co jest wygodne.

Mam tylko pytanie do mam karmiących, czy to jest możliwe żeby karmić tylko z jednej i tej samej piersi? Lewą mała łapie bez problemów, za to w prawej sutek jest tak wklęsły ze mimo walki no nie udaje jej sie chwycić. Tak wiec karmie lewą a prawą odciągam..

Selene, bardzo się cieszę, że już lepiej! Pewnie też będę tak "walczyć" jak zabierzemy Alę do domu. Co do karmienia tylko z jednej piersi, spróbuj może przystawić małą do prawej po tym, jak trochę mleka odciągniesz laktatorem. Laktator "wyciąga" brodawkę, może wtedy się uda?

zielarka, Selene lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Dzień dobry! zieeeew..
    Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
    Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaa :) został tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze :P A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia :P
    Cudna noc :) zaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!

Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykuje ;) buziaki!

A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła? :) w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn! :P
    Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy) :)
    już widzę las rąk! :D

Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie :), póki jestem w miarę dostępna!! :P
    Wrzuc na nasz ogolny e mail, zawsze ktoras zobaczy czy kolejna rozpakowana jest zaktualizowana :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzięki za link:-)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :-)

U nas noc taka jak u większości, jak juz usnelam to musialam wstac na siku i znowu proba usniecia i znowu siku i tak w kolko :-/ dretwienie rak nie ustepuje, ale taki juz urok.
    Mam nadzieje na dzisiejsze wizycie uslyszec, ze szyji brak i jest rozwarcie :-P
    A zastanawiam sie w jakich butach pojade do lekarza dzis, bo moje sloniaste stopy do zadnych sie nie mieszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 08:55

Tymi lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Jak patrzę na moj suwak to mi nagle wszystkie dolegliwości giną :pp

Malenq:* ciśnienie z rana w normie dzieki Bogu- byle do wizyty :) dzis ustalamy konkretnie rodzaj rozwiązania mojej ciazy...

Julka witaj :) napisz cos wiecej

Selene ja Cie prosze o takie proroctwa po środzie :)

Czy Do Was dochodzi ze za 3 dni z ranca to juz 2015 bedzie ? Bo do mnie jakoś nie :p
    A propo lat , chciałam zamówić mojemu Tymiemu komunie w lokalu u nas w mieście - do 2020 wszystko zarezerwowane wiec oczy wyszły mi z orbit delikatnie mówiąc :)

Jonka witaj w grupie śpiących oddzielnie od 6 mc :) nie wysypialam sie totalnie a teraz to ja juz nie wiem jakby było ;)

Moje dno pępka ujrzało świat !!! Niesamowite !

Moj humor dzis .. Boje sie ze gince wypale dzis " Pani wyciągaj to dziecko juz nie wazne jak moze byc nawet uszami byleby wyszło !"

Zaczynam sie siebie bać :d

Nie wiem czy zauwazylyscie ale moich postów nie pisze juz z telefonu ciągiem / odkryłam oczywiście przez przypadek przycisk " return" ahh aż żal sie przyznawać hahaha

Idę na kakao - kawie mowię juz zdecydowane nie ;)

Miłego kochane me :)

Kamilaa jakbym czytała o sobie / noc/ ręce/ stopy/ nadzieja na wizycie o tym ze szyi brak/ moje stopy dają sie juz ledwo ledwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:07

kamilaaa_88, jonka91, Malenq, Agus89, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcisnąć w kalosze !!!! Mam takie krótkie
    ( nie mogłam za cholere dopisać tego w poprzednim poście )

Malenq lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi mam taki buty ala kalosze, zawsze mi spadaly a wczoraj za cholere.maz nie mogl mi ich wcisnac :-/ naprawde takich nog to nigdy nie mialam

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam nadal w dwupaku.

Wczoraj myślałam że ruszyło - 2 godziny silnego bólu w podbrzuszu + pleców. I też przeszło... 1 coraz bliżej :)

bluegirl89, A.loth lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ