*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiakra wrote:Dziewczyny czy Wam tez zaczynają się pojawiać problemy z zasypianiem? Ja dodatkowo jestem przeziębiona, mam katar, kaszel i ból gardła.
Nie zazdroszczę przeziębienia.
Oj ja już dawno się nie wyspałam.
Mam problemy z zaśnięciem, a jak już mi się uda to chce mi się siku. Wtedy z trudem i jękiem wstaję z łóżka.Potem znowu nie mogę zasnąć, bo mnie coś boli i tak w kółko do rana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:49
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się staram.
Ale będąc sama w zabiegowym i widząc te maszyny wyjace j świecące na czerwono itd. Zero personelu.... gwałtowne szarpanie brzucha... to nie wiem czy ktokolwiek byłby Gwiazdeczko spokojny.
Prawda, że dziecko bawi się pepowinowa. U mnie problem w tym, że Szymon nie ma miejsca i jak z przypadku lub specjalnie dla zabawy przydusi ja to jest spory problem, bo np pepowinowa jest tuż jakby pod moim mostkiem, a on zaraz obok ma dłoń. No i nawet jak chwyci i czuje ze cos jest nie tak to może nie mieć miejsca i możliwości zeby ja puścić. Ktg mam raz. Teraz poprosiłam o kolejne bo czułam ze te ruchy sa inne niż zwykle. Intuicja mnie nie zmyliła.
Mam nadzieję, że już będzie grzeczny .
-
Szpilko dziekuje za troskę :* moje ciśnienie skacze maleje, rośnie i tak w kółko na szczęście jutro wizyta i ktg zobaczymy co i jak wyjdzie
Anka nic tylko do tego klimatu jeszcze sex dołożyć i bajkadobrej nocy:)
Paula wdech i wydech wdech i wydech - sytuacja jest pod kontrola to najważniejsze !
Co do cycków i karmienia była u mnie kuzynka z 3 mc dzieckiem rozmiar biustu małe B a pokarmu jak u dojnej krowy to tak a propo kiedyś pytania ktorejsv z was o wielkość biustu a ilośc pokarmu
Idę spaćale co to za spanie / co półtorej godz na sikacza/ dobra przeżyje jakoś te ostatnie dni w dwupaku
Dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy a glizdeczki w .....szpilka, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam w nowym dniu...
Paula jak tam?
Tymi co z ciśnieniem?
Jak się czujecie brzuchatki?
U mnie noc minęła spokojnie, tylko po kilku dniach mega aktywności mała dzisiaj nad wymiar spokojna...
Kiedyś pisałyście o jakiś wkładkach co pH wód wykrywają, można je dostać w aptece?? Znacie może nazwę..
Bo jakoś mokro mi się pd wczoraj zrobiło, i nie jest to śluz gęsty, mleczny jak dawniej, a raczej wodnista konsystencja....uhmmm -
Dzień dobry! zieeeew..
Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaazostał tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze
A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia
Cudna noczaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!
Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykujebuziaki!
Agus89 wrote:Kurcze, jak po nowym roku się posypią porody to Jonka z listą nie nadąży.
A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła?w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn!
Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy)
już widzę las rąk!
Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie, póki jestem w miarę dostępna!!
-
Selene wrote:U mnie małe sukcesy, dalej karmie małą butelką z moim mlekiem, ale rano o 6 i wieczorem po kąpieli mała robi sie aktywna i karmimy sie piersią
liczę ze jeszcze jakiś czas i pomału coraz wiecej piersi bedzie, a mniej butelki, choć nie powiem, ze w nocy z butelki mała je dużo i daje nam pospać co jest wygodne.
Mam tylko pytanie do mam karmiących, czy to jest możliwe żeby karmić tylko z jednej i tej samej piersi? Lewą mała łapie bez problemów, za to w prawej sutek jest tak wklęsły ze mimo walki no nie udaje jej sie chwycić. Tak wiec karmie lewą a prawą odciągam..
Selene, bardzo się cieszę, że już lepiej! Pewnie też będę tak "walczyć" jak zabierzemy Alę do domu. Co do karmienia tylko z jednej piersi, spróbuj może przystawić małą do prawej po tym, jak trochę mleka odciągniesz laktatorem. Laktator "wyciąga" brodawkę, może wtedy się uda?zielarka, Selene lubią tę wiadomość
-
jonka91 wrote:Dzień dobry! zieeeew..
Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaazostał tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze
A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia
Cudna noczaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!
Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykujebuziaki!
A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła?w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn!
Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy)
już widzę las rąk!
Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie, póki jestem w miarę dostępna!!
-
nick nieaktualny
-
Czesc mamuski
U nas noc taka jak u większości, jak juz usnelam to musialam wstac na siku i znowu proba usniecia i znowu siku i tak w kolkodretwienie rak nie ustepuje, ale taki juz urok.
Mam nadzieje na dzisiejsze wizycie uslyszec, ze szyji brak i jest rozwarcie
A zastanawiam sie w jakich butach pojade do lekarza dzis, bo moje sloniaste stopy do zadnych sie nie mieszcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 08:55
Tymi lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Jak patrzę na moj suwak to mi nagle wszystkie dolegliwości giną :pp
Malenq:* ciśnienie z rana w normie dzieki Bogu- byle do wizytydzis ustalamy konkretnie rodzaj rozwiązania mojej ciazy...
Julka witajnapisz cos wiecej
Selene ja Cie prosze o takie proroctwa po środzie
Czy Do Was dochodzi ze za 3 dni z ranca to juz 2015 bedzie ? Bo do mnie jakoś nie :p
A propo lat , chciałam zamówić mojemu Tymiemu komunie w lokalu u nas w mieście - do 2020 wszystko zarezerwowane wiec oczy wyszły mi z orbit delikatnie mówiąc
Jonka witaj w grupie śpiących oddzielnie od 6 mcnie wysypialam sie totalnie a teraz to ja juz nie wiem jakby było
Moje dno pępka ujrzało świat !!! Niesamowite !
Moj humor dzis .. Boje sie ze gince wypale dzis " Pani wyciągaj to dziecko juz nie wazne jak moze byc nawet uszami byleby wyszło !"
Zaczynam sie siebie bać :d
Nie wiem czy zauwazylyscie ale moich postów nie pisze juz z telefonu ciągiem / odkryłam oczywiście przez przypadek przycisk " return" ahh aż żal sie przyznawać hahaha
Idę na kakao - kawie mowię juz zdecydowane nie
Miłego kochane me
Kamilaa jakbym czytała o sobie / noc/ ręce/ stopy/ nadzieja na wizycie o tym ze szyi brak/ moje stopy dają sie juz ledwo ledwoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:07
kamilaaa_88, jonka91, Malenq, Agus89, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość