X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny czy Wam tez zaczynają się pojawiać problemy z zasypianiem? Ja dodatkowo jestem przeziębiona, mam katar, kaszel i ból gardła.

Nie zazdroszczę przeziębienia.
    Oj ja już dawno się nie wyspałam. :)
    Mam problemy z zaśnięciem, a jak już mi się uda to chce mi się siku. Wtedy z trudem i jękiem wstaję z łóżka. :D Potem znowu nie mogę zasnąć, bo mnie coś boli i tak w kółko do rana. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:49

Maud11 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram.
    Ale będąc sama w zabiegowym i widząc te maszyny wyjace j świecące na czerwono itd. Zero personelu.... gwałtowne szarpanie brzucha... to nie wiem czy ktokolwiek byłby Gwiazdeczko spokojny.

Prawda, że dziecko bawi się pepowinowa. U mnie problem w tym, że Szymon nie ma miejsca i jak z przypadku lub specjalnie dla zabawy przydusi ja to jest spory problem, bo np pepowinowa jest tuż jakby pod moim mostkiem, a on zaraz obok ma dłoń. No i nawet jak chwyci i czuje ze cos jest nie tak to może nie mieć miejsca i możliwości zeby ja puścić. Ktg mam raz. Teraz poprosiłam o kolejne bo czułam ze te ruchy sa inne niż zwykle. Intuicja mnie nie zmyliła.

Mam nadzieję, że już będzie grzeczny .

• Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko dziekuje za troskę :* moje ciśnienie skacze maleje, rośnie i tak w kółko na szczęście jutro wizyta i ktg zobaczymy co i jak wyjdzie ;)

Anka nic tylko do tego klimatu jeszcze sex dołożyć i bajka ;) dobrej nocy:)

Paula wdech i wydech wdech i wydech - sytuacja jest pod kontrola to najważniejsze !

Co do cycków i karmienia była u mnie kuzynka z 3 mc dzieckiem rozmiar biustu małe B a pokarmu jak u dojnej krowy to tak a propo kiedyś pytania ktorejsv z was o wielkość biustu a ilośc pokarmu ;)

Idę spać :) ale co to za spanie / co półtorej godz na sikacza/ dobra przeżyje jakoś te ostatnie dni w dwupaku :)

Dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy a glizdeczki w .....

szpilka, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyszedł do pracy, a ja jak zwykle nie mogę zasnąć.. i tak sobie leżymy z Alutką rozkoszując się naszymi ostatnimi dniami w dwupaku. :) Jakoś mi już tęskno za tą ciążą. :D To był/jest niezwykły czas. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (choć jeszcze ciemno) :)
    Nie śpię od godziny, niedobrze mi... Mąż też wyjątkowo już nie śpi. Pewnie zaraz usiądziemy do śniadania :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dopisuje sie do styczniowek,mimo,ze nie udzielałam sie na forum codziennie tu zaglądam i kibicuje:-)

Ewelina88, Malenq, Martaaa, MartaKD, rastafanka, Agus89, Maud11, Chanela, Pinia108, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problem ze spaniem...wreszcie zgaga minęła ale prz tej koncowce to faktycznie cięzko ,oj ciężko:-)ledwo sie czlowik uśpi to juz na siku wstaje :-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jula. Jak się czujesz? Ciążę miałaś spokojną? Kogo tam nosisz?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu...
    Paula jak tam?
    Tymi co z ciśnieniem?
    Jak się czujecie brzuchatki?
    U mnie noc minęła spokojnie, tylko po kilku dniach mega aktywności mała dzisiaj nad wymiar spokojna...
    Kiedyś pisałyście o jakiś wkładkach co pH wód wykrywają, można je dostać w aptece?? Znacie może nazwę..
    Bo jakoś mokro mi się pd wczoraj zrobiło, i nie jest to śluz gęsty, mleczny jak dawniej, a raczej wodnista konsystencja....uhmmm

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie dostaniesz tych pasków w aptece. Są na zamówienie

http://medicline.pl/paski-ph-do-badania-ph-pochwy-ph-40-70-100-szt-merck-p-1915.html

coś takiego 80 zł

Malenq lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! zieeeew..
    Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
    Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaa :) został tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze :P A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia :P
    Cudna noc :) zaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!

Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykuje ;) buziaki!
    Agus89 wrote:
    Kurcze, jak po nowym roku się posypią porody to Jonka z listą nie nadąży. :P

A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła? :) w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn! :P
    Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy) :)
    już widzę las rąk! :D

Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie :), póki jestem w miarę dostępna!! :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie małe sukcesy, dalej karmie małą butelką z moim mlekiem, ale rano o 6 i wieczorem po kąpieli mała robi sie aktywna i karmimy sie piersią :) liczę ze jeszcze jakiś czas i pomału coraz wiecej piersi bedzie, a mniej butelki, choć nie powiem, ze w nocy z butelki mała je dużo i daje nam pospać co jest wygodne.

Mam tylko pytanie do mam karmiących, czy to jest możliwe żeby karmić tylko z jednej i tej samej piersi? Lewą mała łapie bez problemów, za to w prawej sutek jest tak wklęsły ze mimo walki no nie udaje jej sie chwycić. Tak wiec karmie lewą a prawą odciągam..

Selene, bardzo się cieszę, że już lepiej! Pewnie też będę tak "walczyć" jak zabierzemy Alę do domu. Co do karmienia tylko z jednej piersi, spróbuj może przystawić małą do prawej po tym, jak trochę mleka odciągniesz laktatorem. Laktator "wyciąga" brodawkę, może wtedy się uda?

zielarka, Selene lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Dzień dobry! zieeeew..
    Wczoraj to normalnie z kurami poszłam spać, godz. 21 ja szybka kąpiel i lulu..
    Jak nigdy.. Ale o 1:40 zaczęły się jazdy.. Miałam nieregularne skurcze, nieznośny ból pleców i lekki ból miesiączkowy. Obserwowałam skurcze trawy od 30 sek do minuty i były w odstępach 15/30/10/25min. Filip szalał prawie przez cały czas. Myślałam, że się zaczyna.. aleee nie! po półtorej godzinie ciszaaa :) został tylko ten ból kręgosłupa, ale z minuty na minutę się wyciszał. Ja na lajcie przez cały czas w jednym ręku telefon, a w drugiej łapce krzyżówki. Mężu wstał, doczłapał się do mnie z innego pokoju (śpimy oddzielnie od jakiegoś 6msc ciąży, bo ani ja ani on się nie wysypialiśmy, dodatkowo on wstaje o 5 do roboty..) spojrzał na mnie, na szczęście nie zobaczył nic niepokojącego, bo tak to by nie usnął i miałby do mnie pretensje.. A tak kazałam mu iść spać i przynajmniej dzieciak w pracy nie uśnie na klawiaturze :P A jakby te skurcze to było TO to bym go obudziła i pomknęlibyśmy naszą czarną strzałą na porodówkę, a tak czekamy do stycznia :P
    Cudna noc :) zaraz zjem śniadanko i chyba pójdziemy dalej spać z moim księciulkiem!

Paula wierzę, że z Szymusiem będzie wszystko dobrze, a w razie gdyby... (tfu tfu tfu) lekarze na czas zareagują! Swoją drogą niezły gagatek Wam się szykuje ;) buziaki!

A może któraś miałaby ochotę mi pomóc z listą? Tak asekuracyjnie wysłałabym listę jednej i by mi pomogła w czasie jakbym rodziła? :) w szpitalu raczej nie będę miała dostępu do forum, a później nadrobić po 2-3 dniach ok 60 stron to będzie nie lada wyczyn! :P
    Także laski, która chętna (najlepiej z końca listy) :)
    już widzę las rąk! :D

Acha i jakby któraś chciała się dopisać, coś zmienić piszcie :), póki jestem w miarę dostępna!! :P
    Wrzuc na nasz ogolny e mail, zawsze ktoras zobaczy czy kolejna rozpakowana jest zaktualizowana :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzięki za link:-)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :-)

U nas noc taka jak u większości, jak juz usnelam to musialam wstac na siku i znowu proba usniecia i znowu siku i tak w kolko :-/ dretwienie rak nie ustepuje, ale taki juz urok.
    Mam nadzieje na dzisiejsze wizycie uslyszec, ze szyji brak i jest rozwarcie :-P
    A zastanawiam sie w jakich butach pojade do lekarza dzis, bo moje sloniaste stopy do zadnych sie nie mieszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 08:55

Tymi lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Jak patrzę na moj suwak to mi nagle wszystkie dolegliwości giną :pp

Malenq:* ciśnienie z rana w normie dzieki Bogu- byle do wizyty :) dzis ustalamy konkretnie rodzaj rozwiązania mojej ciazy...

Julka witaj :) napisz cos wiecej

Selene ja Cie prosze o takie proroctwa po środzie :)

Czy Do Was dochodzi ze za 3 dni z ranca to juz 2015 bedzie ? Bo do mnie jakoś nie :p
    A propo lat , chciałam zamówić mojemu Tymiemu komunie w lokalu u nas w mieście - do 2020 wszystko zarezerwowane wiec oczy wyszły mi z orbit delikatnie mówiąc :)

Jonka witaj w grupie śpiących oddzielnie od 6 mc :) nie wysypialam sie totalnie a teraz to ja juz nie wiem jakby było ;)

Moje dno pępka ujrzało świat !!! Niesamowite !

Moj humor dzis .. Boje sie ze gince wypale dzis " Pani wyciągaj to dziecko juz nie wazne jak moze byc nawet uszami byleby wyszło !"

Zaczynam sie siebie bać :d

Nie wiem czy zauwazylyscie ale moich postów nie pisze juz z telefonu ciągiem / odkryłam oczywiście przez przypadek przycisk " return" ahh aż żal sie przyznawać hahaha

Idę na kakao - kawie mowię juz zdecydowane nie ;)

Miłego kochane me :)

Kamilaa jakbym czytała o sobie / noc/ ręce/ stopy/ nadzieja na wizycie o tym ze szyi brak/ moje stopy dają sie juz ledwo ledwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:07

kamilaaa_88, jonka91, Malenq, Agus89, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcisnąć w kalosze !!!! Mam takie krótkie
    ( nie mogłam za cholere dopisać tego w poprzednim poście )

Malenq lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi mam taki buty ala kalosze, zawsze mi spadaly a wczoraj za cholere.maz nie mogl mi ich wcisnac :-/ naprawde takich nog to nigdy nie mialam

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam nadal w dwupaku.

Wczoraj myślałam że ruszyło - 2 godziny silnego bólu w podbrzuszu + pleców. I też przeszło... 1 coraz bliżej :)

bluegirl89, A.loth lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ