X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniach. Ktg średnie. Tętno małego 150 w nocy teraz ciurkiem 180-190.
    Mały szamota się strasznie. Skurcze takie 80-95. przepływy ok. Docent bardzo ostrożny. Mówi, że jeśli Szymi nie zrobi nam niespodzianki, to zrobią wszystko, żeby do 1-2 stycznia tam bezpiecznie posiedział. Czekać raczej nie będą - bo tętno jest wysokie.

Boli podbrzusze i takie dziwne szpile w okolicach szyjki.

Więc pomodlcie się ciocie za to, żeby Szymuś dotrwał caly i zdrowy do 1 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:43

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, teraz się zestresowałam tym że jutro po wizycie odejdą mi wody.
    Staram się do nowego roku wytrzymać, więc wolałabym uniknąć takiego rozwiązania.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Mnie od rana rozpiera pozytywna energia :)
    Ostatnio mam sny erotyczne z udziałem mojego męża i mam na niego taką chcicę... może to też dlatego mnie tak nosi :P ??

Paula ja też miałam przygody czasami jak sprzęt od ktg zaczął głośno bić na alarm, nie wiedziałam o co chodzi... ale wszystko było ok.
    Co do KTG każda kobietka w ciąży ma indywidualnie zalecane jak często się je ma wykonywać.Tym bardziej kiedy leży się na patologii. Pamiętam jak na sali ja i dwie koleżanki miałyśmy 4 razy dziennie wykonywane a jedna tylko rano. Widocznie u Ciebie nie ma konieczności sprawdzania po 5 razy dziennie tego ktg a to tylko dobry znak :)
    Kochana na tym etapie dzieci mają już bardzo mało miejsca i nie tylko Twój skarb ma ciasno i nie jako jedyny ciska tą swoją pępowinę, zobacz bodajże u Wiki (o ile się nie mylę) dzieciaczek miał OWINIĘTĄ pępowinę wokół szyji, chyba nawet u Ag też tak byłlo, Twój tylko ją ściska.. gdybyś nie była w szpitalu nawet byś o tym nie wiedziała , a pewnie nie jednokrotnie się nią bawił.
    Ja na Twoim miejscu bym naciskała aby lekarze powiedzieli Ci dokładnie co myślą o Twojej sytuacji. Powiedz lekarzowi, że bardzo się niepokoisz i zamartwiasz. zapytaj dlaczego masz tak rzadko ktg, zapytaj czy to, że dziecko ściska pępowinę jak się nią bawi może zrobić sobie krzywdę, zapytaj dlaczego jeszcze nie zrobili Ci cc.. zapytaj o wszystko co Cię trapi ... i nie odpuszczaj niech Ci lekarz odpowie.. jak nie jeden to inny ale pytaj masz do tego prawo.
    Rozumiem Twój strach bo każda mama martwi się o swoje dziecko, ale tak jak powiedziałam stres powoduje , że i dziecko się denerwuje, adrenalina przyczynia się do tego, że mniej tlenu dociera do dziecka bo obkurczają się naczynia krwionośne.
    Próbuje ze wszystkich sił Cię uspokoić podając wydaje mi się racjonalne argumenty.

Kobietki ja z kolei słyszałam o takiej teorii, iż jak jest się tuż przed akcją porodową parę dni wcześniej dziecko właśnie jest o wiele mniej aktywne, bo już jest wciśnięte bardzo mocno w kanał rodny, ma tak mało miejsca, że za wiele się nie ma jak wręcz wiercić.. ale jak widać u każdej jednak jest inaczej :)

Ja z porodem też czekam do stycznia najlepiej jak synek posiedzi jak najdłużej do terminu OM, ale boje się, że jestem teraz mega przeziębiona powoli zwalczam ten cholerny katar .. ale pojawiać zaczyna się kaszelek...
    mam mieć cc i stresuje się, że ppo zabiegu kiedy to rana ciągnie itp mnie dopadnie kaszel i to będzie horror...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:56

Martaaa, Paula44 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie dobrze, trzymam kciuki, duży z niego chłopak poradzi sobie bez problemu poza brzuszkiem :)

a to ile razy robią ktg to chyba polityka szpitala, w jednym miałam na dzień dobry i przed wyjściem, a w innym 2 razy dziennie mimo, że było dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:56

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wystarczy Ci- ja uzywam musteli do kąpieli, linomag, bepanthen i krem na mroz mam z rosmana tez.
    dzis polozna polecila krem F18 bo maly sie luszczy troche. Zadnych oliwek, szamponow, mydelek i balsamow nie trzeba wiec wystarczy ci to co masz.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulus ja myślę, że dotrwacie - będzie ciężko, ale dacie radę...jesteście pod dobrą opieką... ;-)

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

Kobietki ja z kolei słyszałam o takiej teorii, iż jak jest się tuż przed akcją porodową parę dni wcześniej dziecko właśnie jest o wiele mniej aktywne, bo już jest wciśnięte w kanał rodny, ma tak mało miejsca, że za wiele się nie ma jak wręcz wiercić.. ale jak widać u każdej jednak jest inaczej :)

.

No ja bylam w srode u gina awaryjnie bo maly sie szamotał nieziemsko:) a w ptk byl juz na swiecie wiec faktycznie u mnie inaczej:)

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dlatego najważniejsze są te skurcze tak mi się wydaje :)
    jak się jest pierworódką to wiadomo aby poczekać do tych co występują w dość krótkim czasie po sobie ale co w przypadku wieloródek? porody ponoć są szybsze, i co w przypadku kobiet które mają zaplanowane cesarskie?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Selene ja mam całą serie z tego i ten krem też. Już spakowany w tobie na wyjście. :)
    ja tez ;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale to Ty tak bardzo chcesz żeby poczekać do 2015 r? Lekarz nie boi sie tyle czekać przy takim tętnie? Może chociaż niech ktg częściej zleci. Powinnaś byc zdecydowanie częściej monitorowana. Trzymam za Was kciuki.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    i dlatego najważniejsze są te skurcze tak mi się wydaje :)
    jak się jest pierworódką to wiadomo aby poczekać do tych co występują w dość krótkim czasie po sobie ale co w przypadku wieloródek? porody ponoć są szybsze, i co w przypadku kobiet które mają zaplanowane cesarskie?
    I w przypadku kobiet co mają 100km do szpitala...hehehe
    Ja do ostatniej chwili czekać nie mogę, bo to ok. 1h30min ode mnie do szpitala.....

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dotarł do mnie laktator nie wiedziałam jak go złożyć hehe

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Kurcze, teraz się zestresowałam tym że jutro po wizycie odejdą mi wody.
    Staram się do nowego roku wytrzymać, więc wolałabym uniknąć takiego rozwiązania.

Nie stresuj się i zaufaj Naturze! Będzie po Twojej myśli, zobaczysz! :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala 15-20 min. Co prawda nie jest to jakiś rewelacyjny szpital, ale inny za daleko. :D Wyjścia nie ma. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdam dzis raport z wizyty poloznej:)
    maly spoko, troche zółtway jeszcze ale podobno do miesiaca ma czas zeby zeszło.
    Karmic mam w ciau dnia co 3h a w nocy zrobic 3 eksperyment co ile sie sam bedzie budzil bo ja go budzilam co 3h a pozniej godzine usypialam wiec to byla masakra.
    Zobaczymy, moze jest szansa na normalniejsze spanie jakby sie budzil co 4 np.
    Werandowanie dzis, pozniej 4 razy, pozniej na chwile na balkon i pozniej na 15/20 min spacer.
    Witaminki, ktoras pytala mam Bioaron- fajnie sie je podaje.
    Zapisalam malego na kontrole bioderek, jutro ide do lekarza po skierowanie na usg brzuszka ale bez niego.

Co do porodu nie bylam marudna przed:) wrecz odwrotnie, bylam do rany przyłóż.
    Paula- bedzie dobrze tylko ty tyluzuj, monitorują cie. Uwierz ze lekarze mogą się znac na tym co robią! trzymamy kciuki za Was.

Gwiazdeczka27, Agus89, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I w przypadku kobiet co mają 100km do szpitala...hehehe
    Ja do ostatniej chwili czekać nie mogę, bo to ok. 1h30min ode mnie do szpitala.....

o jaa no to faktycznie ... jej ja to bym się zestresowała przy rozpoczęciu skurczy... Kochana życzę Ci aby nie spadło za dużo śniegu jak się to wszystko u Ciebie zacznie :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy spadek wagi o kilka kilogramów jest niepokojący? Ostatnio ważyłam 82 kg, a dzisiaj waga pokazała 76 kg... Nie wiem jak to możliwe. Mam nadzieję że waga się popsuła.
    Dobra biorę się za sprzątanie bo zaczynam schizować. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby u małej nie było wady serduszka, to powiatowy mam 20min,ale muszę w klinicznym rodzić, tylko tam jest kardiolog.... Ja też życzę sobie, aby jak najmniej śniegu było...... ;-)

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag aa jak dokładnie to werandowanie wygląda? jak ubierasz Kostka i przez jaki czas jest przy otwartym oknie. czy balkonie? Czy po prostu trzymasz go na rękach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:20

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ