X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I w przypadku kobiet co mają 100km do szpitala...hehehe
    Ja do ostatniej chwili czekać nie mogę, bo to ok. 1h30min ode mnie do szpitala.....

trzeba mieć nadzieję, że porody będą szybkie, ale nie aż tak ;) ja mam połowę km do szpitala, ale i tak z wanny w domu chyba zrezygnuję, najwyżej zrobię falstart do szpitala, minus taki, że do porodu już mnie po nim nie wypuszczą, ale plus taki, że będę na miejscu :)

Malenq lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I w przypadku kobiet co mają 100km do szpitala...hehehe
    Ja do ostatniej chwili czekać nie mogę, bo to ok. 1h30min ode mnie do szpitala.....

Znam taka historię. Moja koleżanka z pracy była w ciąży z drugim dzieckiem, mieszkali pod Krakowem wtedy jakieś 40 km do szpitala. Dostała skurczy wiec przekonana ze ma czas poszła pod prysznic, relax i te sprawy, a tu nagle ona czuje, ze główka dziecka wychodzi. I akcja porodowa miała miejsce u niej w lazience, poród odbierał mąż z zestawem sluchawkowym i na linii miał pogotowie. Za ścianą spał słodko jej starszy syn. Karetka juz po nich jechała ale ona dostała juz skurczy partych. I słuchajcie była tak zestresowana, żeby nie obudzić dziecka ze nawet nie krzyczała, nie czuła bólu i jedyne co mówiła do męża to: bierz telefon i krec film bo nam nikt nie uwierzy, że rodzilam w lazience! :-) Mała urodziła się w lazience zaraz dojechalo pogotowie, przecieli pepowinę i na sygnale do szpitala. Ona opisuje ten poród jak coś niesamowtego co przytrafiło się właśnie jej! I to w bardzo pozytywny sposób, wiec nawet z największych opresji można wyjść cało jeśli psychicznie jest się nastawiony pozytywnie. Oczywiście pisze to tylko dlatego żeby dodać nam odwagi a nie straszyć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:28

Chanela, Malenq, ania_29, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:37

Nuskaw, Agus89, Malenq lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy,

Pewnie ze nie naciskam lekarzy, ze musi być 2015 ! Ja pytam. A oni, że albo taka moja uroda, albo mały rozbojnik. Tętno jesr wysokie , ale oni patrzą tu głównie na przepływy. A te obecnie ok.
    Dzis miesiąc do terminu. Mały ma niby 2950.
    Na razie nie miałam konstrukcji z anestezjologiem.
    Zupełnie nie wiem co planują oni sami nie wiedzą co będzie. Mówi ze szklanej kuli nie mają. Ktg - sa ma się upominałam o te drugie jak czułam, że te ruchy dziwne albo bolało. No i zawsze to tętno szalało non stop.

Teraz wzięli dziewczynę z bliźniakami - 31 tydzień- leżała tu już 15 tyg.
    Najważniejsze bezpieczeństwo Szymusia.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    właśnie dotarł do mnie laktator nie wiedziałam jak go złożyć hehe
    proponuję na cycka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

bluegirl89 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - no ogarnęła mnie panika, mam nadzieję że taka chwilowa. :D

Chciałam dzisiaj wyskoczyć do lumpka. Ale nie ma mojego płaszcza ciążowego. Dzwonię do męża a on mi mówi że mi schował żebym tyle nie biegała po mieście. :P Ostatnio narzekałam mu że mnie wszystko boli i teraz mam za swoje. :D

Nuskaw, kasiakra, Chanela, Malenq, jonka91, Ewelina88, szpilka, blador, Wiki81, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze, brawo dla męża :) Musisz trochę odpocząć. Nie możesz tak latać cały czas.

Agus89 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Chanela - no ogarnęła mnie panika, mam nadzieję że taka chwilowa. :D

Chciałam dzisiaj wyskoczyć do lumpka. Ale nie ma mojego płaszcza ciążowego. Dzwonię do męża a on mi mówi że mi schował żebym tyle nie biegała po mieście. :P Ostatnio narzekałam mu że mnie wszystko boli i teraz mam za swoje. :D
    Mój mi dziś zabrał z tego samego powodu buty, mam siedzieć w domu, wyleczyć katar i kaszel, mówi, że jutro będzie miał czas, obiecał, że pojedziemy razem, zawiezie mnie wszędzie tam gdzie chcę, ale dziś mam nigdzie nie wychodzić.

Agus89, Nuskaw, Chanela, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam prezenty pod choinką? Pochwalicie się co dostalyscie? Coś ciazowo-mamusinego czy niekoniecznie. Ja od Pana męża moje ulubione perfumy Chloe a od rodziny różnie: od słodyczy których nie jem, bo nie mogę, biżuterię, po moj ulubiony staff ze sklepu ze zdrową żywnością: młody jeczmien w proszku, sok z pokrzywy, herbatki ekologiczne i książka: dieta bez pszenicy. I już wiem skąd u mnie ta cukrzyca. Jestem w trakcie lektury i widzę że z etapem karmienia pojawi się u mnie na pewno etap zmiany diety. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:45

Chanela lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a dzisiaj w lumpie 50% taniej, a mnie to ominie. :D :P

Za karę obiadu nie zrobię haha.. :D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteś w szpitalu, monitorują Cię, będzie dobrze... Po Twoich postach nie wiem czy nie lepiej by dla Szymka było, żeby już przyszedł na świat. Strasznie dużo nerwów Ciebie kosztuje obecna sytuacja a stres na pewno nigdy nie służy...

Mąż był na tyle wspaniałomyślny że mnie podwiózł :) A teraz znów zaległam na kanapie... Ciągle mi niedobrze a głodna jestem. Chyba coś skubnę i wezmę się za obiad oraz karpatkę :)
    Oddajcie mi trochę skurczów, bo ja nic a nic nie czuję, tylko brzuch twardnieje raz po raz i uwiera :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    proponuję na cycka:)
    he he he, z tym, że Gosiaczek nie umiała go ZŁOŻYĆ, a nie ZAŁOŻYĆ :) he he he

A to w ogóle to HELOŁ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:54

Kawa, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mi się przypomniało że mam ochotę na ciasto! :D

Mam sernik i babkę. :D

Idę jeść i w końcu sprzątać.

Miłego popołudnia! :)

Malenq lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Mel to samo pomyslalam! Martus chyba zaspana czytala:D

Ja jeszcze leze. Maz tez mi zabral cos- auto zebym nigdzie nie jezdzila juz:p

Czqs wstac :)

MartaKD, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    he he he, z tym, że Gosiaczek nie umiała go ZŁOŻYĆ, a nie ZAŁOŻYĆ :) he he he

A to w ogóle to HELOŁ!
    o kurde,ale wyszła ze mnie anaalfabetka,hahaha.ja tak często mam,że coś zle przeczytam:)a tu jeszcze chciałam być dowcipna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:16

szpilka, jonka91, ania_29, Kawa, Agus89, bluegirl89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez duzo nasypało i ciagle pada, ale juz mniej, jestem bezsilna a dzis musze zrobic obiad :(
    no i mam dentyste na 12.30 jutro

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    o kurde,ale wyszła ze mnie anaalfabetka,hahaha.ja tak często mam,że coś zle przeczytam:)a tu jeszcze chciałam być dowcipna:)
    Wg mnie wyszło Ci :D :D :D

Chanela nie ma problemu, wpadaj do mnie na południowy-wschód :D

A ten śnieg sypie i sypie...

MartaKD, bluegirl89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezu moj byl wczoraj psy sasiadow nakarmic, bo wyjechali na swieta i mial je ktos karmic, no i na poczatku przyjezdzal, a teraz snieg spadl sladów zadnych nie bylo to sie zlitowalismy i nawet ten co niebezpieczny jest przyjał cieple jedzenie z wdziecznoscia a nie z wbijaniem zebów w karmiacego
    na szczescie sasiedzi maja dzis wrocic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ