X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nie kupowałam np. na zapas multum pieluch bo nie wiem jak na nie skóra dziecka zareaguje. A nie widzę problemu aby w razie czego mąż wyskoczył do sklepu po pieluchy, kremy, chusteczki itp.
    Piorunem skoczy bo pewnie taki będzie zaaferowany rolą ojca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:04

Ag..., Malenq, Nuskaw lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Agus89, mam wlasnie tą mega pake. Wiecie co, tak naprawde wbieramy to nie wiadomo ile a jak przyjdzie co do czego to byle jakie pierwsze lepsze dobre do wytarcia dupki.

Tak jak Isabelle pisala, moj maly tez zuzywa je duzo szybciej niz ja je wybieralam:)

W szpitalu widzialam ze rozne przerozniste mialy babeczki więc chyba nie kazdy wie o blogu sroki:) a ja skladu nawet juz nie sprawdzam.

Ag masz rację. Teraz tak staramy się wszystko wybierać jak najlepsze, a później to faktycznie wszystko jedno. :P

Ogólnie jakiekolwiek Dady mają lepszy skład niż chusteczki Pampersa.

Malenq lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki hmmm, to moze ja tez ciachnę. Czytalam ze do miesiąca nie powinno sie obcinac.
    Ja juz 2 razy obcinałam. W szpitali położne mówiły, żeby po powrocie do domu obciąć.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejkuuuuuuuuuuuuuu za dużo tego jak na moją małą główkę......

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja juz 2 razy obcinałam. W szpitali położne mówiły, żeby po powrocie do domu obciąć.
    no to Kostek ma dzis manicure w planie w takim razie:)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki hmmm, to moze ja tez ciachnę. Czytalam ze do miesiąca nie powinno sie obcinac.
    Jak paznokietki są połączone błonką z opuszkiem to na razie ich nie ruszaj :)

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uwagi na to że nie wychodzę z domu zamówiłam na allegro pieluch za 300 zł i kosmetyków za 500 zł. Będę miała zapasy. Ale Wam polecam jak jeszcze jesteście na chodzie przygotować sobie więcej rzeczy na później. W sumie mam czas bo Hania dużo śpi, tylko jestem uwięziona w domu i nie na chodzie.

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

co ty, one wystają juz jak u rasowej tipsiary:P

Agus89, Nuskaw lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Co do chusteczek Dady.
    Była taka seria limitowana Dada Naturals jakoś we wakacje. Te chusteczki miały super skład. Żadnych parabenów, silikonów itp.
    O takie miały opakowanie:
    6787f5.jpg

A teraz niedawno były takie wielkie paki z pudełkiem gratis.
    No i myślę sobie że skoro mają taki super skład to wezmę na zapas.
    Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam w domu, że opakowanie praktycznie to samo a skład zupełnie inny. :/ Wkurzyłam się.
    Te mają gorszy skład:
    abpe11.jpg

Ja nawet nie wiedziałam że one mają różne składy. Też mam te pierwsze z promocji. I one są naprawdę fajne. A tak pojedynczo to które są teraz w Biedrze?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hm, nie wiem co to znaczy, ale one odstają i same się łamią i siebie dziecko drapie

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co ty, one wystają juz jak u rasowej tipsiary:P
    Skoro tak, to ok ;)
    Wiki81 wrote:
    Hm, nie wiem co to znaczy, ale one odstają i same się łamią i siebie dziecko drapie
    Na początku płytka paznokciowa jest połączona delikatną skórką z opuszkiem i chodzi o to, aby jej nie skaleczyć przy obcinaniu paznokci. Lepiej ubrać niedrapki, niż gdyby miała się zrobić infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:14

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troszkę pieluszek jednorazowych, jak Ala będzie miała na nie uczulenie to się odsprzeda - kupowałam w promocyjnych cenach, więc strat nie powinno być. Tak, jak pisałam, chusteczki mam różne, na próbę - coś się znajdzie, jakby mycie wodą nie wyszło. Jeśli chodzi o kosmetyki - mam niewiele, żeby mieć, a co się przyda to wyjdzie w praniu. Mam tylko maści na pupę po dwie tubki - Alantan Dermoline z wit F i Alantan Dermoline z A+E na niepogodę.
    O te:
    http://www.alantandermoline.pl/produkty-alantan-dermoline/6-masc-pielegnacyjna-z-witamina-f.html
    http://www.alantandermoline.pl/produkty-alantan-dermoline/7-krem-ochronny-poltlusty-z-witaminami-a-e.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:14

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet mówi, że w 2-3 tygodniu życia można pierwszy raz obciąż paznokcie. Z uwagi, żeby nie skaleczyć dziecka i jak faktycznie są zrośnięte błonką z opuszkami. Ania miała rację.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja mam czasem wrazenie ze mam konia w łóżeczku tak zarży. Mialam takie samo cos jak mowisz i polozna mowila ze wszystko OK, ze tak jak u czlowieka moze sobie zacharczeć.
    Ja mam nawilzacz i nawilzam nim bo mam sucho jak grzeja kaloryfery. Nie wiem czy to od tego ale sama mowila zeby sprawdzic wilgotnosc i temp. Kupilismy taki termomert i czujnik jest przy lozeczku. Okazalo sie ze faktycznie mial za sucho.

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja mam troszkę pieluszek jednorazowych, jak Ala będzie miała na nie uczulenie to się odsprzeda - kupowałam w promocyjnych cenach, więc strat nie powinno być. Tak, jak pisałam, chusteczki mam różne, na próbę - coś się znajdzie, jakby mycie wodą nie wyszło. Jeśli chodzi o kosmetyki - mam niewiele, żeby mieć, a co się przyda to wyjdzie w praniu. Mam tylko maści na pupę po dwie tubki - Alantan Dermoline z wit F i Alantan Dermoline z A+E na niepogodę.

ja mam calą serie baby dream a uzywam tylko linomagu z bepanthenem zamiennie i musteli do kąpieli. Reszta się kurzy w szafie.
    Dzis kupilam krem z witamina F18 zeby malego smarowac bo polozna polecila na suchą skore, ze lepsze niz oliwka.

no i na zimno krem z baby dream, ale to narazie tylko do werandowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:15

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ja nawet nie wiedziałam że one mają różne składy. Też mam te pierwsze z promocji. I one są naprawdę fajne. A tak pojedynczo to które są teraz w Biedrze?

Te z serii Naturals to są dostępne tylko w dużych pakach od czasu do czasu.
    A tak pojedynczo to chyba są te standardowe. Nawet nie przyglądałam się, bo na razie mam zapasów dosyć. :P
    24x495c.jpg

Skład rewelacyjny nie jest, wolę już chusteczki Tami.
    Mniej znane, ale bardzo dobre.
    29zyema.jpg

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam te biale pampersy i zielone- nie widze roznicy.
    Mialam tez kilka probek roznych, tak samo zasikal. Ale tez zostane przy pampersach:)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie zastanawiałam jaka jest różnica między zielonymi pampersami a tymi premium care...kupiłam jednak te zielone, bo tańsze były :/

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ