X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nie kupowałam np. na zapas multum pieluch bo nie wiem jak na nie skóra dziecka zareaguje. A nie widzę problemu aby w razie czego mąż wyskoczył do sklepu po pieluchy, kremy, chusteczki itp.
    Piorunem skoczy bo pewnie taki będzie zaaferowany rolą ojca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:04

Ag..., Malenq, Nuskaw lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Agus89, mam wlasnie tą mega pake. Wiecie co, tak naprawde wbieramy to nie wiadomo ile a jak przyjdzie co do czego to byle jakie pierwsze lepsze dobre do wytarcia dupki.

Tak jak Isabelle pisala, moj maly tez zuzywa je duzo szybciej niz ja je wybieralam:)

W szpitalu widzialam ze rozne przerozniste mialy babeczki więc chyba nie kazdy wie o blogu sroki:) a ja skladu nawet juz nie sprawdzam.

Ag masz rację. Teraz tak staramy się wszystko wybierać jak najlepsze, a później to faktycznie wszystko jedno. :P

Ogólnie jakiekolwiek Dady mają lepszy skład niż chusteczki Pampersa.

Malenq lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki hmmm, to moze ja tez ciachnę. Czytalam ze do miesiąca nie powinno sie obcinac.
    Ja juz 2 razy obcinałam. W szpitali położne mówiły, żeby po powrocie do domu obciąć.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejkuuuuuuuuuuuuuu za dużo tego jak na moją małą główkę......

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja juz 2 razy obcinałam. W szpitali położne mówiły, żeby po powrocie do domu obciąć.
    no to Kostek ma dzis manicure w planie w takim razie:)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki hmmm, to moze ja tez ciachnę. Czytalam ze do miesiąca nie powinno sie obcinac.
    Jak paznokietki są połączone błonką z opuszkiem to na razie ich nie ruszaj :)

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uwagi na to że nie wychodzę z domu zamówiłam na allegro pieluch za 300 zł i kosmetyków za 500 zł. Będę miała zapasy. Ale Wam polecam jak jeszcze jesteście na chodzie przygotować sobie więcej rzeczy na później. W sumie mam czas bo Hania dużo śpi, tylko jestem uwięziona w domu i nie na chodzie.

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

co ty, one wystają juz jak u rasowej tipsiary:P

Agus89, Nuskaw lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Co do chusteczek Dady.
    Była taka seria limitowana Dada Naturals jakoś we wakacje. Te chusteczki miały super skład. Żadnych parabenów, silikonów itp.
    O takie miały opakowanie:
    6787f5.jpg

A teraz niedawno były takie wielkie paki z pudełkiem gratis.
    No i myślę sobie że skoro mają taki super skład to wezmę na zapas.
    Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam w domu, że opakowanie praktycznie to samo a skład zupełnie inny. :/ Wkurzyłam się.
    Te mają gorszy skład:
    abpe11.jpg

Ja nawet nie wiedziałam że one mają różne składy. Też mam te pierwsze z promocji. I one są naprawdę fajne. A tak pojedynczo to które są teraz w Biedrze?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hm, nie wiem co to znaczy, ale one odstają i same się łamią i siebie dziecko drapie

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co ty, one wystają juz jak u rasowej tipsiary:P
    Skoro tak, to ok ;)
    Wiki81 wrote:
    Hm, nie wiem co to znaczy, ale one odstają i same się łamią i siebie dziecko drapie
    Na początku płytka paznokciowa jest połączona delikatną skórką z opuszkiem i chodzi o to, aby jej nie skaleczyć przy obcinaniu paznokci. Lepiej ubrać niedrapki, niż gdyby miała się zrobić infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:14

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troszkę pieluszek jednorazowych, jak Ala będzie miała na nie uczulenie to się odsprzeda - kupowałam w promocyjnych cenach, więc strat nie powinno być. Tak, jak pisałam, chusteczki mam różne, na próbę - coś się znajdzie, jakby mycie wodą nie wyszło. Jeśli chodzi o kosmetyki - mam niewiele, żeby mieć, a co się przyda to wyjdzie w praniu. Mam tylko maści na pupę po dwie tubki - Alantan Dermoline z wit F i Alantan Dermoline z A+E na niepogodę.
    O te:
    http://www.alantandermoline.pl/produkty-alantan-dermoline/6-masc-pielegnacyjna-z-witamina-f.html
    http://www.alantandermoline.pl/produkty-alantan-dermoline/7-krem-ochronny-poltlusty-z-witaminami-a-e.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:14

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet mówi, że w 2-3 tygodniu życia można pierwszy raz obciąż paznokcie. Z uwagi, żeby nie skaleczyć dziecka i jak faktycznie są zrośnięte błonką z opuszkami. Ania miała rację.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja mam czasem wrazenie ze mam konia w łóżeczku tak zarży. Mialam takie samo cos jak mowisz i polozna mowila ze wszystko OK, ze tak jak u czlowieka moze sobie zacharczeć.
    Ja mam nawilzacz i nawilzam nim bo mam sucho jak grzeja kaloryfery. Nie wiem czy to od tego ale sama mowila zeby sprawdzic wilgotnosc i temp. Kupilismy taki termomert i czujnik jest przy lozeczku. Okazalo sie ze faktycznie mial za sucho.

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja mam troszkę pieluszek jednorazowych, jak Ala będzie miała na nie uczulenie to się odsprzeda - kupowałam w promocyjnych cenach, więc strat nie powinno być. Tak, jak pisałam, chusteczki mam różne, na próbę - coś się znajdzie, jakby mycie wodą nie wyszło. Jeśli chodzi o kosmetyki - mam niewiele, żeby mieć, a co się przyda to wyjdzie w praniu. Mam tylko maści na pupę po dwie tubki - Alantan Dermoline z wit F i Alantan Dermoline z A+E na niepogodę.

ja mam calą serie baby dream a uzywam tylko linomagu z bepanthenem zamiennie i musteli do kąpieli. Reszta się kurzy w szafie.
    Dzis kupilam krem z witamina F18 zeby malego smarowac bo polozna polecila na suchą skore, ze lepsze niz oliwka.

no i na zimno krem z baby dream, ale to narazie tylko do werandowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:15

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ja nawet nie wiedziałam że one mają różne składy. Też mam te pierwsze z promocji. I one są naprawdę fajne. A tak pojedynczo to które są teraz w Biedrze?

Te z serii Naturals to są dostępne tylko w dużych pakach od czasu do czasu.
    A tak pojedynczo to chyba są te standardowe. Nawet nie przyglądałam się, bo na razie mam zapasów dosyć. :P
    24x495c.jpg

Skład rewelacyjny nie jest, wolę już chusteczki Tami.
    Mniej znane, ale bardzo dobre.
    29zyema.jpg

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam te biale pampersy i zielone- nie widze roznicy.
    Mialam tez kilka probek roznych, tak samo zasikal. Ale tez zostane przy pampersach:)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie zastanawiałam jaka jest różnica między zielonymi pampersami a tymi premium care...kupiłam jednak te zielone, bo tańsze były :/

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ