X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ag, chyba nie tylko ja. Na 2 stycznia było nas 2 lub 3, jakoś...

Selene juz rozładowana :)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zażywacie magnez codziennie czy tylko przy skurczach?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Też chciałam się bawić w przegotowaną wodę i mydełko w szpitalu, ale położna mi doradziła żeby zostawić to na etap do domu. Nie wiadomo czy będziesz w stanie wstać żeby przynieść sobie wody, a dupke trzeba wytrzeć. Ja biorę jedna paczkę, kupiłam dady, skład znośny, może mały nie będzie miał uczulenia. Jak zobaczę ze dużo schodzi, kolejną przyniesie z domu Pan Mąż.

ja tez uzywam dady,ale tych o skladzie co sroka poleca nigdzie nie ma. teraz kupilam huggies ( te polecane przez sroke), zobaczymy. Po bialych chusteczkach pampers mial wysypkee na dupie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma różne chusteczki - sama kupiłam tylko z Rossmanna, bo planowałam nie używać, ale moja mamuśka zakupiła zapasik - Pampers, z Lidla, z Biedronki, Nivea.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginekolog powiedział aby odstawić już wszelkie rozkurczowe środki.
    Podobno przy skurczach tych porodowych no spa nie pomoże i nie ma sensu brać.
    No ale przy tych przepowiadających jak najbardziej rozkurczowe pomagają

o kurna nie mam kupionych chusteczek do dupki dziecka .. też sugerowałam się wodą i mydełkiem, bo kiedyś już była tu o tym rozmowa ajajaj.
    Dada w biedronce można tylko kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:48

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo nospy- ona na skurcze nie pomaga, a przed porodem czesto jest podawana na zmiekczenie szyjki zeby szybciej poszlo.
    Wiec nie wiem czy ma sens szpikowanie się nospą pod koniec.
    Na te wlasciwe porodowe nie pomaga juz napewno wogole:D

co do magnezu- ja jadlam 3x2 asmagu forte codziennie. duzo wody pijcie, to lepsze niz nospa.

a wgole dali mi cos rozkurczowego na porodowce, nie pamietam nazwy ale pokazywala mi fiolke. teraz sie zastanawiam jaki byl tego sens:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:47

Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, właśnie pamiętam ze pisałaś ze po pampersa chusteczkach coś Kostkowi wyszło. Dady zmieniły skład ale któregoś wieczoru zrobilam maly risercz i prześledziłam po tych chemicznych nazwach blog sroki i skład nie jest taki zły. Bardziej mnie zastanawia czy się nie wyciągają po 3 i czy nie wysychaja i czy dobrze zbierają kupsztale :-) W razie czego tez na liście kolejne mam huggsy. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wiem że zmiękcza, ale na przepowiadające bóle i te idące z krzyża/pachwin mi pomaga. Czuje sie fatalnie i chyba będę dzwonić czy 2 nie przyjechać na cc. Piję codziennie ok 2l wody i biorę magnez f. a skurcze dalej mnie męczą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja magnez nadal biorę magneB6 3x2 tabl

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko DHA + kwas foliowy (2w1) i Chela MagB6 mama :)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a bierz na zdrowie, w końcu magnez nie tylko ma właściwości rozkurczowe ale i wiele wiele innych :)

ja biorę już tylko kwas DHA i Prenatal Classic :)
    Jak byłam w szpitalu to mi dawali 3 razy dziennie nospe forte, to ją sobie do torebki wrzucałam po cichaczu :P ( w szpitalu na patologii byłam jedynie ze względu podania sterydów tak na wszelki wypadek) a po konsultacji z lekarzem już od dawna nie brałam no spy tylko magnez..
    Zresztą słyszałam o zespole tych dzieci ponospowych, wolałam więc nospy nie brać tylko magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:59

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ag, właśnie pamiętam ze pisałaś ze po pampersa chusteczkach coś Kostkowi wyszło. Dady zmieniły skład ale któregoś wieczoru zrobilam maly risercz i prześledziłam po tych chemicznych nazwach blog sroki i skład nie jest taki zły. Bardziej mnie zastanawia czy się nie wyciągają po 3 i czy nie wysychaja i czy dobrze zbierają kupsztale :-) W razie czego tez na liście kolejne mam huggsy. :-)

wyciagają się po 2:) są bardzo dobrze nawilzone ale zalezy to od paczki. Jedna byla prawie mokra a druga duzo bardziej sucha. Kupsony zbierają pierwszorzędnie;)

Nuskaw lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusteczek Dady.
    Była taka seria limitowana Dada Naturals jakoś we wakacje. Te chusteczki miały super skład. Żadnych parabenów, silikonów itp.
    O takie miały opakowanie:
    6787f5.jpg

A teraz niedawno były takie wielkie paki z pudełkiem gratis.
    No i myślę sobie że skoro mają taki super skład to wezmę na zapas.
    Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam w domu, że opakowanie praktycznie to samo a skład zupełnie inny. :/ Wkurzyłam się.
    Te mają gorszy skład:
    abpe11.jpg

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Na Borowskiej. Mam tam lekarza. Wiem, ze są różne opinie, ale ja mieszkam po sąsiedzku, tam chodziłam na szkołę rozenia i jest czysto i ładnie:) A.loth a Ty tez z Wrocławia??:)

Z Wrocławia :) Ja też na pewno na Borowskiej i też mam tam lekarza. A do kogo chodzisz? Już wiele razy leżałam na Borowskiej i na ginekologii i na patologii ciąży, więc wszystko już tam znam i nawet panie sprzątające sale mnie kojarzą ;)

Jeszcze ja jestem w takim "bliskim noworocznym terminie". Wczoraj wypadł krwisty czop, dzisiaj mały coś bardzo spokojny jest i raz pogoniło mnie do toalety. Chociaż, jak znam życie, to nic nie oznacza... ;) Skurcze niezmiennie są i nie bolą bardziej niż zwykle.

Gwiazdeczka, ja od jakiegoś miesiąca mam podobne bóle i ciągnięcia i jest coraz gorzej, ale u mnie to głównie sprawa żylaków, które mi wyskoczyły. Do tego coraz silniejsze napieranie dziecka na krocze.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi trzymam za Ciebie kciuki, Ty to już przechodziłaś więc wiesz z czym to się je i sie nie boisz. Super!!!

Ag, dlaczego nie obcinasz jeszcze paznokietków? Ja juz obcięłam.

Co do pieluszek, to ja różnych próbowałam (poza Dadą) w pierwszej ciąży i dla mnie tylko pampersy !!! Inne się ruszają, przeciekają, sa za krótkie, za szerokie... Więc jak kto woli. Mój Synek miał uczulenie na wszystko co miało nazwę Nivea. U Hani jeszcze nie widzę, Używałam chusteczek Pampers i Chicco.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko skurcze łydek mnie łapią to i magnez piję....do tego żelazo i DHA
    i oczywiście z rana probiotyki

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89, mam wlasnie tą mega pake. Wiecie co, tak naprawde wbieramy to nie wiadomo ile a jak przyjdzie co do czego to byle jakie pierwsze lepsze dobre do wytarcia dupki.

Tak jak Isabelle pisala, moj maly tez zuzywa je duzo szybciej niz ja je wybieralam:)

W szpitalu widzialam ze rozne przerozniste mialy babeczki więc chyba nie kazdy wie o blogu sroki:) a ja skladu nawet juz nie sprawdzam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag wiem że zmiękcza, ale na przepowiadające bóle i te idące z krzyża/pachwin mi pomaga. Czuje sie fatalnie i chyba będę dzwonić czy 2 nie przyjechać na cc. Piję codziennie ok 2l wody i biorę magnez f. a skurcze dalej mnie męczą..

Wiem co czujesz. U mnie tak samo. Mimo zażywania magnezu skurcze są czasem tak silne że zginam się w pół. Na szczęście już niedługo będziemy tulić nasze dziewczynki. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki hmmm, to moze ja tez ciachnę. Czytalam ze do miesiąca nie powinno sie obcinac.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ