*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuskaw wrote:Też chciałam się bawić w przegotowaną wodę i mydełko w szpitalu, ale położna mi doradziła żeby zostawić to na etap do domu. Nie wiadomo czy będziesz w stanie wstać żeby przynieść sobie wody, a dupke trzeba wytrzeć. Ja biorę jedna paczkę, kupiłam dady, skład znośny, może mały nie będzie miał uczulenia. Jak zobaczę ze dużo schodzi, kolejną przyniesie z domu Pan Mąż.
ja tez uzywam dady,ale tych o skladzie co sroka poleca nigdzie nie ma. teraz kupilam huggies ( te polecane przez sroke), zobaczymy. Po bialych chusteczkach pampers mial wysypkee na dupie. -
mi ginekolog powiedział aby odstawić już wszelkie rozkurczowe środki.
Podobno przy skurczach tych porodowych no spa nie pomoże i nie ma sensu brać.
No ale przy tych przepowiadających jak najbardziej rozkurczowe pomagają
o kurna nie mam kupionych chusteczek do dupki dziecka .. też sugerowałam się wodą i mydełkiem, bo kiedyś już była tu o tym rozmowa ajajaj.
Dada w biedronce można tylko kupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:48
-
Dziewczyny apropo nospy- ona na skurcze nie pomaga, a przed porodem czesto jest podawana na zmiekczenie szyjki zeby szybciej poszlo.
Wiec nie wiem czy ma sens szpikowanie się nospą pod koniec.
Na te wlasciwe porodowe nie pomaga juz napewno wogole:D
co do magnezu- ja jadlam 3x2 asmagu forte codziennie. duzo wody pijcie, to lepsze niz nospa.
a wgole dali mi cos rozkurczowego na porodowce, nie pamietam nazwy ale pokazywala mi fiolke. teraz sie zastanawiam jaki byl tego sens:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:47
Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg, właśnie pamiętam ze pisałaś ze po pampersa chusteczkach coś Kostkowi wyszło. Dady zmieniły skład ale któregoś wieczoru zrobilam maly risercz i prześledziłam po tych chemicznych nazwach blog sroki i skład nie jest taki zły. Bardziej mnie zastanawia czy się nie wyciągają po 3 i czy nie wysychaja i czy dobrze zbierają kupsztale
W razie czego tez na liście kolejne mam huggsy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq a bierz na zdrowie, w końcu magnez nie tylko ma właściwości rozkurczowe ale i wiele wiele innych
ja biorę już tylko kwas DHA i Prenatal Classic
Jak byłam w szpitalu to mi dawali 3 razy dziennie nospe forte, to ją sobie do torebki wrzucałam po cichaczu( w szpitalu na patologii byłam jedynie ze względu podania sterydów tak na wszelki wypadek) a po konsultacji z lekarzem już od dawna nie brałam no spy tylko magnez..
Zresztą słyszałam o zespole tych dzieci ponospowych, wolałam więc nospy nie brać tylko magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:59
-
Nuskaw wrote:Ag, właśnie pamiętam ze pisałaś ze po pampersa chusteczkach coś Kostkowi wyszło. Dady zmieniły skład ale któregoś wieczoru zrobilam maly risercz i prześledziłam po tych chemicznych nazwach blog sroki i skład nie jest taki zły. Bardziej mnie zastanawia czy się nie wyciągają po 3 i czy nie wysychaja i czy dobrze zbierają kupsztale
W razie czego tez na liście kolejne mam huggsy.
wyciagają się po 2:) są bardzo dobrze nawilzone ale zalezy to od paczki. Jedna byla prawie mokra a druga duzo bardziej sucha. Kupsony zbierają pierwszorzędnie;)Nuskaw lubi tę wiadomość
-
Co do chusteczek Dady.
Była taka seria limitowana Dada Naturals jakoś we wakacje. Te chusteczki miały super skład. Żadnych parabenów, silikonów itp.
O takie miały opakowanie:
A teraz niedawno były takie wielkie paki z pudełkiem gratis.
No i myślę sobie że skoro mają taki super skład to wezmę na zapas.
Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam w domu, że opakowanie praktycznie to samo a skład zupełnie inny.Wkurzyłam się.
Te mają gorszy skład:
-
Izabelka88 wrote:Na Borowskiej. Mam tam lekarza. Wiem, ze są różne opinie, ale ja mieszkam po sąsiedzku, tam chodziłam na szkołę rozenia i jest czysto i ładnie:) A.loth a Ty tez z Wrocławia??
Z WrocławiaJa też na pewno na Borowskiej i też mam tam lekarza. A do kogo chodzisz? Już wiele razy leżałam na Borowskiej i na ginekologii i na patologii ciąży, więc wszystko już tam znam i nawet panie sprzątające sale mnie kojarzą
Jeszcze ja jestem w takim "bliskim noworocznym terminie". Wczoraj wypadł krwisty czop, dzisiaj mały coś bardzo spokojny jest i raz pogoniło mnie do toalety. Chociaż, jak znam życie, to nic nie oznacza...Skurcze niezmiennie są i nie bolą bardziej niż zwykle.
Gwiazdeczka, ja od jakiegoś miesiąca mam podobne bóle i ciągnięcia i jest coraz gorzej, ale u mnie to głównie sprawa żylaków, które mi wyskoczyły. Do tego coraz silniejsze napieranie dziecka na krocze. -
Tymi trzymam za Ciebie kciuki, Ty to już przechodziłaś więc wiesz z czym to się je i sie nie boisz. Super!!!
Ag, dlaczego nie obcinasz jeszcze paznokietków? Ja juz obcięłam.
Co do pieluszek, to ja różnych próbowałam (poza Dadą) w pierwszej ciąży i dla mnie tylko pampersy !!! Inne się ruszają, przeciekają, sa za krótkie, za szerokie... Więc jak kto woli. Mój Synek miał uczulenie na wszystko co miało nazwę Nivea. U Hani jeszcze nie widzę, Używałam chusteczek Pampers i Chicco.www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Agus89, mam wlasnie tą mega pake. Wiecie co, tak naprawde wbieramy to nie wiadomo ile a jak przyjdzie co do czego to byle jakie pierwsze lepsze dobre do wytarcia dupki.
Tak jak Isabelle pisala, moj maly tez zuzywa je duzo szybciej niz ja je wybieralam:)
W szpitalu widzialam ze rozne przerozniste mialy babeczki więc chyba nie kazdy wie o blogu sroki:) a ja skladu nawet juz nie sprawdzam. -
Kawa wrote:Ag wiem że zmiękcza, ale na przepowiadające bóle i te idące z krzyża/pachwin mi pomaga. Czuje sie fatalnie i chyba będę dzwonić czy 2 nie przyjechać na cc. Piję codziennie ok 2l wody i biorę magnez f. a skurcze dalej mnie męczą..
Wiem co czujesz. U mnie tak samo. Mimo zażywania magnezu skurcze są czasem tak silne że zginam się w pół. Na szczęście już niedługo będziemy tulić nasze dziewczynki.