*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymi trzymam kciuki! Za Gosiaczka też!
Wkładki mam z Nuka bo była promocja i fajne się wydają, duże z lepcem.
Malenq moja mała ciągle tak się wypina. Najbardziej jak tata puka jej w wystawione stopy to ona wtedy mu dupcie z drugiej strony wystawia. Taka mądrala.
Ania udusze Cię! Właśnie gotuje ziemniaki na te naleśniki i cała się ślinie. Boję się trochę że znowu będzie mnie żołądek bolał ale może nie będzie tak źleMalenq lubi tę wiadomość
-
gwiazdeczko nic z wymienionych. Moja "tylko" mi wszystkie bebechy wyściska, mam wrażenie że pęcherz, jajniki zgniata w swoich rączkach
A najgorsze to seryjne twardnienia brzucha, mam dość tego głazu, który ciągnie, gniecie. Ciężko przyjąć jakąś pozycję z tak napiętym brzuchem
Zagoniłam dziada do robienia karpatki
Ewelinko mój brzuch przyjął amciu całkiem dobrzeSmacznego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:24
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
A dzis moja babcia przeszla samą siebie. Mama mowi mi ze opowiadala jej jak mały się polał cały i mial calego bodziaka mokrego...na to babcia śmiertelnie poważnie " Danka ( do mojej amy) ty powiedz jej ze ona juz moze takie male pampersy kupować, są takie:D
padłam... moja babcia ma ponad 70 lat, nigdy nie pracowala i troche robi sie jak dziecko juz:) ale uwielbiam ją, w polowie mnie wychowala. Ale teksty ma czasem niezapomniane:)Malenq, Chanela, bluegirl89, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:Tymi powodzenia, trzymam kciuki , mam nadziwje, ze wytrzymacie do 1 stycznia. Informuj nas o wszystkim.
Dziewczyny a czy wy też tak macie?
1. Uczucie napuchniętych warg sromowych przy chodzeniu
2. Czasami przy leżeniu i próbie zmiany pozycji z jednego boku na drugi bardzo nieprzyjemne uczucie,wręcz ból w wargach sromowych, pachwinach, kości łonowej?
3. Czasami uczucie rozsadzania wręcz miednicy, rozpieranie, rozciąganie
4. Napieranie dziecka na pęcherz i uczucie jak by aż cewka moczowa się wykręcała
5. Napieranie dziecka na szyjkę dość bolesne aż czasami kłuje mocno?
1. tak
2.nie
3. tak
4.tak
5. może nie napieranie, ale szyjka boli mnie od jakiegoś czasu.......Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:Ag... ale dla męża to tylko to flizelinowe wdzianko? Nic więcej nie potrzeba? A krem jaki? Bo ja się zastanawiałam czy pakować tylko ten na codzień czy jeszcze ten z tlenkiem cynku na wszelki wypadek?
U mnie nie trzeba bylo miec wdzianka ale rzeczy na przebranie- buty, gacie i t shirt/ bluza. Wazne zeby nie byl w tym w czym przyszedł.
Krem mialam rozowy linomag i bepanthen ale w sumie go nie uzylam.
za to jedna paczka chusteczek mi brakla- jak sie uczylam przewijac to zuzywalam ich 3x wiecej nic potrzebowalam:)
tak samo z pampersami:) -
A.loth wrote:Izabelka, w którym szpitalu planujesz rodzić we Wrocławiu?
Na Borowskiej. Mam tam lekarza. Wiem, ze są różne opinie, ale ja mieszkam po sąsiedzku, tam chodziłam na szkołę rozenia i jest czysto i ładnie:) A.loth a Ty tez z Wrocławia?? -
Co do postanowień noworocznych- nigdy nie robiłam, nie jestem w tym dobra.
Chcialabym byc dobrą mamuśką i ogarniac wszystko w miare nie tracąc przy tym na byciu sobą i byciu żonką. Mysle ze da sie zrobic, mam nadzieje:)
CO do wagi- witaj wago sprzed ciązy. No zostało mi 1,5 kg na plusie wiec nici z utrzymania się na poziomie 50.
Ale cellulit zniknął...mozliwe to po ciąży?
za to cycki mam jak tygrys syberyjki- maly ma takie pazury ze uuhhh...a musze zaczekac z obcieciem jeszcze. -
nick nieaktualny
-
Melula wrote:Mamuśki, doradźcie. Spakowałam tylko małą paczkę mokrych chusteczek - 30 sztuk, za mało będzie? Planuję używać wody z mydełkiem, ale nie wiem co na to pielęgniarki...
no mi poszly 2 paczki ( albo nawet 3) po 72 w szpitalu. Ja uzywalam ich duzo za duzo jak sie uczylam, pozatym maly potrzebowal ich jak go oddawalam do pielegnacji. -
Ach, nie mogę się napatrzeć...
Jesteś w 40 tygodniu ciąży
(39 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 37 tydzień
Data porodu:
2 stycznia 2015
(pozostało 4 dni)
Dzięki Ag, muszę w takim razie zamienić paczuszki. Małą włożyć do torby przy wózku, a większą do walizki Ali...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:36
Ag..., Malenq, Gwiazdeczka27, Kawa, ania_29, Agus89, bluegirl89, Becia81, Wiki81, Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Melula wrote:Ach, nie mogę się napatrzeć...
Jesteś w 40 tygodniu ciąży
(39 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 37 tydzień
Data porodu:
2 stycznia 2015
(pozostało 4 dni)
ojej, melula ty jedna zostalas na teleexpress!Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelula wrote:Mamuśki, doradźcie. Spakowałam tylko małą paczkę mokrych chusteczek - 30 sztuk, za mało będzie? Planuję używać wody z mydełkiem, ale nie wiem co na to pielęgniarki...
Też chciałam się bawić w przegotowaną wodę i mydełko w szpitalu, ale położna mi doradziła żeby zostawić to na etap do domu. Nie wiadomo czy będziesz w stanie wstać żeby przynieść sobie wody, a dupke trzeba wytrzeć. Ja biorę jedna paczkę, kupiłam dady, skład znośny, może mały nie będzie miał uczulenia. Jak zobaczę ze dużo schodzi, kolejną przyniesie z domu Pan Mąż.