X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jaka ulga... Czyli jesteśmy wszystkie normalne i wszystko jest ok :-) przynajmniej wychodzi na to, że tak powinno być :-)

Nuskaw lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi trzymam kciuki! Za Gosiaczka też!
    Wkładki mam z Nuka bo była promocja i fajne się wydają, duże z lepcem.
    Malenq moja mała ciągle tak się wypina. Najbardziej jak tata puka jej w wystawione stopy to ona wtedy mu dupcie z drugiej strony wystawia. Taka mądrala.

Ania udusze Cię! Właśnie gotuje ziemniaki na te naleśniki i cała się ślinie. Boję się trochę że znowu będzie mnie żołądek bolał ale może nie będzie tak źle

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko nic z wymienionych. Moja "tylko" mi wszystkie bebechy wyściska, mam wrażenie że pęcherz, jajniki zgniata w swoich rączkach ;) A najgorsze to seryjne twardnienia brzucha, mam dość tego głazu, który ciągnie, gniecie. Ciężko przyjąć jakąś pozycję z tak napiętym brzuchem

Zagoniłam dziada do robienia karpatki 11icon_devil.gif

Ewelinko mój brzuch przyjął amciu całkiem dobrze :) Smacznego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:24

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:38

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi...jutro się za to zabiorę...taki jest PLAN :D

Tymi...jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki i myśl pozytywnie, a nuż to Ciebie w teleekspresie ujrzymy :P

Nuskaw lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Smyku są wyprzedaże jakby co :P
    http://www.smyk.com/wyprzedaz

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moja babcia przeszla samą siebie. Mama mowi mi ze opowiadala jej jak mały się polał cały i mial calego bodziaka mokrego...na to babcia śmiertelnie poważnie " Danka ( do mojej amy) ty powiedz jej ze ona juz moze takie male pampersy kupować, są takie:D

padłam... moja babcia ma ponad 70 lat, nigdy nie pracowala i troche robi sie jak dziecko juz:) ale uwielbiam ją, w polowie mnie wychowala. Ale teksty ma czasem niezapomniane:)

Malenq, Chanela, bluegirl89, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Tymi powodzenia, trzymam kciuki , mam nadziwje, ze wytrzymacie do 1 stycznia. Informuj nas o wszystkim.

Dziewczyny a czy wy też tak macie?
    1. Uczucie napuchniętych warg sromowych przy chodzeniu
    2. Czasami przy leżeniu i próbie zmiany pozycji z jednego boku na drugi bardzo nieprzyjemne uczucie,wręcz ból w wargach sromowych, pachwinach, kości łonowej?
    3. Czasami uczucie rozsadzania wręcz miednicy, rozpieranie, rozciąganie
    4. Napieranie dziecka na pęcherz i uczucie jak by aż cewka moczowa się wykręcała
    5. Napieranie dziecka na szyjkę dość bolesne aż czasami kłuje mocno?

1. tak
    2.nie
    3. tak
    4.tak
    5. może nie napieranie, ale szyjka boli mnie od jakiegoś czasu.......

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ag... ale dla męża to tylko to flizelinowe wdzianko? Nic więcej nie potrzeba? A krem jaki? Bo ja się zastanawiałam czy pakować tylko ten na codzień czy jeszcze ten z tlenkiem cynku na wszelki wypadek?

U mnie nie trzeba bylo miec wdzianka ale rzeczy na przebranie- buty, gacie i t shirt/ bluza. Wazne zeby nie byl w tym w czym przyszedł.
    Krem mialam rozowy linomag i bepanthen ale w sumie go nie uzylam.
    za to jedna paczka chusteczek mi brakla- jak sie uczylam przewijac to zuzywalam ich 3x wiecej nic potrzebowalam:)
    tak samo z pampersami:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Izabelka, w którym szpitalu planujesz rodzić we Wrocławiu?

Na Borowskiej. Mam tam lekarza. Wiem, ze są różne opinie, ale ja mieszkam po sąsiedzku, tam chodziłam na szkołę rozenia i jest czysto i ładnie:) A.loth a Ty tez z Wrocławia??:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do postanowień noworocznych- nigdy nie robiłam, nie jestem w tym dobra.
    Chcialabym byc dobrą mamuśką i ogarniac wszystko w miare nie tracąc przy tym na byciu sobą i byciu żonką. Mysle ze da sie zrobic, mam nadzieje:)

CO do wagi- witaj wago sprzed ciązy. No zostało mi 1,5 kg na plusie wiec nici z utrzymania się na poziomie 50.
    Ale cellulit zniknął...mozliwe to po ciąży?
    za to cycki mam jak tygrys syberyjki- maly ma takie pazury ze uuhhh...a musze zaczekac z obcieciem jeszcze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, doradźcie. Spakowałam tylko małą paczkę mokrych chusteczek - 30 sztuk, za mało będzie? Planuję używać wody z mydełkiem, ale nie wiem co na to pielęgniarki...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi Slonce trzymam za Was kciuki:*

Gwiazdeczko ja mam te wszystkie dolegliwosci od 1,5tyg (od czasu kiedy wypadl mi czop) w bardzo duzym nasileniu:/ no ale mam jutro juz 40tyg..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Mamuśki, doradźcie. Spakowałam tylko małą paczkę mokrych chusteczek - 30 sztuk, za mało będzie? Planuję używać wody z mydełkiem, ale nie wiem co na to pielęgniarki...

no mi poszly 2 paczki ( albo nawet 3) po 72 w szpitalu. Ja uzywalam ich duzo za duzo jak sie uczylam, pozatym maly potrzebowal ich jak go oddawalam do pielegnacji.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, nie mogę się napatrzeć...

Jesteś w 40 tygodniu ciąży
    (39 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 37 tydzień

Data porodu:
    2 stycznia 2015
    (pozostało 4 dni)

Dzięki Ag, muszę w takim razie zamienić paczuszki. Małą włożyć do torby przy wózku, a większą do walizki Ali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:36

Ag..., Malenq, Gwiazdeczka27, Kawa, ania_29, Agus89, bluegirl89, Becia81, Wiki81, Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ach, nie mogę się napatrzeć...

Jesteś w 40 tygodniu ciąży
    (39 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 37 tydzień

Data porodu:
    2 stycznia 2015
    (pozostało 4 dni)

ojej, melula ty jedna zostalas na teleexpress!

Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczen tuż tuż i porody nasze też :-) kawa a jak tam skurcze? Miewasz częściej te przepowiadające?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Styczen tuż tuż i porody nasze też :-) kawa a jak tam skurcze? Miewasz częściej te przepowiadające?
    Mam je codziennie w nocy, ale wyciszaja sie po no spie forte i Mg forte.. inaczej bym nic nie pospala..

• Melula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ojej, melula ty jedna zostalas na teleexpress!
    Ag, chyba nie tylko ja. Na 2 stycznia było nas 2 lub 3, jakoś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Też chciałam się bawić w przegotowaną wodę i mydełko w szpitalu, ale położna mi doradziła żeby zostawić to na etap do domu. Nie wiadomo czy będziesz w stanie wstać żeby przynieść sobie wody, a dupke trzeba wytrzeć. Ja biorę jedna paczkę, kupiłam dady, skład znośny, może mały nie będzie miał uczulenia. Jak zobaczę ze dużo schodzi, kolejną przyniesie z domu Pan Mąż.

‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ