X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Wiki kochana a jak u ciebie wygląda połóg po cc? Podobno po cc jest troche z tym lepiej, mniej leci i szybciej sie kończy?
    Mi już w szpitalu się skończyło w 6 dobie nie miałam nic. Czasami po karmieniu cos jest na wkładce. Ale faktycznie szybko się skońćzyło

Chanela, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lena, ja wiem, że to tylko orientacyjna waga :) Ale i tak liczę, że łatwo pójdzie :P

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-lena309 wrote:
    aa i wiem że kilka z Was jest z okolic Bielska;) ja mam do BB może z 20 km, mieszkam koło skoczowa, rodzić planuję w Cieszynie...

Ja jestem z Jastrzębia ;) masz sprawdzone opinie o szpitalu w Cieszynie? bo mi doradzali go unikać, (no ale znajoma miała z nim "jazdy" bo przez zaniedbanie niedotlenienie dziecko miało) ale to było jakieś 3lata temu.

• magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Magda-lena, ja wiem, że to tylko orientacyjna waga :) Ale i tak liczę, że łatwo pójdzie :P

tego Wam wszystkim życzę;)

rastafanka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja jestem z Jastrzębia ;) masz sprawdzone opinie o szpitalu w Cieszynie? bo mi doradzali go unikać, (no ale znajoma miała z nim "jazdy" bo przez zaniedbanie niedotlenienie dziecko miało) ale to było jakieś 3lata temu.

ja rodziłam tam córkę w lipcu 3 lata temu i byłam bardzo zadowolona z opieki... wiem że teraz jest odnowiony cały oddział położniczy i podobno dużo się poprawiło... większość moich koleżanek, kuzynek tam rodziła i nikt nie narzekał;)
    a np. bratowa rodziła w szpitalu wojewódzkim w bielsku, już tu pisala chyba Paula o nim, byłam tam jak leżała po cesarce, było to dwa miesiące po moim porodzie więc miałam porówanie, w bb zero opieki, mogła dzwonić po położne kilka razy, nie przychodziły bo nie miały czasu, musiała dzwonic po męża żeby przyjechał jej podać dziecko do piersi bo położne nie miały czasu, a w cieszynie jak zadzwoniłam od razu były, ba, nawet nie musiałam dzwonić, same chodziły co chwilę pytać czy wszystko ok, czy coś nie trzeba... jak mam wspomnienia pozytywne z tego szpitala...

a Ty gdzie planujesz rodzić?? kiedys coś mi się obiło o uszy o esculapie ale nie wiem czy to Ty pisałaś czy ktoś inny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:25

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena no to jak masz sprawdzone to super ;) Tak to byłam ja, rodzę w esku mam cc na życzenie już 5tego stycznia- jeśli dotrzymam bo to również mój normalny termin porodu ;)

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:19

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    magdalena no to jak masz sprawdzone to super ;) Tak to byłam ja, rodzę w esku mam cc na życzenie już 5tego stycznia- jeśli dotrzymam bo to również mój normalny termin porodu ;)

a chodzisz do lekarza który tam przyjmuje?? moja kuzynka rodziła tam dwójkę dzieci, była zadowolona, rodziła naturalnie, w sierpniu rodziła trzecie ale już w bb na wyspiańskiego, bo ten lekarz do ktorego chodziła się stamtąd zwolnił i mówił że masowo się lekarze pozwalniali i może być tak że jak przyjedzie na poród to nie będzie lekarza i ją karetką przewiozą do innego szpitala, jak to usłyszała to zrezygnowała :) poza tym teraz chyba dość drogo tam wychodził poród wiec zdecyowała się na wyspiańskiego, też była zadowolona...
    ale jeśli masz zaplanowane cięcie to nie będzie sytuacji że żadnego lekarza nie będzie;)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że bede brala pieluche do sieteczki takiej jednorazówki jakie sa w supermarketach na owoce czy pieczywo nie będe wydawac specjalnie kasy na to aby pakować je w specjalne pojemniki, kosze itp

Martaaa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny a jak radzicie sobie z zużytymi pieluszkami? Ja na razie pakuję do pachnących woreczków z Babyono, ale zastanawiam się nad takim koszem:

http://www.tommeetippee.pl/product/pojemnik-na-pieluszki-hygiene-plus/

ja używałam kosza angelcare, fajne ale szybko pełny, wkłady dosyć drogie... ale nie było nieprzyjemnego zapachu od kupek;) teraz kupiłam już wkłady i będę go znów używała...

Selene lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja wiem, że bede brala pieluche do sieteczki takiej jednorazówki jakie sa w supermarketach na owoce czy pieczywo nie będe wydawac specjalnie kasy na to aby pakować je w specjalne pojemniki, kosze itp

Gwiazdeczko na początku jest mnóstwo tych pampersów, szybko Ci się pewnie znudzi pakowanie każdego osobno;) ja na początku pakowałam do worka na śmieci i wiązałam ale zapach przy odwiązywaniu nie należał do przyjemnych;) na początku jeszcze kupy są znośne, ale jak dziecko zaczyna jeść coś innego nić mleczko to się zaczyna hehe
    dopiero wtedy kupiliśmy ten kosz;)

• Selene Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:19

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selen dokładnie jestem tego samego zdania;) ja miałam worek na pampersy w sypialni, i tam wrzucaliśmy, jak się wchodziło to był specyficzny zapach... dlatego taki kosz jest fajnym rozwiązaniem... nawet przy wyciąganiu worka nie ulatnia się żadna woń...

Selene lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, mimo wszystko zostaniemy przy siateczkach :-)
    My bedziemy pakowac do tych jednorazowych i zawiazywac , nie luzem do worka na śmieci. Mam znajome które tą metode stosowały i nic im nie podśmierdywało :-) wiadomo każda robi po swojemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:44

Selene lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy okno otworzyć i pieluchę sru za okno 0sarcastic.gif O ile nie mieszka się w blokowisku lub innym skupisku :D

Selene, Kawa, Gwiazdeczka27, Malenq, Ewelina88, Agus89, MartaKD lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja jade na jednorazowkach i mam takie kosze z ikei jak na zdjeciu widac. SUper są, nie czuc nic.

Gwiazdeczka27, Chanela, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena nie chodzę tam bo musiałabym dojeżdzać jakieś 45km, za wszytsko wyjdzie 2500zł (nie mają kontraktu z nfz dlatego nie mają takiej masówki jak kiedyś że musieli odsyłać), jakby się wcześniej zaczęło to lekarz mówił że mam dzwonić- Ci którzy tam pracują zawsze któryś jest na miejscu/ bądź w pobliżu i zawsze przyjezdzają. A cc nikt mi w państwowym nie zrobi na życzenie więc zdecydowałam się na eska u dr.Zalewskiego ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrr posłałam męża po suchary i miętę bo ciągle mnie kręci w jelitach... brzuch mnie cały już boli, nie wspomnę o tyłku:( głodna jestem i nie mogę nic zjeść, cały garnek pomidorowej dziś nagotowałam:( w dodatku musimy poogarniać domek bo jutro mamy kolędę i proboszcz przychodzi.... a z moim małym diablem to jutro zwariuję żeby utrzymać ten porządek;)

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    magdalena nie chodzę tam bo musiałabym dojeżdzać jakieś 45km, za wszytsko wyjdzie 2500zł (nie mają kontraktu z nfz dlatego nie mają takiej masówki jak kiedyś że musieli odsyłać), jakby się wcześniej zaczęło to lekarz mówił że mam dzwonić- Ci którzy tam pracują zawsze któryś jest na miejscu/ bądź w pobliżu i zawsze przyjezdzają. A cc nikt mi w państwowym nie zrobi na życzenie więc zdecydowałam się na eska u dr.Zalewskiego ;)
    jak masz dogadane to nie ma czym się stresować;) no i cesarką na życzenie to jedynie do prywatnego! czekam na relację bo sama jestem ciekawa;)

Kawa lubi tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny troche mnie nie było ale czytam praktycznie codziennie. Serdeczne gratulacje dla wszystkich Mamusiek.

Ag przepiękne zdjęcia i Kostek cudny tez jestem zdania ze nie trzeba sesji :)

u mnie został tydzień, choć moja gin twierdzi ze moze nawet szybciej. Generalnie oby do 01.01.2015r dalej to juz nieistotne :) z objawów to cisną mnie biodra, momentami jak stoję na nogach albo chodzę to pobolewają :/ , brzuch się napina no i odczuwam chyba skurcze takie bóle jakby na okres. Nie są co prawda bardzo intensywne ale są i to najczęsciej w nocy. Tak więc leżę i nie nie robię co by nie kusić losu ;)

Ania_29 narobiłas mi checi na karpatkę ;) jakis fajny przepis? :) :)

My z Mężem sylwestra spędzamy z Jedynką albo Polsatem jeszcze nie zdecydowalismy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 18:56

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ