X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ktg wyszło z niregularnymi skurczami
    Popuchlam cała :/ jutro o 6 rano wszystkie wyniki do zrobienia
    Jestem przyjęta na położnictwo juz ale leżę na ginekologii zeby mnie nie stresowac :) dobrze pomyśleli bo gdybym słyszała te kobiety to sama bym zaczęła rodzic a ja tu chce wytrzymać do czwartku ;)

Dziekuje za wsparcie - jesteście niezastapione !!!'

nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:38

polaola, belldandy lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi i ja trzymam kciuki!

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie wiecie czy w razie czego można coś brać przeciw biegunce?? boję się że się odwodnię... piję wode i mięte ale mam wrażenie że wszystko wylatuje, no i jakoś więcej sikam... musze jutro męża do apteki wysłać po jakieś elektrolity...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myślisz, żeby skontaktować się z ginem lub położną?? Ewentualnie na IP??? Wiesz "cudować" można, ale zdrowie najważniejsze.....
    Najbardziej nawadniania woda z cytryną...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, ale najpierw napiszę co u mnie :)

Wróciliśmy właśnie ze szpitala..
    Puls Filipa od 140 do 180! I zapisywały się dość wyraźnie skurcze, choć jeszcze nieregularne ale było ich dużo.. Powinnam je odczuwać już ponoć boleśnie, a ja nic.. Młody bardzo się wiercił.
    Szyjka 1,5 cm zamknięta.
    Lekarz chciał mnie zatrzymać w szpitalu ale skonsultował się jeszcze z inna lekarką i puścili mnie do domu na własną odpowiedzialność.
    W sylwestra mam się stawić ponownie na zapis ktg, o ile do tego czasu nie urodzę.
    Lekarz stwierdził, że mogę zacząć rodzić nawet dziś, a na pewno do 5 dni.. Nie wiem skąd to jego przeczucie..
    W sumie dobrze, że pojechaliśmy.. Wrzucam trochę na luz i przez 2 dni się mocno oszczędzam! Zobaczymy co przyniesie życie ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A nie myślisz, żeby skontaktować się z ginem lub położną?? Ewentualnie na IP??? Wiesz "cudować" można, ale zdrowie najważniejsze.....
    Najbardziej nawadniania woda z cytryną...
    jak mi nie przejdzie do jutro to chyba tak zrobię:) na razie ciut lepiej, wypijam kolejną szklankę mięty i wcinam opłatka;) a mąż twixa otworzył, zabije go!!! ale mi się go chce!!

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka to może Ty następna będziesz??? grudzień czy styczeń?? hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka kotek, coś Cię tknęło ze szpitalem? Czy wizytę miałaś? Jejku co z tym pulsem u dzieciaczków...
    3maj się dzielnie i odpoczywaj.....

jonka91 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka a Ty czujesz skurcze czy nie? :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja jest mega śpiochem... Jakieś delikatne "smyrania", lekkie przeciągania....wczoraj wiercipiętka, dzisiaj " śpiąca królewna "....
    I tak źle i tak niedobrze....

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzisiaj moja jest mega śpiochem... Jakieś delikatne "smyrania", lekkie przeciągania....wczoraj wiercipiętka, dzisiaj " śpiąca królewna "....
    I tak źle i tak niedobrze....
    Malenq mój mały był kilka dni taki spokojny a dziś się bardziej wierci , chyba ma dyskoteke na tych moich jelitach;)

• Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie!

Podczytywałam Was przez ostatni tydzień tylko od czasu do czasu, wszystkiego niestety nie dam rady nadrobić, tydzień świąteczny był dla nas mega mega intensywny i od soboty próbuję dojść do siebie.

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom :* :)

Gabikor słowa nie potrafią oddać tego, co czuję... Bardzo mi przykro. :(
    magda-lena309 wrote:
    dziewczyny a nie wiecie czy w razie czego można coś brać przeciw biegunce?? boję się że się odwodnię... piję wode i mięte ale mam wrażenie że wszystko wylatuje, no i jakoś więcej sikam... musze jutro męża do apteki wysłać po jakieś elektrolity...

Magda-leno mi lekarz pozwolił brać stoperan, oprócz tego domowe sposoby takie jak mąka ziemniaczana z wodą lub kisiel - mi pomaga. Ja jestem z BB i bedę rodzić na Wyspiańskiego, przed wojewódzkim broń Cie Panie Boże!

Ag śliczny jest Wasz Kostuś :* A jaki z niego model i w ogóle jakiego ma bicepsa!!! Prawdziwy i 100% facet :)

U mnie coraz więcej symptomów zbliżającego się porodu, czop sobie odchodzi fragmentami od 20.12, skurcze coraz cześciej, ale tylko przepowiadające i wiecie co? Jestem tak strasznie popuchnięta, a najśmieszniejsze jest to, że prawa strona ciała 2 razy bardziej spuchnięta od lewej ;D Byle do stycznia, bo już nie mogę, a moja c*pka boli, oj boli ;/

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje wszystkim rozpakowanym i po cichu zazdrozcze, mnie juz to czekanie powoli denerwuje.

Raczej sie nie udzielam, ale czytam Was w miare regularnie, jestem mniej wiecej w temacie waszych sytuacji i tych dziewczyn co sie juz rozpakowaly.
    Dzisiaj mam do Was pytanie. Bylam na wizycie u poloznej (moja ciaze prowadzi polozna w szpitalu juz od wrzesnia, u ginekologa nie bylam od sierpnia) i w sumie troche mnie zbyla na tej wizycie bo to nie byla ta ktora normalnie mnie monitoruje. No i powiedziala mi ze moja Mala jest juz bardzo nisko w kanale i ze szyjka ma juz wew i zew rozwarcie na jeden palec. No i wyslala do domu. Jakos tak szybko ta wizyta sie skonczyla ze zdazylam tylko dopytac o ta szyjke na co polozna luzacko "no jest rozwarcie, ale to dobrze, przeciez nie bedzie pani w ciazy w nieskonczonosc chodzic, kiedys trzeba urodzic" no i sie zaczela smiac. Na ktg kazala przyjsc dopiero 7ego, czyli w PTP, jesli wczesniej nie urodze, no i ja sama juz nie wiem jak z tym rozwarciem. To znaczy ze sie porod zbliza? Czy mozna sie bujac z czyms takim jeszcze ze 2 tygodnie? Sama nie wiem czy ja juz zaraz rodze czy jeszcze sie pobujam :) A, no i krzyze i podbrzusze "okresowo" boli od wczoraj.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-lena309 wrote:
    Malenq mój mały był kilka dni taki spokojny a dziś się bardziej wierci , chyba ma dyskoteke na tych moich jelitach;)
    Ostatnie dni u mojej małej to była dyskoteka...
    Mam nadzieję, że jutro się obudzi...

Bounia, Danielle to się faktycznie u Was zaczyna:-) powodzenia....

Anielle lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziewczynom co czop odszedł, które mają rozwarcie i na 5 cm potrafią jeszcze z 2 tyg. Tak przechodzić. Musisz czekać na te właściwe skurcze :-)

Anielle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko ja mam bardzo fajny przepis na karpatkę domową i masę budyniową, zawsze mi wychodzi :)

CIASTO
    1 szklanka wody
    1/2 kostki margaryny palmy
    1 szklanka maki tortowej
    5 jajek

Do garnka wlać szklankę wody i pół kostki margaryny - zagotować. Wystudzić. Dodać mąkę i jajka, dobrze wymieszać. Podzielić ciasto na dwie równe części. (Ciasto powinno mieć konsystencję płynną) Wlać 1 partię ciasta na blaszkę (blaszkę wysmarować margaryną, ja dodatkowo obsypuję jeszcze bułką tartą). Nagrzać piekarnik do 160 stopni i piec na złoty kolor. To samo robimy z drugą partią ciasta.

MASA Budyniowa

1/2 litra mleka
    3 łyżki mąki tortowej lub krupczatki
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru
    kostka margaryny palmy

Mąkę tortową i ziemniaczaną zalewam szklanką mleka, mieszam, tak aby nie było grudek. Resztę mleka zagotowuję (i tu są dwa sposoby, moja mama uciera cukier z margaryną, mnie się nie chce i wrzucam cukier do podgrzewającego się mleka) następnie wlewamy mleko z rozrobioną mąką, gotujemy chwilę ciąglę mieszając, aż do uzyskania konsystencji budyniu. Budyń odstawiamy do wystygniecia. Margarynę ucieramy razem z budyniem. Masa gotowa.

Najdłużej trwa to stygnięcie, ale w zimie nie ma z tym problemu ;) Najważniejsze, że wiesz, co jesz :)

Malenq, Rybka1 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-lena309 wrote:
    Jonka to może Ty następna będziesz??? grudzień czy styczeń?? hehe

Termin mam na 13 stycznia. Jutro zacznę 38tc :)
    Malenq wrote:
    Jonka kotek, coś Cię tknęło ze szpitalem? Czy wizytę miałaś? Jejku co z tym pulsem u dzieciaczków...
    3maj się dzielnie i odpoczywaj.....

W nocy miałam kilka skurczów nieregularnych i od 1:40 boli mnie kręgosłup odcinek lędźwiowy, w nocy pobolewał mnie brzuch jak na okres .. Młody dziś i wczoraj strasznie szaleje, bardziej niż zwykle. Zadzwoniłam do położnej, a ona powiedziała, żebym przyjechała na zapis ktg.
    ania_29 wrote:
    jonka a Ty czujesz skurcze czy nie? :)
    W nocy czułam, a przy zapisie nie.. A podobno powinnam dość mocno je odczuwać..
    Generalnie ja mam dość dużą tolerancję na ból..

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mamusie jakich wkładek laktacyjnych używacie???

Ja testowałam już Tommie Tippie, Johnson, najtańsze wkładki z Super Pharmu i wkładki z Tesco. Idą jak woda, więc postanowiłam kupować najtańsze - ostatnio najtańsze znalazłam NUK - 70 wkładek za 13 zł. Z wymienionych najmilsze i najfajniejsze były Tommie Tippie, najgrubsze i najmniej wygodne wkładki z Super Pharmu.

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście witam nową koleżankę! :)

Ag Kostuś to małe cudeńko!!

Powiem Wam, że dziś jak dzwoniłam do teściowej to jej powiedziałam, że chyba urodzę jeszcze w starym roku.. No nic trzeba czekać na to co przyniesie nam los :)

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ