X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ktg wyszło z niregularnymi skurczami
    Popuchlam cała :/ jutro o 6 rano wszystkie wyniki do zrobienia
    Jestem przyjęta na położnictwo juz ale leżę na ginekologii zeby mnie nie stresowac :) dobrze pomyśleli bo gdybym słyszała te kobiety to sama bym zaczęła rodzic a ja tu chce wytrzymać do czwartku ;)

Dziekuje za wsparcie - jesteście niezastapione !!!'

nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:38

polaola, belldandy lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi i ja trzymam kciuki!

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie wiecie czy w razie czego można coś brać przeciw biegunce?? boję się że się odwodnię... piję wode i mięte ale mam wrażenie że wszystko wylatuje, no i jakoś więcej sikam... musze jutro męża do apteki wysłać po jakieś elektrolity...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myślisz, żeby skontaktować się z ginem lub położną?? Ewentualnie na IP??? Wiesz "cudować" można, ale zdrowie najważniejsze.....
    Najbardziej nawadniania woda z cytryną...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, ale najpierw napiszę co u mnie :)

Wróciliśmy właśnie ze szpitala..
    Puls Filipa od 140 do 180! I zapisywały się dość wyraźnie skurcze, choć jeszcze nieregularne ale było ich dużo.. Powinnam je odczuwać już ponoć boleśnie, a ja nic.. Młody bardzo się wiercił.
    Szyjka 1,5 cm zamknięta.
    Lekarz chciał mnie zatrzymać w szpitalu ale skonsultował się jeszcze z inna lekarką i puścili mnie do domu na własną odpowiedzialność.
    W sylwestra mam się stawić ponownie na zapis ktg, o ile do tego czasu nie urodzę.
    Lekarz stwierdził, że mogę zacząć rodzić nawet dziś, a na pewno do 5 dni.. Nie wiem skąd to jego przeczucie..
    W sumie dobrze, że pojechaliśmy.. Wrzucam trochę na luz i przez 2 dni się mocno oszczędzam! Zobaczymy co przyniesie życie ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A nie myślisz, żeby skontaktować się z ginem lub położną?? Ewentualnie na IP??? Wiesz "cudować" można, ale zdrowie najważniejsze.....
    Najbardziej nawadniania woda z cytryną...
    jak mi nie przejdzie do jutro to chyba tak zrobię:) na razie ciut lepiej, wypijam kolejną szklankę mięty i wcinam opłatka;) a mąż twixa otworzył, zabije go!!! ale mi się go chce!!

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka to może Ty następna będziesz??? grudzień czy styczeń?? hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka kotek, coś Cię tknęło ze szpitalem? Czy wizytę miałaś? Jejku co z tym pulsem u dzieciaczków...
    3maj się dzielnie i odpoczywaj.....

jonka91 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka a Ty czujesz skurcze czy nie? :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja jest mega śpiochem... Jakieś delikatne "smyrania", lekkie przeciągania....wczoraj wiercipiętka, dzisiaj " śpiąca królewna "....
    I tak źle i tak niedobrze....

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzisiaj moja jest mega śpiochem... Jakieś delikatne "smyrania", lekkie przeciągania....wczoraj wiercipiętka, dzisiaj " śpiąca królewna "....
    I tak źle i tak niedobrze....
    Malenq mój mały był kilka dni taki spokojny a dziś się bardziej wierci , chyba ma dyskoteke na tych moich jelitach;)

• Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie!

Podczytywałam Was przez ostatni tydzień tylko od czasu do czasu, wszystkiego niestety nie dam rady nadrobić, tydzień świąteczny był dla nas mega mega intensywny i od soboty próbuję dojść do siebie.

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom :* :)

Gabikor słowa nie potrafią oddać tego, co czuję... Bardzo mi przykro. :(
    magda-lena309 wrote:
    dziewczyny a nie wiecie czy w razie czego można coś brać przeciw biegunce?? boję się że się odwodnię... piję wode i mięte ale mam wrażenie że wszystko wylatuje, no i jakoś więcej sikam... musze jutro męża do apteki wysłać po jakieś elektrolity...

Magda-leno mi lekarz pozwolił brać stoperan, oprócz tego domowe sposoby takie jak mąka ziemniaczana z wodą lub kisiel - mi pomaga. Ja jestem z BB i bedę rodzić na Wyspiańskiego, przed wojewódzkim broń Cie Panie Boże!

Ag śliczny jest Wasz Kostuś :* A jaki z niego model i w ogóle jakiego ma bicepsa!!! Prawdziwy i 100% facet :)

U mnie coraz więcej symptomów zbliżającego się porodu, czop sobie odchodzi fragmentami od 20.12, skurcze coraz cześciej, ale tylko przepowiadające i wiecie co? Jestem tak strasznie popuchnięta, a najśmieszniejsze jest to, że prawa strona ciała 2 razy bardziej spuchnięta od lewej ;D Byle do stycznia, bo już nie mogę, a moja c*pka boli, oj boli ;/

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje wszystkim rozpakowanym i po cichu zazdrozcze, mnie juz to czekanie powoli denerwuje.

Raczej sie nie udzielam, ale czytam Was w miare regularnie, jestem mniej wiecej w temacie waszych sytuacji i tych dziewczyn co sie juz rozpakowaly.
    Dzisiaj mam do Was pytanie. Bylam na wizycie u poloznej (moja ciaze prowadzi polozna w szpitalu juz od wrzesnia, u ginekologa nie bylam od sierpnia) i w sumie troche mnie zbyla na tej wizycie bo to nie byla ta ktora normalnie mnie monitoruje. No i powiedziala mi ze moja Mala jest juz bardzo nisko w kanale i ze szyjka ma juz wew i zew rozwarcie na jeden palec. No i wyslala do domu. Jakos tak szybko ta wizyta sie skonczyla ze zdazylam tylko dopytac o ta szyjke na co polozna luzacko "no jest rozwarcie, ale to dobrze, przeciez nie bedzie pani w ciazy w nieskonczonosc chodzic, kiedys trzeba urodzic" no i sie zaczela smiac. Na ktg kazala przyjsc dopiero 7ego, czyli w PTP, jesli wczesniej nie urodze, no i ja sama juz nie wiem jak z tym rozwarciem. To znaczy ze sie porod zbliza? Czy mozna sie bujac z czyms takim jeszcze ze 2 tygodnie? Sama nie wiem czy ja juz zaraz rodze czy jeszcze sie pobujam :) A, no i krzyze i podbrzusze "okresowo" boli od wczoraj.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-lena309 wrote:
    Malenq mój mały był kilka dni taki spokojny a dziś się bardziej wierci , chyba ma dyskoteke na tych moich jelitach;)
    Ostatnie dni u mojej małej to była dyskoteka...
    Mam nadzieję, że jutro się obudzi...

Bounia, Danielle to się faktycznie u Was zaczyna:-) powodzenia....

Anielle lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziewczynom co czop odszedł, które mają rozwarcie i na 5 cm potrafią jeszcze z 2 tyg. Tak przechodzić. Musisz czekać na te właściwe skurcze :-)

Anielle lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko ja mam bardzo fajny przepis na karpatkę domową i masę budyniową, zawsze mi wychodzi :)

CIASTO
    1 szklanka wody
    1/2 kostki margaryny palmy
    1 szklanka maki tortowej
    5 jajek

Do garnka wlać szklankę wody i pół kostki margaryny - zagotować. Wystudzić. Dodać mąkę i jajka, dobrze wymieszać. Podzielić ciasto na dwie równe części. (Ciasto powinno mieć konsystencję płynną) Wlać 1 partię ciasta na blaszkę (blaszkę wysmarować margaryną, ja dodatkowo obsypuję jeszcze bułką tartą). Nagrzać piekarnik do 160 stopni i piec na złoty kolor. To samo robimy z drugą partią ciasta.

MASA Budyniowa

1/2 litra mleka
    3 łyżki mąki tortowej lub krupczatki
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    1/2 szklanki cukru
    kostka margaryny palmy

Mąkę tortową i ziemniaczaną zalewam szklanką mleka, mieszam, tak aby nie było grudek. Resztę mleka zagotowuję (i tu są dwa sposoby, moja mama uciera cukier z margaryną, mnie się nie chce i wrzucam cukier do podgrzewającego się mleka) następnie wlewamy mleko z rozrobioną mąką, gotujemy chwilę ciąglę mieszając, aż do uzyskania konsystencji budyniu. Budyń odstawiamy do wystygniecia. Margarynę ucieramy razem z budyniem. Masa gotowa.

Najdłużej trwa to stygnięcie, ale w zimie nie ma z tym problemu ;) Najważniejsze, że wiesz, co jesz :)

Malenq, Rybka1 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-lena309 wrote:
    Jonka to może Ty następna będziesz??? grudzień czy styczeń?? hehe

Termin mam na 13 stycznia. Jutro zacznę 38tc :)
    Malenq wrote:
    Jonka kotek, coś Cię tknęło ze szpitalem? Czy wizytę miałaś? Jejku co z tym pulsem u dzieciaczków...
    3maj się dzielnie i odpoczywaj.....

W nocy miałam kilka skurczów nieregularnych i od 1:40 boli mnie kręgosłup odcinek lędźwiowy, w nocy pobolewał mnie brzuch jak na okres .. Młody dziś i wczoraj strasznie szaleje, bardziej niż zwykle. Zadzwoniłam do położnej, a ona powiedziała, żebym przyjechała na zapis ktg.
    ania_29 wrote:
    jonka a Ty czujesz skurcze czy nie? :)
    W nocy czułam, a przy zapisie nie.. A podobno powinnam dość mocno je odczuwać..
    Generalnie ja mam dość dużą tolerancję na ból..

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mamusie jakich wkładek laktacyjnych używacie???

Ja testowałam już Tommie Tippie, Johnson, najtańsze wkładki z Super Pharmu i wkładki z Tesco. Idą jak woda, więc postanowiłam kupować najtańsze - ostatnio najtańsze znalazłam NUK - 70 wkładek za 13 zł. Z wymienionych najmilsze i najfajniejsze były Tommie Tippie, najgrubsze i najmniej wygodne wkładki z Super Pharmu.

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście witam nową koleżankę! :)

Ag Kostuś to małe cudeńko!!

Powiem Wam, że dziś jak dzwoniłam do teściowej to jej powiedziałam, że chyba urodzę jeszcze w starym roku.. No nic trzeba czekać na to co przyniesie nam los :)

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ