X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania wczoraj skończyliśmy piraci z Karaibów i włączyliśmy hobbita ale nie przypadła mi do gustu. Dzisiaj spróbujemy Indianie Jonas. I czekam za smerfami :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, nie wiedziałam że jest Hobbit i Smerfy, w Indiana Jones gramy teraz drugi raz, powinien Wam przypaść do gustu, tylko jest jeden minus - ekran się nie dzieli, więc trzeba blisko siebie łazić ;)
    Czyli mężowi się spodobało? :D hehehe

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Dobrze, że znalazł się jakiś młody lekarz, który trzeźwym okiem spojrzał na sytuację i zrobili jej cesarkę.

Ale sam bez zgody ordynatora cięcia nie mógł wykonać. Więc konsultacja była.

Chanela lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta leży ze mną w sypialni i naparzamy heheh :) to dobrze że mówisz jak mnie coś zainteresuje to napisze Ci co za nowe gierki mamy.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Ale sam bez zgody ordynatora cięcia nie mógł wykonać. Więc konsultacja była.
    Oczywiscie masz rację, chodzi mi raczej o to że przekonał go, że wypisywanie pacjentki w tym stanie nie jest najlepszym pomysłem. Wiemy dobrze Wszystkie że są Lekarze i lekarze. Ciężko przewidzieć na kogo się trafi.

A poza tym, jak pisała Izabell trzeba być czujnym, bo wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Nie chodzi o to, żeby każdemu pracownikowi służby zdrowia patrzeć na ręce, ale zachować pewna ostrożność. Ja ostatnio w aptece mialam taka sytuację, że babeczka się pomyliła i chciała mi wydać tabletki w innej dawce niż miałam zażywać. Pomyliły jej się opakowania. Pewnie gdybym się nie zainteresowała tym ile mam zazywac to pewnie wzięłabym te ktore mi wydala, tak jak napisała na opakowaniu: 1 raz dziennie przed śniadaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:45

• polaola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz od kilku dni przspalam cala noc huuuuurrrrraaaa. :-) :-) :-) :-)

Badania w por. Cukrzycowej zaliczone, jutro bad. w szpitalu.

Spojenie napierdziela rowno, ledwo weszlam na drugie pietro.

Paula sterydy dostalysmy w 33 tc. bo lekarz po moich przejsciach chcial mala zabezpieczyc a i szyjka o cm sie skrocila. Ja rodze w jedynce sosnowieckiej, pobyt na patologii ok byl, smialam sie ze jak w Lesnej Gorze bylo, ale ja mam lekrza stamtad. Widzialam jak malo co robili lasce ktora miala lekarza z katowic, zdziwilo mnie ze nie pojechala do niego do szpitala.
    Na sali byly trzy laski spoza Sosnowca rodzace drugi i trzeci raz mowia ze opieka wspaniala i nigdzie indziej nie pojada rodzic tylko tu, mialy tez lekarzy stad.

Paula44 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Oczywiscie masz rację, chodzi mi raczej o to że przekonał go, że wypisywanie pacjentki w tym stanie nie jest najlepszym pomysłem. Wiemy dobrze Wszystkie że są Lekarze i lekarze. Ciężko przewidzieć na kogo się trafi.
    Dokładnie jest lekarz i lekarz. A nie ma się co oszukiwać zazwyczaj ordynatorzy to buce które pozjadały wszystkie rozumy. Zdarzają się wyjątki ale to rzadkość.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wyobraź sobie mój strach gdzie trafiłam na oddział właśnie do "swojej placówki" gdzie ordynatorem jest gościu gdzie w czerwcu chciał mi usunąć całą macicę, A po ok 2 latach teraz niedawno leżałam u niego na oddziale w ciązy. Mój lekarz nie miał życia wszystko musiałam sama sprawdzić w kartach czy nie ma tam jego pieczątki na jakimś zleceniu. Bo bałam się, że znowu postawi sobie jakąś diagnozę wytrzepaną z nosa. Ale oczywiście uprzedziłam swojego lekarza dlaczego mam takie obawy.

zmykam na śniadanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:54

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Gosiaczku. Bądź tu mądry i pisz wiersze, jak to mawiają!

• Chanela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, daj znać po wizycie co i jak! Trzymam kciuki!!!

zielarka lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, to tego nie wiedziałam, że po zakupie coś tam jeszcze sprawdzają. Jakby w innych sytuacjach byly takie podwojne weryfikacje, rozwiazalo by to wiele problemów. :-)

Chanela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Zielarko, daj znać po wizycie co i jak! Trzymam kciuki!!!
    chyba miała na 10tą wizytę...3mam kciuki

zielarka lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo jutro donoszona! Aż się zastanawiam czy wyskoczyć na Sylwestrowe balety ;-)

Dziewczyny co dzisiaj na obiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie.
    Bardzo mi pomagacie.
    Musze walczyć.

Docent chce nawadniac ile wlezie wiec jak nie dostane kroplowki to mam iść przypomnieć. Mowie ze poziom przecież się nie podniesie, bo fizjologicznie jej już ubywa- zrobił minę nr 45 i mowi " no tak w sumie. .. ale ważne, żebym nie spadlo" - ano.

Co do planów - chce sprawdzić poziom afi po tym nawadnianiu 5 stycznia.
    Jeśli Szymuś wytrzyma bezpiecznie w brzuchu, to .. no cos przebakiwał o 8 stycznia - skończony 37 tydzień.
    Mówi ze dla niego nie ma ciąży donoszonej tylko jest przenoszona i wtedy wywołują. Woli jak porod zacznie się sam.
    Chyba że jest zagrożenie. Pytam jak wykryje zagrożenie skoro chce ktg robić co 3 dni nie mówiąc o przepływach?
    No i trochę go zagięłam.
    Wynegocjowalam przepływy rano a ktg wieczorem - codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:29

Malenq, Nuskaw lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:

Dziewczyny co dzisiaj na obiad?

u mnie weny brak...........

PAULA:"Chyba że jest zagrożenie. Pytam jak wykryje zagrożenie skoro chce ktg robić co 3 dni nie mówiąc o przepływach?
    No i trochę go zaginęłam.
    Wynegocjowalam przepływy rano a ktg wieczorem - codziennie."
    i o tej asertywności pisałam:)
    brawo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u mnie weny brak...........

A u mnie weny brak i pusta lodówka! A mnie się taaaak nie chce wstawać z łóżka... :-) Ciekawa jestem czy po porodzie mi to lenistwo przejdzie. Najbardziej obawiam się ze bede wykończona niespaniem. Bo ja jak się nie wyspie to jestem wściekła jak opętana. Boje się ze jak juz zasne to mnie nie obudzi nawet płacz dziecka :-) Moja mama pracowała kiedyś jako polozna na oddziale i jak urodziła moja siostrę to wogole nie słyszała ze ona płacze, tata do niej w nocy wstawał :-) Taka miała znieczulice w uszach. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:38

Malenq lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad chyba zrobię cycki zapiekane z pieczarkami i serem i do tego pieczone ziemniaczki... Tylko cycuchy muszą się wpierw rozmrozić... :)

Paula to już jakiś konkret :) Dziwię się, że KTG Ci częściej nie robili. Co to za problem, żeby położna podpięła na pół godziny do sprzętu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:39

Nuskaw, Malenq lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    A u mnie weny brak i pusta lodówka! A mnie się taaaak nie chce wstawać z łóżka... :-))
    mnie też się nie chce wstawać, oczka się zamykają, ale jak się kładę to ręce zaczynają boleć i puchnąć....więc trochę w pozycji siedzącej drzemię...

‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ