X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka z zusu załozyła mi dziś to konto internetowe.dobra sprawa, jest podglad kiedy wplynelo zwolnienie, kiedy zostala rozpatrzona sprawa o przyznanie wypłaty.Polecam Wam.

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    No hej ja jakoś dzisiaj zamulona jestem trochę posprzatałam i teraz tak mnie boli kręgosłup, ze masakra no ale przynajmniej nie doświadczyłam dzisiaj skurczów wiec bosko :)

Jonka trzymaj się tam w szpitalu
    zielarka no fantastyczna wiadomość, kurcze napewno kamień który ciązył na serduch spadł.
    Maud gratulacje.

Takie pytanie mam czy kupujecie coś lekarzowi jak wyjdziecie z maluchem do domu. W ramach takiego podziękowania za opiekę itp. Bo ja się zastanawiam nad kupnem czegoś takiego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc8a334692a6.jpg

tylko nie wiem czy to nie za mało.

Ja kupuje swojemu prowadzącemu w podziękowaniu za CC które mam nadzieje uda mu sie wykonać o ile nic nas wczesniej nie zaskoczy:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud- gratulacje! :)
    Zielarko- super, że wszystko z małą w porządku! Ale nie mogło być inaczej :)
    Ag- figurki zazdroszczę :)
    A mi się brzuchol jeszcze bardziej opuścił i wydaje mi się przez to taki mały :( a taka fajna piłeczka była ;)
    No i krew z nosa mi się dziś puściła, dobre 5 minut leciało
    Musiałabym w końcu spakować torbę, ale ciężko mi się za to zabrać :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek,a czemu chcesz kupowac cos lekarzowi ze szpitala?za to,że wykonuje swoje obowiązki? no chyba,że coś extra dla Ciebie robi,na przykład cc na zyczenie czy coś.
    Ja jedynie podziękuję swojemu ginekologowi jak urodzę,ale on nie pracuje w szpitalu,a podziękowac mu chcę za to,że jako jedyny skierował nas na badania po poronieniach i był dla mnie przez rok psychologiem i ginekologiem.Ale nie kupię na pewno alkoholu,nie wiem czy pije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 19:51

Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra 89 urodziła cc 12.15 4kg 57cm

agnesik, Gwiazdeczka27, rastafanka, Ewelina88, MartaKD, Nuskaw, zielarka, Malenq, Agus89, Martaaa, kasiakra, belldandy, jonka91, Chanela, bluegirl89, Bounia, MonikaDM, Becia81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD, ja też ostatnio myślę o Chrzcinach. Zastanawiam się nad miejscem i myślę też, czy nie zrobić ich razem z bratem (dopiero co urodziła mu się córa), w sumie taniej by to wyszło i mniej załatwiania, ale zamieszania więcej.. bo rodzina mojego męża i rodzina mojej bratowej.. wiadomo. Raczej z tego pomysłu zrezygnuję.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jestem okropna,ale ja nie kojarzę sandry89 :(,a Wy widze macie z nią kontakt prywatny.
    widze,że więcej cc niż sn jest jednak.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, szyjka dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuga i zamknięta (tylko oby to gmeranie nie doprowadziło do za szybkiego odejścia wód)...
    przepływy ok.,
    waga potwierdzona 3500g
    nóżki nadgoniły, a nawet przegoniły wiek ciąży....
    uspokoiłam się trochę....zostałam zaproszona znowu na KTG 02.01.
    brzuch twardnieje, spojenie boli i tak ma być hehehehe

Nuskaw, rastafanka, szpilka, Agus89, M4DZI4, Goosiaczek2, kasiakra, Ewelina88, Chanela, bluegirl89, jonka91 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    MartaKD, ja też ostatnio myślę o Chrzcinach. Zastanawiam się nad miejscem i myślę też, czy nie zrobić ich razem z bratem (dopiero co urodziła mu się córa), w sumie taniej by to wyszło i mniej załatwiania, ale zamieszania więcej.. bo rodzina mojego męża i rodzina mojej bratowej.. wiadomo. Raczej z tego pomysłu zrezygnuję.
    no,to nie jestem jedyna:)szczerze to nie podobają mi sie łączonee imprezy.Jednak bym chciala,żeby to moja córka byla w centrum zainteresowania rodziny w ten dzien.Ale może finansowo sie lepiej opłaca polaczyc.Ja nie mam z kim w kazdym razie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Gosiaczek,a czemu chcesz kupowac cos lekarzowi ze szpitala?za to,że wykonuje swoje obowiązki? no chyba,że coś extra dla Ciebie robi,na przykład cc na zyczenie czy coś.
    Ja jedynie podziękuję swojemu ginekologowi jak urodzę,ale on nie pracuje w szpitalu,a podziękowac mu chcę za to,że jako jedyny skierował nas na badania po poronieniach i był dla mnie przez rok psychologiem i ginekologiem.Ale nie kupię na pewno alkoholu,nie wiem czy pije.

Zgadzam się w 100%

Dodam jeszcze, że znam przypadek jak lekarz zmagał sie z uzależnieniem od alkoholu, był na odwyku i też pare razy dostał alkohol i był bardzo zakłopotany. Z alko nie ma co ryzykować...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin wygląda na niepojącego,z tego co wiem zdrowo bardzo sie odżywia, widzę zawsze w gabinecie zieloną lub owocową herbate.
    ale no kazda zrobi jak uwaza:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację.. nie patrzałam na to z tej perspektywy :P
    Ja wpadłam na ten pomysł dlatego, że mieszkamy z bratem na tym samym osiedlu.. a w naszej parafii chrzciny organizowane są raz w miesiącu w 3 niedzielę. Nie chcę za bardzo czekać miesiąca dłużej, żeby nie robić z nimi.
    Finansowo wiadomo, że lepiej się wychodzi.. ale dla nas nie jest to problem, żeby zapłacić całość samemu.

d69ck6nlq9narfhe.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na chrzciny chcemy przeznaczyć kase z ubezpieczenia.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja myślałam żeby swojej Gince kupić czekoladki w ramach podziękowania za prowadzenie ciąży. Lekarzowi ze szpitala to mi nie przyszło do głowy.

promoszka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kolezanka z zusu załozyła mi dziś to konto internetowe.dobra sprawa, jest podglad kiedy wplynelo zwolnienie, kiedy zostala rozpatrzona sprawa o przyznanie wypłaty.Polecam Wam.

a jak tego dokonać? Trzeba się udać do ZUS czy można w jakiś inny sposób?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak już jakieś podziękowania to jakiś taki koszyk ze słodyczami z wyższej półki, wydaje się być to w dobrym tonie...
    Dla mnie alkohol jest zbyt ryzykowny , no chyba że się wie że lekarz lubuje się w trunkach :-)

MartaKD lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego piszę, że kasa to nie problem, bo i becikowe i ubezpieczenie, więc się nazbiera :P

Kurdee.. walczę z kotami zalegającymi w łóżeczku!!! Brr..

d69ck6nlq9narfhe.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to zrobiła znajoma, ktora pracuje w zusie,ale tak to tzreba jechac do zusu po autoryzacje czy cos takiego.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Dlatego piszę, że kasa to nie problem, bo i becikowe i ubezpieczenie, więc się nazbiera :P

Kurdee.. walczę z kotami zalegającymi w łóżeczku!!! Brr..
    jak ktoś dostaje becikowe to faktycznie sie uzbiera.my nie dostaniemy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    dziewczyny, jestem okropna,ale ja nie kojarzę sandry89 :(,a Wy widze macie z nią kontakt prywatny.
    widze,że więcej cc niż sn jest jednak.

Pisała kiedyś :) obecnie się nie udzielała ale pisze pamiętnik tu na belly stąd info :)

szpilka lubi tę wiadomość

‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ