X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie?

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    dziewczyny, jestem okropna,ale ja nie kojarzę sandry89 :(,a Wy widze macie z nią kontakt prywatny.
    widze,że więcej cc niż sn jest jednak.

Mysle,ze nie tylko Ty mnie nie kojarzysz. Nie jestem zbyt wylewna w postach, ale mniejsza o to. A wiec zagladam na forum kawa tak jak pisalas zebym zajrzala:)

Kawa, Martaaa, Ewelina88, bluegirl89, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra czekamy na zdjęcie! :*

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud,Sandra- moje gratulacje!!! Zdrówka i szybkiego powrotu do formy :)
    Jonka, Tymi 3mam kciukasy za szpitalne wojaże :p !!!
    Agus89,Zielarko, Malenqu-super wieści z wizyt !!! Malenqu mówiłam że mała z wagą nadgoni i nie ma co się martwic, zuch dziewczynka :) !!!
    Ag...toż to szok,Ty w ciąży byłaś lasencjo? :p Super wyglądasz!!!

Co do zrzucenia brzucha i wagi po CC to po pierwszej ciąży mogę powiedziec że troszkę dłużej to trwało niż po porodzie SN.Ale mimo że ja z przyczyn że tak powiem technicznych( o których dawno temu pisałam) nie karmiłam piersią to udało się osiągnąc wagę sprzed ciąży i brzuszek w miarę wyglądał.Może 6paku nie miałam ale zle nie było.Bez żadnej diety itp po mału kg spadły także kochane co są i będą po CC proszę się nie martwic :)!
    My dalej zasmarkani ale gorzej niż było nie jest.Tylko się masakrycznie nie wysypiam, co godzinę maks 1,5h wstaję siku, ciężko się przewracac z boku na bok w nocy, krzyż boli i ogólnie gnaty łącznie z dupskiem jakbym zakwasy miała.Dzięki Bogu mój małż się stara bardzo i codziennie jak wychodzę spod prysznica to czeka na mnie pościelone łóżeczko i on z oliwką w ręku gotowy do masażu :) Masuje mi plecki, smaruje brzuszek i dogadza jak może ;)
    Mimo to czekam już terminu CC bo nie mogę się synusia doczekac a małż też już nie śpi po nocach bo mu się wydaje że musi do małego wstac hehe. Co ta psychika robi z człekiem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:22

Gwiazdeczka27, Agus89, Chanela, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra gratulacje :)

No może i macie racje kurcze nie pomyślałam o tym w ten sposób zawsze jak byłam na dyżurze to widziałam jak to "moi lekarze" dostawali takie trunki :)

A dlaczego mu coś chce kupić bo chodzę do niego prywatnie ale tak jak by na NFZ bo kasy nie bierze za badania też nie płacę. Jak coś mnie niepokoiło to kazał przyjść do szpitala na badania bo tam jest lepszy sprzęt niż on ma.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozważam czekoladki dla lekarza i położnych o ile nic mi nie odwiną

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi Ty mi się tu odezwij, bo do naszego terminu już tuż tuż! Jak się czujesz? :*

Tymi, Nuskaw lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie pomyślałam o tym by mojemu ginowi coś kupić. :D

Ale jak pójdę na tą wizytę kontrolną 6 tygodni po porodzie to kupię mu 6pak Pepsi! :D
    Jest od niej uzależniony, dzisiaj się do tego przyznał. :D

szpilka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś oglądałam taki kabaret jak to lekarz po każdej operacji miał traume, bo za każdym razem otrzymywał dobry alkohol, a pielęgniarki znow otrzymywały znienawidzone czekoladki... pamiętam, że smiałam się długo, bo to chyba taka ich codzienność :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:30

szpilka lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do 1 stycznia jeszcze troche - niecałe 28 godz!!!

agnesik, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra gratulacje! Sporego dzidziusia masz. Jak się czujecie?

Moja koleżanka w Anglii urodziła rano o 9.00 a o 17.00 była już w domu. Szok.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88, może to postęp czy coś.. ale ja tam wolę spędzić dwa dni w szpitalu.. jakoś spokojniejsza będę :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje, ja sie czuje ogolnie dobrze tylko brzuch boli czekam na cos przeciwbolowego bo mam sie przekrecac w lozku z jednego boku na bok a wszystko ciagnie i nie idzie. A maly naprawde nie wiem widzialam go doslownie sekunde ponoc dopiero rano maja go przyniesc do karmienia. Zdjecie wstawie jak wrocimy do domu bo przez tel troche ciezko.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam parę postow dalej ale nikt mi nie odpisał. Po co w otulaku ta dziura z tylu. Mam 3 i w każdym jest.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    No hej ja jakoś dzisiaj zamulona jestem trochę posprzatałam i teraz tak mnie boli kręgosłup, ze masakra no ale przynajmniej nie doświadczyłam dzisiaj skurczów wiec bosko :)

Jonka trzymaj się tam w szpitalu
    zielarka no fantastyczna wiadomość, kurcze napewno kamień który ciązył na serduch spadł.
    Maud gratulacje.

Takie pytanie mam czy kupujecie coś lekarzowi jak wyjdziecie z maluchem do domu. W ramach takiego podziękowania za opiekę itp. Bo ja się zastanawiam nad kupnem czegoś takiego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc8a334692a6.jpg

tylko nie wiem czy to nie za mało.

ja dalam johny walkera double black. w szpiptalu nie wziął, dopiero na wizycie w gabinecie.Lekarzowi ze szpitala ktory byl przy porodzie nic nie dalam, to bylo w ramach obowiazkow.
    Mojemu prowadzacemu bardzo mi zalezalo, za jego dostepnosc, kontakt po godzinach, za to ze zalatwil mi rude slaską i ze dzieki niemu udalo mi sie donosic to dziecko.
    Odkad bylam jego pacjentką odwiedzal mnie za akzdym razu w szppitalu poza wizytami, dzwonil i robil wiele rzeczy ktorych nie musial.
    pozatym z moim mezem rozmawial wiele razy w trudnych chwilach w roli nawet psychologa i jakos tak chcielismy poprostu podziekowac.
    Poloznej dalam martini ( zgodnie z rozmowami z porodowki bo chciala mnie tym znieczulic:) i czekoladki.
    Na wyjscie pielegrniakrom merci a tym z noworodkow tez i zestaw bodziakow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:54

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magda-lena309 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    No hej ja jakoś dzisiaj zamulona jestem trochę posprzatałam i teraz tak mnie boli kręgosłup, ze masakra no ale przynajmniej nie doświadczyłam dzisiaj skurczów wiec bosko :)

Jonka trzymaj się tam w szpitalu
    zielarka no fantastyczna wiadomość, kurcze napewno kamień który ciązył na serduch spadł.
    Maud gratulacje.

Takie pytanie mam czy kupujecie coś lekarzowi jak wyjdziecie z maluchem do domu. W ramach takiego podziękowania za opiekę itp. Bo ja się zastanawiam nad kupnem czegoś takiego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc8a334692a6.jpg

tylko nie wiem czy to nie za mało.
    ja nie mam zamiaru nic kupować, to ich obowiązek! po pierwszy porodzie dałam tylko dwom pielęgniarkom na oddziale noworodkowym co najwięcej mi pomogły i byłi najmilsz- dostały merci:) z lekarzem miałam tyle do czynienia co przyszedł na ostatnie może 10 minut porodu i pare razy zaglądnął na rane po porodzie, to wszystko...resztą zajmowały się położne i pielęgniarki...

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra strasznie długo musisz czekać na maluszka. Zwariowac można. Życzę szybkiego dojścia do siebie.

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kolezanka z zusu załozyła mi dziś to konto internetowe.dobra sprawa, jest podglad kiedy wplynelo zwolnienie, kiedy zostala rozpatrzona sprawa o przyznanie wypłaty.Polecam Wam.
    też korzystam, fajna sprawa;) nie musiałam iść do placówki bo mam podpis elektroniczny wyrobiony więc podpisałam sobie kartą;)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik i jak tam bóle? u mnie ustąpiły :P

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dziewczyny pytałam parę postow dalej ale nikt mi nie odpisał. Po co w otulaku ta dziura z tylu. Mam 3 i w każdym jest.
    nie mam otulaka, więc nie pomogę:(

‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ